Ο οργανισμός Ηuman Rights Watch δημοσιοποιεί την σκληρή gay ρωσική αλήθεια

Ο οργανισμός Ηuman Rights Watch δημοσιοποιεί την σκληρή gay ρωσική αλήθεια Facebook Twitter
11

Η απουσία των σχετικών στοιχείων καθιστά αδύνατη τη μέτρηση για τη βία και τις παρενοχλήσεις που αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2013, αλλά το σύνολο των θυμάτων και των ομάδων LGBT που επικοινωνούν με τον οργανισμό Human Rights Watch επιβεβαιώνουν κλιμακωτή αύξηση των κρουσμάτων.


Το ρωσικό δίκτυο LGBT και μια ομάδα υποστήριξης δικαιωμάτων LGBT με έδρα την Αγία Πετρούπολη πραγματοποίησε μια ανώνυμη έρευνα σχετικά με τις διακρίσεις κατά των πληθυσμών των ΛΟΑΤ στη Ρωσία το 2013. Περισσότερο από το 50% των 2.007 ερωτηθέντων είχε βιώσει ψυχολογική κακοποίηση ενώ 15% είχε υποστεί και σωματική βία. Μόνο το 6% των θυμάτων κατήγγειλε τις επιθέσεις στην Αστυνομία. Τουλάχιστον τρεις φόνοι με κίνητρο την ομοφοβία αναφέρθηκαν τον Μάιο, ένα μήνα πριν από την έγκριση και την υπογραφή της θέσπισης του νόμου για την gay προπαγάνδα.

Ο οργανισμός Ηuman Rights Watch προχώρησε στη δημοσίευση ενός αναλυτικού άρθρου που παραθέτει όλα τα στοιχεία για την έξαρση της ομοφοβίας στη Ρωσία, τον ρατσισμό απέναντι στην LGTB κοινότητα που συνεχώς βρίσκει νέες μορφές έκφρασης αλλά και την αδιαφορία της κυβέρνησης και των αρχών απέναντι στο κύμα βίας που ξεσπά. Τα στοιχεία συνοδεύει ενα σκληρό βίντεο με μαρτυρίες και ντοκουμέντα από το πρόσωπό της βίας.

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
θα ειμαι μαζι σας σε οποιαδηποτε εκδηλωση αφορα την βια. ειναι απαραδεκτο αυτο που συμβαινει στην Ρωσια και οπου αλλου συμβαινει. αυτο δεν σημαινει οτι δεν με στεναχωρει που ειστε ομοφυλοφυλοι. ας ξεχωρισουμε καποια πραγματα απο καποια αλλα. ειλικρινα με ολες τις σκηνες στο βιντεο που ειδα θα ημουν και ειμαι ο πρωτος υπερασπιστης σας. ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ.
Σου έβαλα θετική επειδή υπερασπίζεσαι τους ομοφυλόφιλους παρά το ότι σε στενοχωρεί το γεγονός ότι είμαστε ομοφυλόφιλοι.Η στενοχώρια σου αυτή στενοχώρησε αρκετούς ...
I don t cheat lifeΤην αποψη σου αυτη, μερικοι την πανε παραπερα, θελοντας να εξαφανισουν τους ομοφυλοφιλους, για να μη στενοχωριουνται πια... Οπως κι εσυ. Εισαι συνυπευθυνος για τη βια, οσο κι αν την καταδικαζεις. Καπως ετσι θεριεψε και η ΧΑ στην ηλιθιοτερη χωρα της Ευρωπης. Ελπιζω καποτε να διωκεσαι ποινικα για τις αποψεις σου, που οδηγουν με αποδεδειγμενα στατιστικα στοιχεια σε βια κατα αλλων ανθρωπων. Μεχρι τοτε θα ανεχομαστε την απυθμενη βλακεια ενος χρεωκοπημένου σε ΟΛΑ λαού.
tktk δεν είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι όταν κάποιος λέει ότι στενοχωριέται που λ.χ. ο φίλος του είναι χριστιανός ή κομμουνιστής ή γκέι ή ετερό θα πρέπει να διώκεται ποινικά... Προσωπικά στενοχωριέμαι που ο καλύτερός μου φίλος είναι ετερό ...
Πόσο άδικο αυτα τα χάπατα να ζουν, ενω τόσα παιδιά, αθώοι και καλοί ανθρωποι αρρωσταίνουν και πεθαινουν καθημερινά?!Ευχομαι καρκίνο και σ@@@ στο λάκο κάθε φασίστα....ετσι, απλά λυτά και απέριττα!
H κατάσταση των γκέι και λεσβιών {οι τρανσέξουαλ απλώς καν δεν τολμούν να εμφανιστούν...} στη Ρωσία βαίνει επιδεινούμενη .Ενα απλό "ΝΤΡΟΠΗ!" στη ΔΟΕ δεν είναι αρκετό .Θα περίμενα να διοργανώσουμε μια διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του ξεφτιλισμένου καθεστώτος Πούτιν ,όπως θα γίνει σε πολλές πρωτεύουσες της ΕΕ . Η Athens Gay Pride και η ΟΛΚΕ τι κάνουν ???Και κάτι άσχετο - σχετικό όμως με την ομοφοβία ...χωρίς σύνορα.Στη συντηρητική καθολική ΙΡΛΑΝΔΙΑ οι ομοφοβικοί απαγορεύουν στα θύματά τους να τους αποκαλούν ...ομοφοβικούς και τα μηνύουν και διεκδικούν αποζημιώσεις !!!!!Δείτε πώς ανέλυσε το θέμα στο Abbey Theatre η γνωστή στην Ιρλανδία ντράγκ κουήν Panti : www.youtube.com/watch?v=WXayhUzWnlOΝΑΙ ΝΑΙ αυτά συμβαίνουν στην ΕΕ !!!!! Για να μη βγάζουμε στη σέντρα μόνο τη ΡΩΣΙΑ...
Στην Αθήνα, η ρωσική πρεσβεία είναι κάπου προς το Ψυχικό. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η διαδήλωση εκεί, λοιπόν. Αντ' αυτού, έχει οργανωθεί διαδήλωση στο Καλλιμάρμαρο στις 4 το απόγευμα την Παρασκευή, μέρα έναρξης των Ολυμπιακών. Παράλληλα, στη Θεσ/νίκη και σε άλλες πόλεις οργανώνονται διαδηλώσεις για την ίδια μέρα στις 6.Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κίνηση για το θέμα στην Ελλάδα, τον Οκτώβρη είχε οργανωθεί διαμαρτυρία από την Colour Youth στο μουσείο της Ακρόπολης όταν πέρασε από εκεί η ολυμπιακή φλόγα, ενώ ήδη από το καλοκαίρι, που είχε περάσει ο νόμος, είχε σταλεί επιστολή στον πρέσβη στην Αθήνα (μάλιστα, μετά από πρωτοβουλία της Ελλάδας, και LGBT οργανώσεις άλλων χωρών είχαν τότε προχωρήσει στην αποστολή της ίδιας επιστολής σε ρωσικές πρεσβείες.)
Ευχαριστώ για την ενημέρωση .Δεν είχα επισκεφτεί τελευταία το φέισμπουκ της colour youth.Θα είμαι εκεί !Κανείς δεν θα έπρεπε να λείπει , όταν στη Ρωσία γίνονται ΤΑ ΑΙΣΧΗ κατά των ομοφυλόφιλων και διαφυλικών.Ας ελπίσουμε ότι η προβολή της διαμαρτυρίας από τα ΜΜΕ δεν θα είναι αντίστοιχη της προπαγάνδισής της...