ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ένας χρόνος φυλακή σε νεαρό που πετούσε γατάκι στον τοίχο


Oscar, le chaton maltraité à Marseille, est... από lemondefr
20

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επιβλήθηκε από γαλλικό δικαστήριο σε νεαρό ο οποίος πετούσε μια γάτα επανειλημμένως σε τοίχο και κινηματογραφούσε τη «δράση» του. Ο νεαρός που ονομάζεται Ghilas Farid, και είναι 24 ετών, δικάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας αφού πρώτα είχε τεθεί υπό κράτηση. Στη διάρκεια της δίκης ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο λέγοντας «Δεν ξέρω τι μου ήρθε, ήταν ηλίθιο αυτό που έκανα…λυπάμαι».

Το video που ανέβασε ο νεαρός στο ίντερνετ συγκέντρωσε 100 χιλιάδε αναφορές για το περιεχόμενο του και μια καταγγελία από το ίδρυμα

Brigitte Bardot.

Η αστυνομία δήλωσε μέσω Twitter ότι ήταν οι αναφορές των χρηστών που οδήγησαν στη σύλληψη του 24χρονου στη Μασσαλία.

Ο γαλλικός Ποινικός Κώδικας τιμωρεί αυστηρά πράξεις βίας ή κακοποίησης των ζώων με φυλάκιση έως δύο χρόνια και πρόστιμο μέχρι 30 χιλιάδες ευρώ.

«Αλλά μέχρι τώρα, οι δικαστές έδειχναν επιείκια, ποτέ δεν εφάρμοσαν τον ποινικό κώδικα με αυστηρότητα», δήλωσε στην Monde.fr ο Jean-Marc Neumann, δικηγόρος και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος της Μπαρντό. «Τα ζώα δεν έχουν βρει ακόμη τη θέση που δικαιούνται στη Γαλλία", σχολίασε.

20

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM