Δένδιας: «Μας έρχονται μετανάστες με τραγική ποιότητα»

Δένδιας: «Μας έρχονται μετανάστες με τραγική ποιότητα» Facebook Twitter
54

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η δήλωση του Νίκου Δένδια που χαρακτήρισε «τραγική» την «ποιότητα» των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας .

Μιλώντας με αφορμή την αναδιάρθρωση των δομών στα Σώματα Ασφαλείας, ο υπουργός είπε: «Ο μετανάστης της Σοβιετικής Ένωσης που πάει στη Σουηδία έχει ένα επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες απο το Μπαγκλαντές το Αφγανιστάν με μια άλλη κουλτούρα από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία».

Για την παράνομη μετανάστευση, ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι «διαφωνήσαμε με το Δουβλίνο ΙΙ, δηλαδή τη λογική των "Δουβλίνων" ότι η χώρα που μπαίνει ο μετανάστης αυτή είναι και αρμόδια. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αρμόδιοι, πρέπει να υπάρχει κατανομή».

54

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM
Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Πολιτική / Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Αμφότεροι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες και είναι σημαντικό ότι παρά τις διαφορές, εστίασαν στα θετικά
NEWSROOM
Τα συμπεράσματα από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν- Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές

Πολιτική / Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν

Για «τουρκική» μειονότητα μίλησε ο Ερντογάν, «είναι θρησκευτική» απάντησε ο πρωθυπουργός- Οι κοινές δηλώσεις και η διαφωνία του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν σε live μετάδοση για το αν η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Ας μας πει λοιπόν ο κύριος Δένδιας γιατί δεν δίνει υπηκοότητα σε όλα αυτά τα παιδιά των μεταναστών που δεν έχουν γνωρίσει άλλη χώρα απ' την Ελλάδα.Σε όλα αυτά τα παιδιά που πήραν την ελληνική εκπαίδευση και κουλτούρα, όπως κατάφερε να την αποτελειώσει η κυβέρνησή του, και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.Αλλά ξέχασα, ένα παιδάκι που έχει ρίζες απ' το Μπαγκλαντές είναι λιγότερο άνθρωπος για τον κύριο Δένδια.
Μαρέσουν τα 11 ¨οχι".Είναι απο τους φιλελεύθερους που θεωρούν οτι πρέπει να είμαστε Αμερική και να δίνουμε υπηκοότητα σε όλους, άσχετα αν είναι νόμιμοι ή παράνομοι.
Ξέρεις πολλά Πακιστανάκια στην Ελλάδα? Οι Πακιστανοί κατα 99% έρχονται μόνο άντρες και όχι γυναίκες, και το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι παράνομοι.Αρα, ΕΑΝ ένα παιδί γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και ζεί νόμιμα εδώ, σαφώς και να πάρει υπηκοότητα, όπως ορίζει ο νόμος, και όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.Δες τα περσινά και προπέρσινα στατιστικά να δείς πόσοι ΑνατολικοΕυρωπαίοι, Αλβανοί, και Βαλκάνιοι πήραν Ελληνική υποκοότητα.
Είναι τόσο ρατσιστικό όσο όταν λένε όλοι εδω μέσα πως η Ελλάδα δεν είναι Γερμανία, Σουηδία, κτλ. και πως άλλο επίπεδο έχουν αυτοί απο εμάς. Δεν καταλαβαίνω τη διαφορά.
Ακόμα και οι δεξιοί της Σουηδίας έχουν ένα επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε χρυσαυγίτες με κουστούμι, με μια άλλη κουλτούρα, από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία αλλά και η δική μας πρόκληση, να τελειώσουμε με τους φασίστες είτε αυτούς με τα μαχαίρια, είτε αυτούς με τα κουστούμια. Να ξανά κάνουμε την κοινωνία μας ανοιχτή σε όλους τους ανθρώπους και σε όλους τους πολιτισμούς.
Καταρχήν είναι ατυχές το "ταϊσεις". Δεν συντηρούνται εδώ επειδή τους ταϊζει κάποιος, αλλά επειδή δουλεύουν. Αν εννοείς ότι δεν υπάρχουν δουλειές για όλους θα συμφωνήσω, αλλά θα σου υπενθυμίσω (γιατί δεν μπορεί να μην το ξέρεις!) ότι δεν κάνουν και όλες οι δουλειές για όλους. Ένα σωρό κορίτσια και αγόρια είναι άνεργα. Κι ένα σωρό αγροτικές εργασίες περιμένουν εργατικά χέρια. Θα πάει το κορίτσι να σκάβει και να κουβαλάει; Ή είδες να πάει κανένα αγόρι; Γιατί εγώ βλέπω ότι προτιμούν να δουλεύουν 9ωρα ανασφάλιστοι στις καφετέριες για 20-25€ και να μένουν με τους γονείς και να γκρινιάζουν παρά να κάνουν μια πιο σκληρή δουλειά. Την γιαγιά που είναι κατάκοιτη και χρειάζεται κάποιον να μένει μαζί της, να την ταϊζει, να την πλένει και να την αλλάζει, έχεις κάποιον στα υπόψιν που να το κάνει για 400-500€ με δέσμευση 24/7; Είναι προφανές λοιπόν, ότι μένουν εδώ γιατί τους χρειαζόμαστε εδώ. Αλλιώς δεν θα δούλευαν και θα αναγκάζονταν να πάνε αλλού.
Βρε Ageliki_D μου επειδή όλες τις κλισέ ανοησίες χρησιμοποιείς, πως θα πάει ο άλλος να δουλέψει στα χωράφια στην επαρχία αν έχει σπίτι και οικογένεια στην Αθήνα;Εσύ έτσι εύκολα θα το έκανες; Επίσης, μη ξεχνάμε πως πριν κάποια χρόνια κατηγορούσαμε τους Έλληνες ως τεμπέληδες επειδή αρνούνταν να δουλέψουν χωρίς βασικό μισθό και ασφάλιση (δηλαδή τα αυτονόητα) αντί να κατηγορούμε τους αλλοδαπούς που το δέχονταν και τους επαινούσαμε κιόλας. Επίσης, τι ρατσισμός κι αυτός, γιατί να μην πάει το κορίτσι στα χωράφια; Θα χαλάσει το μανό ή θα σπάσει το τακούνι στο Μανόλο Μπλάνικ; Το πολύ sex and the city βλάπτει σοβαρά το IQ.
@kiss my fanny!!!Αφού σου φάνηκαν κλισέ τα όσα σου είπα, άκου ακόμα ένα κλισέ: Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Προφανώς ο αθηναίος δεν θα παρατήσει τα πάντα για να πάει να κάνει τον αγρότη αλλά εγώ μιλούσα για κόσμο που ζει στην επαρχία. Μεγάλωσα σε νησί και πλέον μένω σε μικρή επαρχιακή πόλη, κι αυτό που σου λέω συμβαίνει σ' αυτά τα μέρη, κι όχι σε καμιά μεγαλούπολη.Επίσης να σου πω, ότι δεν είναι ρατσισμός το να λες ότι οι γυναίκες δεν είναι εξίσου καλές στις αγροτικές εργασίες με τους άντρες, γιατί οι δουλειές αυτές δεν θέλουν μόνο ικανότητα, θέλουν και μπράτσα.Και για να κλείσουμε γιατί το υφάκι σου δεν είναι καθόλου ευγενικό, δεν ξέρεις τίποτα τόσο για το IQ μου, όσο και για τις προτιμήσεις μου στα τηλεοπτικά προγράμματα.
Καλά βρε Ageliki_D ηρέμησε λίγο. Πρώτον, δεν προέρχεσαι μόνο εσύ από επαρχία οπότε δε μπορείς μόνο εσύ να εκφέρεις άποψη. Δε ξέρεις από που προέρχομαι εγώ οπότε πως υπονοείς ότι εγώ δε γνωρίζω τίποτα από αυτά. Εγώ ξέρω ότι οι γιαγιάδες μου μια χαρά σύνταξη παίρνουν από τον ΟΓΑ επειδή δούλευαν μια ολόκληρη ζωή στα χωράφια οπότε μήπως σήμερα κάποιες είναι πολύ καλομαθημένες για να κάνουν τέτοιες δουλειές; Επίσης, εσείς οι γυναίκες δεν είστε που ζητάτε ίση αντιμετώπιση σε όλα; Πως ζητάς τώρα κάτι διαφορετικό; Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή; Μου θυμίζει λίγο το κλισέ των γυναικών: "Οι άντρες είναι γουρούνια" (μη ρατσιστικό πάντα) αλλά αν πει κάποιος "οι γυναίκες είναι κακοί οδηγοί" αυτομάτως είναι φαλλοκράτης, ρατσιστής, ζώο, χρυσαυγίτης, απολίτιστος και πολλά άλλα.Εγώ ξέρω πολλά άτομα από επαρχία που δουλεύουν στα χωράφια αλλά κακά τα ψέμματα, όταν κάποιος έχει φάει τα χρόνια του διαβάζοντας αξίζει κάτι περισσότερο από μια βαριά δουλειά που αντικειμενικά δεν έχουν όλη τη δύναμη να κάνουν μέχρι τα 65. Όσον αφορά το "υφάκι" μου, διόρθωσε πρώτα το δικό σου που έβγαλες άχρηστους όλους τους άντρες και μετά κάνε συστάσεις προς άλλους. Ο ρατσισμός τελικά δεν είναι μόνο προνόμιο των χρυσαυγιτών αν και δε ξέρω τι ψηφίζεις.
Τον καταλαβαίνω τον Δένδια. Γεμάτο επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας η Ελλάδα (π.χ. Πανσιόν Κατίνα) μεγάλη γκαντεμιά να επιλέγουν οι μορφωμένοι ξένοι την Ελβετία, την Ολλανδία και την ΜΒ ως τόπο μόνιμης εγκατάστασης