Τα Πρόσωπα της Ημέρας: Τα 33 ζευγάρια που παντρεύτηκαν ζωντανά στα βραβεία Γκράμι

Τα Πρόσωπα της Ημέρας: Τα 33 ζευγάρια που παντρεύτηκαν ζωντανά στα βραβεία Γκράμι Facebook Twitter
21
Τα Πρόσωπα της Ημέρας: Τα 33 ζευγάρια που παντρεύτηκαν ζωντανά στα βραβεία Γκράμι Facebook Twitter

Υπήρχε εδώ και καιρό η φήμη ότι η Μαντόνα θα εμφανιζόταν στα χτεσινοβραδινά βραβεία μουσικής Γκράμι, συμμετέχοντας στο κομμάτι κάποιου άλλου.

Αυτό που τελικά έγινε ξεπέρασε όμως κάθε φαντασία, καθώς η συμμετοχή της στο ραπ τραγούδι Same Love των Macklemore and Ryan -ένα τραγούδι υποστήριξης για τους γκέι γάμους που ακούστηκε πολύ πέρσι στις ΗΠΑ- συνοδεύτηκε από μια εντυπωσιακή κίνηση. 

Η τραγουδίστρια - ηθοποιός Queen Latifah, στο πλαίσιο της εμφάνισης, πάντρεψε 33 ζευγάρια, όχι επί σκηνής, αλλά λίγο χαμηλότερα. Ζευγάρια νεαρά, ηλικιωμένα, στρέιτ, γκέι, κάθε φυλής, ενώ η Μαντόνα τραγούδησε λίγο από ένα παλιό, απόλυτα σχετικό τραγούδι της, το Open Your Heart. Στο τέλος ο Πολ Μακάρτνεϊ ήταν αυτός που συνεχάρη τα ζευγάρια.

Αμερικανιά; Μπορεί. Η πολιτική όμως και η ιδέα (και η συνεχής απαίτηση για ισότητα) πίσω απ' το σόου είναι πράγματα χειροπιαστά - και σημαντικά. 

Να το βίντεο της ιστορικής εμφάνισης:

 

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

12 σχόλια
ποτε δεν ακουω τον ΘΕΟ οταν μου λεει ποιον να αγαπησω..και εγω του μιλαω καθε μερα.... "μην επεμβαινεις στις ανθρωπινες διαδικασιες σαν νομοθετης".....και εκεινος μου απαντα " εγω δεν επεμβαινω..εσεις οι ανθρωποι κανετε τον ΘΕΟ...ONE LOVE
Υπέροχη στιγμή.Δείχνει περίτρανα πως κερδίζουμε ολοένα τον πολιτισμικό πόλεμο από τα χριστιανοταλιμπάνια κ τις ομοφοβικές κυράτσες.Φυσικά το κίνημα έχει δρόμο ακόμα πολύ κ στις HΠΑ.Eλπίζω το SCOTUS να αναλάβει την υπόθεση της Utah ή της Virginia κ να δούμε σύντομα ομοσπονδιακή αναγνώριση του gay γάμου στις ΗΠΑ.Κάτι τέτοιο θα είναι πραγματικά το driving force για το marriage equality παγκοσμίως.Head on Macklemore
Συγκινητικό! Ελπίζω το τραγούδι αυτό να άγγιξε ψυχές και να πέρασε σε κάποιους το μήνυμα ότι η αγάπη δε μπορεί να συνυπάρχει με καμία μορφή διάκρισης ή αποκλεισμού :) Ως μουσικός όμως οφείλω να πω πως όλα ήταν υπέροχα μέχρι που βγήκε η Μαντόνα... Τελείως παράφωνη και τελείως "high"... Αυτό το τραγούδι ήθελε μια φωνάρα στο τέλος να το απογειώσει, όπως Mary J Blidge, Alicia Keys...Και η Queen Latifa ακόμα τραγουδάει πολύ καλύτερα από τη Μαντόνα.
Δεν θα διαφωνησω μαζι σου αναφορικα με την Μαντονα, ακομα και εαν ο ιδιος δεν ειμαι μουσικος. Εξάλλου, η Μαντόνα δεν είναι και δα γνωστή για το μέταλλο της φωνής της.Παρόλα αυτά εγώ πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για τον συγκεκριμένο σκοπό. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ίδια ήταν από την δεκαετία του 80, αν όχι η μόνη, υπέρμαχος και υποστηρικτής των gay δικαιωμάτων ανά τον κόσμο (τώρα εάν το έπραττε για το συμφέρον της είναι μία άλλου είδους συζήτηση).Ακόμη και στην τελευταία της περιοδεία και σε συναυλίες της στη Ρωσία (Μόσχα και Αγ. Πετρούπολη) η ίδια είχε τα @@ να "κανει προπαγάνδα για την ομοφυλοφιλία" που κατά το ρώσικο νόμο είναι παράνομη που άλλες στη θέση της το παίζουν επαναστάτριες από το Αμέρικα...Συγνώμη Alegria, αλλά για εμένα η Μαντόνα ήταν η πιο ΣΩΣΤΗ επιλογή.
Ακριβώς! Στο 5:29 .Προφανώς για να προβληθεί το βίντεο σε τηλεοπτικά δίκτυα.Προς Θεού μην ταραχτούν τα σκουριασμένα μυαλά των ομοφοβικών ...είναι αλλεργικοί στην αγάπη...
Στην Αμερική σχεδόν πλέον όλες οι σειρές είτε στα μεγάλα networks είτε στα premium (HBO/Showtime) έχουν σειρές που περιλαμβάνουν gay χαρακτήρες οι οποίοι φέρονται όπως όλα τα υπόλοιπα ζευγάρια, π.χ. το Modern Family.