«Δεν θεωρούμε Έλληνα τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής», δηλώνει το πρότυπο της ελληνικής φυλής Ηλίας Παναγιώταρος. Μιλώντας στο κανάλι ΕΞΤΡΑ για τον παίκτη του Παναθηναϊκού και της εθνικής Ελλάδας, ο Παναγιώταρος λέει ότι ο Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνας, επειδή «πρέπει και οι δυο γονείς του να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή και να είναι Έλληνες για να είναι Έλληνας και ο Σχορτσιανίτης.» Ο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου Παναγιώταρος, καλεί τον παρουσιαστή «να μην μπερδεύει τα πεκινουά με τα λαμπραντόρ»

 

Τον διάλογο κατέγραψε ο Νίκος Μπογιόπουλος και τον δημοσιεύει ο Ριζοσπάστης:

 

- «Αν στο κόμμα σας ερχόταν μία Ελληνίδα έγχρωμη ή ένας Ελληνας έγχρωμος που ήταν Ελληνας αλλά ήταν το χρώμα του σκούρο. Θα τον παίρνατε στο κόμμα;»

 

Χρυσαυγίτης:«Τι εννοείτε σκούρο; Ηλιοκαμένος;».

 

- «Να ήταν μαύρος. Χριστιανός ορθόδοξος, ο οποίος είναι Ελληνας με ελληνική ταυτότητα. Ο Σχορτσιανίτης».

 

Χρυσαυγίτης:«Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσιανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Έλληνας. Δεν είναι Ελληνας. Πρέπει να είναι και οι δύο γονείς του Έλληνες και να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό θεωρούμε εμείς. Αν θεωρείτε εσείς τον Σχορτσιανίτη Έλληνα, πάρτε τον στο δικό σας κόμμα».

 

- «Είσαστε ρατσιστές ή απλώς πολεμάτε τους λαθραίους όπως λέμε;».

 

Χρυσαυγίτης:«Το να πιστεύεις στη διαφορετικότητα των φυλών δεν είναι κακό πράγμα».

 

- «Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι το δόγμα της Αρίας Φυλής».

 

Χρυσαυγίτης:«Προς θεού. Πώς θα γίνει δηλαδή; Πρέπει να είμαστε υπερασπιστές της ράτσας των σκύλων; Δηλαδή, να μην μπερδεύουμε το πεκινουά με το λαμπραντόρ. Εμείς θεωρούμε ότι ο Θεός τα έπλασε έτσι και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Τιμή τους και καμάρι τους που είναι μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι. Δε θεωρούμε ότι είναι Ελληνες. Δεν είναι βασικά».

 

- «Εσείς κυνηγάτε τους λαθραίους ή όλους;».

 

Χρυσαυγίτης:«Εμείς δεν τους κυνηγάμε. Εμείς υπερασπιζόμαστε τους Έλληνες. Και υπάρχουν μόνο λαθραίοι καταρχήν. Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Είναι ένα μεγάλο ψέμα».

 

Δείτε το video από το 2.21.00 (αν αντέχετε το συνοθύλευμα από τον ρατσισμό κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα, την κομμουνίστρια Μέρκελ, τον συνήθη Ροκφέλερ και τον συνήθη Ρότσιλντ)