"Λαϊκό δικαστήριο" σε χωριό της Ινδίας διέταξε τον ομαδικό βιασμό 20χρονης

"Λαϊκό δικαστήριο" σε χωριό της Ινδίας διέταξε τον ομαδικό βιασμό 20χρονης Facebook Twitter
14

Δεκατρείς ύποπτους σε σχέση με τον ομαδικό βιασμό μίας γυναίκας η οποία καταγγέλλει ότι αυτός διαπράχτηκε κατόπιν εντολής των πρεσβύτερων του χωριού, που ήταν αντίθετοι στη σχέση της με έναν άνδρα συνέλαβε η αστυνομία στη δυτική Βεγγάλη της Ινδίας. Όπως αναφέρει το BBC η 20χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Η απόφαση ελήφθη από ένα «αυτοσχέδιο δικαστήριο», όπως αποκαλείται, κάτι που συνηθίζεται στα χωριά της Ινδίας. Τα «δικαστήρια» αυτά συχνά «καταδικάζουν» εις θάνατον ζευγάρια που έκριναν ότι παραβίασαν τον κώδικα τιμής.

Τα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ινδία έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας και των ακτιβιστών μετά τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο τον Δεκέμβριο του 2012 μίας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί.


Η κυβέρνηση ενίσχυσε τους νόμους για τα σεξουαλικά εγκλήματα από τον περασμένο χρόνο μετά τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την επίθεση.


Ωστόσο, η βία και οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών παραμένουν βαθιά ριζωμένες στη συντηρητική, πατριαρχική ινδική οικογένεια.


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ομαδικός βιασμός της 20χρονης το βράδυ της Δευτέρας ήταν η τιμωρία της για τη σχέση που είχε με έναν άνδρα από άλλη φυλή, κάτοικο του γειτονικού χωριού στην περιοχή Μπιρμπούμ.

«Η σχέση τους συνεχιζόταν επί σχεδόν πέντε χρόνια. Όταν ο άνδρας επισκέφθηκε το σπίτι της γυναίκας τη Δευτέρα για να της κάνει πρόταση γάμου, οι πρεσβύτεροι τον είδαν και έστησαν ένα πρόχειρο δικαστήριο. Στη διάρκεια της δίκης το ζευγάρι δέθηκε σε ένα δένδρο», δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μπιρμπούμ, ο Σ.Σουντακάρ.


Ο ίδιος είπε ότι ο επικεφαλής του χωριού της γυναίκας επέβαλε πρόστιμο στο ζευγάρι 400 δολαρίων γιατί «διέπραξε το έγκλημα να ερωτευτεί». Ο άνδρας κατέβαλε το πρόστιμο, αλλά η οικογένεια της γυναίκας δεν διέθετε τα χρήματα, είπε η αστυνομία. Τότε ο επικεφαλής του χωριού, ο οποίος μάλιστα είναι μακρινός συγγενής της γυναίκας, διέταξε τον ομαδικό βιασμό της, πρόσθεσε ο Σουντακάρ. Ο επικεφαλής του χωριού φέρεται να είπε στους άνδρες κατοίκους του, «η οικογένειά της δεν μπορεί να πληρώσει, οπότε πηγαίνετε να απολαύσετε το κορίτσι», αναφέρει σε γραπτή της καταγγελία η οικογένεια της 20χρονης.


Η αστυνομία συνέλαβε 13 άνδρες-περιλαμβανομένου του προεστού του χωριού-σε σχέση με την επίθεση. Παρότι ο βιασμός διαπράχτηκε το βράδυ της Δευτέρας, η οικογένεια της γυναίκας βρήκε το σθένος να πάει στην αστυνομία το μεσημέρι της Τετάρτης και το βράδυ της ίδιας ημέρας η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο.


Το 2010, οι πρεσβύτεροι του Μπιρμπούμ υποχρέωσαν τουλάχιστον τρεις γυναίκες της φυλής τους να γδυθούν και να κυκλοφορούν γυμνές μπροστά από συγκεντρωμένα πλήθη στο κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγή: Καθημερινή, ΑΜΠΕ

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Διεθνή / Γαλλία: Μαθητικός ξεσηκωμός στα προάστια του Παρισιού πυροδοτεί διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα

Ο Ουλίς Ραμπατέ, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Paris 8, σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο οι περιθωριοποιημένες αστικές περιοχές της Γαλλίας επηρεάζουν πλέον όλο και περισσότερο την κεντρική πολιτική σκηνή
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Διεθνή / Βρετανία: Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι τα σπίτια τους κινδυνεύουν από πλημμύρες

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Βρετανίας προειδοποίησε ότι, οι κάτοικοι του ενός τρίτου από τα έξι εκατομμύρια ακίνητα που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο πλημμύρας δεν γνωρίζουν την απειλή που αντιμετωπίζουν
THE LIFO TEAM
ΑΛΚΗΣ ΔΑΥΙΔ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / Άλκης Δαυίδ: Στα 90 εκατ. δολάρια η αποζημίωση σε καταγγέλλουσα για σεξουαλική παρενόχληση

Οι δικαστικές αυτές αποφάσεις είναι το αποτέλεσμα μιας δεκαπενταετούς διαμάχης, κατά την οποία τουλάχιστον πέντε γυναίκες, πρώην εργαζόμενες στις επιχειρήσεις του, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΝΤΙ ΜΠΕΡΝΑΜ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ BREXIT

Διεθνή / Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί θέλουν επιστροφή στην ΕΕ — «Προσοχή» συνιστούν υπουργοί στον Μπέρναμ

Τα ευρήματα αυτά ενισχύουν τη θέση όσων εντός της πρωθυπουργικής έδρας ζητούν από τους Εργατικούς να δεσμευτούν ενόψει των επόμενων εκλογών ότι θα διαπραγματευτούν τουλάχιστον την επανένταξη,
THE LIFO TEAM