Στο σημερινό ‘Α, μπα’: ο στόχος είναι η καλλιέργεια

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: ο στόχος είναι η καλλιέργεια Facebook Twitter
42

________________
1.


Τι κάνεις όταν οι δύο φίλες σου εκεί που μένεις είναι κολλητές μεταξύ τους κι εσύ νιώθεις λίγο σαν ξέφραγο αμπέλι? Δεν το κάνουν φυσικά επίτηδες, αλλά ξέρουν κι αυτές κι εσύ και όλοι ότι υπάρχει μια διαφορά. Που κάποιες φορές βγαίνει και στην αντιμετώπιση. Γενικά έχω καταλήξει ότι για λόγους που λογικά φταίω κι εγώ δεν έχω κανένα φίλο τόσο καλό με τον/την οποία να έχω αυτή τη σχέση που βλέπω γύρω μου σε άλλους. Αλλά είναι φορές που νιώθω πολύ μόνη μου και αναρωτιέμαι... να προσπαθώ να βρω μια παρέα που να μην νιώθω 3η ή να αποδεχτώ ότι κάτι τέτοιο δεν είναι για μένα και απλά να βολευτώ με ότι υπάρχει και να λέω να είμαι κι ευχαριστημένη?- εύη

O ονειρεμένος φίλος είναι κάτι σπάνιο και άπιαστο όσο και ο ιδανικός σύντροφος. Είναι κάτι που απαιτεί τύχη και πολλή δουλειά. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να ξέρεις πολύ καλά ποιος είσαι, να το έχεις δεχτεί και να ξέρεις ποιος σου ταιριάζει, να το ξέρεις τόσο καλά που μόλις τον δεις, να τον αναγνωρίσεις.
Όταν έχει γίνει προεργασία, μερικές φορές με μερικούς ανθρώπους γίνεται κάτι μαγικό: τα λόγια αποκτούν βάθος, τα αστεία αποκτούν πολλαπλά επίπεδα και οι παρεξηγήσεις είναι απίθανες. Το πρόβλημα είναι η προεργασία, γιατί λίγοι θέλουν να την κάνουν, οι περισσότεροι περιμένουν να τραβήξουν οι άλλοι το κουπί.
Λογικά, φταις κι εσύ, ναι. Φταις με την έννοια ότι δεν προσπαθείς να αναπτύξεις τον εαυτό σου τόσο ώστε να γίνεις ενδιαφέρουσα αποκτώντας σαφήνεια. Ποια είσαι; Τι σου αρέσει; Τι σε ενθουσιάζει, τι ξέρεις καλά, τι έχεις ζήσει; Όπως περιμένεις τον συναρπαστικό φίλο που θα σου αλλάξει την καθημερινότητα, έτσι το περιμένουν και οι άλλοι. Δείξε τι είσαι για να τραβήξεις τους κατάλληλους ανθρώπους.

________________
2.

Πωω βρε συ αμπα έχω τρελαθεί αλήθεια στο λέω, συνεχώς σκέφτομαι ένα παλικάρι που έρχεται στο μαγαζί που δουλεύω και νομίζω ότι τον έχω ερωτευτεί (χαζό ακούγεται όντως) εντωμεταξύ είμαι ήδη σε μια σχέση που ξεκίνησε πριν κανένα μήνα αλλά δεν νιώθω και πολλά..τέλος πάντων που λες αυτός έρχεσαι συχνά και τον εξυπηρετώ , μου χαμογελάει μου έχει πιάσει και συζήτηση κανά δυό φορές αλλά μέχρι εκεί...τι να κάνω θα τρελαθώ..ασεεε

Για αρχή, σταμάτα να αποκαλείς «σχέση» κάτι που έχει ξεκινήσει πριν από ένα μήνα. Μετά, αναρωτήσου γιατί κάθεσαι με κάποιον για τον οποίο δε νιώθεις και πολλά.

________________
3.

Πώς θα γίνει άραγε να φέρουμε γκεστ στη στήλη τον Αύγουστο Κορτώ;- Α, μπα ftw!

Πολύ καλή ιδέα, μακάρι να δεχόταν! Να οργανώσουμε καμπάνια; Τον ξέρει κανείς; Θα του στείλω μήνυμα στο facebook αλλά αν έχουμε και κανένα μέσον, ακόμη καλύτερα.

________________
4.


Αγαπητή Α, μπα; το ζήτημα που με απασχολεί είναι φυσικά τα ερωτικά μου. Είμαι 23 χρονών λογικά (αφου σε 4 μέρες τα κλείνω ,μεχρί να το δημοσιευσείς, ουουουουου, μπορεί να 'μαι και 24.) και δεν έχω κάνει ακόμα σχέση με την ακριβή έννοια της λέξης. Είμαι gay και αυτό είναι ένα θέμα. Οι δικοί μου ξέρουν για μένα. Είχα λοιπόν ένα ρομάντζο με ένα παιδί ο οποίος όμως δεν ήθελε να μάθει κανένας γι' αυτόν. Δεν τον είχα ερωτευτεί. Όμως είπα να σταματήσω τις ξεπέτες και να σοβαρευτώ. Δεν άντεχα αυτή την κατάσταση και έφυγα. Πριν από αυτόν είχα ερωτευτεί δύο φορές. Ό ένας 25 πανέμορφος ψηλός ξανθός πρασινομάτης και πλούσι0ς (όχι ότι με ενδιέφερε το τελευταίο απλά τα είχε όλα τέλεια αυτό ήθελα να τονίσω) και ο δεύτερος 32 με τέλεια μαλλιά γαλαζοπράσινα μάτια, ψηλός και πανέξυπνος (Επίσης πλούσιος). Με αυτούς τους δύο θα μπορούσα να κάνω τα πάντα, ήταν ό,τι ονειρευόμουν μια ζωή. Αναποφευκτά μου ανέβασαν τα στανταρτ μου στον ουρανό. Πλέον έχω γίνει κυνικότατος. Κάνω απλά σεξ δεν ερωτευόμαι και νιώθω συνέχεια πως αξίζω κάτι παραπάνω. Κι αν και θέλω σχέση, θέλω κάποιον να είμαι αποκλειστικά μαζί του. Έχω καταντήσει ένα βρωμόπ*****ο που πάει με όποιον του καυλώσει χωρίς να σκέφτεται πως απεναντί του έχει άνθρωπους με συναισθήματα. Αναρωτιέμαι, μήπως έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου; Το θέμα με τα παιδιά που ερωτεύτηκα δεν ήταν ότι με ήθελαν απλά για σεξ, ο πρώτος ίσως ναι ο δεύτερος όχι, αλλά το ότι οι συνθήκες πραγματικά δεν ευνοούσαν να κάνουμε σχέση. Με τον δεύτερο μας χωρίζουν αυτή τη στιγμοί 2 ηπείροι και 5-6 θάλασσες. Είναι, λοιπόν Λένα μου απλά θέμα κακού timing; Ή συμβαίνει αυτό που φοβάμαι και με έχει κάνει να αναρωτιέμαι, πλέον, μήπως είναι αδύνατο να ερωτευτείς αμφίδρομα όταν είσαι gay; Μήπως επειδή και τα δύο άτομα έχουν το ίδιο φύλο, αναποφευκτά πάντα ο ένας θα υπερτερεί του άλλου και πάντοτε η σύγκριση θα αποβαίνει μοιραία για τον ένα από τους δύο; Αυτό είναι κάτι που πραγματικά με αγχώνει απίστευτα. Για να καταλάβεις έχω βάλει ειδικές θήκες στα δόντια μου επειδή τα σφίγγω όταν κοιμάμαι. Θα ερωτευτώ ποτέ μου κάποιον που θα με ερωτευτεί η μια ζωή θα είμαι σε μονόδρομες σχέσεις; Πρέπει να αλλάξω κάτι στον χαρακτήρα μου; Επειδή ίσως δεν γνωρίζεις επιστημονικά πως να με βοηθήσεις θα ήθελα αν κάποιος από τους αναγνώστες σου έχει όρεξη να ασχοληθεί να μου απαντήσει όσο πιο εμπεριστατωμένα γίνεται.- fronimos

 

Αυτό που σου φταίει είναι το «φυσικά» στο «αυτό που με απασχολεί είναι τα ερωτικά μου». Δεν είναι καθόλου «φυσικά». Θα μπορούσαν να σε απασχολούν χίλια δυο άλλα πράγματα, εκτός ή μαζί με τα ερωτικά σου. Δεν είσαι τα ερωτικά σου, ούτε είσαι σκέτα γκέι. Είσαι ένας ολόκληρος άνθρωπος και αν σταματούσες ένα δευτερόλεπτο να ασχολείσαι με το ποιον γουστάρεις και ποιον θα ερωτευτείς, ίσως συνειδητοποιούσες ότι είσαι ένα σύμπαν με άπειρες πτυχές, αν τις αναπτύξεις. Μετά, ίσως δεις και το σύμπαν που σε περιβάλλει, αλλά ας μην ελπίζω σε τόσα πολλά.


Άσε τους έρωτες βρε αγόρι μου και άνοιξε κανένα βιβλίο. Το κέντρο του κόσμου δε βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια σου.

________________
5.


Αγαπητή Λένα,
πώς είναι δυνατόν να γνωρίζω μετά από πολύ καιρό έναν τύπο, ο οποίος είναι απίστευτα καλός, τον έχω τσεκάρει, τον οποίο μπορώ εν δυνάμει να ερωτευτώ και εύκολα κιόλας, αλλά να μην μπορώ με ΤΙΠΟΤΑ, με ό.τι κι αν πίνεται ή καπνίζεται, να φανταστώ ότι κάνω σεξ μαζί του. Μηδέν καύλα. Γιατί γαμώτο...Ούτε να τον φιλήσω δεν μπορώ. Είναι άσχημος ρε γαμώτο. Νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο όλο αυτό ε; Ή δεν είναι; Γιατί έχω την αίσθηση πως αν με βλέπουν μαζί του θα σκέφτονται "Οου, κάτι πάει στραβά με αυτή την κοπέλα"...-God, help the girl...

Προσπάθησε να μην συγκλονιστείς με την παρακάτω πληροφορία: αυτοί που θα σε βλέπουν μαζί με τον οποιονδήποτε δε δίνουν δεκάρα για σένα και για τον οποιονδήποτε επίσης.


Αν σου φαίνεται άσχημος επειδή πιστεύεις ότι οι άλλοι θα τον βρίσκουν άσχημο, συνέχισε να κάνεις ό,τι νομίζεις ότι θα εγκρίνουν οι περαστικοί, και πες μας πώς πάει, μήπως και αδίκως προσπαθούμε τόσα χρόνια να αποκτήσουμε προσωπικότητα.


(Έχετε κάνει τη λέξη «έρωτας» εντελώς φραγκοδίφραγκα. Πέρα από τον διαχωρισμό με την αγάπη, τώρα βλέπω διαχωρισμό και από την σωματική έλξη. Άλλη μια διχοτόμηση και η λέξη δε θα σημαίνει απολύτως τίποτα, σαν κονιορτοποιημένο διαμάντι.)

________________
6.


Αγαπητή α, μπα αρχικα θελω να σου πω οτι τελικά αποφάσισα να κάνω τις προπτυχιακές σπουδές εδώ στην Ελλάδα μεχρι να ωριμάσω γιατί αν και βρισκομαι στο σκαλοπάτι της ενηλικίωσης νιώθω σαν το άγουρο καρπό δένδρου που θέλει καιρό για να γίνει μαλακώσει και να γίνει ώριμος. Θα καταφέρω όμως να γίνω ώριμος μέσα σε 4 χρόνια; Και αν γίνω πως θα το καταλάβω; Εξωτερικά μοιάζω με άνδρα, αλλά νιώθω ακόμα παιδί;- Αγαπητος Α,μπα;

Επιτέλους κάποιος που τον απασχολεί η ενηλικίωση του και όχι οι έρωτες. Συγχαρητήρια, έχεις κάνει το πρώτο βήμα. Τέσσερα χρόνια μπορεί να είναι αιώνες, μπορεί να είναι και ένα δευτερόλεπτο, ανάλογα με τη χρήση που θα κάνεις. Άλλες ζωές αλλάζουν σε μια στιγμή, άλλες μένουν στάσιμες για δεκαετίες. Είναι στο χέρι σου το τι θα κάνεις.


Κάνε φίλους, γνωριμίες, συζητήσεις, βγες έξω, δες συναυλίες, εκθέσεις, ταινίες, άκου μουσική, περπάτησε στην πόλη ώρες τις ώρες σε όλες τις εποχές, φάε χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις, ταξίδεψε – όσο μπορείς- και διάβασε ό,τι πέφτει στα χέρια σου, συνέχεια. Μόλις καταλάβεις διαφορά (και θα καταλάβεις), συνέχισε με πιο εντατικές προσπάθειες.


Μέσα σε όλα αυτά, μην παραμελήσεις τις σπουδές σου. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα βρίσκεσαι σε ακαδημαϊκό περιβάλλον, και όσο και αν έχει απαξιωθεί στην Ελλάδα, είναι ένα σπάνιο μέρος και πολύτιμο. Εκεί μέσα υπάρχουν πάρα πολύ έξυπνοι άνθρωποι που θα σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς. Εντόπισέ τους και μάρκαρέ τους στενά.


Ζήσε όσο μπορείς, τώρα που είσαι νέος, γιατί τα λάθη που θα κάνεις θα συγχωρηθούν.


________________
7.

Ήμασταν full (&fool) in Love..Eξάμηνο και...στιγμές βγαλμένες από ρομαντική ταινία...κοιτάγματα, χειρονομίες με όλη τη δραματικότητα, ένταση...Εκείνος γλυκός, τρυφερός, εκδηλωτικός. Αφέθηκα. Αφέθηκε. Ήρθε το καλοκαίρι που μας πέρασε....και έγινε κάτι που ονομάσαμε "παρεξήγηση". Με βρήκε σε φάση που δεν ήμουν ικανοποιημένη από δουλειά, ζωή...και πολύ προβληματισμένη και ανασφαλής με τον εαυτό μου (ετών 32). Τυχαία βρήκα πως εκείνες τις ανέμελες ερωτιάρες μέρες επικοινωνούσε με μια φίλη του. Ηξερα λίγα γιαυτην. Βρήκα τυχαία ότι μιλάει μαζί της, όχι με ερωτικό τρόπο, μα με ενδιαφέρον, πολύ συχνά..από fb, skype, μηνύματα..το καλοκαίρι που αυτή είχε γυρίσει από εξωτερικό (αυτή με σχέση/συγκατοικεί). Μαθαίνω τυχαία πως είχε παιχτεί κάτι το προηγούμενο καλοκαίρι (δεν είχαμε εμείς ακόμα γνωριστεί), το οποίο έγινε στο πλαίσιο δικής τους επαγγελματικής συνεργασίας, γιατί ήταν καλοκαίρι και προέκυψε. Εκείνη δεν το συνέχισε γιατί είχε σχέση. Στο σεξ, έμαθα από πηγή, ότι αυτή δεν ..ολοκλήρωνε. Εμένα με γνώρισε τέλη φθινοπώρου...Στο δια ταύτα; έγιναν φίλοι, την αποκαλεί φίλη του, είναι του ίδιου επαγγέλματος με εκείνον, τη θαυμάζει ως μυαλό-ταλέντο-προσωπικότητα (είναι και ωραίο κορίτσι) και ήθελε να κάνουμε όλοι παρέα στις διακοπές. Δεν είχα πρόβλημα, αλλά επειδή έμαθα τυχαία ότι είχα πεχτεί κάτι ενώ εκείνος δεν μου το είχε πει, γέμισα αμφιβολίες ότι κάτι παίζει. Αυτός επεδίωκε να της μιλάει συνέχεια κτλ κτλ. Ε, λοιπόν, πες μου γλυκειά μου...δεν την έχει απωθημένο? Αν εμείς είμαστε στα μέλια (ακα "ερωτευμένος"μαζί μου) γιατί να έχει την ανάγκη να την έχει τόσο στη ζωή του και να κρύβει το παρελθόν? Να σημειώσω ότι ήμασταν κουλ γενικά με την προσωπική ζωή του καθενός. Δίχως καταπίεση, με πολύ ελευθερία και κατανοήση...Από την ώρα που το έμαθα ότι μου είχε κρύψει τη φάση, πίστεψα ότι τη γουστάρει ακόμη και δεν ξεκόλλαγε το μυαλό μου...πώς θα φύγει αυτή η αμφιβολία?????? κοντέυει να χαλάσει η σχέση από αυτή την παρεξήγηση. -Χαζεμένη, 32 ετών


Εεεε... γιατί δεν ρωτάς τον ίδιο;


42

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#7ΜΙΑ απορια εχω και μονο.η "τυχαια" πληροφορια οτι η φιλη του φιλου σου δεν ολοκληρωνει σεξουαλικα ! (ελα Χριστε και μπουκωνε), σε τι ακριβως βοηθησε εσενα, ή την ολη υποθεση και μας την μετεφερες?
#4 Βρε φρόνιμε, εμ και αποκαλείς τον εαυτό σου βρωμο-whatever, εμ και περιμένεις να ερωτευτείς κάποιον που να σου δίνει όλη την (ανύπαρκτη σε αυτό τον κόσμο) τελειότητα (γιατί μάλλον πιστεύεις ότι σου λείπει κάτι από εμφάνιση, προσωπικότητα, λεφτά, δεν ξέρω, πάντως αλλιώς δεν εξηγείται) και μετά πετάς το απίστευτο "ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ", όχι, λοιπόν, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει, έχεις πολύ μικρή ιδέα για τον εαυτό σου. Ειδικά αν θεωρείς ότι κάνοντας σεξ για το σεξ έχεις πρόβλημα, (και η καύλα συναίσθημα είναι) και ότι πρέπει απαραιτήτως να είσαι σε "σοβαρή σχέση" και να "σοβαρευτείς" για να αξίζεις σεβασμό, σε σημείο μάλιστα που να σε τρώει τόσο το άγχος ωστε να έχεις βάλει θήκες στα δόντια. Και επειδή έχω ρέντα σήμερα, θα σου πω και το άλλο. Αν δεν αγαπάς εσύ τον εαυτό σου, πώς περιμένεις να σε ερωτευτούν οι άλλοι; Αν δεν σέβεσαι εσύ τον εαυτό σου πώς θα σε σεβαστουν οι άλλοι; Δεν ερωτευεσαι όχι γιατί είσαι γκέι και έχεις ψηλά στάνταρ και κάνεις ευκαιριακό σεξ, αλλά γιατί απλά αρνείσαι να δώσεις στον εαυτό σου τα αυτονόητα. Λίγη κατανόηση, λίγο σταρχιδισμό, λίγη αγάπη no matter what. Τώρα αν θες να μάθεις γιατί το κάνεις αυτό, (δεν σέβεσαι και δεν αγαπάς τον εαυτό σου) τι να πω πήγαινε σε κανέναν ψυχοθεραπευτή, που μαλλιάζει η γλώσσα (εμ, το πληκτρολόγιο) της Λένας να λέει (καλή ιδέα). Αν σου λείπουν χρήματα και διάθεση (κρίμα), ξεκίνα να δίνεις τα παραπάνω στον εαυτό σου. Γιατί τα αξίζεις όλα αυτά θα μου πεις; Γιατί έτσι. Γιατί είσαι άνθρωπος κι εσύ.
#6 Είχα κι εγώ παρόμοια εμπειρία στα 18 μου - κυνηγούσα μια υποτροφία για να σπουδάσω στο εξωτερικό, και οι γονείς μου, αν και διστακτικοί, δεν με αποθάρρυναν. Σε μία συζήτηση με έναν καθηγητή μου για το τι σκόπευα να κάνω μετά το σχολείο, με ρωτάει, "γενικά παίρνεις πρωτοβουλίες ή σε καθοδηγούν κυρίως οι γονείς σου;" Μετά από αυτό περνάει σαν φλασιά μπροστά μου η ζωή μου και η πραγματικότητα που θα αντιμετώπιζα μόνη μου σε μία ξένη χώρα, και λέω "πού πάω, ο καραμήτρος", γιατί πραγματικά δεν ήμουν με τίποτα έτοιμη να ανταποκριθώ σε κάτι τέτοιο.Τέσσερα χρόνια μετά, έχοντας σπουδάσει σπίτι μου, ένιωθα άλλος άνθρωπος και δεν είχα κανέναν ενδοιασμό να πάω μόνη μου στο εξωτερικό. (Δεν είναι μόνο οι σπουδές - και μόνο που απελευθερώνεσαι από τον σκατο-μικρόκοσμο του σχολείου, ανοίγουν οι ορίζοντές σου). Νομίζω ότι από την εφηβεία ως την πραγματική (όχι με τη νομική έννοια) ενηλικίωση, οι άνθρωποι έχουν αρκετά μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους στον ρυθμό ωρίμανσης. (Κάπως σαν τα μωρά - άλλα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον 1 χρόνο, και άλλα μήνες αργότερα). Άλλοι φλερτάρουν από τα 12, και άλλοι φτάνουν στα 20 και νιώθουν ακόμα σαν εξωγήινοι και αταίριαστοι με τους πάντες. Το ίδιο και με τις σπουδές - δεν είναι όλοι έτοιμοι στα 18 τους να πάνε να ζήσουν μόνοι τους, και δεν είναι κακό αυτό. Μέχρι να γίνεις αρκετά ώριμος για ανεξαρτησία από την οικογένεια, δεν νιώθεις ότι σου είναι τόσο απαραίτητη - όταν είσαι πια έτοιμος, τότε την διεκδικείς.
#5 Εγώ νομίζω, ότι τελικά θα του πεις να παραμείνετε φίλοι, γιατί δεν καλύπτει τα στανταρ ομορφιάς σου. Τι θα πει η γειτονιά; Πάντως προτιμώ να μην τον ερωτευτείς για τον εσωτερικό του κόσμο μονάχα, γιατί όπως και να το κάνουμε η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο. Δεν θα ήθελα το παιδί να ξυπνήσει σε μερικά χρόνια κερατωμένος, επειδή βρέθηκε κάποιος πιο όμορφος στο δρόμο σου. Έτσι κι αλλιώς η ομορφιά είναι υποκειμενική. Μπορείς να τον αφήσεις για κάποια που θα λιώνει γι' αυτόν.
"Έχετε κάνει τη λέξη «έρωτας» εντελώς φραγκοδίφραγκα. Πέρα από τον διαχωρισμό με την αγάπη, τώρα βλέπω διαχωρισμό και από την σωματική έλξη. Άλλη μια διχοτόμηση και η λέξη δε θα σημαίνει απολύτως τίποτα, σαν κονιορτοποιημένο διαμάντι."ευχαριστώ.
#5 Χα! Εντυπωσιάστηκα πάλι σήμερα. Λοιπόν, η εμφάνιση είναι σημαντική και συμπαντική. Το πώς, πότε και για ποιό λόγο κάποιοι άνθρωποι συναντιούνται κι ερωτεύονται, οπτικά ή εγκεφαλικά είναι μυστήριο και ας μην αναλωνόμαστε στα αυτονόητα. Συμφωνώ ότι κάποιοι τύποι ερωτεύονται οπτικά και ότι ναι, ακόμη και το ΟΧΙ, ή η αποτροπή στο να ενδώσεις επειδή ο άλλος δε σου αρέσει εμφανισιακά, συναίσθημα είναι. Δεν νομίζω ότι σε νοιάζει ή ότι θα σε ένοιαζε η γνώμη του κόσμου αν εσύ μπορούσες να ερωτευτείς και να συμφιλιωθείς με την εικόνα του αγοριού αυτού. Απλά δε σ' αρέσει. Επίσης, τολμώ να πω πως θεωρούσα ότι συγκαταλέγομαι κι εγώ σε μια κατηγορία ατόμων που υπολογίζουν την εμφάνιση ως ένα δυνατό ερωτικό ερέθισμα, αλλά τελευταία η πεποίθησή μου έχει αρχίσει να μπάζει νερά και χαίρομαι πολύ γι αυτό. Έρωτας= αντισυμβατικότητα κι ανατροπή, άντε και επανάσταση!
Ε, μα... δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν ένας άνθρωπος είναι καλός, σουπερ κτλ κτλ, αυτό από μόνο του πρέπει να μας κάνει να αναρωτηθούμε μήπως είναι άδικο βρε (!) να μην είμαστε μαζί του αφού δεν νιώθουμε ερωτική έλξη. Ρε κοπέλα μου, ναι, είναι δυνατόν να υπάρχουν εκεί έξω και καλά παιδιά που δεν θα σου κάνουν κούκου. Τι να κάνουμε. Πρέπει να τους κάτσει γιατί είναι καλά παιδιά; Έχεις αναρωτηθεί πόσοι και πόσοι θα σε βλέπουν μια χαρά κοπέλα ως χαρακτήρα αλλά δεν θα σε φαντασιώνονται κιόλας, γιατί "είναι άσχημη ρε γαμώτο"; "Οου" που λες κι εσύ. Έτσι είναι ο έρωτας, εμπεριέχει και το σεξουαλικό, τι πιο φυσικό, αν δεν το εμπεριέχει δεν είναι έρωτας.Είναι πολύ πιο ειλικρινές να πεις, ε δεν τον γουστάρω, τον βλέπω φιλικά, παρά να κάνεις λες και είσαι ο Άγιος Παντελεήμονας και έχεις και ηθικό δίλημμα. Άσε τον άνθρωπο να βρει μία που τον βλέπει και λιώνει και δεν σκέφτεται τι θα πει ο περίγυρος.Βασικά, μην κάνετε σχέσεις από ελεημοσύνη ρε παιδιά και μετά τραβάτε τα μαλλιά σας γιατί δεν είστε χαρούμενοι/ες. Μην κάνετε ό,τι δεν θέλετε να σας κάνουν.
#5 Πώς μπορείς να λες "μπορώ εν δυνάμει να ερωτευτώ και εύκολα κιόλας" αν δεν μπορείς να φανταστείς πρακτικά μια ερωτική σχέση μεταξύ σας; Μήπως μια χαρά μπορείς να τη φανταστείς αλλά φοβάσαι ότι δε θα την εγκρίνουν οι άσχετοι λόγω εμφάνισης; ή μήπως δεν εννοείς αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι με τον έρωτα, όπως λέει η Α μπα, αλλά απλώς μια σχέση βαθιάς εκτίμησης - φιλίας; Σου φαίνεται απίθανο;
5: Σκέφτεσαι τι θα λένε οι άλλοι αν σε δουν με το, από την περιγραφή σου, πολύ αξιόλογο παλικάρι γιατί, λυπάμαι που το λέω, κατά βάθος... είσαι ρηχός άνθρωπος.Τα καλά νέα είναι ότι είναι ιάσιμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξαναεξετάσεις την κοσμοθεωρία σου, να αναιρέσεις τις προκαταλήψεις σου και να δεις τον κόσμο με άλλα μάτια. Απλό ε;Αν δεν μπορείς να κάνεις τα παραπάνω τότε άσε το παλικάρι ήσυχο, να πάει να βρει μια κοπέλα που θα τον αγαπά για αυτό που είναι αντί για το πως μοιάζει.
Σου χω και γω μερικα καλα νεα..αυτο που ειναι ο καθενας αντικατοπτριζεται με απολυτη ακριβεια στο πως μοιαζει..το εξω του ειναι ενα αναποδογυρισμενο μεσα γι αυτο μην ακους τι λεει απλα κοιτα πως ειναι..αρκει να ξερεις να βλεπεις φυσικα,ειναι αθλημα για λιγους.
@ΚουρτσιοΌλο καλά νέα είμαστε σήμερα.Ομολογώ πως θα μου άρεσε να ζω σε ένα κόσμο όπου η εξωτερική μας εμφάνιση θα αντικατόπτριζε τον εσωτερικό μας κόσμο, κάτι σαν το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι. Θα ήξερες αμέσως με ποιόν έχεις να κάνεις, άσε που εγώ που είμαι καλός άνθρωπος θα ήμουν κούκλος...Πάντως όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι γελαστοί άνθρωποι αποκτούν ρυτίδες γέλιου στα μάτια. Οι γκρινιάρηδες και σκυθρωποί κατηφορικές ρυτίδες στο πλάι του στόματος και ανάμεσα στα φρύδια, κτλ. Με το πέρασμα του χρόνου, οι πιο συνηθισμένες εκφράσεις του προσώπου μας χαράσσονται μόνιμα εκεί και προδιαθέτουν τον άνθρωπο που μας κοιτά.
Αυτό μου θύμισε ένα βιβλίο που είχα διαβάσει όπου σε μία αρκετά θεοκρατική κοινωνία η πριγκίπισσα/βασίλισσα/τι σκ@τ@ ήταν απεχθανόταν έναν άλλο χαρακτήρα ο οποίος ήταν καμμένος και παραμορφωμένος επειδή πίστευε πως αυτό που έπαθε ήταν τιμωρία από το θεό και η εξωτερική του εμφάνιση αντικατόπτριζε την εσωτερική (και κάτι άλλα για δαίμονες και σατανάδες)
Ούτε ο Γκάλτον δεν το έθεσε τόσο απόλυτα ρε Κουρτσιο.Αν έχεις τέτοιο χάρισμα διάκρισης θα πρεπε να σε στρατολογήσει η CIA.Ωραία λοιπόν εμφανισιακά η μητέρα Τερέζα ήταν σαν ανάποδο γαμώτο ενώ η Naomi Campbell είναι μια θεά.Το συμπέρασμα ποιο είναι;
ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κορίτσια που ξέρω λέει, πως θέλει όταν γεράσει να κάνει της ρυτίδες χαμόγελου, για να βλέπουν τα εγγόνια της πόσο χαρούμενη ήταν στα νιάτα της.Πάντως γενικότερα νομίζω ότι μετά την πρώτη γνωριμία ο χαρακτήρας η συμπεριφορά παίζουν μεγάλο ρόλο στο πόσο όμορφοι μας φαίνεται κάποιος. Όσο περισσότερο συμπαθώ/αγαπώ κάποιον τόσο ποιο όμορφο τον βλέπω..
Μη διαφωνεις για να διαφωνησεις κουκλε de la net..τι αλλαξε απο το πρωι στις 10:19 που εγραψες αυτο;;;..'' Πέρα από την εμφάνιση που είναι αρκετά προφανές και δεν χρειάζεται πιστεύω σχόλιο, υπάρχουν πολλά άλλα συνειδητά και ασυνείδητα κριτήρια όταν έχουμε απέναντι μας κάποιο υποψήφιο σύντροφο. Από την στάση του σώματος μέχρι την μυρωδιά του, από την προφορά του μέχρι το ντύσιμο, από την περιουσιακή και κοινωνική του θέση μέχρι τον τρόπο που μας κοιτά όταν του μιλάμε.'' ....!!Αποφασισε τι τελικα πιστευεις και μας λες.
@ΚουρτσιοΧαχαχα με έκανες και γέλασα πολύ.Ότι η εμφάνιση μας είναι παραπάνω από την ομορφιά μας το πιστεύω. Ότι η σιγουριά μας ή η αβεβαιότητα μας αντικατοπτρίζεται στο βάδισμα μας και στην στάση του σώματος μας, και αυτό το πιστεύω. Ότι η μυρωδιά μας μπορεί να είναι ασυνείδητο κριτήριο επιλογής συντρόφου, φυσικά. Όλα τα άλλα επίσης και ακόμη παραπάνω.Απλά δεν το πηγαίνω το επόμενο βήμα, όπου _όλος_ ο εσωτερικός μας κόσμος αντικατοπτρίζεται. Βλέπω απαίσιους ανθρώπους να είναι πανέμορφοι, αγέρωχοι, μυρωδάτοι και ελκυστικότατοι και υπέροχους να είναι αποκρουστικοί και παραμορφωμένοι εξωτερικά και πανέμορφοι μόνο αφού τους γνωρίσεις καλά και τους δώσεις μια ευκαιρία. Η αλήθεια είναι ότι με λίγο ταλέντο στην παρατηρητικότητα και εκπαίδευση μπορείς να κρίνεις με αρκετή επιτυχία σε πολύ αρχικό στάδιο της γνωριμίας αλλά δεν είναι εύκολο να κρίνεις από μια φωτογραφία για παράδειγμα ή ανθρώπους με χρόνια εκπαίδευσης να προσποιούνται όπως οι ηθοποιοί ή οι πολιτικοί ή ανθρώπους έξω από το κοινωνικό μας περίγυρο (έναν ιθαγενή του Αμαζονίου, ένα Ινουίτ κτλ). Ίσως άνθρωποι όπως ο Darren Brown να μπορούν να το κάνουν.
plankton θα σου απαντησω και σενα με δικα σου λογια..τι αλλαξε απο τις 30/10/2013 που εγραφες τα εξης;;....''Η αισθητική είναι συνδεδεμένη και με τη γενικότερη στάση/συμπεριφορά/ιδεολογία/χαρακτήρα του ατόμου,δεν είναι κάτι αυτόνομο και αυθύπαρκτο.Οπότε ναι εχεις δίκιο στο ότι η αισθητική διαφωνία στη συγκεκριμένη περίπτωση κρύβει και αξιολογικές άρα και εν μέρει ηθικές κρίσεις(με την ευρύτερη έννοια του όρου ηθική,ίσως όχι τόσο στενά όσο το ορίζεις στα σχόλια σου)αλλά μην υποτιμάς τη λειτουργία των στερεοτύπων στην ανθρώπινη νόηση.Δες ας πούμε τις θεωρίες της κοινωνικής ψυχολογίας για το στερεότυπο ως νοητική συντόμευση,θα καταλάβεις ότι είναι κάτι γερά εδρεωμένο στην ανθρώπινη σκέψη που επιτελεί πολύ περισσότερες λειτουργίες απ'αυτές που του προσδίδουμε.Οτι πολλά απο τα νοητικά σχήματα σύνδεσης εμφάνισης-συμπεριφοράς χρήζουν επαναπροσδιορισμού ναι,σύμφωνοι,αλλά είναι κάτι που συμβαίνει με προσπάθεια και σε βάθος χρόνου και όταν αυτά τα δύο αποσυνδεθούν όχι μόνο σε νοητικό επίπεδο αλλά και πραγματικό.Ενας τύπος με μοικάνα και πίρσινγκ δε μας προδιαθέτει για διευθυντής τράπεζας ούτε ένας geek με γυαλιά και σπυράκια για μπάρμαν της παραλιακής και τις περισσότερς φορές έχουμε δίκιο-καταλαβαίνεις τι εννοώ,όλοι βγάζουμε αυτόματα συμπεράσματα για ένα σωρό πράγματα με βάση τους εμφανισιακούς κώδικες,είναι κάτι φυσικό που εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια στα πλαίσια της κοινωνικής μας αντίληψης.Πόσο εύκολο είναι να αποβάλλουμε αυτή την τάση;Γενικά η αισθητική και τα στερεότυπα που συνδέονται μ'αυτή είναι πολυδιάστατο θέμα με τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις και προφανώς δε μπορούμε να το αναλύσουμε εδω.Αν πραγματικά είσαι τόσο ανοιχτόμυαλος που για σένα η εμφάνιση είναι μόνο εμφάνιση και τίποτα παραπέρα τα συγχαρητήρια μου μόλις αποδόμησες κοτζαμ γνωσιακο/κοινωνικοψυχολογικό οικοδόμημα.''.....!!..οπως βλεπεις παιζει και να εχασε η CIA που δεν με στρατολογησε.
@ 7: Μέτρησα τέσσερα "τυχαία" σε μια σχέση 6 μηνών και βρέθηκε και πηγή για απευθείας ανταπόκριση! Καθόλου τυχαία δεν φαίνονται αυτά, μήπως το σύμπαν συνομωτεί εναντίον σου;
Έλα ντε, τί "τυχαία" καλέ, μας δουλεύει το 7; Εδώ έχει πέσει επισταμένη έρευνα με στοχοπροσήλωση -σε fb, skype και κινητό!- σε συνδυασμό με ανακρίσεις γ' βαθμού σε "πηγές" και "ποτάμια" κουτσομπολιού! Απαράδεκτη συμπεριφορά, σόρι χαζεμένη μου, αλλά η ανασφάλειά σου δεν μπορεί επ' ουδενί να αποτελέσει άλλοθι για να τη δεις "Μις Μαρπλ της κλειδαρότρυπας". Κατινιά του χειρίστου είδους. Ουφ, με έπιασε κλειστοφοβία, πάω να κάνω μια βόλτα να ξεσκάσω.
Ωραία όλα σήμερα, αλλά εγώ ξέρω για να είναι σωστή η συγνώμη πρέπει αν μπορούμε να διορθώνουμε και το λάθος μας, που είναι η χτεσινή ερώτηση 4 οέο;
Για το #7, λες ότι αφού είναι ερωτευμένος μαζί σου γιατί έχει την ανάγκη να την έχει στη ζωή του. Ο έρωτας δεν είναι συμβόλαιο αποκλειστικής συναναστροφής. Ερωτευμένος δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζουμε να θέλουμε να έχεουμε άλλους ανθρώπους γύρω μας, ούτε ότι θα αποκοπούμε από τις μέχρι τώρα σχέσεις που είχαμε. Μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά. Χαλάρωσε#6 Γενικά, πιστεύω ότι είναι καλό να σπουδάζουμε σε μία άλλη πόλη από αυτή που είναι η οικογένειά μας γιατί αυτό βοηθάει στο να αρχίσεις να έχεις ευθύνες, να αρχίσεις να κάνεις κάποια πράγματα μόνος σου και κατά συνέπεια να μεγαλώσεις
#7 Για να μη ρωτάς τον ίδιο ή φοβάσαι την απάντηση, ή δεν τον εμπιστεύεσαι ότι και να σου πει, ή δεν νιώθεις την οικειότητα που πρέπει μέσα στη σχέση σου. Όλες οι περιπτώσεις δείχνουν το ίδιο, υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να το αντιμετωπίσεις. Εκτός αν μπορείς να παραμένεις σε μια σχέση με την αμφιβολία...
αν ανοίγεις τον υπολογιστή σου και διαβάζεις ''Το κέντρο του κόσμου δε βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια σου.'' καθώς και ''Ζήσε όσο μπορείς, τώρα που είσαι νέος, γιατί τα λάθη που θα κάνεις θα συγχωρηθούν'' έχει κλείσει η μέρα σου από τις 12 το μεσημέρι! όσο για τον ¨Αυγουστο θα διαφωνήσω νομίζω όλο αυτό το διαδικτυακό του παιχνίδι έχει κουράσει, λογικά υπάρχουν εξίσου αξιόλογα, μη προβεβλημένα άτομα που μπορούν να δώσουν όμορφες απαντήσεις!
#7 Ρε κοπέλα μου, μπορούν και οι ανδρες να έχουν φιλες μη χεσω. Σταματηστε τις μαλακιες. Επειδη εκανε μια φαση δεν σημαινει οτι θελει να την κουτουπωσει ξανα. Ανθρωποι ειναι και οι ανδρες οχι λυσσασμενες σεξομηχανες που πηδανε οτι βρουνε. ΑΜΑΝ με τη γ@#ανασφαλεια "της μιλαει αρα τη θελει" "δεν της μιλάει ερωτικα αλλα μπορει να τη θέλει" Την εχει φιλη στο FB αλλα τη θέλει. ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!!!!!!!!!
κρίμα που μπορώ να σου δώσω μόνο μια θετική ψήφο!! ΠΟΣΟ δίκιο.. και πάμε πάλι στα βασικά Λ+Α= ΛΑ, ΦΙΛΙΑ, ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ μπορούν να υπάρξουν και ανάμεσα σε άτομα διαφορετικού φύλου!!!
3.Δεν τον γνωρίζω προσωπικά,αλλά πιστεύω ότι θα δεχθεί την πρόσκληση.Ο τρόπος που γράφει και εκφράζεται είναι τόσο γλυκός.Θα ήθελα κι εγώ να τον δω να συμμετέχει σε αυτό το διαδικτυακό χωριό. :)
#6"Προσπάθησε να μην συγκλονιστείς με την παρακάτω πληροφορία: αυτοί που θα σε βλέπουν μαζί με τον οποιονδήποτε δε δίνουν δεκάρα για σένα και για τον οποιονδήποτε επίσης.Αν σου φαίνεται άσχημος επειδή πιστεύεις ότι οι άλλοι θα τον βρίσκουν άσχημο, συνέχισε να κάνεις ό,τι νομίζεις ότι θα εγκρίνουν οι περαστικοί, και πες μας πώς πάει, μήπως και αδίκως προσπαθούμε τόσα χρόνια να αποκτήσουμε προσωπικότητα."Νομιζω μολις σε ερωτευτηκα....!!
Ν7 ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΠΗΓΗ ΟΤΙ Η ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΕΞ .ΧΡΗΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΚΑΤΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ .ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΟΥΛ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ . ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΤΕΤΟΙΑ ΦΤΗΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Πραγματικά, τι "πηγή" μπορεί να'ταν αυτή, πέρα από τον ίδιο; Και για ποιο λόγο να ξέρει οποιοσδήποτε τρίτος τέτοιες πληροφορίες; Θα ήθελα επίσης να πω στην κοπέλα της #1 ότι "ξέφραγο αμπέλι" δεν είναι αυτό που νομίζει. Μήπως ήθελε να πει κάτι σαν "ξέμπαρκη"; αταίριαστη;
Άθελά σου,πάνω στη βιασύνη σου,έκανες το καλύτερο σχόλιο που έχω διαβάσει εδώ και καιρό, χαχαχα!! Μου άρεσε πάρα πολύ που έγραψες κεφαλαία,εκδηλώνοντας γνήσια, αυθόρμητη αγανάκτηση (μαζί σου!) αλλά βρε συ ΑBCDEF...ο καημένος ο Χρήστος το ξέρει ότι είναι Κατίνα αλλά όχι Κόουλ (η Νάταλι;) ΕΓΡΑΨΕΣ!!