Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αφήνει εξαιρετικά ενδιαφέροντα υπονοούμενα

Το Πρόσωπο της Ημέρας: Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αφήνει εξαιρετικά ενδιαφέροντα υπονοούμενα Facebook Twitter
23

Κι ενώ το ελαφρώς λαϊκίστικο βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού για τα μνημόνια (που δεν υπήρχαν φυσικά όσο δρούσε ο ίδιος με την 17 Νοέμβρη) ενθουσίασε τα πλήθη, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος έστειλε απ' τη φυλακή μια επιστολή στην Ελευθεροτυπία, με την οποία διατυπώνει ενδιαφέροντα ερωτήματα...

Μεταξύ των άλλων υπονοεί σχέση του Ξηρού με την Κυβέρνηση και την ΕΥΠ, πράγμα που εκτός των άλλων έκανε τα ΜΜΕ να περιγράψουν την κατάσταση ως "Εμφύλιο στις τάξεις της 17 Νοέμβρη":

Η επιστολή στην Ελευθεροτυπία:

"Ανάμεσα στα τεκμήρια που παρουσιάστηκαν εναντίον μου το 2002 υπήρχε και ένα τυφλό δακτυλικό αποτύπωμα. Βρέθηκε, είπανε, στο σπίτι της συντρόφου μου στους Λειψούς, αλλά και στο εσωτερικό μιας γιάφκας. Δεδομένου ότι με κατηγορούσαν ότι ήμουν ο αρχηγός της 17Ν, θα έπρεπε να κάνουν τα πάντα για να βρουν σε ποιον ανήκε το αποτύπωμα.

Αυτό ήταν εύκολο, αφού διαθέτουν την τελευταία τεχνολογία, θα έψαχναν σε μικρό ηλικιακό εύρος, αλλά κυρίως γιατί οι επισκέπτες του σπιτιού στους Λειψούς μέχρι το 2002 ήταν ελάχιστοι και θα μπορούσαν να τους βρουν, ρωτώντας απλώς τους κατοίκους. (Λειψιώτης ψαράς είπε στη σύντροφό μου: «Ας με ρωτούσαν εμένα και θα τους έλεγα ποιος πήγε και ποιος δεν πήγε στο σπίτι της Μαϊτέ»).

 

Δώδεκα χρόνια μετά, δεν βρήκαν τίποτε. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε κανένα αποτύπωμα. Ηταν κατασκευασμένο στοιχείο εναντίον μου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ή από την ΕΥΠ. Και αντί να σωπαίνουν, το χρησιμοποιούν σήμερα τα κανάλια για να αποδείξουν... ότι υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της 17Ν.

Και επειδή στην προσπάθειά τους να μεγαλοποιήσουν την τρομοκρατική «απειλή» μας έχουν φλομώσει στα ψέματα, με τα οποία γελάνε οι πάντες μέσα στη φυλακή, οφείλω να ρωτήσω:

 

Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες;

 

Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Οχι βέβαια η διευθύντρια ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία και ούτε θα αναλάμβαναν τέτοια ευθύνη. Η διαταγή ήρθε από τα πάνω. Από την Αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει. Ας μην προσπαθούν λοιπόν να τα ρίξουν στους φύλακες που απλώς εκτελούν διαταγές. Υπεύθυνοι είναι οι υπουργοί που σήμερα ωρύονται και κραυγάζουν με υποκρισία, ενώ η κατάσταση τους βολεύει. Κόβουν τις άδειες στη λεπτή περίοδο της προεδρίας και προετοιμάζουν την αυριανή ουσιαστική κατάργησή τους.

Γιατί στις δύο άδειες του Βασ. Τζωρτζάτου με κατ' οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στο δρόμο και τρία στους παράδρομους) και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;

Τέλος, όλοι αυτοί οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε.

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος,

Φυλακές Κορυδαλλού,

20 Ιανουαρίου 2014

========

Εδώ και 1.5 χρόνο ο Ξηρός είχε πάρει έξι άδειες, απ' ό,τι φαίνεται, και τα πράγματα περιπλέκονται. 

Με άλλα λόγια ο Γιωτόπουλος λέει ότι η κυβέρνηση για να πείσει για την ανάγκη σκληρότερου αντιτρομοκρατικού νόμου, συνεργάζεται με τον Χριστόδουλο (και ο Χριστόδουλος με την κυβέρνηση, είτε για να τον αφήσουν ελεύθερο, είτε για να τύχει ευνοϊκότερης τύχης). 

Είναι μια θεωρία συνωμοσίας. Έχουμε δει και πιο τρελά να συμβαίνουν, όμως δεν μπορώ να την πάρω στα σοβαρά ακόμα, μέχρι να υπάρξουν επιπλέον αποδείξεις. 

Αυτό όμως που μπορώ να πάρω σοβαρά, είναι το πρώτο σκέλος της επιστολής Γιωτόπουλου, για το πώς, σχετικά βιαστικά και άτσαλα, ενοχοποιήθηκε ο ίδιος, ενώ τα στοιχεία ακόμα τα περιμένει να τα δει...

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
Ένα τέτοιο σενάριο συνωμοσίας κάνει το χρυσαυγίτικου τύπου βίντεο του Ξηρού να βγάζει καποιο νόημα.Όσον αφορά τις 6 άδειες του Ξηρού, και λαμβάνοντας υπ'όψιν τη απελπιστική γραφειοκρατία του δημοσίου σε πολύ απλότερα θέματα,η ιστορία κάπως δένει.
Ο,τι συνομωσιολογικό και να γραφτεί, νομίζω ότι το πιο αξεπέραστο είναι εκείνο που είχε πει ο Σπύρος Καρατζαφέρης στο ALTER όταν κυνηγούσαν τον Κουφοντίνα: "έχω πληροφορίες ότι τον κρύβουν οπλαρχηγοί του ΕΛΑ σε μία καντίνα στην Χαλκιδική"
Δηλαδή το σενάριο περίπου είναι ότι ο Χριστόδουλος ήταν το καρφί γι αυτό είχε ευνοϊκή μεταχείριση στις φυλακές. Του έκαναν τα χατήρια με αντάλλαγμα ρουφιανιές (γι αυτό και τον στέλνανε να τα λέει με τους κρατούμενους των Πυρήνων μπας και μάθει κατι)Κι από κει και πέρα διακλαδώνεται σε δύο υποσενάρια - το ένα είναι ότι πρόδωσε τη σχέση αυτή και το έσκασε μόνος του και το αλλο είναι ότι ενεργεί ακόμα υπό την καθοδήγηση της αντιτρομοκρατικής ώστε να ψαρέψει κόσμο.Προσωπικα τείνω προς το πρώτο.
Με άλλα λόγια ο Γιωτόπουλος λέει ότι η κυβέρνηση για να πείσει για την ανάγκη σκληρότερου αντιτρομοκρατικού νόμου, συνεργάζεται με τον Χριστόδουλο Ε σιγά...Πρώτη φορά είναι που γίνεται;Ή μήπως πρώτη φορά στον βωμό της "ασφάλειας" και της τρομολαγνείας θα γεμίσουμε με κάμερες και δεν θα μπορείς να πας μέχρι το σούπερ μάρκετ,χωρίς να κινδυνεύεις ότι άμα ξεχάσεις την ταυτότητα σου θα την βγάλεις σε κρατητήριο.Τις κάμερες σε τόσους δρόμους,με αυτό το πρόσχημα δεν τις βάλανε(δεν μιλάω για αυτές της τροχαίας-άσχετο αν χρησιμοποιούν και αυτές έτσι) και είχαν και τις ευλογίες αρκετά μεγάλης μερίδας του "φοβισμένου" Ελληνικού λαού,πριν από 7-8 χρόνια(ναι για τους Ολυμπιακούς μιλάω και μετέπειτα.Είχαμε που είχαμε,τότε και αν παράγινε το κακό).Ή με αυτά τα προσχήματα δεν γεμίζουν και τους δρόμους στο εξωτερικό(ΗΒ,ΗΠΑ,Γαλλία και δεν θυμάμαι που αλλού τώρα);Όπως και να έχει αυτοί που θα δώσουν το πάτημα στην κυβέρνηση για να πάρει τέτοια μέτρα,είναι αυτοί που τσιρίζουν πως "αφέθηκε ένας τρομοκράτης ελεύθερος που, σκότωσε και έχει σκοπό να ξανασκοτώσει απλά επειδή ο άλλος έχει διαφορετικές απόψεις από αυτόν".Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.
Συγγνώμη,ξέχασα να το αναφέρω,το τελευταίο είναι του Βενιαμίν Φραγκλίνου.Μια από τις σοφότερες κουβέντες που έχω διαβάσει ποτέ.Ευτυχώς που δεν ζει να δει την κατάσταση της χώρας του σήμερα.Θα πέθαινε από κατάθλιψη.
Πιστεύω πως επιβεβαιώνει πολλών υποψίες (όσως δεν χάψαν τον βίντεο του Ξηρού τουλάχιστον). Καταλήξαμε να θεωρούμε ως αυτονόητα αυτά που κάποτε θα σχολιάζαμε ως θεωρίες συνωμοσίας.
Αυτός ήταν ο αγροίκος της 17Ν με μηδέν πνευματικό και ιδεολογικό περιεχόμενο (αναλόγου διαμετρήματος και οι «λοχαγοί» του που του γράψαν τι να πει). 12 χρόνια φυλακή κι ούτε μια κουβνέντα χωρίς υποβολέα δεν μπόρεσε να αρθρώσει.Κι αν δεν κάνω λάθος αυτός τους έδωσε όλους τους υπόλοιπους. Τι σόι προβοκάτσιά να στήσεις μ’αυτό το φελλό;
Ε πάντως όχι και *ελαφρώς* λαϊκιστικό το Βίντεο του Χριστόδουλου. Τον Καμμένο είχε καταπιεί, και δη χωρίς το ανάλογο μπαλκονάτο λέγειν.... Όσον αφορά τώρα τις αιτιάσεις Γιωτόπουλου, επιφυλάσσομαι, περιμένοντας να διασταυρωθούν οι πληροφορίες και από εγκυρότερες πηγές. Σε κάθε περίπτωση, είναι σίγουρα τροφή για σκέψη...
ο γιωτοπουλος ειναι σε τρελη κοντρα με ξηρους με συμμαχο μονο τον τζωρτζοπουλοεπισης ειναι καρμιρια αυτο που λεει για τις αδειες ξηρου διοτι ολες ηταν βαση του σωφρονιστικου κωδικααπλα σε αυτον αρνουνται αδικα ΟΛΕΣ τις αδειες που ζηταπερισσοτερο κατινια και κακια βγαζεικαι ολα αυτα ανεξαρτητα απο το ποιον του χ. ξηρου.
Με την απόδραση Ξηρού είχαν ξεχυθεί οι "απλοί πολίτες" έμπλεοι αιμοδιψούς "οργής" να πανηγυρίσουν για τα επικέιμενα χτυπήματα που το (εθνικο)σοσιαλιστικό φολκλόρ ετοιμάζει. Τώρα που ακούγονται όσα ακούγονται για εμπλοκή της ΕΥΠ θα μαζευτούν οι "απλοί συμπολίτες" στις σπηλιές τους μέχρι να ξαναβγούν να βγάλουν την πολιτιστική τους σαπίλα εκ νέου, αναμένοντας αίμα και στηρίζοντας μελλοντικούς δολοφόνους. Τέτοιοι είμαστε......(κατά τα άλλα σας φταίνε οι Γερμανοί...)
Ναι, ενταξει, αλλα: "χαχα, βλακες που στηριξατε τον δολοφονο Ξηρο, σας εβαλε στη θεση σας ο Γιωτοπουλος;". Ε, μια σχιζοφρενεια τη διακρινει κανεις.Για οσους -κακως- στηριξαν τις εξαγγελιες του Ξηρου δεν αλλαζει τιποτα. Στηριζουν τα οσα ειπε, αν τα εννοει ή αν ειναι πιονι δεν αλλαζει κατι.
φυσικά, το να στηρίζεις έναν αυτόκλητο τιμωρό - δολοφόνο που βρίσκεται σε ιδεολογική σύγχυση και που δεν θα σου λέσει απολύτως ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα δεν σε τιμά ούτως ή άλλως.
Παντως, οταν ο Χριστοδουλος ηλθε στην Ικαρια να βαφτισει ενα μωρο περσι τον Σεπτεμβρη,τον ακολουθουσαν καμμια εικοσαρια μυστικοι.Ενα αεροπλανο γεμιζαν..Τωρα πως τον αφησαν libero e bello,αποριας αξιον.