ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά

Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά Facebook Twitter
83
Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά Facebook Twitter

Αυτό που ξεκίνησε στην Αμερική από ένα καυστικό tweet του παγκοσμίου φήμης σεφ Grant Achatz, έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση που εξαπλώνεται στο διαδίκτυο. Το θέμα που προέκυψε είναι αν τελικά πρέπει να απαγορεύεται στους πελάτες ακριβών και exclusive εστιατορίων να παίρνουν μαζί τους μικρά παιδιά που μπορεί με το κλάμα τους ή τη ζωηράδα τους να γίνουν ενοχλητικά.

Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά Facebook Twitter

Το ζήτημα άνοιξε μετά από την δημοσίευση του Grant Achatz, που αφορούσε ένα δυσάρεστο για αυτόν Σάββατο που μόλις πέρασε. Στο ακριβό, βραβευμένο με τρία αστέρια εστιατόριο του, Αlinea, ήταν γεμάτο αλλά ένα ζευγάρι είχε φέρει μαζί του το μόλις 8 μηνών μωρό τους. To μωρό δεν σταματούσε να κλαίει και σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε μετά ο σεφ υπήρξαν αρκετά παράπονα. Αυτό που ξεκίνησε την συζήτηση και έφερε τον Grant Achatz, καλεσμένο σε σωρό τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών να εξηγείται ήταν το tweet:

Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά Facebook Twitter

 O ίδιος δεν ζήτησε ποτέ στους πελάτες να φύγουν αλλά φρόντισε να ρίξει το μπαλάκι στο κοινό των social media. Λίγο αργότερα το ζήτημα είχε πάρει εξωφρενικά μεγάλες διαστάσεις και ο κόσμος άρχισε να διχάζεται. Τον σεφ υπερασπίστηκαν αρκετοί συνάδελφοί του που θεωρούν πως έχει δίκιο και πως εφόσον οι ενήλικες δεν μπορούν να καταλάβουν πότε και που δεν μπορούν να έχουν τα παιδιά τους μαζί, τότε θα πρέπει αυτό να ορίζεται από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων. Την ίδια άποψη ενστερνίστηκαν και πάρα πολλοί πελάτες. Η Ηuffington Post προχώρησε σε διαδικτυακή δημοσκόπηση και έως τώρα πάνω από τους μισούς έχουν ψηφίσει πως θα ήταν θεμιτό να απαγορευτούν τα παιδιά στα υψηλού επιπέδου εστιατόρια. Μόλις το 30% ψήφισε πως όχι αλλά θα πρέπει να οι γονείς να είναι πιο υπεύθυνοι. 

 

Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά Facebook Twitter

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας του Σικάγο οι γονείς ήταν αναγκασμένοι να φέρουν το παιδί τους γιατί είχαν ήδη προπληρώσει τη θέση που άνηκε σε κάποιο φίλο τους ο οποίος ακύρωσε την τελευταία στιγμή. Η πολιτική του εστιατορίου δεν επιτρέπει την επιστροφή των χρημάτων σε τέτοιες περιπτώσεις μιας και η λίστα αναμονής είναι μεγάλη οπότε προκειμένου το συγκεκριμένο ζευγάρι να πληρώσει κενή καρέκλα έφερε το μικρό τους. Και εδώ όμως ο σεφ απάντησε  μέσω tweeter:

Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά Facebook Twitter

Μιλόντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ΑBC ο Grant Achatz εξήγησε πως οι πελάτες του πληρώνουν πολλά λεφτά για να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία και παρόλο που αγαπάει τα παιδιά και σέβεται την προσωπικότητα και τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους 80, που εκείνο το βράδυ δεν ευχαριστήθηκαν καθόλου.

Πολυτελές εστιατόριο κηρύσσει "πόλεμο" στα μωρά Facebook Twitter
83

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί πολλά μη διαβητικά άτομα φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ