Απειλούν να φύγουν οι εφοπλιστές λόγω φορολόγησης

Απειλούν να φύγουν οι εφοπλιστές λόγω φορολόγησης Facebook Twitter
24

Με αποχώρηση από την Ελλάδα απειλούν οι εφοπλιστές με αφορμή διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει τη διπλή φορολόγηση τους.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) Γιώργος Γράτσος μιλώντας στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου, καταφέρθηκε εναντίον των τελευταίων νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «δυσάρεστο αιφνιδιασμό» και για «καταστρεπτικό σεισμό που καταρρέει το οικοδόμημα».

Το σημείο που προκάλεσε την αντίδραση όμως και του Μ. Βαρβιτσιώτη και του Θ. Δρίτσα που βρισκόταν εκεί ήταν, όταν ο κ. Γράτσος είπε με νόημα:  «Πηγαίνουμε όπου υπάρχουν δουλειές και μπορούμε να λειτουργούμε απρόσκοπτα και ανταγωνιστικά», συμπληρώνοντας  ότι «σήμερα πάνω από το 65% της διακίνησης του εμπορίου γίνεται με τις χώρες της Απω Ανατολής και προφανώς είναι πλεονέκτημα να βρισκόμαστε εκεί».

Ο πρόεδρος του ΝΕΕ, ανέφερε σε άλλο σημείο: «Η νομοθεσία μας κατάφερε να εξαφανίσει τα ελληνικά κρουαζιερόπλοια, να καταστήσει ζημιογόνα τα ναυπηγεία μας, την ακτοπλοΐα μας, να απωθήσει σκάφη αναψυχής και πρόσφατα να κλονίσει την εμπιστοσύνη στη σταθερότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της ποντοπόρου ναυτιλίας».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου υποστήριξε ότι η παρούσα κυβέρνηση στηρίζει την ελληνική ναυτιλία και υπενθύμισε ότι επανίδρυσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Αποκάλυψε δε ότι στη συνάντηση του προχθές με ευρωπαϊκές δυνάμεις,  όταν αναφέρθηκε στην παγκόσμια πρωτιά της ελληνικής ναυτιλίας «εισέπραξε» το ερώτημα: «Καλά όλα αυτά, αλλά τους φορολογείτε;».

Ο Θοδωρής Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι εάν η ναυτιλία είναι εθνική υπόθεση, τότε θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός και σοβαρός διάλογος για το μέλλον της, χωρίς όμως το επιχείρημα «τα πλοία έχουν προπέλα και φεύγουν».

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM