Απεργία την Πρωτομαγιά

Για το θράσος όσων νομίζουν ότι είναι καλοί άνθρωποι - ενώ είναι βόθροι

Για το θράσος όσων νομίζουν ότι είναι καλοί άνθρωποι - ενώ είναι βόθροι Facebook Twitter
80

 

Έγινε αυτό

 

Για το θράσος όσων νομίζουν ότι είναι καλοί άνθρωποι - ενώ είναι βόθροι Facebook Twitter

 

Μια απόλυτα ειρηνική, συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας εναντίον του πιο ομοφοβικού δημόσιου άνδρα της Ελλάδας - ενός ιεράρχη της Αγάπης, δήθεν, που με τη στάση του οδηγεί ανθρώπους στο ρατσισμό και το μίσος - και δεν αποκλείεται να οδηγήσει άθελά του νέα παιδιά στην κατάθλιψη ή την αυτοκτονία - όπως συμβαίνει με ιεράρχες στο εξωτερικό.

 

Το βάλαμε στο Facebook και μέσα σε λίγα λεπτά μάζεψε εκατοντάδες λάικ και share και θετικά σχόλια - και όχι άδικα. 

 

Εξεπλάγην με μερικές αντιδράσεις - που οι περισσότερες ξεκινούσαν με το "δεν έχουμε τίποτα με τους γκέι" (πού και να είχαν!) και συνέχιζαν με οχετό υπερβολών. 

 

Πράγμα που μου θύμισε, φυσικά, αυτό:

 

Για το θράσος όσων νομίζουν ότι είναι καλοί άνθρωποι - ενώ είναι βόθροι Facebook Twitter

Πολλοί στεναχωρέθηκαν με την "αμαύρωση του μυστηρίου". (Λες και όντως συντελείται ένας μαγικός αγιασμός των υδάτων -σε ιδιωτικό χώρο, και όχι μια συμβολική θρησκευτική πράξη σε δημόσιο χώρο.)

Άλλοι δεν κατάλαβαν γιατί πρέπει να κάνουν τέτοια και να προκαλούν και να διαμαρτύρονται (ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΜΗΠΩΣ;! Όταν πάψουν να υπάρχουν λόγοι διαμαρτυρίας, θα πάψουν να υπάρχουν και διαμαρτυρίες.)

Στην καλύτερη περίπτωση διάβασα πράγματα του στυλ, "εντάξει, ας υπάρχουν, αλλά ας μη μας το λένε κιόλας". 

 

Είναι μια μεγαλόψυχη εκδοχή που λέει ότι Σου Κάνω τη Χάρη να σε Αφήνω Να Υπάρχεις (δηλαδή δεν σε σκοτώνω / δεν σε φυλακίζω) αρκεί ποτέ να μη διαμαρτυρηθείς για τίποτα, και ποτέ να μη διεκδικήσεις κανένα ανθρώπινο δικαίωμά σου και να μην πεις ποτέ δημόσια ότι είσαι γκέι.

 

"Υπάρχουν αξιοπρεπέστατοι γκέι που δεν δίνουν δικαιώματα: κάνε ό,τι κάνεις στο κρεβάτι σου, απλά αυτό" έγραψε μία που για αβατάρ της είχε ξεκωλέ φωτογραφία της. 

 

Δεν έχουν καταλάβει μερικοί ότι το κρεβάτι είναι ένα απ' τα πολλά στοιχεία της ζωής του γκέι, όπως είναι ένα απ' τα πολλά του στρέιτ.

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ: ''Και τι μας νοιάζει τι κάνετε στο κρεβάτι σας; Μη το φωνάζετε κιόλας!''Η Πενταγιώτισσα δίνει την καλύτερη απάντηση στην "αθώα" χιλιοειπωμένη, κλισέ ερώτηση...)

Σε άλλες περιπτώσεις βέβαια υπάρχουν βρισιές και διάφορα του στυλ "είναι γνωστό ότι τους αρέσει να επιδεικνύονται" (Ναι οπωσδήποτε, γι' αυτό είμαστε out μια χούφτα άνθρωποι κι όχι όλες οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες γκέι, που κρύβονται από φόβο, και εξαιτίας ανθρώπων σαν τον Σεραφείμ Πειραιώς!)

Οι περισσότεροι που αντιδρούν πάντως είναι, κατά τη γνώμη μου, αυτοί που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διαβάσουν την είδηση. Που δεν έχουν ιδέα για τις ακραίες δηλώσεις μίσους του Πειραιώς - και γι' αυτό δικαιολογούνται, σε ένα βαθμό. 

 

Για τους υπόλοιπους με τον οχετό μίσους θα μπορούσα να πω: "Δεν με πειράζει να είστε μισάνθρωποι και ρατσιστές, αρκεί να μην το δείχνετε στο FB και να το κάνετε μόνο στο σπίτι σας, πίσω από κλειστές πόρτες". 

 

Καλώς ή κακώς όμως με πειράζει, ειδικά η υποκρισία, όταν γράφει κάποιος "ΟΥΣΤ ΘΡΑΣΟΠΟΥΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΤΕ ΠΑΓΑΝΙΑ, ΕΡΧΌΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ, ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑς" και στο προφίλ του έχει τον Άγιο Τάδε ή Δείνα της Αγάπης.

 

Κυρίως επειδή νομίζει ότι είναι καλός άνθρωπος (καλύτερος απ' αυτούς που αγαπούν και αγαπιούνται), και επειδή δεν πιστεύει καν ότι είναι ρατσιστής. Η ψευδαίσθηση και η έλλειψη αυτογνωσίας, σε όλο τους το μεγαλείο!

Σε κάποια σχόλια απάντησε εύστοχα ο Zak Kostopoulos:

 

"Είναι πρόκληση" "Βλέπουν και μικρά παιδιά". Οι συνηθισμένες γελοιότητες απέναντι σε τέτοιου είδους ειρηνικές διαμαρτυρίες... Δηλαδή το να κάνει ο Σεραφείμ κήρυγμα μίσους και να διδάσκει στα παιδιά που τον ακούν να μισούν οτιδήποτε το "διαφορετικό" δεν είναι πρόκληση αλλά χριστιανική αγάπη έτσι;

 

 

Παλιά υπήρχε αυτό:

Για το θράσος όσων νομίζουν ότι είναι καλοί άνθρωποι - ενώ είναι βόθροι Facebook Twitter

Σήμερα βλέπω πως το μίσος είναι για κάποιους (λίγους ευτυχώς, αλλά πολύ φωνακλάδες) πολύ πιο αποδεκτό απ' την αγάπη. Και τους λυπάμαι πραγματικά. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος, ή ηθικός - κανείς δεν είναι τέλειος. Μη κουνάς όμως το δάχτυλο στους άλλους, επικαλούμενος την ηθική όταν εσύ ο ίδιος είσαι μισάνθρωπος!

Αν αποδειχτεί κάποτε ότι υπάρχει όντως ο Θεός στον οποίο λένε ότι πιστεύουν, ας είναι προετοιμασμένοι για μια πολύ μεγάλη ανατροπή και έκπληξη στο τέλος της ζωής τους, όταν θα περιμένουν πως θα πάνε στον Παράδεισο, και ξαφνικά θα βρεθούν κάπου πολύ πιο σκοτεινά...

80

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

9 σχόλια
Προσωπικά δεν με ενοχλούν οι γκέυ, αλλά αντίθετα με ενοχλεί να μου πετάει κάποιος την σεξουαλικότητα του πάνω μου σε μεγάλο βαθμό. Δηλαδή δεν θα ενοχληθώ από ένα πεταχτό φιλί που μπορεί να δώσει μεταξύ του ένα γκέυ ζευγάρι (και καλά θα κάνουν) αλλά μπορεί να με ενοχλήσει όταν ένα straight ζευγάρι κάθεται ο ένας πάνω στον άλλο και φιλιούνται/χαμουρεύονται ακατάπαυστα. Δικαίωμα τους να το κάνουν αλλά θα προτιμούσα σε κάποιον πιο διακτριτικό χώρο (σε κανένα μπαράκι κ.α.) και όχι πχ στο τρένο. θεωρώ ότι όταν βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο θα πρέπει να σέβεσαι (έως ένα βαθμό φυσικά) τους γύρω σου.
Οι μόνες περιπτώσεις που κάποιος δηλώνει την ενόχλησή του με ένα στρέιτ ζευγάρι που φιλιέται, είναι όταν συζητιέται το δικαίωμα ενός γκέι ζευγαριού να φιλιέται. Ποτέ άλλοτε! Τι φοβερή σύμπτωση. Ποτέ κανένας δεν έχει ενοχλήσει ένα στρέιτ ζευγάρι στο δρόμο, που εκφράζεται -δικαίως- ελεύθερα, όλοι όμως θυμούνται πως τους ενοχλούν και τα στρέιτ ζευγάρια, όταν πρόκειται να εκφραστούν ανθρώπινα και ελεύθερα (όχι σεξ στη μέση του δρόμου!) τα γκέι ζευγάρια. Θα προτιμούσα το παραπάνω σχόλιο να υπήρχε σε ένα άρθρο με φωτογραφίες ανδρών που φιλούν τρυφερά τις γυναίκες τους, τότε ίσως και να το πίστευα. ΥΓ. Κι όσο για την σημερινή ακτιβιστική κίνηση, δεν έγινε επειδή τα ζευγάρια θέλουν όλη μέρα κι όλη νύχτα να φιλιούνται στο δρόμο, αλλά ως ένδειξη διαμαρτυρίας, με την ελπίδα σύντομα να μη χρειάζεται καν να γίνεται κάτι τέτοιο.
Μάλλον δεν κατάλαβες κάτι. Δεν με ενοχλεί το τρυφερό φιλί. Με ενοχλεί όταν ο ένας έχει ανεβεί πάνω στον άλλο και φιλιούνται λες και ετοιμάζονται να κάνουν σεξ ανεξάρτητα αν είναι γκέυ ή όχι. Καθαρή σύμπτωση ήταν το σχόλιο μου και όχι να κατηγορήσω για κάτι τα γκέυ ζευγάρια. Αν θέλεις σβήσε το και μετέφερε το σε ένα αντίστοιχο άρθρο.
Όχι εντάξει, απλώς μου φάνηκε λίγο κάπως, σε ένα τελείως συγκεκριμένο άρθρο με συγκεκριμένα θέματα, το ότι το μόνο που είχες να σχολιάσεις ήταν κάτι που δε συμβαίνει καν (το να ανεβαίνουν πάνω στον άλλον λες και για να κάνουν σεξ).Για το "Προσωπικά δεν με ενοχλούν οι γκέυ, αλλά..." ίσως έπρεπε να ρίξεις μια ματιά στο κόμικ παραπάνω :)
Ενώ συμφωνώ με το πνεύμα του σχολίου σου θα διαφωνήσω ότι η μόνη περίπτωση που κάποιος δηλώνει την ενόχλησή του με ένα στρέιτ ζευγάρι που φιλιέται, είναι όταν συζητιέται το δικαίωμα ενός γκέι ζευγαριού να φιλιέται. Μου έχει τύχει να φιλήσω πεταχτά τη γυναίκα μου στο μετρό και κάποιος μου την είπε! :) Τέλος πάντων, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος μπορεί να ψηφίζει αρνητικά τα σχόλια που επικροτούν το κείμενό σου... Μα σε τι κόσμο ζούμε τέλος πάντων;
Δικαίωμά σου να μη σου αρέσει να βλέπεις straight ή gay να χαμουρεύονται στο δρόμο, αλλά You're missing the point. Γενικά φυσικά και είναι καλή συμβουλή το να μη βγαίνεις με ένα πλακάτ και να λες όλες τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις σε αγνώστους, αλλά 1) το να το κρατάς ιδιωτικό πρέπει να είναι ελεύθερη επιλογή και όχι επιβολή 2) όσο υπάρχουν νομικές διακρίσεις κάποιος πρέπει να υπενθυμίζει στην κοινωνία ότι υπάρχουν και αυτοί. Σε γενικές γραμμές πολύ καλά τα είπε η Πενταγιώτισσα για το συγκεκριμένο θέμα.Το ότι είναι γενικά μια καλή συμβουλή για την καθημερινότητα, εξηγεί και το γιατί υιοθετείται αβασάνιστα από πολλούς, όχι μόνο σαν προσωπική στάση, αλλά και για του υπόλοιπους! Με τον ίδιο μηχανισμό υιοθετούνται πολλές απόψεις-συνθήματα-κλισέ που κρατάνε πίσω την κοινωνία σήμερα. Ακούγονται λογικά στα πρώτα 2 δευτερόλεπτα. :)
Ρε το κατάλαβα ότι είμαι λίγο εκτός θέματος, αλλά το σχολίαζα χτες με μία φίλη που έβλεπε ένα ζευγαράκι σχεδόν να κάνει σεξ στο καράβι και ήθελα να το πω. VHS Glitch έχεις δίκιο εδώ, απλά δεν εννοούσα αυτό, ο Άρης κατάλαβε τι ήθελα να πώ.
Είμαι γκέι , αλλά δεν ενοχλήθηκα καθόλου μα καθόλου από την άποψη σου Double Helix .Ειλικρινά δεν κατανοώ την ευαισθησία για το σχόλιό σου .Δεν έγραψε κάτι το ρατσιστικό.Μην πάμε στο άλλο άκρο και μάλιστα χωρίς αιτία...
Δε καταλαβαινω πολλα πραγματα στο σχολιο σου Double Helix .Δε καταλαβαινω γιατι πρεπει να ενδιαφερει τον οποιοδηποτε εδω μεσα και γενικα οποιονδηποτε πολεμαει και διαμαρτυρεται να αποδειξει το αυτονοητο ,το τι σε ενοχλει και το τι θα προτιμουσες.Ξερεις κατι ? και μενα με ΕΝΟΧΛΟΥΝ οι ακριβες τιμες των υβριδικων αυτοκινητων και θα ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ να ηταν πιο φτηνες,ξερεις τι κανω?αλλαζω σελιδα και κοιταω παλια μεταχειρισμενα.Τωρα θα μου πεις τι σχεση εχει αυτο?Εχει και μαλλιστα σε δυο σημεια,πρωτον ειναι τοσο αχρηστη πληροφορια οσο ηταν οι αποψεις σου και δευτερον αντι να διαμαρτυρομαι γιαυτο αλλαξα προοπτικη οπως και συ καθε φορα που θα βλεπεις ενα ''χαμουρεμα'' στο μετρο και μια σεξουαλικοτητα να σε χτυπαει αλυπητα στο προσωπο απλα(!!) αλλαξε θεση,διαβασε τη μπλε γραμμη,τη κιτρινη δε ξερω ποια, κανε κατι αλλο!Ο λογος που θα πρεπει να αλλαξεις το βλεμα σου και ο λογος που εγω αλλαξα σελιδα ειναι γιατι θα πρεπε να σκεφτεις οτι καταβαθος δεν ειναι κακο ουτε παραλογο δυο ανθρωποι ανεξαρτητως φυλλου να εκφραζουν την ελξη τους με οποιοδηποτε τροπο,οχι μονο με φιλακια,δημοσια η διακριτικα και ας συνεχιζει να σε ενοχλει οπως και γω ξερω καταβαθος οτι τα υβριδικα αυτοκινητα ειναι ακριβα γιατι εχουν πιο συνθετη τεχνολογια απο τα συμβατικα,συνεχιζει να με ενοχλει ακομα και τωρα που γραφω το σχολιο αλλα το μονο που μπορω να κανω ειναι να αλλαξω σελιδα στην εφημεριδα με τις αγγελιες..Οποτε το γενικο νοημα ξερεις ποιο ειναι?Οτι επειδη δεν ικανοποιηται το ''ΕΓΩ'' μας προσπαθουμε να το ικανοποιησουμε με αλλους τροπους,εγω αποφασισα να το κανω αλλαζοντας προοπτικη,εσυ προς το παρον το κανεις με το να δινεις διαλεξη περι σεβασμου,για το τι θα ηταν πρεπον και τι οχι λες και υπαρχει καποιος κωδικας τυποιποιημενος τυπου ''τσελεμεντες'' για ολες αυτες τις ''ηθικες'' αξιες.Αυτα.
Αγαπημενε μου κυριε Δημοκιδη, επιτρεψτε μου το αγαπημενε, διοτι μετα το κειμενο αυτο που διαβασα σας νιωθω οικειο... Συνηθως εξεφραζα την γνωμη μου ξεκινωντας με την φραση "δεν ειμαι ομοφυλοφιλη, αλλα..."Ε λοιπον αποφασισα να μην ξεκινησω ποτε ξανα ετσι διοτι ακομα κι αυτο ειναι ρατσιστικο! Το αν ειμαι ομοφυλοφιλη η οχι, δεν αλλαζει την βαρυτητα της γνωμης μου! Σιχαθηκα πλεον ολο αυτο που κανουν εναντιον αανθρωπων! Δεν χρησιμοποιω την λεξη διαφορετικους, διοτι η διαφορετικοτητα εχει να κανει με ολους μας και μας χαρακτηριζει ολους! Δεν υπαρχουν ανωτεροι και κατωτεροι ανθρωποι! Μας φαινεται αφυσικη η συνευρεση δυο ανθρωπων του ιδιου φυλου αλλα η συνευρεση ενος αντρας με 50 διαφορετικες γυναικες σε ενα μηνα ειναι απολυτως φυσιολογικο! Οπως επισης τρελο φανταζει η συνευρεση μιας γυναικας με 50 διαφορετικους αντρες σε ενα χρονο! Ποιος; Ποιος ρωταω ειναι αυτος που θετει ορια και αριθμους και απο που πηρε αυτο το δικαιωμα! Ο Χριστος ειπε αγαπατε αλληλους! Δεν ανεφερε τιποτα για φυλο ανθρωπων! Και να μην ξανακουσω πως αν ο Θεος "ευλογουσε" τους ομοφυλοφιλους θα μπορουσαν να κανουν παιδια! Σε ποιον πλανητη ζουμε! Εκατονταδες ζευγαρια ετεροφυλοφιλων δεν μπορουν να κανουν παιδια κι ομως η σχεση τους εχει "ευλογηθει" με το γαμο!Πλακα μου κανουν; Ειμαι 25 ετων και απο εφηβη παλευω με τους φοβους των γυρω μου απεναντι σε οτιδηποτε δεν ευλογησε η εκκλησια και η κοινωνια η εστω η μαμα τους! Στο 2014, ανθρωποι τρωνε απο τα σκουπιδια, παιδια μεγαλωνουν στους δρομους, ηλιλιωμενοι πεθαινουν απο το κρυο, κοσμος πηδαει απο μπαλκονια κι εμεις βρισκουμε ανηθικο το τι φτιαχνει τον καθενα στο κρεββατι του! Η φωτογραφια που ειδα πολυ σωστη και με νοημα, αλλα δεν θα φτασω ως την Αφρικη! Η Αθηνα του 2014 εχει πολλες εικονες που μου προκαλουν οργη, απεναντι σε οσους μενουν αμετοχοι και ασυγκινητη μπροστα στη δυστυχια αλλων ανθρωπων αλλα αρπαζουν καθε ευκαιρια να το παιξουν ανωτεροι με τις σεξουαλικες προτιμησεις του καθενα...Ο Ελληναρας που δερνει και βιαζει την γυναικα του ειναι μια εικονα καλα ριζωμενη στη νοοτροπια μας.Αλλα δυο ανθρωποι του ιδιου φυλου που αγαπιούνται και κανουν ερωτα μας αηδιαζει! Για την γυναικουλα της διπλανης πορτας που ξεσπαει ολα τα ψυχολογικα της στα ανηλικα παιδια της δεν ειπαμε ποτε τιποτα δυνατα μην μας ακουσει και μπλεξουμε αλλα πολλοι κοιταξαν υποτιμητικα ενα ζευγαρι ομοφυλοφιλων που κανει τον περιπατο του χερι χερι! Για ποια ηθικη μιλαμε λοιπον;Ποιος ειναι αυτος ο ηθικος που εθελοτυφλει οπου θελει κσι καταδικαζει οπου μπορει;Και γιατι τους αφηνουμε;Θα μπορουσα να πω οτι γνωριζω ομοφυλοφιλους κι ειναι καλοι ανθρωποι τα κλασικα κλισε της μαλακιας! Οι ανθρωποι που γνωριζω χωρίζονται σε καλους και κακους, κι οσοι μιλανε υποτιμητικα για τους ομοφυλιφιλους, η τους αλλοθρησκους η τους μεταναστες η οποιονδηποτε αλλο ανθρωπο που για καποιους ηλιθιους ανηκει σε μειονοτητα (τι λεξη και αυτη), τοτε αυτος ο ανθρωπος θα επρεπε να ανηκει σε μια καινουρια κατηγορια μειονοτητας, αυτη του κακου ανθρωπου! Και θα επρεπε να νιωσει τον ρατσισμο και το μισος μας σε ολο τους το μεγαλειο...Σας ευχαριστω!
Εδώ η κοινωνία μας ακόμη δεν έχει αποδεχτεί τα παραπανίσια κιλά, τους μαύρους-κίτρινους-κοκκινωπούς ανθρώπους, τον αυτισμό, τον στραβισμό, την μεγάλη μύτη, την διαφορετική πολιτική αντίληψη, τον διαφορετικό τρόπο ζωής, περιμένει κανείς να αποδειχτεί τους ομοφυλόφιλους; Ανέκαθεν η εκκλησία, όπως το μέγιστο των θρησκειών του πλανήτη, κηρύττει το μίσος και την αποστροφή στο οτιδήποτε διαφορετικό, Άσχετα φυσικά αν στο σύνολό της αποτελείται από ομοφυλόφιλους "πατέρες"!Ωραίο κείμενο, εύστοχο! Καιρός να πέφτουν οι μάσκες!Ο πλανήτης, ο κόσμος, δεν είναι τσιφλίκι κανενός! Ας ζήσει ο καθένας όπως επιθυμεί, όπως γουστάρει, όπως νιώθει
Ο Χριστιανισμός σαν θρησκεία αυτη καθ'αυτη δεν καταδικάζει τους ομοφιλοφυλους ουτε όσους προανεφερες. Αυτοί που το κανουν ειναι οι, κακως επιλεγμένοι, εκπροσωποι "διανοούμενοι" της αντίστοιχης θρησκείας. Δυστυχως η κοινωνία στο σύνολο της ειναι οπισθοδρομικη και "σκληρη κριτής". Συμφωνώ σε ολα όσα ειπες περι ρατσισμού και προφανως περι ελεύθερης και ανεξάρτητης ζωής.
Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά ο Χριστιανισμός καταδικάζει την ομοφυλοφιλία και θα σου παραθέσω αναφορές μόνο από την ΚΔ και όχι από την ΠΔ, η οποία βεβαίως ισχύει κανονικότατα ως ιερό βιβλίο ατελούς αποκάλυψης του θεού:Ρωμ. 1.27Κορ. 6.9Τιμ. 1.10Θα μου πεις ότι μόνο ο Παύλος αναφέρεται ρητά στην ομοφυλοφιλία. Πράγματι. Αλλά αν κρίνει ότι ο Χριστιανισμός απαγορεύει την εξώγαμη συνουσία με γυναίκες θεωρώντας την αμαρτωλή, δηλαδή ένα γεγονός που τα ήθη της εποχής θεωρούσαν πιο φυσιολογικό, είναι προφανές πως δεν επιδοκιμάζει και την εξώγαμη συνουσία μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
@Όλοι στους Δρόμους Ηρεμησε, δεν με στενοχωρεις. Αν και δεν ειμαι απόλυτα σύμφωνη στο διαπιστωση της αποδοκιμασιας ή μη για τα όμοια φυλα περι Παυλου, οφείλω να πω οτι εχεις δικιο. Με αποστομωσες.
Όλοι στους Δρόμους,Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω αλλά ο Χριστιανισμός έχει δείξει ότι μπορεί να εξελιχθεί ...Ηδη υπάρχουν διαμαρτυρόμενες Εκκλησίες στην ΕΕ και τις ΗΠΑ που όχι μόνο δεν καταδικάζουν τους ομοφυλόφιλους αλλά και τους παντρεύουν και φανερά ομοφυλόφιλοι γίνονται ιερείς.Υπάρχουν πολλοι τρόποι θεολογικοί ,ιστορικοί, επιστημονικοί : ιατρικοί,ψυχαναλυτικοί , κοινωνιολογικοί και φιλοσοφικοί για να εξουδετερώσει ένας χριστιανός ομοφυλόφιλος τις αντιομοφυλοφιλικές αναφορές στα αρχαία θρησκευτικά κείμενα.Βεβαίως το ότι ο ίδιος ο Χριστός δεν είπε το παραμικρό κατά των ομοφυλόφιλων είναι βασικό.Τουναντίον θεράπευσε τον "π α ί δ α " του Ρωμαίου εκατόνταρχου ! Παις δεν είναι ο γιός , θα έγραφε "υιός", αλλά ο νεαρός σύντροφος του ανώτερου αξιωματικού. Λ.χ. όταν έλεγαν τα παιδικά του τάδε ,σήμαινε τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις του τάδε...Το γεγονός ότι ο Χριστός και αρκετοί από τους μαθητές του έμειναν ανύπαντροι ,σε μια εποχή που στην Ιουδαία το να είναι ένας άντρας άνω των 25 ετών ανύπαντρος θεωρείτο μεγάλη ντροπή για τον ίδιο και την οικογένειά του, λέει επίσης πάρα πολλά ...
Όλοι στους Δρόμους Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω...Ακόμα μια πρόσφατη εξέλιξη ...Προ ημερών ό πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι δεν γίνεται η Εκκλησία να συνεχίσει να καταφέρεται εναντίον των ομοφυλοφίλων και να μην μπορεί να απευθυνθεί στα παιδιά-καρπό των ομόφυλων οικογενειών, αφού τις καταδικάζει ως αμαρτωλές και αφύσικες !!! Φαίνεται λοιπόν ότι το γκέι κίνημα που διεκδίκησε γάμο ,τεκνοποιία και υιοθεσία για τους γκέι άντρες και τις γκέι γυναίκες είχε δίκιο μεγάλο.Παλαιότερα το γκέι απελευθερωτικό κίνημα τασσόταν ανοιχτά κατά του θεσμού της οικογένειας...Τα παιδιά των ομόφυλων οικογενειών αποδεικνύουν περίτρανα ότι η ομοφυλοφιλία δεν έχει τίποτε το αμαρτωλό ,αφύσικο ή τερατώδες.Ο Φραγκίσκος δεν είναι ανόητος... γνωρίζει καλά ότι πολύ σύντομα τα παιδιά των ομοφυλόφιλων ζευγαριών θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες στην Ευρωπαική Ενωση και τις ΗΠΑ.Μόνο στη Γαλλία υπάρχουν ήδη 45-50 χιλιάδες τέτοια παιδιά !
@Φέρελπις "Εάν δε τις κοιμηθή μετά άρρενος, καθώς κοιμάται μετά γυναικός, βδέλυγμα έπραξαν αμφότεροι· εξάπαντος θέλουσι θανατωθή· το αίμα αυτών θέλει είσθαι επ' αυτούς.(Λευιτικόν 20:13) ...μάλλον τα χριστιανικά μου δεν είναι καλά, μια και αντιμετωπίζω ένα μικρό πρόβλημα στην pro-gay ερμηνεία εδαφίων όπως το παραπάνω.Οι κοινωνίες εξελίσσονται, όχι οι θρησκείες. Οι θρησκείες (τα ιερατεία δλδ) συμβιβάζονται αναγκαστικά, και αν ήταν στο χέρι τους δε θα επέτρεπαν καμία εξέλιξη (βλ. Μεσαίωνα). Μάλιστα οι κοινωνίες που δίνουν λίγότερη εξουσία στις θρησκείες είναι αυτές που εξελίσσονται περισσότερο. Αυτά περί εξέλιξης. (Μια που τό' φερε η κουβέντα η ορθόδοξη εκκλησία αποδέχτηκε την εξέλιξη των ειδών ή ακόμα το συζητάμε;)Άσε που το να λεμε ότι μια θρησκεία "εξελίσσεται" καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό για την "εξ' αποκαλύψεως αλήθεια" που επικαλείται. (btw, πότε κυκλοφορεί το update του Δευτερονόμιου 22, διότι έχω κάποια θεματάκια με τον λιθοβολισμό που διατάζει ο θεούλης για την μη παρθένα κόρη -στην πόρτα του πατέρα της παρακαλώ). Το να παίρνεις ό,τι σε βολεύει από το ιερό βιβλίο και να αποσιωπείς κάθε εποχή αυτά που φρικάρουν την κοινωνία για να μη χάσεις μέρος του ποιμνίου,(π.χ. να μη θυμίζω τώρα τι λένε οι Γραφές για τις γυναίκες, ή για το επιβαλλόμενο μαστίγωμα των ...δούλων κλπ) δε λέγεται εξέλιξη: Καιροσκοπισμός λέγεται.Από θρησκευτικής άποψης ο (κάθε) Σεραφείμ δε λέει κάτι λιγότερο από αυτά που λένε οι γραφές του, σε δεκάδες εδάφια μάλιστα. @Χριστιανούς Απολογητές. Περαιτέρω υλικό για ερμηνεία:http://www.nobeliefs.com/DarkBible/DarkBibleContents.htm
The Knights Who say Niφίλε επιμένω οι θρησκείες μπορούν να εξελιχθούν .Φυσικά το γνωστό κείμενο του εβραικού Λευιτικού ή το αντίστοιχο των ισλαμικών Χαντίθ δεν μπορούν να αλλάξουν .Όμως το εβραικό Ισραήλ είναι από τα πιο γκει φρέντλι κράτη ...Η λύση δεν είναι να εξαφανίσουμε τις θρησκείες ,διότι και να το θέλομε δεν θα μπορέσουμε ...Το επιχείρησαν με επιμονή και μέθοδο και ζόρι στην ΕΣΣΔ και έκαναν μια τρύπα στο νερό ,αν κρίνομε από τη σημερινή Ρωσία...
@Αρης"Πολλοί στεναχωρέθηκαν με την "αμαύρωση του μυστηρίου". (Λες και όντως συντελείται ένας μαγικός αγιασμός των υδάτων -σε ιδιωτικό χώρο, και όχι μια συμβολική θρησκευτική πράξη σε δημόσιο χώρο.) "Ας υποθέσουμε πως μουσουλμάνοι προσεύχονται για το ραμαζάνι σε πλατεία των Αθηνών (δημόσιος χώρος!) που τους έχει παραχωρήσει για αυτό τον σκοπό ο δήμαρχος. Θεωρείς θεμιτό να στήσω ψησταριά με χοιρινά σουβλάκια με σκοπό μόνο για να τους ενοχλήσω; Να βάλω πολύ δυνατά μουσική heavy metal (πραγματικό περιστατικό που συνέβη στην Αθήνα προ ολίγων ετών - μπορείς να το βρεις φαντάζομαι στο youtube) την ώρα που προσεύχονται; "Δηλαδή το να κάνει ο Σεραφείμ κήρυγμα μίσους και να διδάσκει στα παιδιά που τον ακούν να μισούν οτιδήποτε το "διαφορετικό" δεν είναι πρόκληση αλλά χριστιανική αγάπη έτσι; "Ναι αλλά "two wrongs don't make a right"! Το ότι ο Σεραφείμ είναι μισάνθρωπος δεν δικαιολογεί το να εισβάλλεις σε κάτι που θεωρεί ο άλλος (ανόητως ή μη) ιερό μυστήριο μόνο και μόνο για να τον ενοχλήσεις. Σημειώνω επίσης πως μνημονεύεται συχνά (τουλάχιστον εγώ το κάνω) και η στάση αρκετών ετεροφυλόφιλων που δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν χώρους που δεν είναι κατάλληλοι για συνεχή γλωσσόφιλα ή καβαλήματα. Παραμονή πρωτοχρονιάς βγήκα με Άγγλο φίλο και την ανατολικό-ευρωπαϊα ζηλιάρα γυναίκα του η οποία θεώρησε πως έπρεπε να κάνει γνωστό σε ολόκληρο το μπαρ (mark her property) πως ο φίλος μου είναι ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ κάνοντας αυτά που περιγράφω παραπάνω. Ολίγον τι inappropriate έτσι δεν είναι; Ε το σχολίασα λίγο με την φίλη μου αλλά τι άλλο να κάνω; Τέλος μη μου πεις πως θεωρείς πως αν ομάδα ετεροφυλόφιλων φιλιόντουσαν κατά την διάρκεια του "καθαγιασμού των υδάτων" το θέμα δεν αναφέρονταν στα μέσα;
Πώς είναι δυνατόν να παρομοιάζεις τον έρωτα με "ψησταριά με χοιρινά σουβλάκια"!Οι άνθρωποι αυτοί,απαίτησαν με τον πιο ειρηνικό τρόπο δικαιώματα κόντρα σε προκαταλήψεις και σε ενα είδος ρατσισμού που θα έπρεπε να έχει ηδη ξεπεραστεί.ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ(και μονο αυτες οι-με οχι και τοσο βαρυ φορτιο-λεξεις να συμβαδιζουν με το γεγονος,ειναι αρκετο)Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ! σήμερα σας πειράζουν οι ομοφυλόφιλοι,χθές(τι χθές?ακομα..)σας πείραζαν οι μετανάστες,αυριο "η κοπέλα με το μπλε μαλλί"...αντι να καθόμαστε σε τέσσερις τοίχους μπροστα στη τηλεόραση να σαβουριάζουμε ανελιπως ότι βλακεία μας δίνουν και να διαμορφώνουμε χαρακτήρα απαθούς και χωρις κρίσης ανθρώπου που ελέγχεται απο "διάφορους απο πάνω"σύμφωνα με το συμφέρον,δεν ανοίγουμε κανενα βιβλίο,δεν βγαίνουμε λίγο εξω να δούμε ΤΙ τρέχει και λίγο πιο πέρα απ'τη μύτη μας,να μιλήσουμε με κανεναν λιγο πιο διαφορετικό(σε οτιδήποτε)απο μας,μήπως,λεω μήπως και απελευθερωθούμε επιτέλους?
Δεν βρίσκω κανένα κοινό στο φιλί που στην ουσία είναι ένδειξη αγάπης, με το να ψήνεις χοιρινά κρέατα όπως λες και με το να βάζεις μουσικές την ώρα του μυστηρίου.Τα δυο αυτά παραδείγματα που έδωσες φίλτατε, εμποδίζουν στην διεκπεραίωση του μυστηρίου. Θυμήσου πως το να φιλήσεις τον άνθρωπο σου γίνεται και στο μυστήριο του γάμου.Πραγματικά θεωρώ πως αν τα φιλιά ενοχλούσαν την διεξαγωγή των μυστηρίων ή της κάθε θρησκευτικής τελετής θα είχαν απαγορευτεί πρώτα από όλα στην γαμήλια τελετή. Ακόμα και αν θρησκευτικά οι ανθρωποι της εκκλησιας δεν συμφωνουν με τα φιλια κατα την διαρκεια των μυστηριων, δειχνουν μεγαλη ανοχη. Γιατι αραγε; Μήπως επειδη τα ζευγαρια αυτα ειναι ετεροφυλόφιλα; Δεν πιστεύω στον Θεό αλλά σέβομαι τις θρησκευτικές επιλογές των άλλων.Και τις σεξουαλικές. Αν οι στρειτ φιλιούνται ελεύθερα παντού τότε μπορούν και οι γκέι και όλοι. Μακάρι κάθε μέρα να έβλεπα ανθρώπους να φιλιούνται από το να βλέπω μιζέρια και καταχνιά. Και ο σύνδεσμος για τον οποίο έκανες λόγο και κοινοποίησες κιόλας, δείχνει καθαρό σαμποτάζ στην προσευχή αυτών των ανθρώπων. Άσχημο και ελεηνό. Τους εμποδίζει από το να προσευχηθούν.Πιστεύω πως στο τέλος μπορεί και να μην τα κατάφεραν κιόλας και να έπρεπε να πάνε κάπου αλλού. Ωστόσο η αναφερόμενη στο άρθρο τελετή διεξήχθη κανονικά και χωρίς καθυστέρηση λόγω των φιλιών. Όσο για τα υπόλοιπα που λες για την "ζηλιάρα ανατολικο-ευρωπαϊα" όπως τα λες, συμβαίνουν κι αυτά, πιστέυω πως ειναι καθαρά στον άνθρωπο το πως θα επιλέξει να φέρεται σε έναν δημόσιο χώρο. Δικαίωμα της να εκφράζεται οπως θέλει με τον σύζυγό της και δεν καταλαβαίνω που "κολλάς". Δεν πιστεύω να σε έθηξε προσωπικά η συμπεριφορά της και αν ο καλός της δεν έχει πρόβλημα,τότε εσένα ο λόγος σου περισσεύει. Στην τελική είπες κι εσύ πως ήταν παραμονή πρωτοχρονιάς. Μπορεί απλά πάνω στο κέφι να παρασύρθηκε και να έγινε λίγο παραπάνω διαχυτική. Γενικά χαλάρωσε κι εσύ και όλοι και δείτε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Τα φιλιά και οι ενδείξης αγάπης, πάθους, έρωτα είναι κατι υπέροχο και μαγικό όταν εκτυλίσσεται κάπου κοντά μας.Είτε απο γκέι, ειτε απο στρειτ ειτε απο οποιονδήποτε. Η αγάπη και ο έρωτας είναι από τα λίγα πράγματα που μας έχουν απομείνει για να μας κάνουν να χαμογελάμε. Πρέπει να εχουμε όλοι την δυνατότητα να το κάνουμε και πάντα να αγωνιζόμαστε γι' αυτό.Rn.2.
@ Αταξινόμητος,Καταλαβαίνω το πόιντ σου, αλλά:-Ο Πειραιώς είναι ένας ιεράρχης με διαρκές κήρυγμα μίσους απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Αν η υποθετική προσευχή σου για το ραμαζάνι γινόταν από έναν ιμάμη με διαρκές δημόσιο κήρυγμα τύπου "Κανένας σεβασμός στις χριστιανές που βάφονται σαν πόρνες" πιστεύεις πως πραγματικά θα του δινόταν το δικαίωμα να πραγματοποιεί δημόσιες λατρευτικές εκδηλώσεις:-Η διαμαρτυρία ήταν σύντομη και ήσυχη, κυρίως συμβολική. Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι, όπως φαίνεται και από τη δήλωση του Μιχαλολιάκου, δεν συνειδητοποίησαν καν τι έγινε εκείνη την ώρα και το κατάλαβαν μετά το ΜΜΜ. Το να τη συγκρίνεις με μια διαμαρτυρία η οποία θα εμπόδιζε πραγματικά την πραγματοποίηση της τελετής είναι λίγο παραπλανητικό
Auslaender - Με τον Σεραφείμ ως πρόσωπο έχω πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο και θεωρώ πως μαζί του πρέπει να ασχοληθεί η Ελληνική εκκλησία. Δυστυχώς όμως αυτός εκ θέσεως πραγματοποίησε την συγκεκριμένη τελετή και σε καμία περίπτωση δεν μου αρέσει η ιδέα κάποιοι που θέλησαν απλά να παρακολουθήσουν το (για αυτούς) μυστήριο να την πληρώσουν εξαιτίας των απόψεων συγκεκριμένου. Αλλά ας υποθέσουμε πως δεν μιλούσαμε για την συγκεκριμένη τελετή (που για τους περισσότερους ίσως να μην σημαίνει τίποτα απολύτως αλλά κάποιους πολύ πιστούς σίγουρα σημαίνει πάρα πολλά) αλλά για γάμο ή για βάπτιση. Θα ήθελες να βρεθείς στην δυσάρεστη θέση να βρεθείς μεταξύ διασταυρωμένων πυρών στο γάμο σου/βάπτιση του παιδιού σου εξαιτίας των απόψεων του παπά που τελούσε την τελετή; - "Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι..., δεν συνειδητοποίησαν καν τι έγινε εκείνη την ώρα και το κατάλαβαν μετά το ΜΜΜ." Αν συνέβη με αυτό τον τρόπο εννοείται πως δεν έχω πρόβλημα με την διαμαρτυρία. Το σχόλιο μου είναι σχετικό με την εντύπωση που μου έδωσε η είδηση όπως την διάβασα σε όλα τα μέσα.
@Τ(ρ)ίποτα Πραγματικά τώρα. Θεωρείς πως μπορώ να φωνάξω όλους τους φίλους μου και τις σχέσεις τους και να αρχίσουμε να φιλιόμαστε ομαδικώς σε εκκλησία ή σε μυστήριο της εκκλησίας χωρίς να μας πετάξουν έξω με τις κλωτσιές;