Θανάτωση κάθε καρχαρία μεγαλύτερου των τριών μέτρων

Θανάτωση κάθε καρχαρία μεγαλύτερου των τριών μέτρων Facebook Twitter
26

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας, για θανάτωση κάθε καρχαρία μεγαλύτερου των τριών μέτρων.

Χιλιάδες πολίτες στο Περθ και τη Μελβούρνη διαδήλωσαν κατά του μέτρου. Υποστηρίζουν πως η σφαγή των σαρκοβόρων ψαριών θα διαταράξει την ισορροπία του οικοσυστήματος.

 

«Το μέτρο θα πλήξει τους μεγάλους καρχαρίες, μεταξύ αυτών και τον ευάλωτο Λευκό Καρχαρία. Έχουμε φτάσει στο 2014 και έπρεπε να τα έχουμε ξεπεράσει αυτά. Δεν πρέπει να επιτιθέμεθα στην άγρια φύση από εκδίκηση. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την επιστήμη για να μάθουμε να ζούμε με αυτά τα πλάσματα και όχι να τα σφαγιάζουμε», δήλωσε διαδηλωτής στη Μελβούρνη.

Η πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας σκοπεύει να αναθέσει το μέτρο σε επαγγελματίες ψαράδες. Αφορμή για την απόφαση στάθηκε το κύμα επιθέσεων εναντίον λουομένων ανοιχτά των ακτών. Πρόσφατα, επιστήμονες τοποθέτησαν πομπούς σε 320 καρχαρίες, για να εντοπίζουν τη θέση τους.

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ LA GUARDIA

Διεθνή / Σύγκρουση αεροσκάφους στη Νέα Υόρκη: «Λες και κόπηκε στα δύο» – Ξεκίνησαν οι έρευνες

Δύο πιλότοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν η πτήση AC8646 της Air Canada συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα στον διάδρομο του LaGuardia, αφήνοντας επιβάτες και αυτόπτες μάρτυρες σοκαρισμένους και εγκλωβισμένους για ώρες
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πάνω από τα 100 δολάρια ξανά το πετρέλαιο με φόντο τη σύγχυση στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για «παραγωγικές» συνομιλίες με την Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον
THE LIFO TEAM