Θανάτωση κάθε καρχαρία μεγαλύτερου των τριών μέτρων

Θανάτωση κάθε καρχαρία μεγαλύτερου των τριών μέτρων Facebook Twitter
26

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας, για θανάτωση κάθε καρχαρία μεγαλύτερου των τριών μέτρων.

Χιλιάδες πολίτες στο Περθ και τη Μελβούρνη διαδήλωσαν κατά του μέτρου. Υποστηρίζουν πως η σφαγή των σαρκοβόρων ψαριών θα διαταράξει την ισορροπία του οικοσυστήματος.

 

«Το μέτρο θα πλήξει τους μεγάλους καρχαρίες, μεταξύ αυτών και τον ευάλωτο Λευκό Καρχαρία. Έχουμε φτάσει στο 2014 και έπρεπε να τα έχουμε ξεπεράσει αυτά. Δεν πρέπει να επιτιθέμεθα στην άγρια φύση από εκδίκηση. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την επιστήμη για να μάθουμε να ζούμε με αυτά τα πλάσματα και όχι να τα σφαγιάζουμε», δήλωσε διαδηλωτής στη Μελβούρνη.

Η πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας σκοπεύει να αναθέσει το μέτρο σε επαγγελματίες ψαράδες. Αφορμή για την απόφαση στάθηκε το κύμα επιθέσεων εναντίον λουομένων ανοιχτά των ακτών. Πρόσφατα, επιστήμονες τοποθέτησαν πομπούς σε 320 καρχαρίες, για να εντοπίζουν τη θέση τους.

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Τραμπ: «Κανείς δεν μου λέει τι να πουλάμε» - Έμμεση απάντηση στον Νετανιάχου για τα F-35 που ζητά η Τουρκία

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας ότι η πώληση των F-35 στην Τουρκία θα «κατέστρεφε την ισορροπία ισχύος στη Μέση Ανατολή»
THE LIFO TEAM
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΑΤΗ

Διεθνή / «Έχω εξαπατήσει τους πάντες»: Υπεύθυνος γραφείου τελετών στη Βρετανία άφηνε σορούς σε θάλαμο ψύξης και παρέδιδε τέφρα αγνώστων σε συγγενείς

Ήταν «λες και είχε βγει κατευθείαν από ταινία τρόμου», λέει πρώην υπάλληλος του Ρόμπερτ Μπους ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του, αλλά δεν έδωσε καμία εξήγηση για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM