Επελέγησαν οι πρώτοι χίλιοι υποψήφιοι άποικοι του Άρη

Επελέγησαν οι πρώτοι χίλιοι υποψήφιοι άποικοι του Άρη Facebook Twitter
33

Η Ολλανδική εταιρία που σχεδιάζει τον αποικισμό του Άρη στο άμεσο μέλλον έκανε γνωστό ότι επέλεξε τους πρώτους 1.058 "φιναλίστ" ανάμεσα από τους υποψήφιους άποικους του κόκκινου πλανήτη. Η Mars One φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια αποικία στον Άρη μέχρι το 2025 και ψάχνει να βρει την ομάδα των αποίκων που θα σταλεί στον πλανήτη χωρίς δυνατότητα επιστροφής. Η εταιρία είπε ότι περισσότερα από 200.000 άτομα από πολλές χώρες του κόσμου δήλωσαν συμμετοχή.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο γενικός διευθυντής της Mars One ανέφερε ότι η διαλογή έγινε με βάση την ικανότητα, ψυχική και σωματική, των υποψηφίων να γίνουν οι πρεσβευτές της Γης στον Αρη. Κύριο μέλημα των υπευθύνων της εταιρείας ήταν να αποκλείσουν εκείνους που δεν παίρνουν την όλη αποστολή στα σοβαρά - και όπως φαίνεται ήταν πολλοί.

Η εταιρεία θα επιλέξει τελικά 24 αποίκους, οι οποίοι θα περάσουν από διάφορες δοκιμασίες, ιατρικές εξετάσεις, ψυχολογικά τεστ, ομαδικές προσομοιώσεις ενώ θα εξεταστούν οι σωματικές και πνευματικές τους ικανότητες. Παράλληλα η διαδικασία επιλογής τους θα καλυφθεί σε ένα στάδιο και τηλεοπτικά, εν είδη ριάλιτι σόου, ώστε να χρηματοδοτηθεί το όλο σχέδιο.

Η ΝΑSA σχεδιάζει να στείλει επανδρωμένη αποστολή στον Άρη μέσα στην επόμενη 20ετία.

33

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Τραμπ: «Κανείς δεν μου λέει τι να πουλάμε» - Έμμεση απάντηση στον Νετανιάχου για τα F-35 που ζητά η Τουρκία

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας ότι η πώληση των F-35 στην Τουρκία θα «κατέστρεφε την ισορροπία ισχύος στη Μέση Ανατολή»
THE LIFO TEAM
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΑΤΗ

Διεθνή / «Έχω εξαπατήσει τους πάντες»: Υπεύθυνος γραφείου τελετών στη Βρετανία άφηνε σορούς σε θάλαμο ψύξης και παρέδιδε τέφρα αγνώστων σε συγγενείς

Ήταν «λες και είχε βγει κατευθείαν από ταινία τρόμου», λέει πρώην υπάλληλος του Ρόμπερτ Μπους ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του, αλλά δεν έδωσε καμία εξήγηση για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM