ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Για την πρώτη μέρα του χρόνου, ένα αισιόδοξο μήνυμα

Για την πρώτη μέρα του χρόνου, ένα αισιόδοξο μήνυμα Facebook Twitter
17

Αυτό το μήνυμα έχει περάσει κάθε προσδοκία της στήλης. Είμαι πολύ συγκινημένη που το λάβαμε και βάζω πληθυντικό επειδή είναι για όλους τους σχολιαστές του 'Α μπα', γι' αυτή την μικρή κοινότητα, που έκανε τη διαφορά στη ζωή κάποιας.

Γεια σου Λένα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν θα σ' ενδιέφερε να παίρνεις ένα feedback, για το τι απέγιναν ή πως συνεχίστηκαν οι ιστορίες όλων αυτών των ανθρώπων που σου γράφουν.

Κινδυνεύοντας τώρα να παραβιάσω κάθε γνωστή και άγνωστη αρχή lenfou, κι επειδή δημιουργήθηκε σε προηγούμενες στήλες μεγάλο θέμα για το αν μας ενδιαφέρουν τα σχόλια ή όχι, για τα συμπεράσματα που βγάζει ο καθένας διαβάζοντας αυτή τη στήλη, για το πώς βρίσκει βοήθεια ή όχι, θα ήθελα να πω, τόσο σε σένα όσο και στους σχολιαστές, για το πώς βοήθησε εμένα, που δεν έστειλα καμία ερώτηση.

Αρχικά, αν και απολάμβανα φοβερά τη στήλη, τη γραφή και την καθαρή σκέψη, τις εκπληκτικά παρεμφερείς απόψεις για τη ζωή, τη θρησκεία, τις σχέσεις, τους ανθρώπους, αισθανόμουν παράλληλα ενοχές για το ότι χρησιμοποιώ τη στήλη ως καταφύγιο από μια φοβερά οδυνηρή ζωή, ως έναν παράλληλο και εικονικό κόσμο. Μέχρι που ησύχασα, γιατί διαπίστωσα πως «και το ίντερνετ, χώρος είναι». Ένα μέρος που συναντιόμαστε μια παρέα και πίνουμε καφέ (γεια σου Σανάνθη, γεια σου Tsu-tsu, γεια σου DeLaNet, είστε οι δικοί μου αγαπημένοι). Διαπιστώνουμε συχνά ότι υπάρχουν και αντίθετες απόψεις, και είναι οκ, είναι θέμα του καθενός, και ενδιαφέρον να το διαπιστώνεις.

Στη συνέχεια, άρχισα να συμμετέχω στις ιστορίες των ανθρώπων, χωρίς φυσικά να παρεμβαίνω, γιατί οι ερωτήσεις δεν απευθύνονται σ' εμένα. Άρχισα όμως καμιά φορά να στενοχωριέμαι, ως και να συγκλονίζομαι.

Ώσπου μια μέρα, μια ερώτηση με άγγιξε προσωπικά. Και τότε έστειλα για πρώτη φορά ένα σχόλιο, κι αισθάνθηκα σαν να άνοιξα την πόρτα αυτού του χώρου και μπήκα μέσα. Αποφάσισα να συμμετέχω, και να είμαι παρούσα. Η πρώτη αλλαγή για μένα.


Έστειλα το σχόλιο, και για λίγες μέρες δεν άντεχα να το κοιτάξω. Κάθε φορά που διάβαζα την αρχή του, έβαζα τα κλάματα. Έκανα μια περίληψη της ζωής μου και την άπλωσα πραγματικά σαν το σεντόνι εκεί έξω να τη βλέπουν και να τη σχολιάζουν όλοι. Πώς είναι δυνατόν να με βοήθησε κάτι τέτοιο; Απλά, έριξα μια ματιά στη ζωή μου. Ήταν εκεί, και όλοι μπορούσαν να δουν αυτό που με βασάνιζε, εκτός από εμένα την ίδια.


(Μερικοί πίστεψαν πως είμαι ένα φανταστικό πρόσωπο, πως τα φαντάστηκα όλα αυτά για να εντυπωσιάσω κάποιον. Όμως όχι, ο κόσμος είναι γεμάτος από πραγματικά προβλήματα, δεν καταλαβαίνω γιατί να εφεύρουμε κι άλλα).

Και μετά, όπως ακριβώς θα συνέβαινε σε μια παρέα, επειδή όλοι μιλάμε για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να πάμε σε ψυχολόγο/ψυχίατρο, και παρά τα βιαστικά συμπεράσματα πολλών, ότι δηλαδή η στήλη εδώ αναλαμβάνει χρέη ψυχολόγου, ίσα-ίσα, έτσι αναζήτησα για πρώτη φορά τη βοήθεια ενός ειδικού.

Κάνω τόσο ατομική όσο και ομαδική θεραπεία. Χθες είπα το πρώτο μου όχι! Νιώθω σαν να κάνω τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο, έστω και τρεκλίζοντας. Ευχαριστώ Λένα.

17

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
Κι εγώ σπάνια κάνω κάποιο σχόλιο αλλά πάντα διαβάζω τη στήλη και τα σχόλια όλων!Εύχομαι μια Καλή Χρονιά λοιπόν και μια ευχή που έστειλαν σε μένα για όλους : 2014 φιλιά...Από κείνα που σου κόβουν την ανάσα!Λένα συνέχισε έτσι!!!
Να πω και εγώ καλή χρονιά σε όλους! Αγαπητό κορίτσι του μηνύματος, εύχομαι καλή συνέχεια στο δρόμο που διάλεξες, είναι ο σωστός. Και μη μασήσεις στη θεραπεία, μην ακούσεις τον προσωπικό σου σαμποτέρ, γιατί παίρνει πολλές μορφές! Εμένα μου έλεγε, μα γιατί πας σε ψυχολόγο, κοίτα τι καλά που είσαι, τι όμορφα που είναι όλα(που προφανώς και δεν ήταν).ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Καλή χρονιά σε όλους τους αναγνώστες και σχολιαστές, σιωπηλούς, ακατάπαυστους και εκκεντρικούς :) Λένα εύχομαι η ιντερνετική φωλιά που έχτισες να μεγαλώσει περισσότερο και να γίνει το παράδοξο, μια ιντερνετική στήλη που θα φέρει ανθρώπους πιο κοντά.
Ο λόγος αυτής της κοπέλας είναι ξεχωριστός, ακόμα και για μια τέτοια στήλη με πολύ καλό επίπεδο σχολιαστών. Νομίζω πως την αναγνώρισα και χαίρομαι πάρα πολύ που βρήκε τη δύναμή της και προχωράει (αν και λυπάμαι λίγο που δεν είναι "σεναριογράφος"). Όσο για σένα, Α, μπα, νομίζω ότι καιρό τώρα έχεις ψυλλιαστεί τι γίνεται εδώ και έχεις τρομάξει λίγο. Μην ανησυχείς, γίνεσαι όλο και καλύτερη.
Μπορεί να μην εμφανίζομαι συχνά αλλά δεν υπάρχει μέρα που να μην διαβάσω την στήλη της Α'μπα καθώς και τα σχόλια. Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά και σ' αυτούς που τραβούν ιδιαίτερα ζόρια να κάνουν κουράγιο και να μη χάνουν την ελπίδα τους. Κι όσο υπάρχει έστω κι ένας που μπορεί να πάρει βοήθεια από αυτή τη στήλη, για μένα είναι πραγματικά τιμή να θεωρούμαι μέλος αυτής της "μικρής κοινότητας".
Α ρε παιδιά :) Τούτη 'δω η στήλη είναι μια υπέροχη δραπέτευση από την καθημερινή πραγματικότητα. Μέσα από τα λόγια της Λένας (γιατί την αισθάνομαι πια φίλη μου και όχι απλά μία blogger εν ονόματι Α, μπα) βλέπω τα πράγματα διαφορετικά, ακούω μια άλλη άποψη και πολλές φορές ενδυναμώνονται οι απόψεις μου. Οι δε σχολιαστές είναι συχνά ενδιαφέροντες. Ίσως το Α,μπα λέει όσα δεν ακούω η ήθελα να ακούσω από φίλους, συγγενείς, γνωστούς, συμπληρώνει ένα κενό πάντως. Βρίσκομαι σε μια περίεργη φάση της ζωής μου (είμαι 17 προς 18) και δεν μπορώ να κρύψω ότι μέσα από εδώ αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση μου. Ίσως όλα αυτά να ακούγονται τραβηγμένα, αλλά Πρωτοχρονιά είναι, αυτά ένιωθα και αφού είναι έτσι το σημερινό ύφος, ήθελα να τα εκφράσω. Καλή Χρονιά σε όλους!!
Αχ! Συγκινήθηκα πρωτοχρονιάτικα, γιατί πραγματικά αγαπώ πολύ αυτή τη στήλη αλλά και την μικρή "κοινότητά" της και χαίρομαι που την αγαπούν και άλλοι (είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι-στα πέρατα της γης!)Από την όχι και τόσο μακρινή Ντόχα του Κατάρ στέλνω 2014 φιλάκια στη Λένα και στους αναγνώστες της και εύχομαι σε όλους σας, παιδιά, μέσα από την καρδιά μου μια χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη και εσωτερική γαλήνη.Και να χαμογελάμε, να μιλάμε, να ακούμε, να ενδιαφερόμαστε, να βγαίνουμε από το εγωκεντρικό καβούκι μας! Κάνει τα προβλήματα μικρά και την ψυχή μεγάλη.Με πολλή αγάπη, αλήθεια:) :)
Συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα της κοπελας. Σε αυτη τη στηλη κι εγω πραγματικα περναω καλα, διασκεδαζω και προβληματιζομαι, και απολαμβανω τις ερωτησεις, τις απαντησεις και τα σχολια. για τη νεα χρονια, ευχομαι να μη σταματουμε να προβληματιζομαστε, να ρωταμε, να απανταμε, να συμμετεχουμε!
Νομίζω πως επιβάλλεται σαν καλός Tsu-tsu να πεταχτώ και να ευχηθώ Καλή Χρονιά σε όλους εδώ μέσα! Λόγω πρόσφατων, ευχάριστων αλλαγών στη ζωή μου, δυστυχώς δεν έχω καθημερινά χρόνο για Α,Μπα, αλλά το 2014 θα κάνω το κατά δύναμιν να τριγυρνώ στη στήλη και να πετάγομαι ως είθισται..Αγαπητή αναγνώστρια, χαίρομαι ιδιαίτερα που σε βοήθησε η στήλη. Εύχομαι να συνεχίσουν οι βελτιώσεις στη ζωή σου και το νέο έτος!
καλή συνέχεια και τα βήματά σου να γίνουν γρήγορα σταθερά κι αποφασιστικά! είμαι κι εγώ από τους σιωπηλούς της παρέας,να είμαστε όλοι καλά μέσα μας! τα φιλιά μου,παιδιά!