H Beyoncé εξόργισε τη NASA

Στο νέο της single χρησιμοποιεί ηχητικό sample από την καταστροφή του Challenger το 1986.

LIFOTEAM 31.12.2013 | 10:44

 

Το κομμάτι της “ΧΟ” ξεκινάει με ένα ηχητικό sample από μία από τις πιο τραγικές στιγμές στα χρόνια της εξερεύνησης του διαστήματος. «Οι μηχανικοί της πτήσης ελέγχουν πολύ προσεκτικά την κατάσταση. Σίγουρα πρόκειται για μια μεγάλη δυσλειτουργία» λέει ο Steve Nesbitt, o πρώην υπεύθυνος τύπου της ΝASA  στο sample.

 

Όπως έγινε γνωστό από το Billboard, αστροναύτες και υπάλληλοι στη NASA καθώς και οι οικογένειες των θυμάτων του Challenger δεν είδαν με καλό μάτι την κίνηση της αυτή.

 

Η ίδια απάντησε στις οικογένειες με μια δήλωση για τον λόγο που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μαζί με τους στιχουργούς της Ryan Tedder και Terius Nash (The-Dream) το συγκεκριμένο ηχητικό δείγμα:

 

«Συμπονώ τις οικογένειες αυτών που χάθηκαν στην καταστροφή του Challenger. Το τραγούδι “XO” ηχογραφήθηκε με τις πιο ειλικρινείς προθέσεις για να βοηθήσει αυτούς που έχασαν αγαπημένους και να μας θυμίζει ότι απροσδόκητα πράγματα συμβαίνουν γι’ αυτό πρέπει να αγαπάμε και να εκτιμάμε κάθε λεπτό με εκείνους που σημαίνουν για μας τα περισσότερα. Οι δημιουργοί συμπεριέλαβαν το ηχητικό sample σαν φόρο τιμής στο ανιδιοτελές έργο του πληρώματος του Challenger με την ελπίδα ότι θα μείνει για πάντα στην μνήμη όλων.»