Το πιο τρελό εξώφυλλο ελληνικής βιντεοκασέτας.

Το πιο τρελό εξώφυλλο ελληνικής βιντεοκασέτας. Facebook Twitter
13

 

Ο auteur Δημήτρης Βογιατζής ήρθε πρόσφατα στην επικαιρότητα, όταν κυκλοφόρησαν ευρέως, χάρη στην Εφημερίδα των Συντακτών, τρία βιντεάκια όπου ο Κασιδιάρης κάνει πρόβες για να παίξει, σαν αστυνομικός, σκηνές από την βιντεοταινία Χόμπι μου ο Βιασμός. 

 

Εκτός από το Χόμπι μου ο Βιασμός, ο Βογιατζής είχε γυρίσει και τον ΣΚΥΛΑ...

 

 

Μερικά πράγματα που μας λέει το εξώφυλλο μετά από μια πρόχειρη σημειολογική εξερεύνησή του.

 

 

 

1. Ο ΣΚΥΛΑΣ: Ούτε απ’ τις εικόνες ούτε απ’ την υπόθεση αιτιολογείται αυτός ο τίτλος. Εκτός αν όταν γυρίστηκε σήμαινε κάτι άλλο, ας πούμε τρομακτικούς φαλακρούς με άσπρα ρούχα που θυμίζουν τον κύριο Δαραβίγκα, και άλλους σκοτεινούς τύπους.

 

 

2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ: Έχει κρέντιτ ως Σκηνοθέτης και ως Σεναριογράφος. Επίσης παίζει, το όνομά του αναφέρεται στη λίστα των ηθοποιών, τελευταίο, ως Guest Star. Υποπτεύομαι ότι πρόκειται για τον κύριο με τα άσπρα, μια υπερσυγκεντρωτική παραγνωρισμένη μεγαλοφυΐα. Παρ' ό,τι το Φεστιβάλ Καλτ Κινηματογράφου (που τον έχει τιμήσει δείχνοντας το φιλμ του "Χόμπι Μου Ο Βιασμός"), τον συνέκρινε με τον Ed Wood, εγώ θα προτιμήσω μια άλλη σύγκριση...

 

 

 

3. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΣΟΝ ΟΥΕΛΣ! Παρ’ ό,τι οι φωτογραφίες μας προετοιμάζουν για συγκλονιστική φτηνοπαραγωγή (φωτογραφίες του καστ μπροστά από μπλε τοίχο, πόζες παιδικού θεατρικού!) η δημιουργία του Δημήτρη Βογιατζή είναι τελικά υπερπαραγωγή μιας και εκτός απ΄τον ίδιο φέρονται να συμμετέχουν τουλάχιστον άλλα 16 άτομα!

 

 

4. ΤΑ ΣΚΗΝΙΚΑ: Απ’ την μικρή κλειδαρότρυπα που ανοίγει το εξώφυλλο της βιντεοκασέτας στο μαγικό κόσμο του ΣΚΥΛΑ, υποψιαζόμαστε ότι το βασικό σκηνικό θα είναι το κτήμα του Έλληνα Όρσον Ουελς, στη μαγευτική Χαλκίδα. Βέβαια, θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί περισσότερες φωτογραφίες με τις ομορφιές του τόπου αντί για τον ΣΚΥΛΑ που κρατάει φιλήδονα και απειλητικά τα κάγκελα σε εξοχή που θα μπορούσε να ήταν παντού, και τις φωτο με το μπλε φόντο.

 

 

 

 

5. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Απ’ ότι φαίνεται η σχέση των πρωταγωνιστών με τις γυναίκες είναι σχέση αγάπης και μίσους. Τη μελαχρινή πάνω την αγαπούν, τη θαυμάζουν και τη σέβονται – πέφτουν στα καλλίγραμμα πόδια της και ο ΣΚΥΛΑΣ πέρα απ’ το μίνι χούφτωμα την κοιτάει σα λιγούρης. Τις ξανθιές όμως δε τις σέβονται και τόσο. Τις απειλούν και τις τρομάζουν ενώ αυτές παίρνουν άβολες, εμφατικές πόζες.

 

 

 

 

6. ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ: Σε περίπτωση που δεν έχετε πειστεί να μερικοί λόγοι (περιλαμβάνεται δύο φορές η φράση ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ).

 

 

 

 

7. ΥΠΟΘΕΣΗ: Πρόκειται για μια σύγχρονη Ελληνική Τραγωδία, και τα τυχόν ορθογραφικά λάθη (πρώϊν, κατηγορίσει, εξαπολίσει, κυνηγιέτε, απλιστία) απλά επιτείνουν την αίσθηση της προβληματικής κοινωνίας που σκοτώνει τα παιδιά μας - σε ιδιόκτητες φάρμες στη Χαλκίδα και μπροστά από μπλε τοίχους.

 

 

 

 

8. ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: Με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα γράφονται οι λέξεις: Αστυνόμος, Νύχτας, Ναρκομανής, Αστυνομία. Η λέξη «κατάδικος» είναι πασπαρτού και άλλοτε γράφεται με μικρό άλλοτε με κεφαλαίο.

 

 

 

[+] ΕΞΤΡΑ ΠΟΝΤΟΙ:

Έξτρα πόντους παίρνει το εξώφυλλο για το σχεδιασμό του. Το τρίπτυχο των χρωμάτων είναι, θεωρώ, μπροστά απ’ την (1986) εποχή του. Το εξώφυλλο έντονο κίτρινο, η ράχη γαλάζια, το οπισθόφυλλο έντονο ροζ.

 

 

Ένα πραγματικό έργο τέχνης.

 

 

 

==

 

 

[++]

Όλη η ταινία

 


 

 

ή για τους βιαστικούς

 

μερικά αποσπάσματα, με νοήμα

 


 

 

 

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Λοιπόν παίδες, πέρα από την πλάκα και για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για το είδος, επισημαίνω ότι υπάρχει εν ενεργεία video club στον Πειραιά - φυσικά δεν αναφέρονται ονόματα και διευθύνσεις - ο ιδιοκτήτης του οποίου με συνειδητή επιλογή, έχει κρατήσει όλες τις αυθεντικές βιντεοκασέτες από τις ελληνικές βιντεοταινίες της δεκαετίας του ΄80. Και δε νομίζω να του λείπει και καμία...Τον τύπο τον έχω συγχαρεί πολλές φορές γι΄αυτή του την απόφαση, όχι τόσο γιατί θα άντεχα να δω μια ελληνική βιντεοταινία (όσο και αν είμαι fan της cult υποκουλτούρας), αλλά γιατί πάντα εκτιμώ όποιον λειτουργεί με κριτήρια συλλέκτη, ιδιαίτερα όταν αυτό απαιτεί χρόνο και κόπο.
η ταινια ειναι μεταπτυχιακο.το "χομπυ" ειναι επος και για αυτο εχω ετοιμους αγγλικους υποτιτλους για το εν λογω πονημα.απο εδω: http://www.rapidshare.com/files/268700853/Rape_srt.zipαβε Χαρη Σταυροπουλε βιομηχανε!
Classic! Ο Δημήτρης Βογιατζής ήταν τόσο μεγάλος, που τώρα, μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια και ένα κασιδιάρειο tribute νομίζω ότι είναι ώρα να τον ανακαλύψει το maintream κοινό. Υ.Γ. Στην ταινία παίζει και ο γιος του Βογιατζή. Μάλλον γι' αυτό γράφει "ταινία για όλη την οικογένεια".
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ που την είδα την ταινία (εν τάχει), μόνο θλίψη μου προκάλεσε όλο αυτό το πράμα. Αυτό που μου έμεινς είναι το αποκριάτικο-καουμπόικο-παιδικό πιστόλι στο τέλος.Επίσης το τρικολόρε εξώφυλλο πρέπει να εμπνεύστηκε κατόπιν, από την (μάλλον τυχαία ανακάλυψη) του εναλλασσόμενου τρικολόρε τίτλου έναρξης «'Ο Σκυλάς», με γραμματοσειρά που αρμόζει περισσότερο σε κωμωδία παρά σε κοινωνικό δράμα...!