Νέα ανακοίνωση-"συναγερμός" για την αιθαλομίχλη από τα τζάκια

Νέα ανακοίνωση-"συναγερμός" για την αιθαλομίχλη από τα τζάκια Facebook Twitter
21

Mε νέα ανακοίνωση τους το απόγευμα τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος προτείνουν ουσιαστικά ακινησία σε ηλικιωμένους και παιδιά, λόγω των ρύπων στην ατμόσφαιρα από το άναμμα των τζακιών.


Με την ανακοίνωση, συστήνεται σε ηλικιωμένους ανθρώπους άνω των 65 να παραμείνουν στα σπίτια τους ενώ όσοι έχουν άσθμα, να είναι έτοιμοι να λάβουν μεγαλύτερες δόσεις από τα ανακουφιστικά φάρμακα που χρησιμοποιούν.


Επίσης καλούνται οι γονείς να μην επιτρέπουν στα παιδιά το παιχνίδι στους υπαίθριους χώρους, καθώς αυτό σημαίνει μεγαλύτερη δραστηριότητα που πρέπει να περιοριστεί.


«Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους... .Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου τους, ενώ για τους άνω των 65 ετών ζητείται να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


«Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου συστηματικά και θα ενημερώνει τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.



Άδωνης: “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στα Β.Π. δεν έχουν χρήματα για καλοριφέρ”

 

Για το θέμα υπήρξε στον Σκάι παρέμβαση του υπουργού Υγείας ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να περιορίσει τη χρήση του τζακιού και είπε χαρακτηριστικά:«Δε μπορώ να πιστέψω ότι στα Βόρεια Προάστια δεν έχουν χρήματα για να ανάψουν το καλοριφέρ ή να κάψουν ρεύμα μια – δυο φορές το μήνα, σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως είναι αυτή».



Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα νοικοκυριά που δεν είναι Β.Π. ο Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη δυνατότητα να ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, με χαμηλότερες χρεώσεις έως και 42%.

Ελλάδα
21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM