Θέμα στη Σερβία οι σχέσεις Ελλήνων με Σέρβες

Θέμα στη Σερβία οι σχέσεις Ελλήνων με Σέρβες Facebook Twitter
35

 

Η ανάληψη κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων στη Σερβία από ελληνικές εταιρίες είχε και “παράπλευρες ενέργειες”, αφού αυξήθηκαν και οι σχέσεις Ελλήνων εργαζομένων στα έργα με Σέρβες.

 

Από το σερβικό Τύπο, το “φαινόμενο” ονομάστηκε “έρωτας της ασφάλτου” και δημιούργησε προβλήματα κυρίως όταν στο “παιχνίδι” των σχέσεων μπήκαν και παντρεμένες Σέρβες.

Το θέμα μάλιστα έφτασε μέχρι το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Μπέλα Παλάνκα καθώς τον τελευταίο χρόνο καταγράφεται εκεί, όπως και στην πόλη Πίροτ, μεγάλη αύξηση των διαζυγίων, κάτι που οι κάτοικοι αποδίδουν στην έλευση των Ελλήνων.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ντούσαν Γιοβάνοβιτς, που το έθεσε, δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τα εξής:

"Οι Έλληνες μας παίρνουν τις κοπέλες κι αυτό δεν είναι κακό. Ας πάνε τα κορίτσια να ζήσουν στην Ελλάδα αφού το επιθυμούν και είναι καλύτερα. Δεν μπορούμε ωστόσο να ανεχθούμε να μας παίρνουν και τις παντρεμένες".

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να συσταθεί επιτροπή για να εξετάσει το θέμα.

"Οι ξένοι παρουσιάζονται ως μία νέα ευκαιρία για να ξεφύγουν από τη φτώχεια, αναζητώντας καλύτερη τύχη", δηλώνει η διευθύντρια του Κέντρου Κοινωνικής Υποστήριξης του δήμου Πίροτ, Μαρία Βάσιτς.

Η νοτιοανατολική Σερβία είναι η πιο φτωχή περιοχή της χώρας. 

35

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: Ισχυρίζεται πως το τέλος του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας είναι κοντά - «Η συμφωνία αφορά όλη την Ευρώπη»

«Θα αφορά περισσότερες χώρες πέρα από την Ουκρανία και θα μπορούσα να πω ότι ενδέχεται να εμπλέκει ακόμη και ολόκληρη την Ευρώπη. Θα είναι μια μεγάλη, σπουδαία συμφωνία και όλοι θα είναι ενθουσιασμένοι», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Ποιος βοήθησε τον Μπολσονάρου να διαφύγει; Ο μυστηριώδης μεσάζων από το Μαϊάμι και τα $150.000

Διεθνή / Ποιος βοήθησε τον Μπολσονάρου να διαφύγει; Ο μυστηριώδης μεσάζων από το Μαϊάμι και τα $150.000

Ο Φλάβιο Μπολσονάρου εγκατέλειψε τη Βραζιλία μετά την εκλογική του ήττα ενώ οι Αρχές είχαν ακυρώσει τα διαβατήριά του στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενο ξέπλυμα χρήματος
THE LIFO TEAM