Οι σύλλογοι γονέων της Νάουσας δεν δέχονται τη δωρεά πετρελαίου του Σόρος

Οι σύλλογοι γονέων της Νάουσας δεν δέχονται τη δωρεά πετρελαίου του Σόρος Facebook Twitter
24

Η φοβερή αυτή ιστορία μας έρχεται από τη Νάουσα. Τα σχολεία της πόλης αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στη θέρμανσή τους λόγω έλλειψης πετρελαίου. Μάλιστα πριν από δύο εβδομάδες όλα τα σχολεία του Δήμου είχαν κλείσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί.

Σε κάποια φάση μετά από τη διαμαρτυρία τους, το ίδρυμα του μεγαλο-επενδυτή Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε ότι προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης για τα σχολεία της πόλης. Ο Δήμαρχος έκανε δεκτή την προσφορά του αλλά όχι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Νάουσας. Το σκεπτικό των γονέων είναι ότι η λειτουργία και συντήρηση των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους και δεν θέλουν τα σχολεία των παιδιών τους να μπουν στη διαδικασία των ανταλλαγμάτων που σίγουρα θα ζητήσει ο Σόρος.

Απολαύστε τις δηλώσεις του προέδρου των συλλόγων Μανώλη Γαλίτη στην εφημερίδα Μακεδονία:

"Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την 'ευεργεσία' ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ' αυτό το παιχνίδι".

24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ελλάδα / Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ο Γιάννης Λάλας είχε απασχολήσει τις Αρχές και το παρελθόν, καθώς είχε κατηγορηθεί μαζί με τον αδελφό του για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ωστόσο και οι δύο είχαν αθωωθεί λόγω αμφιβολιών
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM