Mεταθέτουν (πάλι) το φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις

Mεταθέτουν (πάλι) το φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις Facebook Twitter
11

 

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή μέσα στο ν/σ για το φόρο ακινήτων, από τους Στουρνάρα και Σταμάτη, μετατίθεται για το 2015 η επιβολή ειδικού φόρου 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις που κανονικά θα εφαρμοζόταν από 1.1.2014.


Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας, «η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων φορέων, και δη των επιχειρήσεων, που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος φόρος θα έπρεπε να εφαρμοστεί από την 1.1.2012 αλλά από τότε μετατίθεται συνεχώς.

Στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται επίσης: «Οι λόγοι που επέβαλαν τη μετάθεση της έναρξης ισχύος τής εν λόγω διάταξης μέχρι σήμερα δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα επεκτείνονται διαρκώς με αποτέλεσμα τυχόν εφαρμογή της από 1.1.2014 να δύναται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστικών εταιρειών, με κίνδυνο σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας τους, να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, καθώς και σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση και ακόμη ότι «με βάση τα ανωτέρω δεδομένα, κρίνεται σκόπιμη η εκ νέου μετάθεση της έναρξης ισχύος της διάταξης για έναν επιπλέον χρόνο».

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΙΜΙ ΚΙΜΕΛ ΗΠΑ FCC ABC

TV & Media / Τζίμι Κίμελ: «Κόπηκε» συνέντευξη με υποψήφιο των Δημοκρατικών - Καταγγέλλει πολιτική παρέμβαση

Ο παρουσιαστής λέει ότι η αμερικανική ρυθμιστική αρχή έχει παρέμβει στις συντακτικές επιλογές της εκπομπής και του ABC, ενώ ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τις καταγγελίες
THE LIFO TEAM
«Αρνηθήκαμε να γίνουμε συνένοχοι»: Πρώην στέλεχος του «60 Minutes» καταγγέλλει πιέσεις στο CBS

TV & Media / «Αρνηθήκαμε να γίνουμε συνένοχοι»: Πρώην στέλεχος του «60 Minutes» καταγγέλλει πιέσεις στο CBS

Λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα της νέας εποχής του ιστορικού προγράμματος, ο πρώην διευθυντής σύνταξης Γκάι Καμπανίλε περιγράφει μια σύγκρουση για το ποιος ελέγχει τη δημοσιογραφία του CBS.
THE LIFO TEAM
Το South Park μετονομάζεται σε «South America» για τη νέα σεζόν

TV & Media / Το South Park μετονομάζεται σε «South America» - Η σατιρική σειρά τρολάρει ξανά τον Τραμπ

Με μια νέα καυστική ανακοίνωση, οι δημιουργοί του South Park βαφτίζουν τη σειρά «SOUTH AMERICA», σατιρίζοντας την εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με τις μετονομασίες γεωγραφικών περιοχών σε «America»
THE LIFO TEAM
Μια κούκλα μιλά για σεξ μέσα στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ουκρανίας

TV & Media / Μια κούκλα μιλά για σεξ μέσα στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ουκρανίας

Μια κούκλα, μια εθνική βιβλιοθήκη και οι ερωτήσεις για το σεξ που συνήθως μένουν εκτός τηλεόρασης. Το «The First Time» είναι η νέα ουκρανική σειρά που φέρνει μαζί χιούμορ, σώμα, σχέσεις και σεξουαλική αγωγή.
THE LIFO TEAM