Mεταθέτουν (πάλι) το φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις

Mεταθέτουν (πάλι) το φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις Facebook Twitter
11

 

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή μέσα στο ν/σ για το φόρο ακινήτων, από τους Στουρνάρα και Σταμάτη, μετατίθεται για το 2015 η επιβολή ειδικού φόρου 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις που κανονικά θα εφαρμοζόταν από 1.1.2014.


Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας, «η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων φορέων, και δη των επιχειρήσεων, που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος φόρος θα έπρεπε να εφαρμοστεί από την 1.1.2012 αλλά από τότε μετατίθεται συνεχώς.

Στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται επίσης: «Οι λόγοι που επέβαλαν τη μετάθεση της έναρξης ισχύος τής εν λόγω διάταξης μέχρι σήμερα δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα επεκτείνονται διαρκώς με αποτέλεσμα τυχόν εφαρμογή της από 1.1.2014 να δύναται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστικών εταιρειών, με κίνδυνο σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας τους, να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, καθώς και σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση και ακόμη ότι «με βάση τα ανωτέρω δεδομένα, κρίνεται σκόπιμη η εκ νέου μετάθεση της έναρξης ισχύος της διάταξης για έναν επιπλέον χρόνο».

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΙΑΝΤΑ ΓΚΡΑΝΤΕ ΜΠΙΛ ΜΑΧΕΡ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

TV & Media / «Ίσως αυτό το αστείο την κάνει να φάει κάτι» - Αντιδράσεις με το σχόλιο του Μπιλ Μάχερ για την Αριάνα Γκράντε

Το άστοχο «αστείο» του παρουσιαστή για την τραγουδίστρια, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση εκπροσώπου της ότι αποχωρεί από τη δημοσιότητα λόγω της «αδιάκοπης κριτικής»
THE LIFO TEAM
Το American Horror Story επιστρέφει με όλο το παλιό του καστ — και χωρίς την Αριάνα Γκράντε

TV & Media / Το American Horror Story επιστρέφει με όλο το παλιό του καστ και χωρίς την Αριάνα Γκράντε

Ο Ράιαν Μέρφι ανοίγει ξανά το στοιχειωμένο αρχείο του American Horror Story: σε νέα συνέντευξη μιλά για τους παλιούς σταρ που επιστρέφουν και εξηγεί γιατί η Αριάνα Γκράντε τελικά έμεινε εκτός.
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΕΙΡΑ HBO ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

TV & Media / Χάρι Πότερ: Ο διευθυντής φωτογραφίας της σειράς του HBO είπε ότι «τα γυρίσματα ήταν εξαντλητικά»

Η παραγωγή της νέας τηλεοπτικής μεταφοράς ξεκίνησε πέρυσι στα Warner Bros. Studios στο Λίβσντεν, με την πρώτη σεζόν να βασίζεται στο βιβλίο, Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος
THE LIFO TEAM