Σκύλος - ρομπότ τρέχει πιο γρήγορα κι απ' τον Μπολτ

Σκύλος - ρομπότ τρέχει πιο γρήγορα κι απ' τον Μπολτ Facebook Twitter
3

Πριν λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στο νέο κλάδο που αποφάσισε να επενδύσει αρκετά χρήματα και ανθρώπινους πόρους η Google.

Πρόκειται για τον κλάδο της ρομποτικής, όπου ο ιντερνετικός κολοσσός βλέπει ένα ανεξερεύνητο πεδίο έρευνας (και κέρδους) για να αναπτύξει νέα προϊόντα. Για το λόγο αυτό προέβη σε μια σειρά από εξαγορές αξιόλογων εταιρειών του χώρου και έχρισε επικεφαλής του εγχειρήματος τον εφευρέτη του λειτουργικού Android, Andy Rubin.

Στα πλαίσια του ίδιου project, η Google απέκτησε πρόσφατα την εταιρεία Boston Dynamics, η οποία έχει αναπτύξει ρομπότ που τρέχουν και περπατάνε, ακόμα και σε δυσχερείς συνθήκες, όπως μας ενημερώνουν οι New York Times.

Η Boston Dynamics, που στο παρελθόν έχει αναπτύξει ρομποτική τεχνολογία ακόμα και για το αμερικανικό Πεντάγωνο, έχει βαφτίσει τα ρομπότ της BigDog, Cheetah, WildCat και Atlas και η εξαγορά της, η όγδοη που πραγματοποιεί η Google, θα επικεντρωθεί σε ρομποτ διαχείρισης εμπορευάτων και αποθηκών ή στη φροντίδα ηλικιωμένων.

Δείτε παρακάτω τα εντυπωσιακά video με δύο από τους "πρωταγωνιστές" της Boston Dynamics.

Το Cheetah (το ρομπότ που τρέχει πιο γρήγορα απ' τον ΤζαμαΪκανό δρομέα)

...και τον Big Dog (που αντέχει στα δύσκολα) 

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM