Επειδή, ποιος είναι τέλειος;

Επειδή, ποιος είναι τέλειος; Facebook Twitter
15

  

Πριν καιρό, έγινε μια δράση στη Ζυρίχη, και ο Alain Gsponer βιντεοσκόπησε τη διαδικασία, φτιάχνοντας κάτι πρωτότυπο αλλά κυρίως δυνατό. 

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
Ναι, αλλά επρόκειτο για κοινωνικό μήνυμα και όχι νέα τάση της μόδας και για το λόγο αυτό (για να έχει δηλαφή νόημα η όλη προσπάθεια=να φτάσει στα αυτιά περισσότερου κόσμου και να ευαισθητοποιήσει) όφειλε να έχει περισσότερη προβολή και επεξήγηση, κατά την γνώμη μου. Η επεξήγηση δεν μειώνει τον χαρακτήρα των συμμετεχόντων, απλά θα έκανε πιο ηχηρό το μήνυμα. Αν το κάναμε έτσι απλά για πλάκα για να κάνουμε απλά μια διαφορετική βιτρίνα, να κάνουμε πάταγο στην πόλη και να αγοράσει τα προϊόντα μας πιο πολύς κόσμος την περίοδο των γιορτών, οκ τότε εκεί δε θα ήθελε επεξήγηση το πράμα... Εδώ μιλάμε όμως για ευαισθητοποίηση κοινού, όχι για νέο trend στις κούκλες βιτρίνας (που πολύ θα ευχόμουνα κάποια στιγμή να συμβεί και αυτό). Χωρίς επεξήγηση, για μένα πέρασε και δεν ακούμπισε τους περισσότερους Ελβετούς και λοιπούς καταναλωτές που περάσανε απ' έξω... Μη σου πω πως και έτσι φευγαλέα όπως περνάς, κοιτάς, δεν καταλαβαίνεις, δε το ψάχνεις ιδιάιτερα και προσπερνάς γιατί βιάζεσαι να ψωνίσεις τα υπόλοιπα δώρα... Μη γελιόμαστε, έστι συμβαίνει...
Επειδή μένω στην Ζυρίχη και είδα τις κούκλες στις βιτρίνες, ήθελα να προσθέσω το εξής σχόλιο.Με πείραξε που τις άφησαν μόνο για μία μέρα (αν όχι για λίγες ώρες, διότι δεν ξέρω τι έγινε μετά που πέρασα και έφυγα, πάντως την επόμενη μέρα τις είχαν βγάλει) παρόλο που ήλπιζα να τις αφήσουν καθόλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, δηλαδή έως την επόμενη αλλαγή βιτρίνας. 2ον με πείραξε που δεν βάλανε μέσα στην βιτρίνα, δίπλα στις κούκλες, μια πινακίδα, μια επιγραφή, μια επεξήγηση βρε αδερφέ, σχετικά με τον λόγο για τον οποίον τοποθετήθηκαν και γιατί μοιάζουν όπως μοιάζουν. Παρόλο που το θέμα καλύφτηκε αρκετά και στα τοπικά μέσα, πιστεύω πως όποιος δεν έτυχε να διαβάσει το σχετικό άρθρο στην εφημερίδα ή να δει το σχετικό βιντεάκι κατά τύχη, πέρασε, τις είδε και πραγματικά δεν πήρε πρέφα από το όλο μήνυμα που θέλανε να περάσουν. Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που απλά τις είδανε στην βιτρίνα απορημένοι, δεν ξέρανε για ποιό λόγο είναι παραμορφωμένες και απλά προσπέρασαν και συνέχισαν ανεπηρέαστοι τα ψώνια τους.Με λίγα λόγια, καλή η κίνηση και μπράβο, αλλά θα ήθελα λίγη περισσότερη επεξήγηση και μακρύτερη προβολή, ώστε να πιάσει περισσότερο τόπο η όλη προσπάθεια και να μην είναι σαν να πέρασε και δεν ακούμπησε, όπως πολλές αξιόλογες παρόμοιες δράσεις, που χάνονται μετά από λίγο καιρό απο την επικαιρότητα...
Πανω στο ιδιο θεμα, οποιος εχει ορεξη μπορει να δει το τελευταιο επεισοδιο του south park, "the hobbit" (ειναι free στο southparkstudios.com). Για μενα, το πιο ευστοχο σχολιο για τη μανια της συγχρονης κοινωνιας με τη σωματικη τελειοτητα.
Εμένα μου αρκεί που τα μοντέλα χαμογελούσαν κατά τη διαδικασία. Φωτεινά πρόσωπα, χαρούμενα. Να τα βλέπουμε όλοι όσοι νευριάζουμε που μας έσπασε το νύχι.