Τα «αμαρτωλά» εμβόλια της Πανδημίας, χτυπούν…

Τα «αμαρτωλά» εμβόλια της Πανδημίας, χτυπούν… Facebook Twitter
4

Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

Σαν αστείο από ταινία τρόμου ξετυλίγεται ο απολογισμός στον παιδικό πληθυσμό από την σοβαρή παρενέργεια του πανδημικού εμβολίου Pandemrix, που ενοχοποιείται στη μία μετά την άλλη από τις χώρες της Ευρώπης για την εμφάνιση ναρκοληψίας σε πολλές εκατοντάδες παιδιά.

Η παρασκευάστρια εταιρεία του ενός, από τα τέσσερα συνολικά πανδημικά εμβόλια που χρησιμοποιήθηκαν στον κόσμο, το οποίο και ενοχοποιείται, του Pandemrix, είναι βρετανική, παρόλα αυτά η πρόσφατη αποκαλυπτική μελέτη από την ίδια την Μεγάλη Βρετανία διαπίστωσε, και ανακοίνωσε πρόσφατα διεθνώς ότι τα παιδιά και οι έφηβοι που εμβολιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 2009 με Pandemrix κατά της γρίπης των χοίρων, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για ναρκοληψία, διαταραχή που καταρχήν καταδικάζει τον άνθρωπο να κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Το Pandemrix, συγκεκριμένα, δεν είχε ποτέ άδεια και δεν χορηγήθηκε στις ΗΠΑ», έσπευσε να δηλώσει επισήμως το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων, αναρτώντας την διευκρίνιση με έμφαση στην ιστοσελίδα του.

 Τα τελευταία στοιχεία- βόμβα, που αναγκάστηκαν να ανακοινώσουν οι βρετανοί ερευνητές προκαλώντας στην κυριολεξία τρόμο σε χιλιάδες παιδιά που έχουν εμβολιαστεί στην Ευρώπη, δεν είναι εντελώς καινούργια. Ξεκινώντας από την Σκανδιναβία, το Paνdemix είχε ενοχοποιηθεί από τον πρώτο ακόμη χρόνο της πανδημίας, και έχουν προηγηθεί και άλλες παρόμοιες μελέτες άλλων χωρών.

Αυτή τη φορά στην Αγγλία οι επιστήμονες εξέτασαν τα δεδομένα από παιδιά και εφήβους ηλικίας 4 έως 18 ετών, που χρειάστηκε να υποβληθούν σε θεραπεία στα Κέντρα ‘Ύπνου και Νευρολογίας της Μ.Βρετανίας. Το επίσημο ερευνητικό συμπέρασμα είναι ότι « η χορήγηση του Pandemrix σε οργανισμούς από 4-18 ετών έχει αυξήσει τον κίνδυνο να εμφανίσουν ναρκοληψία με 14 - σε 16-πλάσια αύξηση του κινδύνου»

 

Μια στις 52.000 εως 57.500 δόσεις του εμβολίου, πρόσθεσαν μάλιστα οι ερευνητές στα συμπεράσματα της δημοσίευσης, θα προκαλέσει ναρκοληψία(!)» αναφέρεται στην επιθεώρηση BMJ στις 26 Φεβρουαρίου.

Η Elizabeth Miller, της Υπηρεσίας Προστασίας της Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, παραπέμπει επίσης στα ευρήματα των προηγουμένων μελετών σε άλλες χώρες. Για παράδειγμα, η μελέτη της Φινλανδίας από το 2012 προσδιόρισε σε 13-φορές αυξημένο τον κίνδυνο της ναρκοληψίας σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 4 έως 19 ετών που έλαβαν το εμβόλιο Pandemrix.

 Η Bρετανή αξιωματούχος της Υγείας, θύμισε ότι με το Pandemrix έχουν συνολικά εμβολιαστεί 30 εκατομμύρια άνθρωποι, και το 30%, κατά προσέγγιση, των παιδιών στην Αγγλία, και ζήτησε την συνέχιση της παρακολούθησης των παιδιών και των εφήβων που έχουν λάβει το εμβόλιο για να διαπιστωθούν,τυχόντα και άλλα αδιάγνωστα περιστατικά.

Τα θύματα της ναρκοληψίας υποφέρουν συνήθως από υπερβολική ημερήσια υπνηλία, κόπωση και επεισόδια παράλυσης κατά τις ώρες του ύπνου και της ημέρας. Χαρακτηρίζεται «σαν μία σύνθεση από μικρά κομμάτια του ύπνου REM στον κόσμο του ξύπνιου μας»... “Είναι ένα σχεδόν φυσιολογικό πράγμα που συμβαίνει όμως σε ακατάλληλο χρόνο", δηλώνει ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου του πανεπιστημίου Στάνφορντ, που θεωρείται το πλέον εξειδικευμένο του κόσμου στην ναρκοληψία.

Πολύ μεγάλο ποσοστό όμως ατόμων παραμένουν αδιάγνωστα, και αυτό είναι το πιο βασανιστικό περιγράφουν οι ειδικοί.

  • Οι (υπναγωγικές )παραισθήσεις, όπως ονομάζονται τα επεισόδια παραισθήσεων, εμφανίζονται στον ξύπνιο του πάσχοντος αλλά μοιάζουν με εφιάλτες, και απειλούν να παραλύσουν καταρχήν την ψυχολογία του ατόμου, εξηγεί ο κορυφάιος του κόσμου ειδικός Εμάνουελ Μάνγκοτ

Τα συμπτώματα της διαταραχής των παιραισθήσεων συνήθως εκδηλώνονται αμέσως πριν κοιμηθεί κανείς ή τα πρώτα λεπτά μετά το ξύπνημα.

  • Η ημερήσια υπνηλία μπορεί να καθηλώνει τα πάσχοντα άτομα – επίσης χωρίς να γνωρίζουν γιατί – στον καναπέ, στο κρεβάτι, μπροστά στην τηλεόραση κ.α. για μέρες, χωρίς τελειωμό
  • Το δραματικό όμως σύμπτωμα είναι η καταπληξία: "Η εμφάνιση του επεισοδίου καταπληξίας προκαλείται πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο trigger, με το χιούμορ(!), -καθώς και με άλλα έντονα συναισθήματα, αλλά κυρίως την ώρα που αυθόρμητα οι μύες αντιδρούν νευρο-κινητικά, άμεσα, όταν βρίσκει κανείς κάτι διασκεδαστικό! Κάθε φορά που λένε οι πάσχοντες ή ακούνε κάτι αστείο δημιουργείται ξαφνική απώλεια του μυικού τόνου.

"Μερικοί από τους πάσχοντες έχουν σταθερά γύρω στο ένα επεισόδιο καταπλήξιας μέσα σε ένα μήνα, μερικά επεισόδια παραισθήσεων και λίγους εφιάλτες, αλλά κατά τα άλλα είναι ok…", δήλωσε ο Εμμανουήλ Mignot. Τα υπόλοιπα περιστατικά είναι βαρύτερα έως πολύ βαριά.

Στην Ελλάδα το Pandemrix έχει κατηγορηθεί ότι πουλήθηκε σε «υπερβάλλουσες» ποσότητες, και σε σχέση με τα υπόλοιπα τρία εμβόλια κατά τις πανδημίας, ποσότητες από τις οποίες μεγάλο μέρος, όπως ανακοινώθηκε, τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε.

…Ευτυχώς;

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον Καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών δημιουργεί Κέντρο Αριστείας για τον καρκίνο

Ο νέος πρόεδρος και διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καταγράφει τις δράσεις του ιδρύματος στον τομέα της υγείας, ειδικότερα στην Ογκολογία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Υγεία & Σώμα / Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, μιλά για τα ζητήματα που αφορούν την πρόληψη των χρόνιων παθήσεων, την ψυχοσωματική υγεία των ασθενών και τα δικαιώματά τους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μιλάμε ανοιχτά για τη σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Υγεία & Σώμα / Η σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μόιρα Τζίτζικα, ειδική σύμβουλος ΑμεΑ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, μας ενημερώνει για ένα θέμα που, παρότι αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα για όλους, παραμένει ταμπού.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Υγεία & Σώμα / Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθηγητής Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καταγράφει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους χτίζεται ο ανανεωμένος ΕΟΦ, την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού, την εξωστρέφεια, τη διαφάνεια, την ταχύτητα, την ποιότητα των υπηρεσιών, την επαγρύπνηση και την ταχεία ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της Κορίνα Πατέλη-Bell μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ

σχόλια

3 σχόλια
"Στην Ελλάδα το Pandemrix έχει κατηγορηθεί ότι πουλήθηκε σε «υπερβάλλουσες» ποσότητες, και σε σχέση με τα υπόλοιπα τρία εμβόλια κατά τις πανδημίας.."Ε πού αλλού θα κατέληγαν τα απομεινάρια και τα χείριστης ποιότητας προϊόντα? Στο ελλαδιστάν, που εισάγεται ό,τι ναι ναι χωρίς ελέγχους, αρκεί ο εκάστοτε υπουργός να πάρει τη μίζα του.