LIVE!

Εκρηκτική η κατάσταση στους δρόμους της Αργεντινής

Εκρηκτική η κατάσταση στους δρόμους της Αργεντινής Facebook Twitter
31

Εκρηκτική η κατάσταση στους δρόμους της Αργεντινής τις τελευταίες δύο ημέρες με επτά νεκρούς κατά τη διάρκεια λεηλασιών σε καταστήματα στις βόρειες επαρχίες της χώρας. Ο συνολικός απολογισμός των βιαιοτήτων που ξεκίνησαν πριν από μια εβδομάδα φθάνει τους εννέα νεκρούς, 100 τραυματίες και δεκάδες συλληφθέντες.  Στις 10 επαρχίες στα βόρεια της χώρας, απ' όπου και ξεκίνησαν τα επεισόδια, οι αστυνομικοί απεργούν διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς. Το γεγονός αυτό έδωσε την αφορμή για εκτεταμένες λεηλασίες σε καταστήματα.

Οι πράξεις λεηλασίας είναι κάτι που επανέρχεται στην Αργεντινή μετά το τέλος της δεκαετίας του 1980. Σύμφωνα με τα Νέα και τον κοινωνιολόγο Ενρίκε Ζουλέτα Πουσέιρο, αποτελούν μια αργεντίνικη ιδιαιτερότητα, έκφραση της κοινωνικής έντασης σε μια χώρα την οποία ροκανίζει ο πληθωρισμός. Στα τέλη του 2001, είχε σημειωθεί μια κοινωνική έκρηξη μεγάλης βίας ενώ η χώρα βυθιζόταν σε σοβαρή οικονομική κρίση. Πριν από ένα χρόνο επίσης, λεηλασίες σούπερ-μάρκετ είχαν σημειωθεί σε πολλές πόλεις της Αργεντινής.

31

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Ο νέος ηγέτης του Ιράν και το τηλεφώνημα Τραμπ-Νετανιάχου

Νέες επιθέσεις Ισραήλ στον Λίβανο - Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν πως έχουν τον «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ - Συντρίμμια σκότωσαν 11χρονη στο Κουβέιτ - Όλες οι εξελίξεις
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM
Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM