ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

H Carmen Carrera μπορεί να γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ άγγελος της Victoria's secret

H Carmen Carrera μπορεί να γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ άγγελος της Victoria's secret Facebook Twitter
31

 

H Carmen Carrera μπορεί να γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ άγγελος της Victoria's secret Facebook Twitter

Η Carmen Carrera γεννήθηκε το 1985 στο New Jersey αλλά μέχρι την εφηβεία της ήταν για την οικογένεια της, τους φίλους και τους συγγενείς ο Christopher Roman.

Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια και μπόλικα κότσια για να μπορέσει σήμερα να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές περσόνες, ένα επιτυχημένο μοντέλο του πρακτορείου Elite και ενδεχομένως φαβορί στη κούρσα διεκδίκησης μιας θέσης ανάμεσα στους άγγελους της Victoria's Secret.

H Carmen Carrera μπορεί να γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ άγγελος της Victoria's secret Facebook Twitter

Στο petition του change.org έχουν ήδη υπογράψει 42,000 θαυμαστές της που ζητάνε από τον οίκο εσωρούχων να τη συμπεριλάβει στην ομάδα του και να την κάνει την πρώτη τρανσέξουαλ που θα περπατήσει στις πασαρέλες του.

Οι θαυμαστές της ισχυρίζονται πως η Carmen έχει όλα τα προσόντα που χρειάζονται για το απαιτητικό catwalk ενώ παράλληλα θα αποτελέσει μια σπουδαία κίνηση υποστήριξης της LGTB κοινότητας από την εταιρεία εσωρούχων.

H Carmen Carrera μπορεί να γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ άγγελος της Victoria's secret Facebook Twitter

Η Carmen όχι απλά δεν είναι ερασιτέχνης στο χώρο της μόδας αλλά έχει στο βιογραφικό της ένα portfolio που θα ζήλευαν πολλά μοντέλα.

Από το 2011 έχει πρωταγωνιστήσει σε editorial του μοδάτου περιοδικού W και έχει συμμετάσχει σε καμπάνιες και πασαρέλες αρκετών οίκων μόδας, υπήρξε τηλεοπτική σταρ όταν συμμετείχε στο reality της Ru Paul, Drag Race και κάνει εμφανίσεις σε επιλεγμένα burlesque show.

Παράλληλα με όλες τις επαγγελματικές της δραστηρίοτητες, φροντίζει να βρίσκεται ενεργά δίπλα από κάθε ακτιβιστική δράση για τα δικαιώματα των gay και κάθε φορά που εμφανίζεται σε κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα υπενθυμίζει σε όλους πόσο υπερήφανη και όμορφη αισθάνεται για την επιλογή της.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις της, φαίνεται πως ο ντόρος με τις υπογραφές και οι συνεντεύξεις που ακολούθησαν έκαναν τον απαραίτητο θόρυβο στα επιτελεία του Victoria's Secret και η Carrera ετοιμάζεται για οντισιόν.

H Carmen Carrera μπορεί να γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ άγγελος της Victoria's secret Facebook Twitter

Η ίδια πάντως υποστηρίζει πως δεν είναι προτεραιότητα της κάτι τέτοιο μιας και δεν αποτελεί κίνηση καριέρας αλλά επιβεβαίωση πως τα στερεότυπα της μόδας καταρρίπτονται και ο χώρος γίνεται πιο φιλόξενος για τις τρανς. Εξακολουθεί να διατηρεί τις επιφυλάξεις της για το αν τελικά θα τα καταφέρει μιας και θεωρεί πως θα υπάρχουν αντιδράσεις που θα σταθούν εμπόδιο.

H Carmen Carrera μπορεί να γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ άγγελος της Victoria's secret Facebook Twitter

Σε μια από τις πολλές δηλώσεις της, εξομολογείται πως όταν πήρε την απόφαση να αλλάξει σκέφτηκε πως δεν θα ήθελε να αποτελεί μέρος των ανθρώπων που χρειάστηκε να καταπιεστούν για να κρύψουν την ταυτότητα τους.

"Θέλω στο μέλλον να με θυμούνται σαν έναν άνθρωπό που εκφράστηκε όπως ακριβώς έπρεπε. Με υπερηφάνεια και θάρρος, χωρίς ντροπή και φόβο."

 

H Carmen Carrera μπορεί να γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ άγγελος της Victoria's secret Facebook Twitter

31

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Ε...συγνώμη, δε θα δώσει σπέρμα, πασαρέλα θα κανει και απ΄'οτι βλέπω και διαβαζω πληροι κάθε προϋπόθεση και με το παραπανω . Απο ποτε εξετάζεται το παραλθον των μοντελων σε "αυθεντικοτητα" φύλου γιατι θα τρελαθω! Είναι γυναικαρα, μακαρι να πάει end of story.
@RenellaΝομίζω ότι ήταν πολύ σαφής η διαφωνία μου. Είπες ότι δεν γυναίκα επειδή δεν είναι γυναικείο το DNA της. Το εξέλαβα ως κάτι που θεωρείς σημαντικό πρώτον γιατί το έγραψες και δεύτερον γιατί υπονόησες ότι θα ήταν λογικό κάποιος να είχε πρόβλημα (π.χ. αν την παρουσίαζα στην οικογένειά μου). Διαφώνησα ακριβώς στο ότι θεωρούσες σημαντικό το αν είναι γυναίκα σύμφωνα με τον γενετικό ορισμό.Προσωπικά δεν αναφέρθηκα καθόλου σε θέμα ομορφιάς, πλαστικής ή φυσικής, οπότε προφανώς και δεν είναι εκεί η διαφωνία μου. Αν όντως πραγματικά αναγνωρίζεις ότι ο ορισμός που δίνει ο καθένας για το τι κάνει μία γυναίκα είναι εντελώς υποκειμενικός, τότε υποθέτω ότι καταλαβαίνεις ότι κάτι τόσο υποκειμενικό δεν μπορεί να έχει σημασία, άρα όντως δε διαφωνούμε σε κάτι. Ελπίζω απλώς όντως να καταλαβαίνεις ότι ο ορισμός σου για τη γυναίκα ως μήτρα δεν είναι ούτε ο ιατρικός, ούτε ο νομικός, ούτε γενικά τίποτα άλλο από μία εντελώς υποκειμενική και προσωπική κρίση. Όπως εσύ ορίζεις τη γυναίκα ως μήτρα, άλλος την ορίζει ως ΧΧ, άλλος ως αιδοίο, άλλος ως στήθη, άλλος ως μάνα, άλλος ως μακριά μαλλιά, άλλος ως φούστα κ.ο.κ.Όπως απαιτείς εσύ από τους γύρω σου να σέβονται μέχρι εκεί που δικαιούσαι τον αυτοπροσδιορισμό σου ως γυναίκα με τα δικά σου κριτήρια, στον ίδιο ακριβώς βαθμό το δικαιούται και το άτομο στις φωτογραφίες.
Σκέφτομαι εγώ τώρα: Η έλλειψη κυτταρίτιδας είναι ένα αρκετά σοβαρό κέρδος για να αντισταθμίσει τον πόνο των επεμβάσεων που έχει υποστεί! Μερικές γυναίκες είναι πολύ τυχερές!
Ουτε φυσικό, ούτε φυσιολογικό είναι.Δεν είναι ένα μάτι που έβγαλε μυωπία για να το διορθώσεις γιατί αλλιώς δεν βλέπεις καλά.Είναι μια επιλογή που έκανε για ψυχολογικούς λόγους, όχι για ιατρικούς.Τώρα, αν κάποιος την βρίσκει με μια τρανσ, είναι δικό του θέμα. Ποιοι είμαστε εμείς να κάνουμε κουμάντο στις σεξουαλικές ορέξεις του καθένα?
@Πενταγιώτισσα(αφού χρησιμοποίησες γνωμικό, ας χρησιμοποιήσω και γω ένα για την μύγα και τον πωπό που έβγαλε...)Η ειρωνία της απάντησης σου ήταν άστοχη.Προφανώς διαφωνεις με τον ορισμό (δεν είναι δικός μου oρισμός βέβαια) ''φυσικό'' και ''φυσιολογικό''. και επειδή δεν έχεις γνώσεις Ελληνικών , θεωρείς σωστό να κάνεις τον εξυπνάκια. Αλλες φορές να μπαίνεις στον κόπο να επεξεργάζεσαι λίγο αυτά που διαβάζεις πριν βιαστείς να απαντήσεις σαν μέγας πολεμιστής του πληκτρολογίου. Μάθε να ξεχωρίζεις τις γνώμες απο τα δεδομένα. Ισως είσαι μικρό παιδί, δεν ξέρω, και χρειάζεται να στα αναλύσω λίγο :Δεδομένα :- Οχι, δεν είναι φυσικό ούτε φυσιολογικό. Εξ'ορισμού δεν είναι.-Δεν είναι ιατρικός ο λόγος που κάνει την εγχείρηση αλλαγής φύλου, αλλα ψυχολογικός.Self explenatory.So far , so good? Κατανοητό ή να το πω πιο λιανά?Το παρακάτω όμως, είναι ΑΠΟΨΗ - και αυτήν, κράξτην όσο θες :Το οτι δεν είναι φυσικό ή φυσιολογικό δεν σημαίνει οτι μου πέφτει λόγος για το τι κάνει. Δεν θα κάτσω να επι-κρίνω το τι κάνει στο σώμα του/της μιας και είναι δικό της δικαίωμα. Ας βάλει κέρατα, και ας κάνει τατουάζ και σε όλο το πρόσωπο. So much I care. Και προσωπικά, θα ήθελα να την δω σαν άγγελο της VS. Aπο την στιγμή που τα γυναικεία εσώρουχα τα φοράω και εγώ και οι trans, που πλέον έχουν γυναικείο σώμα, γιατί να μην υπάρχει και ένα πρότυπο (οχι κυριολεκτικά μιας και οι μοντελούδες για μένα δεν είναι προτυπα) που να αντιπροσωπεύει και αυτη την κατηγορία?
Νυστάζω αλλά σαν ...μέγας ανθέλλην πολεμιστής του πληκτρολογίου με 3 μάτια και 3 θηλές κι αυτές όχι στο ίδιο ύψος (και άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με την Τ ιατρικοποίηση) πρόσεξε τα "δεδομένα": Ισχυρίζεσαι ότι η εγχείρηση αφαίρεσης καταρράκτη (ή η οποιαδήποτε εγχείρηση) "για ιατρικούς λόγους" είναι "φυσική" και "φυσιολογική" ΕΝΑΝΤΙ της εγχείρησης διόρθωσης φύλου (sex) προς εναρμονισμό με το φύλο (gender) του ατόμου, που γίνεται για ψυχιατρικούς λόγους (βλ. ανάλογα, στο diagnostic and statistical manual of mental disorders, εν συντομία DSM). Το παραπάνω αποτελεί "άποψη", διαφωνώ μ' αυτήν άποψη, έχω δικαίωμα να υποτιμίσω την άποψή σας και εσείς το ίδιο και κάπου εδώ σας καληνυχτίζω, παρότι θα ήταν καλύτερα να μιλάγαμε για αραβικά υαλικά.
Θεα....και μη ξεκινησετε τωρα τι ειναι και τι δεν ειναι φυσιολογικο, γιατι αν την δεις στο δρομο και δεν εχεις γνωση σου φευγει το σαγονι στα ποδια!!!
Εντάξει δηλ επειδή θα σε ξεγελάσει στο δρόμο, έχοντας βάλει 10 κιλά make up, πλαστικά βυζιά κ 1 εκατ άλλες πλαστικές για να γίνει σαν την barbie, θες να μου πεις ότι έτσι κάπως ορίζεται το φυσιολογικό για σένα. Ε, όχι φίλε-η μου εντυπωσιακή είναι αναμφισβήτητα, αλλά όχι κ φυσιολογική. Αυτή είναι η χαρά του πλαστικού χειρούργου ναούμε.
Επίσης σε ένα απλό τεστ DNA η κοπέλα θα βρεθεί να έχει χρωμοσώματα ΧΥ όχι ΧΧ. Με άλλα λόγια, ΜΟΙΑΖΕΙ με απίστευτη γυναίκα, καρακουκλάρα και τα συναφή. Δεν είναι. Το ότι μοιαζει πάντως με καρακουκλάρα, θεά, υπέροχη, είναι αληθές.
Αν τρως μπανανούλες, είσαι η χαρά χιλιάδων ετών επιλογών. Βασικά η πλειοψηφία των προϊόντων στο τραπέζι σου δεν είναι φυσιολογική, ξέρεις τώρα συντηρητικά, χημική επεξεργασία, κοντέινερ κλπ κλπ. Α και που'σαι μιας και αρχίσαμε πέτα τον τρόπο ζωής σου απ'το αφύσικο παράθυρο γιατί αν κοιτάξεις γύρω σου το φυσιολογικό είναι λιγότερο από 1%.Ναι έκανε πλαστικές, όπως κάνει και πολύς άλλος κόσμος, όπως (περίπου) κάνουν δίαιτες περισσότεροι, μακιγιάρονται ακόμα πιο πολλοί κοκ. Έχει κάποιο πραγματικό νόημα η κουβέντα περί φυσιολογικού;
Άμα κουφαθείς μην φορέσεις ακουστικό βαρηκοϊας.Άμα φοράς γυαλιά πέτα και αυτά.Δεν είναι φυσιολογικά για τον άνθρωπο.Άμα σου κοπεί το χέρι μην βάλεις τεχνητό μέλος.Είναι η χαρά του εκάστοτε γιατρού και εταιρείας.Μην χρησιμοποιείς αεροπλάνα.Δεν είναι φυσιολογικό για τον άνθρωπο να πετάει.Να σου πω και το κλασσικό κάφρικο:Άμα σου καθότανε ας της έλεγες όχι,γιατί "δεν είσαι φυσιολογική κουκλίτσα μου".
Δεν ειδα πουθενα σε αυτα που εγραψα να αναφερομαι αν ειναι η δεν ειναι φυσιολογικο...Ειπα οτι αυτο που βλεπεις εκ πρωτης οψεως ειναι μια θεα...Επισης αν αφησουμε κατα μερος τι θα δειξει το ριμαδοDNA της, κυκλοφορα λιγο και δες οτι οι περισσοτερες γκομενες ειναι βαμμενες καργα, ενας μεγαλος αριθμος εχει βαλει σιλικονη, αλλος τοσος εχει κανει λιποαναροφηση, αλλες τοσες φορανε εξτε, και δε ξερω κ γω τι αλλο. Τιποτα απο ολα αυτα δεν ειναι ''φυσιολογικα'' λοιπον. Αλλιως θα βγαιναμε εξω με το που ξυπναγαμε με μαλλι αναστα ο Κυριος και σα λετσοι...αυτο επειδη θα μας ξεγελασει στο δρομο...Τωρα οσον αφορα αν ειναι η δεν ειναι η χαρα του παλστικου χειρουργου σαφως και ειναι...Ειναι ενας ανθρωπος μπερδεμενος ισως σε λαθος σωμα και δε ξερω κανεναν αλλο τροπο να το διαχειριστει αλλιως...Εκτος αν εισαι υπερ της ''θεραπειας'' του ψυχιατρουμπουκωνωχαπιακανωεξορκισμοναρθεισταφυσιολογικατου........
@ RenellaΆσχετα απ' το την συγκεκριμένη περίπτωση, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:Humans can have a chromosomal arrangement that is contrary to their phenotypic sex, that is, XX males or XY females. [See, for example, XX male syndrome and androgen insensitivity syndrome* (AIS)].Άρα υπάρχουν ΧΧ άνδρες και ΧΥ γυναίκες.(Επίσης υπάρχουν άτομα που δεν είναι (46) xx, xy, αλλά:XO/ 47,XXY/ 48,XXYY/ 48,XXXY/ 49,XXXYY/ 49,XXXXY/ 47,XXX/ 48,XXXX/ 49,XXXXX/ 47,XYY/ 48,XYYY/ 49,XYYYY/ 46,XX-XY) *http://en.wikipedia.org/wiki/File:Orchids01.JPGΟι κυρίες αυτές είναι AIS (XY females) ή έχουν κάποια άλλα DSD (disorders of sex development). Κατά την άποψή σου ...μάλλον δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να είναι *αληθινές* γυναίκες, ε;
@Πενταγιώτισσα Δεν είμαι βιολόγος ή γενετίστρια. Ένα παράδειγμα έφερα, προφανώς ατυχές και με συγχωρείς γι αυτό. Τείνω να είμαι οπαδός των παραδοσιακών εννοιών άνδρας/ γυναίκα και όχι των μορφοποιημένων. μεταλλαγμένων, όσο επιτυχημένο κι αν είναι το αποτέλεσμα.
@ Renella ...Μάλλον δεν κατάλαβες τα του σχολίου μου, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς αυτό δεν έχει και τόση σημασία εν συγκρίσει με την εγγενή σου τρανσφοβία και -κυρίως- τον τρόπο με τον οποίον την επιλέγεις να την εκφράσεις, σ' όλα σου τα σχόλια.Α-πεχ-θέ-στα-τος τρόπος.
@RenellaΠολύ σημαντικό το DNA. Ένα πράγμα σαν να βλέπω μπροστά μου οικογενειακό άλμπουμ με τις γενετικές αλληλουχίες του ζευγαριού και ακτινογραφίες του εσωτερικού τους κόσμου.
@max.demian Είπα, οκ οπτικά είναι σουπερ. Γυναίκα δεν είναι. Κατ' εμέ πάντα. Αν εσύ ωστόσο δεν συμφωνείς, σου εύχομαι στο μέλλον να γνωρίσεις μία τέτοια πανέμορφη γυναίκα και να την παρουσιάσεις και στους δικούς σου. Φαντάζομαι κανείς δεν θα ενοχληθεί.
Γι'αυτούς που μιλούν για φυσιολογικό και μη φυσιολογικό ...ναι πράγματι ζούμε στην εποχή που η Φύση έχει τιθασευτεί από τον πολιτισμό.Όμως αυτό δε σημαίνει πως έχουμε όλοι την ανάγκη ,την επιθυμία ή το κουράγιο να κάνουμε δέκα πλαστικές ,ορμονοθεραπείες εφ'όρου ζωής και καλλιτεχνικό μακιγιάζ επί καθημερινής βάσεως...κυνηγώντας μια συγκεκριμένη εμφάνιση.Η Κάρμεν πάλι καλά κάνει και πραγματοποιεί πεισματικά τις εμμονές ή τις επιθυμίες της και μπράβο της που τα καταφέρνει .Προφανώς διαθέτει και τα ανάλογα σεβαστά χρηματικά ποσά και την τύχη να μη ζει στα άνω Γκράβαρα....Της ευχόμαστε τα καλύτερα !
@ΠενταγιώτισσαΝα' σαι καλά :-) Με έκανες και γέλασα!"εγγενή τρανσφοβία" και "Α-πεχ-θέ-στα-τος τρόπος".Είνσι εκπληκτικό το πόσο μία καλή ή κακή τοποθέτηση μπορεί να πυροδοτήσει προσωπικές επικρίσεις και επιθέσεις, μη χιουμοριστικές φυσικά. Πάνω από όλα σε χαίρομαι που δεν είσαι μισαλλόδοξη. Τα σέβη μου :-)
@RenellaΔεν θα ήθελα τα σέβη, ούτε και την ειρωνεία σου, εν προκειμένω.Οι τοποθετήσεις σου είναι ιδιαίτερα τρανσφοβικές και στην περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει προσβάλλεις, συλλήβδην, αρκετούς ανθρώπους.Γιατί δεν παίρνεις την ευθύνη αυτών που λες, αντ’ αυτού το ρίχνεις σε «καλές» και «κακές», δήθεν, τοποθετήσεις αλλά και «προσωπικές», δήθεν, επιθέσεις; Σε ξέρω; Με ξέρεις; Ανώνυμα pixels δεν είμαστε και οι δύο; Μήπως θα κάνω voodoo στην αύρα σου;Και αν εγώ π.χ. πω: "Όλες οι ξανθιές είναι ΖΩΑ όρθια και φίλε πρόσεξε μη πας καμιά μεταλλαγμένη στο σπίτι σου και λιποθυμήσει η καημένη η μάνα σου" και μού απαντήσεις πως αυτά τα πράγματα που λέω είναι απεχθή και φοβικά, τότε θα πρέπει να σε καλέσω και μισαλλόδοξη, από πάνω; Φοβερή λογική. I rest my case.Χαίρετε.
@ ΠενταγιώτισσαΜισαλλόδοξη/ος είσαι. Αν δε σου αρέσουν οι ξανθιές και τις θεωρείς ζώα δικαίωμά σου, βγες και πες το. Το να σου κολλήσω την ταμπέλα -φοβικός, είναι εύκολο, επιχείρημα δεν είναι. Αν εγώ δεν γουστάρω τους τρανσέξουαλ είναι ομοίως δικαίωμά μου. Ούτε έβρισα, ούτε προσέβαλα κανέναν. Όταν αρχίσω να βρίζω ή να προσβάλλω θα το καταλάβεις. Δε χρειάζεται να σε ξέρω και να με ξέρεις για να κάνεις προσωπική επίθεση. Αρκεί που με χαρακτηρίζεις. Για να χαρακτηρίζεις κάποιον -φοβικό ή που τον ξέρεις ή αν κρίνεις μέσα από 2 γραμμές το ποιον του άλλου μάλλον είσαι 12. Το να έχω την άποψη που έχω για τους τρανσ δεν με καθιστά φοβική, δεν με καθιστά τίποτα αυτό από μόνο του. Όπως δεν μου αρέσουν οι τρανσ δεν μου αρέσουν και τα τατού, το πήρσινγκ, οι παρτούζες και οι σουίνγκερς. Επίσης δεν συμπαθώ τους ΣΥΡΙΖΑίους, τους ΧΑυγίτες, το Βενιζέλο, τον Αβραμόπουλο, τους Ολυμπιακούς και τους οδοντιάτρους. Αν εσύ με θεωρείς σε όλα αυτά -φοβική, οκ κανένα πρόβλημα.Μια χαρά παίρνω την ευθύνη των λεγομένων μου, δεν φάσκω και αντιφάσκω. Οι γιοι μου δεν θα ήθελα να μου φέρουν τρανσέξουαλ στο σπίτι. Όποιος ωστόσο τους θεωρεί γυναίκες, να μην διαμαρτυρηθεί αν οι δικοί του γιοι τους φέρουν στο σπίτι επειδή ΑΥΤΟ θα ήταν υποκρισία.Μάθε να δέχεσαι ότι υπάρχουν θέσεις και τοποθετήσεις διαφορετικές από τη δική σου και ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τα πιστεύω σου. Αν είσαι τρανσέξουαλ πάλι, δικαίωμά σου και ομοίως δικαίωμά μου να σε βρίσκω αξιοπερίεργο και μεταλλαγμένο και σίγουρα όχι γυναίκα.
@RenellaΔε διαφώνησα στον αν είναι γυναίκα ή όχι. Προφανώς και γενετικά δεν είναι, αν δεχτείς ότι γυναίκα=ΧΧ, τότε προφανώς και δεν είναι. Διαφωνώ όμως στη σημασία που μπορεί να έχει.Πάντως όταν γνώρισα στους δικούς μου τη δικιά μου γενετικό τεστ δεν της έκαναν. Οπότε αν δεν τους έλεγα εγώ δε θα είχαν πρόβλημα αφού πρέφα δε θα έπαιρναν. Τώρα που το λες, ούτε εγώ της έχω κάνει τεστ. Τώρα που το σκέφτομαι, πιστεύω ότι είναι γυναίκα μόνο και μόνο επειδή αυτό βλέπω. Μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το DNA ούτε αυτής ούτε καμίας άλλης που έχω ποτέ γνωρίσει. Τι σοκ!!! Ρε λες??? Αυτό θα άλλαζε τα πάντα! Θα αναιρούσε εντελώς πράγματα τα οποία αυτή τη στιγμή δε γνωρίζω!!Με την ευκαιρία, να φανταστώ ότι αν αύριο η επιστήμη βρει τον τρόπο να κάνει το ΧΥ ΧΧ, θα τη θεωρήσεις γυναίκα, έτσι δεν είναι? (τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν είμαι καν 100% σίγουρος ποιο είναι το γυναικείο και πιο το ανδρικό, το ΧΧ ή το ΧΥ, από εσένα το αντέγραψα. Τόσο σημασία είναι.)
@ max.demianΟι επιλογές που κάνει ο καθένας μας είναι δική μας δουλειά. Αν εσένα δε σε ενοχλεί, εμένα μου περισσεύει. Δεν είμαστε στο '30 για να κατηγορούμε με ποιον πηγαίνει ο καθένας. Έχω μικρό στήθος και πλέον φτάνει στο γόνατο λόγω εγκυμοσύνων. Δεν θα κάνω πλαστική, επειδή δε μου αρέσει να αλλάζω αυτά που μου έδωσε καλώς ή κακώς η φύση. Αντίστοιχα έχω και μεγάλο κ@λο αλλά θα τον κρατήσω. Αποδέχομαι αυτό που είμαι και να 'ναι καλά και ο άντρας μου με αποδέχεται. Γυναίκα, κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πέρα από το DNA εκείνη που διαθέτει γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα. Γεννηθήκαμε για να κάνουμε παιδάκια, εσύ π.χ. όσες πλαστικές κι αν κάνεις και όσες ορμόνες πάρεις να γκαστρωθείς χλωμό. Και pls μην αναφερθείς σε κοπέλες που δεν μπορούν να κάνουν παιδί, θα είναι άδικο, αλήθεια. Δεν κατανοώ καν πού είναι η διαφωνία μας. Στο αν η συγκεκριμένη είναι κούκλα ή αν είναι γυναίκα. Επειδή είπα και το ξαναλέω, κούκλα είναι ...