Παιδόφιλος φυλακισμένος δικαστικός ζητά να μην απολυθεί

Παιδόφιλος φυλακισμένος δικαστικός ζητά να μην απολυθεί Facebook Twitter
5

Ο 48χρονος πρωτοδίκης εκτίει την ποινή του στις φυλακές της Χαλκίδας. Είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 6 ετών και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για σεξουαλική κακοποίηση του γιου κατ' εξακολούθηση. Την υπόθεση έκανε μάλιστα γνωστή η μητέρα του με μήνυση της. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης τον έθεσε σε αργία από 19.12.2011, ενώ στις 11.7.2012 έστειλε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ερώτημα, όπως λέγεται, για το αν πρέπει ο παιδεραστής να απολυθεί οριστικά ή όχι από το δικαστικό σώμα, λόγω της καταδίκης του για «αδίκημα που τελέσθηκε με δόλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας από την Ολομέλεια του ΣτΕ που πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της οριστικής απόλυσής του, ο καταδικασθείς θα ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσής του μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στο οποίο έχει προσφύγει. Στην προσφυγή στο ΕΔΔΑ ο πρωτοδίκης υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη, ενώ παράλληλα αμφισβητεί την κρίση των ποινικών δικαστών.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Ελλάδα / Δολοφονία στις φυλακές Δομοκού: «Δεν ήταν μπροστά ο Αλκέτ Ριζάι» - Το βίντεο που εξετάζουν οι Αρχές

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορούμενου, ο εντολέας του αναγκάστηκε να πυροβολήσει προκειμένου να προστατέψει τόσο τον ίδιο όσο και τον αρχιφύλακα που ήταν παρών στη συμπλοκή
THE LIFO TEAM