Στο σημερινό ‘Α, μπα’: πριν γίνει κάτι δυσάρεστο

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: πριν γίνει κάτι δυσάρεστο Facebook Twitter
30

Από σήμερα στο 'Α μπα' θα δημοσιεύονται 7 ερωτήσεις.



________________
1.


α μπα μου, γεια σου και γεια σε όλους εδώ τριγύρω. Μπορείς να μου βάλεις σε σειρά προτίμησης τα παρακάτω σκηνικά ευτυχίας? 1)σπίτι αγκαλιά με ένα υπέροχο βιβλίο, 2)παραλία με άφθονο τζιν τόνικ και μεγάλη παρέα 3)μαγείρεμα και χουχούλιασμα σπίτι με το αγόρι σου 4)βόλτες/ψώνια/σινεμά/καφέδες στην πόλη με τις κολλητές σου. Φιλιά πολλά, καλά να περνάς εκεί στα ξένα-Ντοντεστάσγιολάντα


Καταλαβαίνω την ακαδημαϊκή αξία της ερώτησης, αλλά μου φαίνεται κάπως κλινικό και αποστειρωμένο να πρέπει να σκεφτώ αν προτιμώ την παρέα, το αγόρι, τις φίλες ή τη μοναξιά και με ποια σειρά. Ευτυχώς δεν εξαρτάται από μένα πότε θα συμβεί τι.


________________
2.

Αγαπημένη Λένα,
Λατρεύω τις στήλες σου και διαβάζω καθημερινά ό,τι κι αν γράφεις. Η Α μπα βεβαίως είναι η αγαπημένη μου! Τρελαίνομαι για τις καυστικές κι έξυπνες απαντήσεις σου!!
Θέλω να σε ρωτήσω αν παρακολουθείς το Αμερικάνικο masterchef κι αν ναι ποιά είναι η γνώμη σου? Προσωπικά το παρακολουθώ φανατικά επειδή θεωρώ πως οι Αμερικάνοι. βρε παιδί μου, ξέρουν πως να κάνουν show της προκοπής (επίσης πεθαίνω για Gordon Ramsey, Graham Elliot και Joe Bastianich, ειδικότερα για τον Gordon και τα μπινελίκια του),
Πρόσφατα είδα την τέταρτη σεζόν που ακόμη δεν έχει προβληθεί στην Ελλάδα (αναμένεται σύντομα από το foxlife για όσους έχουν συνδρομητική τηλεόραση).
Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι (αν έχεις ακούσει φυσικά εκεί στο L.A. όπου γίνονται και τα γυρίσματα), αν αληθεύει η φήμη ότι κάνουν στους διαγωνιζόμενους (πολλά κι εντατικά) σεμινάρια μαγειρικής, κατά τη διάρκεια του show. Μόνο έτσι εξηγείται (σύμφωνα με τις κακές γλώσσες) η γκάμα και το ταίριασμα των υλικών που χρησιμοποιούν στα πιάτα τους (μερικά από τα οποία δεν τα έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου και δεν τα έχω δει ποτέ στην ελληνική αγορά, εκτός κι αν δεν ξέρω που να ψάξω). Το δε γαρνίρισμα των πιάτων που παρουσιάζουν στους κριτές, εκτός από ταλέντο και φαντασία απαιτεί και κάποιες γνώσεις. Είναι δυνατόν διαγωνιζόμενοι που προέρχονται από επαρχιακές πόλεις της Αμερικής να έχουν τέτοιο (φυσικό) ταλέντο και να παρουσιάζουν στους κριτές τους, πιάτα που θα ζήλευαν τα πιο gourmet εστιατόρια στο West Village? Επειδή ξέρω ότι σου αρέσει το καλό φαγητό, εσύ τι λες? Υπάρχουν στ΄ αλήθεια τέτοια φυσικά ταλέντα μαγειρικής ή μας δουλεύουν οι Αμερικάνοι?
YΓ: Keep up the good job!!- stunning dishes


Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν τόσο μεγάλα ταλέντα μαγειρικής που το έχουν για χόμπι. Έχω όμως αμφιβολία αν αυτά τα μεγάλα ταλέντα θα ήθελαν να εκτεθούν τόσο στην τηλεόραση για να ακούσουν άλλο ένα παραλήρημα κονσέρβας από τον Gordon Ramsey. Οπότε κάπου ενδιάμεσα φαντάζομαι είναι η αλήθεια: πρόκειται για ανθρώπους που σκαμπάζουν περισσότερο από το μέσο όρο από μαγειρική, αλλά επειδή πρέπει ταυτόχρονα να γράφουν καλά στην κάμερα και να έχουν μια ωραία προσωπική ιστορία (μειονότητες, μετανάστες στην αναζήτηση του αμερικανικού ονείρου, πρώην ασθενείς που νίκησαν το Κακό), φαντάζομαι ότι θα κάνουν σκόντο στις μαγειρικές ικανότητες, τις οποίες θα αναπληρώνουν με εντατικά μαθήματα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.


Ναι, οι Αμερικανοί είναι μανούλες στα σόου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, οπότε προτείνω να τα απολαμβάνεις χωρίς να σκέφτεσαι αν είναι «αληθινά». Δεν είναι ούτε αληθινά, ούτε ψεύτικα, είναι σόου.

________________
3.


αγαπητή Α, μπα θα ήθελα κ εγώ με την σειρά μου να υποβάλλω μια ερώτηση ερωτικής φύσεως.. Πόσο φυσιολογικό είναι όντας σε μια υπέροχη σχέση με έναν άνθρωπο που με λατρεύει κ τον λατρεύω, τον τελευταίο καιρό να ονειρεύομαι αρκετά συχνά τον πρώην μου..; Και δεν μιλάμε για μια πρόσφατη ιστορία αλλά για κάτι που έληξε πριν 2 χρόνια και είναι πλέον ξεπερασμένο.. Και είναι ένας άνθρωπος τον όποιο δεν βλέπω ούτε επικοινωνώ.. Προσπαθεί κάτι να νου πει το υποσυνείδητο μου ή είναι απλά όνειρα που δεν θα έπρεπε να με απασχολούν.....;

Δεν είναι απλώς όνειρα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ερμηνεύονται κυριολεκτικά, σαν χρησμοί. Το ότι ονειρεύεσαι τον πρώην δε σημαίνει ότι θέλεις τον πρώην. Έχει σημασία τι αισθάνεσαι όταν τον ονειρεύεσαι. Μπορεί να νιώθεις νοσταλγία για τον εαυτό σου όταν ήταν μαζί του (πιο ανέμελη; πιο μικρή; πριν γίνει κάτι δυσάρεστο;) μπορεί να διστάζεις να δεσμευτείς με τον νυν και ξεσπάς μέσω του ονείρου, χίλια δυο μπορεί. Κάτι προσπαθεί να σου πει ο εαυτός σου, και αν επαναλαμβάνεται το όνειρο, ίσως σημαίνει ότι δεν έχεις λάβει το μήνυμα. Ο πρώην σου κάτι συμβολίζει για σένα, προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι. Η απάντηση βρίσκεται στο τι αισθάνεσαι την ώρα που βλέπεις το όνειρο και με τι συσχετίζεται αυτή η αίσθηση.

________________
4.


θα σκότωνες κάποιον, αν δεν υπήρχαν οι συνέπειες του νόμου, απλά για να δεις τι γίνεται; πως σχίζονται οι ιστοί, πόσο αίμα κυλάει, πως παγώνει το βλέμμα και ως θα νιώσεις εσύ βλέποντας το θέαμα και γνωρίζοντας ότι το έχεις προκαλέσει η ίδια;


Πρόσφατα βρέθηκα σε παρόμοια συζήτηση και μου κάνει τεράστια εντύπωση που κάποιοι λένε ότι θα το έκαναν. Διαλέγω να μην τους πιστεύω, γιατί δε μπορώ να το πιστέψω. Η απάντηση είναι ότι δεν έχω καμία περιέργεια, η σκέψη μου προκαλεί τεράστια απέχθεια, το να βλέπω ωμό κρέας και να το κόβω μου πήρε χρόνια. Πιστεύω ότι η απέχθεια στο αίμα, στο σχίσιμο της σάρκας, είναι εγγεγραμμένη μέσα μας, αλλιώς η περιέργεια θα μας έβαζε όλους καθημερινά σε μεγάλο πειρασμό.


Μήπως έχετε επηρεαστεί από τις ταινίες, που τα δείχνουν όλα ανέμελα και εύκολα; Έχεις δοκιμάσει να κόψεις κόκκαλο, τένοντες; Και στο κοτόπουλο δύσκολο είναι. Πιστεύεις ότι θα μπήξεις ένα μαχαίρι σε ανθρώπινο σώμα και θα πεθάνει σε ένα δευτερόλεπτο; Ή φαντασιώνεσαι τη χατζάρα της Michonne από το Walking Dead; Η πραγματικότητα πρέπει να είναι πολύ εξωπραγματικά τραυματική, είναι κάτι που δε θέλω με τίποτα να δω από κοντά, πόσο μάλλον να το κάνω η ίδια.

________________
5.


Λένα, πώς θα χαρακτήριζες έναν άντρα που κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό; Έχουμε σχέση 2 μήνες και κάτι, ξέρει ότι ήμουν ζωηρή γενικώς αλλά επιμένει ... Πώς σκέφτεται άραγε; -Vania


Σκέφτεται ότι αποκλείεται να αρρωστήσει ποτέ γιατί αυτά συμβαίνουν μόνο στους άλλους (αυτό το πιστεύει επειδή δεν έχει ιδέα τι αρρώστιες υπάρχουν και πώς κολλάνε) και ότι αν μείνεις έγκυος, δικό σου το πρόβλημα.


________________
6.


Διαβάζεις βιβλία πάνω από μία φορά; Και αν ναι, ποιό βιβλίο έχεις διαβάσει τις περισσότερες φορές;- τσουρουτσουτσού


Διαβάζω βιβλίο δεύτερη φορά μόνο κατά τύχη, επειδή έχω ξεχάσει ότι το έχω ξαναδιαβάσει, αλλά όταν το θυμάμαι συνεχίζω γιατί τελικά δεν θυμάμαι τι γίνεται τελικά. Τα κενά μνήμης έχουν και τα καλά τους.

________________
7.


Πολύ υπεράνω μου φαίνεται ότι το παίζεις..εσύ δηλαδή δεν έχεις κάνει λάθη στην ζωή σου;- κάργια


Οι απαντήσεις που δίνω έχουν προκύψει από τα πολλά λάθη που έχω κάνει. Τα περισσότερα –σχεδόν όλα- που με ρωτάνε, τα έχω ρωτήσει κι εγώ. Τολμώ και απαντάω με το θάρρος που δίνουν τα συμπεράσματα που έχω βγάλει από τα καλύτερα μου λάθη. Παθήματα, μαθήματα.

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

18 σχόλια
Παιδιά είναι πολύ απλό! Δεν προλαβαίνει! Με τους guests έπαιρνε κάποιες ανάσες, αλλά αυτό δεν είναι λύση. Πάντως οι 7 διαβάστηκαν όντως μονορούφι...Αμπα δώσε τις 3 στον Βασίλη! Ήταν καταπληκτικός!!!!
Liberte pour toujours. Αφιέρωση για τις βασανισμένες ψυχές εξερευνητές Ελευθερίας. Ma libertéMa libertéLongtemps je t'ai gardéeComme une perle rare,Ma libertéC'est toi qui m'as aidéA larguer les amarres,Pour aller n'importe oùPour aller jusqu'au boutDes chemins de fortune,Pour cueillir en rêvantUne rose des ventsSur un rayon de lune,Ma libertéDevant tes volontésMon âme était soumise,Ma libertéJe t'avais tout donnéMa dernière chemise,Et combien j'ai souffertPour pouvoir satisfaireTes moindres exigences,J'ai changé de paysJ'ai perdu mes amisPour gagner ta confiance,Ma libertéTu as su désarmerToutes mes habitudes,Ma libertéToi qui m'a fait aimerMême la solitude,Toi qui m'as fait sourireQuand je voyais finirUne belle aventure,Toi qui m'as protégéQuand j'allais me cacherPour soigner mes blessures,Ma libertéPourtant je t'ai quittéeUne nuit de décembre,J'ai désertéLes chemins écartésQue nous suivions ensemble,Lorsque sans me méfierLes pieds et poings liésJe me suis laissé faire,Et je t'ai trahi pourUne prison d'amourEt sa belle geôlièr,Et je t'ai trahi pourUne prison d'amourEt sa belle geôlière.Georges Moustaki, le "Métèque"Αιωνία του η μνήμηhttp://www.youtube.com/watch?v=i-ITyCsdEmw
#4Πολλές ταινίες, πολύς ελεύθερος χρόνος και πολλή ναρκισσιστική επιφανειακότητα αν αναρωτιέσαι 'απλά για να δεις τί γίνεται'.#5Αγαπητή Βάνια, Ένας άντρας που επιδιώκει να κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό έχει, όπως πολύ εύστοχα λέει η Λένα, άγνοια κινδύνου, (και συμπληρώνω) είναι επικίνδυνα ανώριμος και επιπόλαιος, και αδιαφορεί παντελώς για την υγεία του και σου. Χαρακτηρίζεται ως ο εθιμοτυπικός 'high risk' σεξουαλικός παρτερνέρ, μιας και σχεδόν σίγουρα έτσι εκριβώς επέμενε και με τους προηγούμενους σεξουαλικούς παρτενέρ του να μην χρησιμοποιήσει προφυλακτικό και τώρα είναι καθαρά θέμα συγκυρίας εάν οι προηγούμενες/οι παρτενέρ είχαν ή όχι κάποιο νόσημα, που, εάν δέχτηκες το σεξ άνευ προφυλακτικού και χωρίς να έχετε κάνει εξετάσεις, θα έχεις (ή και όχι) πλέον και εσύ.Οι άντρες πολλές φορές είναι φορείς ΣΜΝ (σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων) χωρίς να φέρουν συμπτώματα που να φαίνονται με το γυμνό μάτι. Επίσης πολλά νοσήματα έχουν χρόνο επώασης και εάν δεν έχεις κάτι μετά απο 2 μήνες δεν σημαίνει απαραιτήτως οτι είσαι υγιής.Το να 'φαίνεται' κανείς 'καθαρός' μόνο και μόνο επειδή μας είναι αρεστός και επειδή εμείς νοιώθουμε ίσως άτρωτοι την προκειμένη φάση ζωής, είναι εκτός πραγματικότητας και ενδεχομένως πρόδρομος άπειρων δεινών.Εκτός απ'τον HIV, υπάρχουν πολλά ΣΜΝ που μπορούν να σου κάνουν την ζωή δύσκολη ες αει και/ή να σου αφήσουν χρόνια κουσούρια (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:%CE%91%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%B1.jpg ). Επίσης, ένας 'ανθρωπος που δεν ενδιαφέρεται για την υγεία του και την δική σου δεν είναι και απόκτημα, όσο καλό και να'ναι το σεξ. Μην παίζεις, πρόσεχε την υγεία σου, είναι πολύτιμη για να ντρέπεσαι να πεις 'Σορυ, χωρίς προφυλακτικό δεν έχει σέξ'. Πήγαινε να κάνεις μια αιματολογίκή για ΣΜΝ και άλλη μία βόλτα στον γυναικολόγο σου και χρησιμοποίησε προφυλακτικά. Ως προς το θέμα εγκυμοσύνη, στ'άληθεια είσαι έτοιμη να ρισκάρεις να αντιμετωπίσεις το δίλημμα μητρότητα ή έκτρωση? Πρόσεχε βρε κοπέλα μου τον εαυτό σου!Θα υπάρχει λόγος για την μείωση των ερωτήσεων σαφώς, παρ'όλα αυτα :(((
Τουλάχιστον πες μας γιατί η μείωση σε 7;;;;;;; Το ζήτησες εσύ ή το αποφάσισαν άλλοι; Εχεις σκεφτεί ότι ο μήνας πάνω-κάτω που έκανε μία ερώτηση να απαντηθεί τώρα θα γίνει δίμηνο;Και τι θα γίνει με την ερώτηση 12 που ήταν εκτός σειράς και κάποιιες φορές αφορούσε κάτι επείγον; Θα είναι τώρα η 7;
#4 κ ασε τις συνεπειες του νομου,το συναισθημα της ενοχης πως το εκλογικευεις/κουβαλας,πως συνεχιζεις?Σαν ψυχωτικος Dexter?Γιατι βρε Λενιω 7 ο ενστερνιζεσαι πολιτικη Στουρναρα?(Σου'χουν αφιερωσει ποτε το την "κοπελια μου τη λενε Λενιω";
Λένα, ενίσταμαι!!! Είμαστε εθισμένοι άνθρωποι, πως μας κόβετε την ποσότητα της δόσης μας έτσι απότομα; Επίσης, δε ξέρω που αλλού να παραπονεθώ οπότε θα το κάνω εδώ: που είναι οι "μεγάλες αλήθειες", οεο;Λυπηθείτε μας!