Έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων για εμβάσματα στο εξωτερικό ζήτησε ο Μητσοτάκης

Έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων για εμβάσματα στο εξωτερικό ζήτησε ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
5

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε σήμερα τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων που από το2009 έστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ. Το ποσό φορά αθροιστικά όλες τις χρονιές και όχι μόνο μια κίνηση. Οι υπάλληλοι μάλιστα που ελέγχονται ήδη, ποινικά ή πειθαρχικά, για τυχόν έκνομες πράξεις θα τεθούν πρώτοι στη σχετική λίστα. 

"Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας προς το σύνολο της κοινωνίας, που από το υστέρημά της πολλές φορές συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που επέλεξαν να στείλουν υψηλά χρηματικά ποσά σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Ο έλεγχος θα αποδείξει αν τα ποσά αυτά που μεταφέρθηκαν μπορούν να δικαιολογηθούν από την εν γένει περιουσιακή τους κατάσταση. Οι εποχές όπου ο καθένας μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανένα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν οι πάντες", δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΙΒΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Ελλάδα / Σχολικά βιβλία Δημοτικού: Οι αναφορές σε ομόφυλους γονείς και οι απαντήσεις Μαρινάκη, υπ. Παιδείας, συγγραφέα

Πρόκειται για εγχειρίδια που δεν θα μοιραστούν στους μαθητές τον Σεπτέμβριο 2026 αλλά έχουν ενταχθεί στο νέο σύστημα και προορίζονται για χρήση από το σχολικό έτος 2027-2028
THE LIFO TEAM