ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Εμμένει ο Πρωθυπουργός στην εγκατάσταση Πανελλαδικού δικτύου Wi-Fi

Εμμένει ο Πρωθυπουργός στην εγκατάσταση Πανελλαδικού δικτύου Wi-Fi Facebook Twitter
25

Φαίνεται πως ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, πήρε προσωπικά το θέμα της εγκατάστασης Πανελλαδικού δικτύου Wi-Fi, θέτοντας ως προθεσμία τον Οκτώβριο του 2014,  με απώτερο στόχο την εγκατάσταση 30.000 κεραιών σε ολόκληρη την περιφέρεια και τα αστικά κέντρα της χώρας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των "Νέων".

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, κεραίες θα τοποθετηθούν ακόμα και σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών, τα γνωστά ΑΤΜ, καθώς και σε Τηλεφωνικούς Θαλάμους και Νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα "το σχέδιο το οποίο ενέκρινε προβλέπει την εγκατάσταση Wi-Fi σε 30.000 σημεία ανά την Ελλάδα. Τα πρώτα 250 θα εγκατασταθούν (το πολύ σε έξι μήνες) σε ισάριθμα νοσοκομεία, τα 250 σε αρχαιολογικούς χώρους, τα 1.000 σε λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ άλλα 325 σε δήμους. Οι δήμοι (εν όψει και των δημοτικών εκλογών) φαίνεται ότι είναι και οι πλέον ευνοημένοι, αφού αποφασίστηκε να δοθούν σε κάθε δήμο 60.000 ευρώ και να ενεργοποιηθούν με έξοδα της Πολιτείας οι 600 κεραίες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί επί εποχής του κ. Γ. Αλογοσκούφη και σήμερα σκουριάζουν.

«Σε κάθε χωριό θέλω και μία κεραία» είπε ο Πρωθυπουργός.

Οι βάσεις για το φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης συζητήθηκαν σε ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού και ειδικών συνεργατών ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται πριν την περίοδο των γιορτών. 

Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε, πως το δωρεάν ασύρματο internet που οραματίζεται η κυβέρνηση έχει και μια δεύτερη υποσημείωση η οποία αναφέρει, πως:

"όταν εγκατασταθεί, θα τοποθετηθούν ειδικά φίλτρα που θα απαγορεύουν πρόσβαση σε σελίδες με άσεμνο περιεχόμενο και γενικά σε σελίδες σεξ, καθώς και να υπάρχουν φίλτρα ώστε να μην μπορεί κανείς να «κατεβάσει» τραγούδια ή κινηματογραφικές ταινίες".

Τech & Science
25

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το AI ντοκιμαντέρ με την ταραντούλα που δεν κινηματογραφήθηκε ποτέ

Τech & Science / Το AI ντοκιμαντέρ με την ταραντούλα που δεν κινηματογραφήθηκε ποτέ

Το Guardians of the Burrow της Τζόντι Χίναν, ένα βραβευμένο πλέον «ντοκιμαντέρ φύσης» φτιαγμένο εξ ολοκλήρου με AI, δείχνει τη ζωή μέσα στη φωλιά μιας ταραντούλας χωρίς να έχει κινηματογραφηθεί σε φυσικό περιβάλλον.
THE LIFO TEAM
ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Τech & Science / Unicef: 20 εκατομμύρια παιδιά χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και την υιοθετούν ταχύτερα από τους ενήλικες

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει ότι τα παιδιά υιοθετούν την τεχνητή νοημοσύνη ταχύτερα από τους ενήλικες, με εκατομμύρια παιδιά να την χρησιμοποιούν για βοήθεια στα μαθήματά τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για προσωπικές συμβουλές
THE LIFO TEAM
ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Τech & Science / Καλοκαιρινές αλλεργίες: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε - Πότε χρειάζεται προσοχή

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα είναι ήπια, δεν λείπουν και οι καταστάσεις που απαιτούν άμεση ιατρική αντιμετώπιση - «Ο λαγοκέφαλος δεν προκαλεί αλλεργία»
THE LIFO TEAM