Χέρτσογκ: "Ελβετία και Αγγλία γενέτειρες της Δημοκρατίας όχι η Ελλάδα"

Χέρτσογκ: "Ελβετία και Αγγλία γενέτειρες της Δημοκρατίας όχι η Ελλάδα" Facebook Twitter
10

Ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Den Handelsblatt είπε ότι ως γενέτειρα της Δημοκρατίας θεωρεί την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα.

Ο Ρόμαν Χέρτσογκ δήλωσε πως ήταν σαφές από την αρχή σε πολλούς πολιτικούς ότι η Ελλάδα δεν είχε την οικονομική αποδοτικότητα άλλων χωρών, όμως αν και οι οικονομικές αδυναμίες ήταν γνωστές, δεν υπήρχαν προβλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή θρησκείας σε ό,τι αφορά την ένταξή της στις ευρωπαϊκές δομές.

Όταν ο δημοσιογράφος μίλησε για το "μπόνους" της Ελλάδας ως γενέτειρα της Δημοκρατίας έλαβε την αφοπλιστική απάντηση του Γερμανού πολιτικού: "Ως γενέτειρα της δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα".

Για "Γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο" έκανε λόγο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM