Το βίντεο της συντριβής του Boeing 737 στο Καζάν

Το βίντεο της συντριβής του Boeing 737 στο Καζάν Facebook Twitter
1

Κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου στο Καζάν κατέγραψε τη στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους. Η εικόνα σοκάρει.Το Boeing 737 πέφτει κατακόρυφα με μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος και εκρήγνυται.
Νεκροί είναι οι 44 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους, που εξετάζονται από τις αρχές.

 

Η αεροπορική τραγωδία προκαλεί ερωτήματα για την ασφάλεια των αερομεταφορών στη Ρωσία, ενόψει της διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Οι περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες της χώρας έχουν κακό ιστορικό σε θέματα ασφάλειας πτήσεων. Το 2010 ο συνολικός αριθμός των δυστυχημάτων στη Ρωσία και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες ήταν τριπλάσιος από τον διεθνή μέσο όρο, σύμφωνα με την ΙΑΤΑ. Η κατάσταση βελτιώθηκε το 2011.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος των αερογραμμών του Ταταρστάν, είχε παρουσιάσει προβλήματα και στο παρελθόν. Πέρυσι είχε πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Καζάν, λόγω αποσυμπίεσης στην καμπίνα επιβατών.

«H χώρα μας πενθεί. Οι άνθρωποι πέθαναν άδικα. Οι αερομεταφορές εδώ δεν είναι ασφαλείς. Η ασφάλεια πρέπει να είναι προτεραιότητα», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής, που έσπευσε στο αεροδρόμιο για να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς.

Το ομόσπονδο κρατίδιο του Ταρταστάν έχει βυθιστεί στο πένθος. Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια κυματίζουν μεσίστιες. Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να αφήσουν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων. Ανάμεσα στους νεκρούς ο γιος του προέδρου Ιρέκ Μινικάνοφ και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αλεξάντρ Αντόνοφ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν τηλεφώνησε στον πρόεδρο του πλούσιου σε υδρογονάθρακες ομόσπονδου κρατιδίου, Ρουστάμ Μικάνοφ για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

Πηγή: Euronews

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM