Στο σημερινό ‘Α, μπα’: αξιαγάπητοι έφηβοι

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: αξιαγάπητοι έφηβοι Facebook Twitter
11


________________
1.

Αγαπητή Α, μπα;
έχω έναν προβληματισμό αρχιτεκτονικής φύσεως οπότε νομίζω ό,τι είσαι η πλέον αρμόδια για να με βοηθήσεις.
Που λες, πριν μερικά χρόνια είχα επισκεφθεί το Λονδίνο και αρχικά δεν μου άρεσε καθόλου η ομοιομορφία στα σπίτια (με εξαίρεση την περιοχή του Τάμεση). Γυρνώντας στην Θεσσαλονίκη άλλαξα γνώμη συνειδητοποιώντας το κακό χάλι της πόλης μου και νομίζω ότι θα συμβιβαζόμουν σε ένα κάπως βαρετό ομοιόμορφο αξιοπρεπούς αισθητικής στιλ. Θα μπορούσε η πολεοδομία να απορρίπτει εκτρώματα σπίτια/πολυκατοικίες αλλά πάλι πως μπορεί αυτό να γίνει αντικειμενικά μιας και ο καθένας έχει διαφορετική αισθητική.
Ποια είναι η άποψη σου επί του θέματος. Ομοιομορφία ή ότι του φανεί του Λωλοστεφανή, υπάρχει μέση λύση;- Ικτίνος

Γιατί είμαστε σαν λαός τόσο πολύ των άκρων; Γιατί συνέχεια ρωτάμε «ή όλα ή τίποτα», «ή κρατικό ή δημόσιο», «απολύουμε τους πάντες ή προσλαμβάνουμε άλλους τόσους;» Φυσικά και υπάρχει μέση λύση, είναι μια ρευστή κατάσταση που προκύπτει από τις αντίθετες τάσεις, όταν οι αντίθετες τάσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ στον θρίαμβο της αυτοδυναμίας που δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι μια χώρα μπορεί να λειτουργήσει με τον συμβιβασμό.
Φυσικά και δεν πρέπει να είναι ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή. Προφανώς, δεν μπορεί να είναι μόνο η πολεοδομία, ίσως δεν πρέπει να είναι καν η πολεοδομία που θα αποφασίζει το αισθητικό μέρος. Κάποια κρατική υπηρεσία, ναι, κάποια επιτροπή κατοίκων, σύλλογος ιδιοκτητών με δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, ασφαλιστικές εταιρείες ίσως, δεν ξέρω, δεν πάω για υπουργός, αλλά αυτά τα θέματα έχουν αντιμετωπιστεί ήδη από άλλες χώρες, δεν χρειάζεται να εφεύρουμε ξανά τη φωτιά.
Η άλλη άποψη επί του θέματος είναι ότι διαφωνώ τόσο πολύ με το ότι το Λονδίνο είναι βαρετό επειδή είναι ομοιόμορφο, που δε μπορώ να το περιγράψω με λέξεις.

________________
2.


Α μπα, ΘΕΑ, ως fan του David Bowie έχεις δει αυτή την ταινία; Αν ναι, ποια η γνώμη σου;; (Αν όχι, do it, do it, do it!!)- Τέτη


Δεν την έχω δει, εντάξει θα τη δω. Πολύ ωραίο blush του έχουν βάλει του Ντέιβιντ, βλέπω.


________________
3.


πλάκα ξι - πλάκα..
Στην Ελλάδα και Κύπρο δικαιούμαστε αλκοόλ σε δημόσιους χώρους... ΔΗΜΟΣΙΑ. ΠΑΝΤΟΥ.
Τι κόμπλεξ τραβάνε στο εξωτερικό οι κυβερνήσεις να πούμε??? Πόσος έλεγχος πιά? και σιγά τον έλεγχο...
και μετά διαιρωτιέστε που πηγαίναν παλιά τα χρήματά σας, αφού το τραβάει το κλίμα, η χώρα, ο κόσμος και η ζωή-"Δράκος in Swan Lake"

Πλάκα ξι-πλάκα, πράγματι έχουμε αυτό το ατού, αλλά μόνο εμείς το ξέρουμε. Η υπόλοιπη γη δεν έχει ιδέα.


________________
4.


Γεια σου τι γινεσε? Εχω αναγκη μια συμβουλη και δεν ξερω απο που να την ζητησω. Λοιπον ειμαι γκει και απο την ωρα που αποφασησα ότι θελω να μαθω να το αποδεχομαι αποφασησα να μιλησω και στον καλο φιλο που με ενδιεφερε. Με τουτα και με εκεινα καταληξαμε να ειμαστε μαζι αλλα αυτο κρατησε λιγο γιατι και εκεινος (ο οποιος ειναι bi λεει ) αποφασησε οτι πρεπει να μοιραστει την σεξουαλικοητητα του με ολη του την παρεα (ασχετη απο μενα) εφ οσων εκανε κατι με αντρα. Παρ αυτα εχει μιλησει μονο με εναν φιλο του ο οποιος αν και το επαιζε και πολυ προχω τελικα αποφασησε οτι τον πειραζει και ετσι αρχισε η παρακμη μαζι και της σχεσης μας γιατι τον πανικοβαλε λεει πως θα τον δεχονταν οι αλλοι φιλοι του και επομενως δεν μπορουσε να ειναι πια μαζι μου (μην με ρωτας και γω δεν τα βγαζω απο σενα περιμενω). Μου ειπε να κανουμε ενα διαλειμα και οταν ειναι ετιμος να ειναι παλι μαζι μου θα ερθει να μου το πει. Εσυ ρε αμπα που εισαι πιο επιτηδεια τι καταλαβαινεις?

ΥΓ1:Ειναι να περνεις στα σοβαρα καποιον οταν σου θετει σοβαρο επιχειρημα:"Kοιταξε να δεις εμεις με τα παιδια καναμε χοντρες σεξουαλικες πλακες μεταξυ μας, τυπου οτι τα χουμε και τετοια..
Αυτο θα χαθει" Χεστηκα 25 χρονων μαντραχαλος εισαι grow up και κανε καμια ποιο εξυπνη πλακα αφου εισαι των μεγαλων αποφασεων.Βλαμενε.

ΥΓ2:Oλο αυτο στο στελνω γιατι αυτος απο την ωρα που ειμαστε "σε αποσταση"(και οχι αναπνοης δυστυχως) αυτος εχει παθει ενα διχασμο
ενα διλειμα ενα γενικο προβληματισμο γιατι δεν θελει να με χασει. Παρε σαν δεδομενο οτι ολα αυτα ειναι αληθεις και ειλικρινεις προβληματισμοι. Η ερωτησης ειναι: Μηπως ειναι απαγορευτικα
παιδικοι και ανωριμοι η πρεπει οντως να δωσω space και σε εκεινον και στην οργη?
ΥΓ3:Να πω οτι πριν απο μενα αυτος ηταν το απολυτο straight αρσενικο. Και καλα. Δηλαδη καμια αποδοχη εαυτων.- "foryoureyesonly"

Ο άνθρωπος αυτός έχει πολλά άλυτα θέματα. Το ερώτημα είναι: έχεις όρεξη να περιμένεις να τα λύσει; Γιατί να του τα λύσεις εσύ, δεν γίνεται.
Αντί να χάνεις το χρόνο σου με τους απροσδιόριστους, βρες ένα παληκάρι που ξέρει τι του γίνεται να περνάς ωραία, επιβράβευσε κάποιον που έχει διανύσει το μονοπάτι θαρραλέα. Και παρεμπιπτόντως ρε παιδιά, βάζετε τόνους, όχι μόνο δεν διαβάζονται αυτά που γράφετε αλλά κοκκινίζει το Word και είναι ανυπόφορο.

________________
5.

Γειά σου αγαπημένη Α μπα!

Δες αυτό. Πώς σου ακούγονται αυτά που λέει;

Να σου πω. Εγώ πιστεύω ότι οι πραγματικά καλές καριέρες μόνο κληρονομούνται. Οι πύρινοι λόγοι περί «πάθους» είναι για τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι.

________________
6.


Eίμαι αναγκασμένη να προβώ σε μεγάλες εικασίες για να ρωτήσω αυτό που θέλω. Δεδομένου ότι σε πιάνει μεγάλη συμπάθεια για όσους κάνουν διδακτορικό (μπορεί να τα 'χεις περάσει κι εσύ βέβαια) και ο σύντροφός σου μετακόμισε (κι εσύ φυσικά αφού είσαι κι ελεύθ.επαγγελματίας) από το καυτό Λ.Α. στο τρέντυ Νιου Γιορκ, θα υποθέσω ότι η δουλειά του είναι ιδιαίτερα σημαντική, μάλιστα κάτι σχετικό με τις επιστήμες ή τα γράμματα (δε μπορώ να σε φανταστώ με επιχειρηματία wannabe πλευμπόι-Πάρη Κατσιδόκωστα εσύ;- ή με μυτόγκα ηθοποιό -Ναι, Αλέξη Γ., εσένα λέω-). Καταλαβαίνω ότι αφήνω τη φαντασία μου αχαλίνωτη κι ότι αυτοί που σε ξέρουν προσωπικά θα σε δουλεύουν ψιλό γαζί για τις υποθέσεις μας, αλλά πιστεύω ότι ο σύντροφός σου κάνει ακαδημαϊκή καριέρα ή έρευνα επιστημονική. το ερώτημά μου λοιπόν είναι: Γνώρισε κιόλας τον ΓΑΠ προσωπικώς τώρα που πήγατε και Νέα Υόρκη; Τον θεωρούν εκεί (τον πληρώνουνε για να διδάξει! δεν το χωράει ο νους μου!) τρομερό καθηγητή που θα τους διδάξει πώς θα κάνουν επιτυχίες (τρομάρα τους);

Υ.Γ. Αν είναι έστω marine biologist, μπορείς να μας πεις αν είχε κάποια ανάλογη ιστορία με του George Costanza;- Περιεργη γάτα

Ο ΓΑΠ έφυγε πριν έρθουμε εμείς, αλλά όταν ξανάρθει θα φροντίσω να μάθω λεπτομέρειες.

________________
7.

Α μπα μου έχω ένα θέμα με τον (προφορικό) λόγο μου. Όταν μιλάω μπερδεύω πολλές φορές τα λόγια μου ή τις λέξεις. Συμβαίνει σίγουρα όταν ντρέπομαι ή νιώθω άβολα αλλά ακόμα και υπό συνθήκες όπου θεωρητικά είμαι πιο άνετα. Δεν γίνεται συνέχεια βέβαια αλλά με κάνει και αισθάνομαι άσχημα και μειονεκτικά . Επίσης, όλοι μου λένε ότι μιλάω σιγά (σε ένταση) αλλά μάλλον το κάνω ασυνείδητα για να ακούσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι το ενδεχόμενο λάθος που είμαι βέβαιη ότι θα κάνω.. Γενικά δεν μπορώ μα εκφραστώ όπως θα ήθελα, ακούω την σκέψη μου γρήγορα και σωστά αλλά στην πράξη αυτό αλλάζει..Προσπαθώ να μην μιλάω γρήγορα αλλά και πάλι συμβαίνει. Είμαι 34 χρονών και γενικά δυνατός χαρακτήρας αλλά με κάποιες ανασφάλειες και γενικά ντρέπομαι αρκετά και ας μην το δείχνω καθόλου. Μήπως να σκεφτώ την λογοθεραπεία;

 

Σκέψου τη, αλλά πες μου και πώς γίνεται να πιστεύεις ότι ενώ ντρέπεσαι αρκετά, δεν το δείχνεις καθόλου. Όλη αυτή η ανάλυση για τον τρόπο ομιλίας σου πώς λες να φαίνεται στους άλλους;
Θέλω να πω, καλή και η λογοθεραπεία, αλλά πριν ξεκινήσεις πρέπει να ξέρεις και τον εαυτό σου.

________________
8.

ντρέπομαι και μόνο που το γράφω, αν και εσύ θα μου πεις ότι δεν είναι ανάγκη να ντρέπομαι, και όχι μόνο για το τι θα νομίζουν οι άλλοι που θα το διαβάσουν αυτό, αλλά και για μένα και την κατάστασή μου. είμαι 18 χρονών και δεν έχω κάνει σεξ ποτέ, ούτε έχω φιληθεί με κανέναν. δεν είμαι άσχημη, δεν είμαι χοντρή, δεν είμαι ηλίθια, δεν είμαι σε κώμα, οπότε το φταίει;;μάλιστα θα έλεγα ότι είμαι αρκετά χαλαρός τύπος, ασχολούμαι με τη ζωγραφική, διαβάζω πολύ. ακούω ψαγμένη μουσική... (όλα αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ). έχω πλησιάσει αρκετά άτομα που μου αρέσουν και γενικά δεν έχω πρόβλημα να πάω να μιλήσω σε κάποιον, αν και μέχρι να το κάνω θα μου πάρει λίγη ώρα να βρω το κουράγιο. το πρόβλημα είναι ότι δεν διασκεδάζω όπως όλοι, γιατί τα κλαμπ με δυνατή μουσική κτλ δεν μου λένε τίποτα. προτιμώ να βγαίνω σε μπαρ με πιο ροκ μουσική και να πηγαίνω σε εκθέσεις ζωγραφικής κτλ, αλλά έτσι πώς θα τον βρω τον γκόμενο; δεν μπορώ να βρω κανέναν που να μου ταιριάζει, όλοι είναι κάγκουρες (συγγνώμη για τον ανώριμο και αφελή χαρακτηρισμό, αλλά πιστεύω ότι ζούμε σε μια καγουροχώρα αυτή τη στιγμή) και δεν έχω βρει τα σωστά άτομα του στυλ μου και για παρέα ούτε για άλλη φάση. έχω φτάσει μέχρι και στο σημείο να πηγαίνω στο μοναστηράκι και να κάθομαι και να κοιτάω πόσο γαμάτοι τύποι και τύπισσες υπάρχουν εκεί και να περιμένω να έρθει κάποιος να μου μιλήσει, πολύ απλά επειδή θα ήταν βλακώδες να πάω να τους μιλήσω έτσι στα καλά καθούμενα. οκ, αυτά είχα να πω. μην τη βάλεις στη 12 την ερώτηση, μιλάω σοβαρά.- gummo

Είδες τι παθαίνουν όσοι ακούνε Smiths; Μην ανησυχείς, έτσι ήμασταν όλοι, και μετά ανακαλύψαμε ότι οι Smiths σε κάποιους κύκλους είναι όπως ο Πλούταρχος σε άλλους. Δεν είσαι εξαίρεση, το μόνο σου πρόβλημα είναι ότι είσαι 18 και ως εκ τούτου δεν έχεις μεγάλο περιθώριο κινήσεων. Μην ξαναπείς τη λέξη «ψαγμένος», αυτή τη συμβουλή σου δίνω μόνο, κι όλα θα πάνε καλά. Το μέλλον σου θα είναι λαμπρό και ενδιαφέρον.
(Σκέφτηκες τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις; Κοίτα να βρεις κάτι που θα σε τοποθετήσει στο κατάλληλο κοινωνικό περιβάλλον, αλλιώς θα υποφέρεις κι άλλο.)

________________
9.

ακόμα δεν είμαι σίγουρη πως θέλω να το πιστέψω, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τόσα ενδιαφέροντα όσο πίστευα ότι είχα τελικά. δεν βγαίνω πολύ, έχω λίγους φίλους, έχω κουραστεί να διαβάζω βιβλία πια, όπως και να είμαι στο ίντερνετ και να βλέπω ταινίες... αθλητισμός ούτε κατά διάνοια. ίσως να χορέψω λίγο καμιά φορά, αλλά μέχρι εκεί. ούτε τα ψώνια μου λένε τίποτα. πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. θέλω να περνάω καλά. τι μπορώ να κάνω μόνη μου; πώς μπορείς να γνωρίσεις καινούργιο κόσμο; ή μάλλον για να βρω πρώτα κάποιον πρέπει να περνάω η ίδια καλά, οπότε ξαναγυρνάω στην πρώτη ερώτηση.

Η μοναδική κατηγορία ανθρώπων που μου προκαλεί περισσότερο εκνευρισμό από τους vegan είναι αυτοί που πάσχουν από ennui.

________________
10.

αλήθεια οι άντρες ερωτεύονται τις γυναίκες; ακούγεται χαζή η ερώτηση, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να τις ερωτεύονται. δεν τους τη δίνει που όλη την ώρα γκρινιάζουν, κουτσομπολεύουν και ασχολούνται μόνο με την εμφάνισή τους;- weird

Δεν ακούγεται χαζή, είναι όντως χαζή.
(Νόμιζα ότι μου αξίζουν καλύτερα troll).

________________
11.

είχα κατάθλιψη για τρία χρόνια και νόμιζα πως το είχα ξεπεράσει για έναν χρόνο (αν και πάλι κατά διαστήματα με έπιαναν κάτι κρίσεις στενοχώριας και σκεφ΄τομουν μέχρι και να πεθάνω) αλλά μάλλον τελικά δεν το είχα ξεπεράσει ποτέ. δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να πιστέψω ότι έχω, γιατί σε ψυχίατρους δεν ξαναπάω, αλλά νιώθω χάλια και η πρώτη σκέψη που κάνω όταν κάτι δεν μου πάει καλά είνα να αυτοκτονήσω. όλο λέω ότι από αύριο θα ξεκινήσω απ'την αρχή και θα τρώω πιο υγειινά, θα γυμνάζομαι περισσότερο, θα περνάω καλύτερα, ώστε να είμαι χαρούμενη, αλλά κάθε φορά αποτυγχάνω. οτιδήποτε βλεπω γύρω μου, το δωμάτιό μου, κάποια πράγματα, κάποια μέρη, τα συνδέω με την κατάθλιψη που είχα(έχω) και αυτό τα κάνει όλα χειρότερα. σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο σε αυτη τη γραμμή για την κατάθλιψη, αλλά δεν ξέρω αν θα με βοηθήσουν. πάταγα όλο το νούμερο και στο 4 κόλλαγα. πραγματικά δεν ξέρω αν θα αντέξω να το ξαναπεράσω αυτό. μόνο μη μου πεις να πάω σε ψυχίατρο, σε παρακαλώ. μην κάνεις καν τον κόπο να αναρωτηθείς γιατί δεν θέλω. απλώς μην το αναφέρεις καν.

Εντάξει. Τότε πάτα το 4. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Και ξέρεις ότι θα σε βοηθήσουν. Μήπως γι' αυτό δεν το πατάς;

________________
12.


γεια α μπα, τρελαίνομαι για τη στήλη σου. πάω γ λυκείου και σε λίγους μήνες θα πάμε στο εξωτερικό εκδρομή αλλά... δεν έχω με ποιον να μείνω... δεν έκανα ποτέ ιδιαίτερη παρέα με τα παιδιά στο σχολείο (με μια κοπέλα ψιλοσυζητάγαμε, αλλά αυτή δεν θα παέι), οπότε έμεινα στην επ'έξω. θέλω πάρα πολύ να παω αλλά αν δεν έχεις παρέα οι σχολικές εκδρομές δεν λένε και πολλά. αν πάω θα είμαι μόνη μου στο δωμάτιο, στο φαγητό, στις βόλτες. είμαι ανεξάρτητη βέβαια, δεν περιμένω να έχω παρέα για να πάω, αλλά θα νιώθω αμήχανα και άβολα. και στην τελική δεν γίνεται καν να μείνω σε μονόκλινο... ps. με τα παιδιά δεν θέλω να κάνω παρέα

Ξέρω τι θα σου πουν όλοι, αλλά εγώ θα σου πω να μην πας. Τα ταξίδια χωρίς παρέα είναι για ώριμους ανθρώπους, τα ταξίδια εντός παρέας χωρίς παρέα δεν είναι για κανέναν. Είναι πιθανό να σου βγει από τη μύτη. Θα έχεις ευκαιρίες να πας στο εξωτερικό με καλή παρέα, και η παρέα στα ταξίδια είναι το 90% της εμπειρίας, μπορεί να απογειώσει ή να καταστρέψει ένα ταξίδι. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις κάτι στον εαυτό σου. Δεν θα δείξεις αδυναμία αν δεν πας. Δεν έχεις παρέα, δεν πας, δεν τρέχει τίποτα.

Σήμερα σας αφήνω με ένα τραγούδι που θα άρεσε στον γάτο Henri. Φιλιά από τη βροχερή Νέα Υόρκη.

 

 

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
#9 Και αυτοί που πάσχουν από ennui δεν αντέχουν τον εαυτό τους, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δεν καταφέρνουν να αλλάξουν. Είναι πρόβλημα να μην μπορείς να βρεις ενδιαφέρον και ευχαρίστηση σε τίποτα. Αν νιώθεις οτι σ' αρέσει κάτι βρίσκεις κουράγιο να το κυνηγήσεις, αν τίποτα δε σε ευχαριστεί απλά αφήνεις τη ζωή να περνάει...
#8 Ως επίσης 18άρα κοπελίτσα με τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα, θα σου πω κάτι πολύ "μπίτσι". Λυπάμαι, αλλά δεν είσαι καθόλου "ψαγμένη" από τη στιγμή που βάζεις η ίδια στη μουσική σου (ή στον εαυτό σου, που άθελα αυτό υπονοείς) αυτή την ετικέτα. Η λογική του στυλ "γιατί τα τυπάκια στο Μοναστηράκι να είναι τόσο γαμάτα και ουάου και εγώ να μην έχω τόσο κουλ φίλους" θα έπρεπε και μόνο να σε προβληματίζει και να σου υποδεικνύει το λόγο που είσαι τόσο μόνη.Δεν φταίει η εμφάνισή σου καλή μου. Η προδιάθεσή σου προς τον κόσμο φταίει. Αν αλλάξεις εσύ η ίδια μόνο θα αλλάξει η ζωή σου, μην το ξεχνάς ποτέ! Έτσι θα έρθει και το αίσθημα, και το φιλί και το πρώτο σεξ και οι φίλοι και οι παρέες με άτομα που σε ενδιαφέρουν.Και να θυμάσαι ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ: οι άνθρωποι δεν χωρίζονται σε κατηγορίες "ενδιαφέροντες" και "μη-" για μας. Κανείς δεν είναι ίδιος με σένα, αλλά παντού γύρω σου θα βρεις άτομα με τα οποία θα ταιριάξεις και θα νιώσεις υπέροχα μαζί τους, και θα έχετε και τα ίδια ενδιαφέροντα. Αρκεί να ΘΕΣ να τους δεις.Υ.Γ. Μα καλέ, στα ροκ μπαράκια τριγυρνάνε τόσα νέα παιδιά!
9 (video): Ο Henry με τα Γαλλικά με την άθλια προφορά, την θλιμμένη φωνή και τα θολά πλάνα είναι απλά υπέροχος. Είδα σερί όλα του τα βιντεάκια και τα έστειλα και σε φίλους που θα τον εκτιμήσουν. Θενκ γιου Λένα.
#8 Αφού πας και στο Μοναστηράκι και βλέπεις τους ''γαμάτους'' τύπους που βολτάρουν εκεί... Ο κόσμος που βολτάρει στο Μοναστηράκι(πλατεία) είναι κάτι άτομα που δεν ξέρω από πού έρχονται, γιατί δεν τους βλέπω πουθενά αλλού.Στους γύρω δρόμους τώρα, έχει κόσμο που βρίσκεις σχεδόν παντού πλέον. Οι ''ψαγμένοι'' που λες ότι ανήκεις και ψάχνεις, είναι πολλοί, σχεδόν όσοι και οι ''κάγκουρες''.
μια απλη διαπιστωση: φανταζομαι οτι οταν καποιος δηλωνει 'ψαγμενος', εννοει πως φιλοσοφει, προβληματιζεται, δεν αποδεχεται τα παντα, ασκει κριτικη κτλ..και το ρεζουμε οοοολου αυτου του ψαξιματος, του προβληματισμου και της εμβαθυνσης ειναι οτι ειναι γα...τοι και ολοι οι αλλοι ειναι κατωτερας υποσταθμης (οπως ελεγε κι ενας θειος μου); αυτο δεν ειναι ψαξιμο μανα μου, αυτολιβανισμα ειναι. και που'στε : αν θελεις να εισαι ψαγμενος και ανωτερος, γινε smith, αν τους ακους μονο δεν πιανει! ΥΓ. αυτο μου θυμιζει καποια παλια συναδελφο η οποια θεωρουσε πως, επειδη εκανε παρεα με πλουσιους, επαιρνε λιγη απο τη λαμψη τους,. αυτοι πηγαιναν διακοπες στα παρισια και τις βιεννες, αυτη εβλεπε μονο τις φωτογραφιες. ερχοταν λοιπον σε εμας κι ελεγε : ο φιλος μου ο ταδε εκανε αυτο, ο φιλος μου ο ταδε εκανε εκεινο..κι εγω απαντουσα: εσυ πηγες; οχι; ε τοτε τι καμαρωνεις καλη μου; ΥΓ2. ορκιζομαι, δεν ξυπνησα στραβα σημερα, κατι με εχει πιασει, μαλλον η αναλογια στον καφε δεν ηταν καλη. θα το κοιταξω!
συμφωνώ για το 12 απόλυτα, μην πας αν δεν σου αρέσει η παρέα. Αν έχεις φίλους εκτός σχολείου, μαζέψτε λεφτά (δεν θες πολλά πίστεψέ με) και πάτε μαζί. Θα είναι πολύ πιο ωραίο ταξίδι.