Γαλλία: Μητέρα κρατούσε το μωρό της κλεισμένο στο πορτ-μπαγκάζ, από τη γέννηση του

5

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται στη Γαλλία, καθώς ανακαλύφθηκε μωρό σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου, όπου το είχε κλεισμένο από τη γέννηση του η μητέρα του.

Το 15 μηνών κοριτσάκι βρέθηκε τυχαία από μηχανικούς σε συνεργείο, στο οποίο η μητέρα πήγε το αυτοκίνητο της. Οι εργαζόμενοι στο συνεργείο άκουσαν ήχους από το πορτ μπαγκαζ και έκπληκτοι αντίκρισαν το παιδί, όταν το άνοιξαν. Η μητέρα ήταν παρούσα και «έμοιαζε να μην έχει συνειδητοποιήσει, τι είχε συμβεί», σύμφωνα με εργαζόμενο στο συνεργείο.

Το κοριτσάκι που ήταν γυμνό μέσα στα κόπρανα του, αφυδατωμένο και με υψηλό πυρετό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Γείτονες κατέθεσαν ότι αυτό το καλοκαίρι, το αυτοκίνητο ήταν καλυμμένο με κουβέρτες.

Ήδη έχουν συλληφθεί τόσο η 45χρονη μητέρα όσο και ο 40χρονος πατέρας και αντιμετωπίζουν κατηγορίες έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Η μητέρα κατέθεσε ότι γέννησε κρυφά το κοριτσάκι και απέκρυψε την ύπαρξη του από τους πάντες ενώ ο πατέρας ανέφερε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη του μωρού.

«Είναι μια υπόθεση που ξεπερνά τη φαντασία», δήλωσε ο τοπικός εισαγγελέας.

Η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη υπό αυστηρή δικαστική επιμέλεια.

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών. Τα άλλα τρία παιδιά τους, ένα κορίτσι 4 χρονών και δυο αγόρια ηλικίας 9 και 10 ετών, παραδόθηκαν στις κοινωνικές υπηρεσίες.  

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις στους δημοσιογράφους: Πώς η «προστασία της οικογένειας» αποκτά νέα ισχύ στην Τουρκία

Διεθνή / Η Τουρκία βαφτίζει την καταστολή «προστασία της οικογένειας»

Η επιχείρηση «Η οικογένειά μου είναι ασφαλής» δεν δείχνει μόνο μια νέα επίθεση στις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις της Τουρκίας. Δείχνει πώς η επίκληση της οικογένειας μπορεί να γίνει εργαλείο για εφόδους, προφυλακίσεις, ψηφιακή φίμωση και πίεση σε όσους υπερασπίζονται ή καταγράφουν τα δικαιώματα μιας κοινότητας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η ΕΕ ζητά από την Κίνα να περιορίσει τις εξαγωγές υβριδικών αυτοκινήτων

Διεθνή / Η ΕΕ ζητά από την Κίνα να περιορίσει «εθελοντικά» τις εξαγωγές υβριδικών αυτοκινήτων

Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες προχωρούν σε μαζικές απολύσεις - Στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, Γερμανία και Γαλλία, διαμορφώνεται συναίνεση υπέρ πιο δυναμικής δράσης απέναντι στην Κίνα
THE LIFO TEAM