Γιατί ο Τζιτζικώστας θέλει να ξαναγυρίσει τη Θεσσαλονίκη στον κατάμαυρο συντηρητισμό του παρελθόντος

Γιατί ο Τζιτζικώστας θέλει να ξαναγυρίσει τη Θεσσαλονίκη στον κατάμαυρο συντηρητισμό του παρελθόντος Facebook Twitter
35

 

Γιατί ο Τζιτζικώστας θέλει να ξαναγυρίσει τη Θεσσαλονίκη στον κατάμαυρο συντηρητισμό του παρελθόντος Facebook Twitter

Κάναμε αμάν να ξεφορτωθούμε τον υποκριτικό συντηρητισμό. Και λέω υποκριτικό, γιατί αποδείχτηκε πως οι θιασώτες του τα τελευταία 20 χρόνια, δεν ήταν καθόλου ενάρετοι. Ο ένας είναι ισόβια στη φυλακή, ο άλλος με καταδίκες, έχασε τη θέση του και περιμένει κι άλλες δίκες. Ο δε Άνθιμος ταπεινώθηκε όσο κανένας άλλος με τη νίκη του Μπουτάρη (λίγες μέρες μετά από τη δήλωσή του: "Όσο ζω εγώ ο Μπουτάρης δημαρχία δε θα δει").

Κι έτσι, ενώ η Θεσσαλονίκη γύρισε σελίδα και προσπαθεί να ξαναγίνει προοδευτική και κοσμοπολίτικη (η αύξηση του τουρισμού από το εξωτερικό ήταν και φέτος το κάτι άλλο), κι ενώ αυτοί που διοικούσαν τόσες δεκαετίες με το δόγμα "Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια" είναι ισοβίως στη φυλακή ή έκπτωτοι ή πλήρως απαξιωμένοι και η Θεσσαλονίκη έπαψε να είναι το ανέκδοτο του φιλοχουντικού και φιλοβασιλικού μουτζαχεντινικού συντηρητισμού...

...εμφανίστηκε ο Τζιτζικώστας. 

Γιος του Γεώργιου Τζιτζικώστα, γνωστού βουλευτή της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης τον οποίο ψήφιζαν όλοι οι φιλοχουντικοί και φιλοβασιλικοί της πόλης -στην κηδεία του πέταξε από το Λονδίνο και παραβρέθηκε ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ- αντικατέστησε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ως Περιφερειάρχης. 

Γιατί ο Τζιτζικώστας θέλει να ξαναγυρίσει τη Θεσσαλονίκη στον κατάμαυρο συντηρητισμό του παρελθόντος Facebook Twitter

Τα πρόσφατα γεγονότα είναι γνωστά. Προσκαλώντας επισήμως τη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου εξέπληξε τους πάντες - σίγουρα όμως κέρδισε κάποια ψηφαλάκια χρυσαυγιτών, μη ξεχνάμε, έχουμε τοπικές εκλογές του χρόνου. 

Ο Μπουτάρης αντέδρασε κι είπε ότι δεν ξέρει αν θα πάει στην παρέλαση, κι ο Τζιτζικώστας, σε μια δήλωση μηδαμινού ήθους είπε: "Ναι, ο Μπουτάρης προτιμάει άλλες παρελάσεις" (εννοώντας το Gay Pride της Θεσσαλονίκης, που έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης). 

Καλά κάνει και προτιμάει άλλες, λέω εγώ, και όχι μια στρατιωτική παρέλαση με τανκς χορηγίας του Βαρδινογιάννη και στην εξέδρα των επισήμων τους Χρυσαυγίτες. 

Επίσης είπε: "Ο κ. Μπουτάρης προσπαθεί να κλέψει λίγα λεπτά δημοσιότητας, εκμεταλλευόμενος μέχρι και την Εθνική μας επέτειο κατά του φασισμού και του ναζισμού", στο οποίο κάποιος σχολίασε "Εγω παντως τον Τζιτζικωστα εμαθα σημερα. Τον Μπουταρη τον ηξερα.'

Στην γενική κατακραυγή που ακολούθησε, ο Τζιτζικώστας έβγαλε ανακοίνωση: 

"Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β' 1488/6-10-2006), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος".

Η επιμονή του λοιπόν, παρ' ό,τι ΟΛΑ τα κόμματα πλην Ανελ και Χρυσής Αυγής έδειξαν την ενόχλησή τους (ακόμα και το ίδιο του το κόμμα, η ΝΔ!) πηγάζει απ' την ανάγκη του για νομιμότητα. Επειδή είναι σίγουρο ότι αν δεν έφτανε μια πρόσκληση στα χέρια των χρυσαυγιτών, κόκκινος συναγερμός θα χτυπούσε στις σειρήνες της πόλης, η αστυνομία θα περικύκλωνε την Περιφέρεια και ο κύριος Τζιτζικώστας θα συλλαμβάνονταν και θα οδηγούνταν με χειροπέδες στην ισόβια απομόνωση - για την φριχτή αυτή παρατυπία του: Να μην καλέσει τους χιτλερικούς ναζιστές στη γιορτή εναντίον του χιτλερικού ναζισμού!

Προσπαθώντας να τα μπαλώσει είπε σήμερα: «Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης -μακριά από έμενα αυτό- θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ».

Όσο μισητός και να μου είναι ο Τσοχατζόπουλος -άλλο θεσσαλονικιώτικο μπουμπούκι- ή αδιάφορο το Πασόκ, θα συμφωνήσω με αυτούς που κατηγόρησαν τον Τζιτζικώστα για *ακραία ανοησία*. (Έχει τέτοιο θράσος: αντικατέστησε τον Ψωμιάδη που καταδικάστηκε, στην πόλη που ο Παπαγεωργόπουλος είναι ισόβια -και οι δύο του κόμματός του, της ΝΔ-, και τώρα λέει τέτοιες ανοησίες!)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου άδειασε τον περιφερειάρχη, σημειώνοντας τα εξής: «Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο κ.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση».

Θεωρώ πως ο Τζιτζικώστας πρέπει να παραιτηθεί εδώ και τώρα. Μετά την μερική εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, το να την νομιμοποιεί ο ίδιος με τέτοιο τρόπο καλώντας την στην εξέδρα των επισήμων στη γιορτή εναντίον του φασισμού αγγίζει τα όρια της τραγικής ειρωνείας. Έκανε πρώτη φίρμα ξανά το κόμμα, και μας έβαλε όλους τους υπόλοιπους να τσακωνόμαστε παραμονές μιας ιστορικής γιορτής με τεράστιους συμβολισμούς. 

Το ότι -όπως υποψιάζομαι- τα κάνει όλα αυτά απλώς για να μαζέψει ψήφους των χρυσαυγιτών και των "αντισυστημικών", τον κάνει επικίνδυνο και για την πόλη -την ξαναγυρίζει 20 χρόνια πίσω, στις σκοτεινές περιόδους της- αλλά και για την χώρα. 

ΥΓ. Για τους ισχυρισμούς περί νομιμότητας του κυρίου Τζιτζικώστα, αντιγράφω σχόλιο που διάβασα παρακάτω.

Παναγιώτης:

Διαβάσαμε ότι ο Τζιτζικώστας έβγαλε ανακοίνωση: "Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β' 1488/6-10-2006), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος".

Επειδή τα ΦΕΚ τώρα πια ειναι μερικά κλικ μακριά μας το βρήκα εδώ

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFGQ40gSLPFOXdtvSoClrL8xsqFXEcDVXvuFUDqazHcNeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMteLQyDCLZPzej_rEDNKtJykAChPOk0ESU994i7J_gWs6
(αν δεν ανοίγει το λινκ αναζητήστε το ΦΕΚ στη σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου στην επιλογή Αναζήτηση ΦΕΚ)

Ας δούμε τι λέει το ΦΕΚ που επικαλέιται ο κ Τζιτζικώστας. Πρώτα πρώτα δεν είναι νόμος αλλά υπουργική απόφαση (με αριθμό 52749) που έχει διαφορά στην βαρύτητα μεγάλη. Και έχει θέμα "Καθορισμός σειράς προβαδίσματος των, κατά τις επίσημες εορτές και τελετές, προσκαλουμένων από τις δημόσιες αρχές, οργανισμούς και ιδρύματα" δηλαδή ουσιαστικά καθορίζει τη σειρά που κάθονται, προσφωνούνται κ.λπ. στις διάφορες εκδηλώσεις.
Ας δούμε τι λέει για τις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης:
Στη Θεσσαλονίκη
Υπουργός Μακεδονίας − Θράκης, Μητροπολίτης, δι−
απιστευμένοι Γενικοί Πρόξενοι, Βουλευτές, Πρόεδρος
Εθνικής Σχολής Δικαστών, Νομικός Σύμβουλος του
Κράτους, Πρόεδρος και Εισαγγελέας Εφετών, Πρόε−
δρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων,(και συνεχίζει μέχρι να τελειώσει με το "Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων.")

Άραγε έστειλε ειδική πρόσκληση σε όλους τους προέδρους γεωργικών συνεταιρισμών, στον πρόεδρο του συλόγου φιλοτελιστών Θεσσαλονίκης (θα υπάρχει φαντάζομαι) για να συμμορφωθεί με την υπουργική απόφαση και να μην παρανομήσει;


Και όπως προσέξατε δεν λέει πουθενά για όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές.

Στην ουσία του θέματος τώρα. Ειμαι από τους πρώτους που έιχα πει ότι δεν πολεμάς το φασισμό με τις μεθόδους του. Δεν ειμαι υπέρ κανενός αποκλεισμού. Όμως η δημοκρατία έχει δικάιωμα να αποδοκιμάζει όσους δεν την παραδέχονται. Σαν πολιτικό πρόσωπο ο Περιφερειάρχης έπρεπε να ειχε το πολιτικό αισθητήριο να μην καλέσει προσωπικά τους οπαδούς του ναζισμού στον εορτασμό της αντίστασης στο ναζισμό.

35

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Αν τα βενζινάδικα στη Δυτική Ελλάδα μπορούσαν να φέρουν βενζίνη με ένα πλοιαράκι από την Ιταλία, η τιμή θα ήταν κοντά στο 1 ευρώ ανά λίτρο. Αλλά η Ελληνική νομοθεσία, με φωτογραφικές διατάξεις, επιτρέπει μόνο σε ορισμένες Ελληνικές εταιρίες να διακινούν το καύσιμο μέχρι κάθε νησί. Ε, μετά από αυτό, να μην κάνει και τα καύσιμα για την παρέλαση ο Βαρδινογιάννης;;;Το λέω για να μην ψαρώνουμε σαν αυτούς που διαβάζουν "Δημοκρατία" με κάτι τέτοιες δωρεές.Έτερον. Ο Τζιτζικώστας επέλεξε να στραφεί κατά του pride. Δε λησμονεί ο εξτρεμιστικός συντηρητισμός το δηλητήριό του και με την πρώτη ευκαιρία πάλι θα μας περιλούσει με αυτό. Προτιμά προφανώς μια Θεσσαλονίκη λιγώτερο Ευρωπαϊκή, λιγότερο ελεύθερη, πιο μεσανατολική, με διώξεις κατά των τρανς; Ας καλούσε και το ΣΥΔ. Σύλλογος είναι και αυτός.Οι λεγόμενοι "νοικοκυραίοι", είναι τρομοκράτες εξτρεμιστές, που ανέχονται και εγκρίνουν ηθικά και απαιτούν από την Πολιτεία να ανέχεται νομικά συμπεριφορές σε βάρος των lgbt, που κυμαίνονται από την απλή παραβατικότητα μέχρι το έγκλημα.
Ο Τζι-Τζι είναι καραγκιόζης - κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα.Η ΧΑ είναι φασιστόμουτρα, ηλίου φαεινότερο.Οι παπάδες είναι για φτύσιμο.Οι πολιτικάντηδες είναι τομάρια (ουδέν σχόλιον).Εγώ ένα πράγμα να ρωτήσω.Γιατί τόση χολή για την παρέλαση κλπ; Οι παπούδες μας και προπαπούδες μας πολεμήσανε τον φασισμό, δεν ήταν κάποιοι ξένοι. Τιμήστε την μνήμη τους, δεν ήταν λίγο αυτό που κατορθώσαν.Ο Μπουτάρης είναι ότι ποιο αξιόλογο οδήγησε την Θεσσαλονίκη για πολλά χρόνια τώρα από πολλές απόψεις, αλλά αυτή η ισοπεδωτική θεώρηση των πραγμάτων είναι εντελώς... τι να πω, δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω.Δηλαδή για να είμαι ''προχώ'' σήμερα πρέπει να λέω κάτω οι παρέλασεις, να μην γιορτάζουμε τίποτα, να μην μ'αρέσουν οι σημαίες, να τα ξεχάσουμε όλα;
Παρ΄ό,τι έχω ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ κάμποσες φορές, τον άφησα στην πιο κρίσιμη στιγμή. Μάιο - Ιούνιο 2012 (Οικολόγοι-ΔΗΜΑΡ). Σίγουρα πάντως δεν έχω καμιά ιδιότητα εκφραστή του ΣΥΡΙΖΑ ή της Αριστεράς. Όντως πάω τον Μπουτάρη με χίλια. Ακόμα και για αποφάσεις που αντιπαλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως με τα απορίμματα. Μακάρι να πετύχει. Έχει μειώσει πολύ το κόστος λειτουργίας του Δήμου, σίγουρα άκοψε το επίδομα και σε πολλούς εργολάβους δημοσίων σχέσεων και όλα αυτά τα επιστρέφει στο Δημότη, μέσω συνεχών μειώσεων των δημοτικών τελών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετηθεί καθ' όσον γνωρίζω, υπέρ της κατάργησης των μαθητικών και όχι των στρατιωτικών παρελάσεων. Κάτι, που με βρίσκει σύμφωνο (για τις μαθητικές) γιατί έχουμε δει πόσες φορές με διάφορους αριστεύσαντες αλλοδαπούς γίνονται παρατράγουδα και το όλο θέμα εισάγει τους μαθητές σε μια κουλτούρα διακρίσεων, με βάση την καταγωγή, τη διάπλαση, κλπ.
Είναι η ζωντανή μνήμη του φασισμού και του αίματος που χύθηκε, ο λόγος που οι μιλιταριστικές-εθνικιστικές εκδηλώσεις μας απωθούν. Αυτοί οι θεσμοί αποπνέουν απολυταρχία. Είναι ειρωνεία η νίκη επί των φασιστών να γιορτάζεται με μιλιταριστικές εκδηλώσεις, κατ'εχοξήν χαρακτηριστικό των σύγχρονων φασιστικών/ολοκληρωτικών καθεστώτων. Τι εμφυσούν στα παιδιά αυτοί οι θεσμοί εθνικιστικού παροξυσμού, που δεν δίνεται κανένα απολύτως νόημα στο τι εστί φασισμός, αλλά τα πάντα επικεντρώνονται στο μύθο του ένδοξου αήττητου έθνους. Ένα από τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του φασισμού, είναι ο μεγαλοεθνικισμός. Ποια γιορτή κατά του φασισμού γιορτάζουμε; Το μεγάλο πέος του έθνους εξυμνούμε.
γενικά Μια χαρά τα λες...όμως όπως δεν είναι ανάγκη να είσαι εναντίον των παρελάσεων δεν είναι ανάγκη να είσαι και υπέρ ... δεν είναι "προχώ" να είσαι εναντίοναλλά μπορεί να είναι (για κάποιους) "ντεκαβλέ "το επιχείρημα το κόστος το κάλυψε ο Βαρδινογιάννη;....ή η άποψη γουστάρω να βλέπω τ άρματα να περπατούν τους δρόμουςγούστα είναι αυτά Προσωπικά πιστεύω οτι η δύναμη των ενόπλων δυνάμεωνκαλύτερα να φαίνεται μια και Καλή αν Χρειαστεί ....παρά να λειτουργεί για να κρύψει το τραυματισμένο ηθικό και οικονομικό μας υπόβαθρο.
Στρατός Εκκλησία Εθνικισμός. Καρκίνος. Μου έρχεται εμετός μοναχά στη θέα της εξέδρας των επισήμων. Γαλόνια, παπαδαριό και χουντογραβάτες. Πραγματικά καρκίνος. Αλλά όσο θα υπάρχει κόσμος που κουνά τις πλαστικές εθνικές σημαιούλες με το σταυρό κοτσαρισμένο στις παρελάσεις, άνθρωποι σαν τον Τζιτζιφιόγκο θα είναι στη βουλή.
Αν ο Μπουταρης τακτοποιησει τα οικονομικα του Δημου και κανει την πολη πιο ανθρωπινη τοτε θα ξαναψηφιστει δημαρχος ευκολα ακομα και αν γινεται gay pride καθε βδομαδα,απο οτι φαινεται εχει την στηριξη των δημοτων οι οποιοι καταλαβαινουν τα ουσιαστικα προβληματα ακομα και αν δεν συμφωνουν με το gay pride η με τις πιο φιλελευθερες αποψεις του Μπουταρη.Νομιζω (ισως κανω και λαθος) οτι ο κοσμος στη Θεσσαλονικη τα βλεπει λιγο διαφορετικα τα πραγματα απο οτι στην Αθηνα.Το προβλημα ειναι οτι ο Τζιτζικωστας ειναι νεος ,κλασσικο παιδι του μπαμπα που τα βρηκε ολα ετοιμα και η πιο σημαντικη εμπειρια της ζωης του ηταν ο στρατος,παλι στα σκατα θα πεσει η πολη μετα απο χρονια.
στην ουσία αν το καλοσκεφτείς δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση... διοργανώνουν παρελάσεις εν έτει 2013, επαναφέρουν τα μηχανοκίνητα τμήματά τους, τα οποία είχαν καταργηθεί λόγο οικονομικής κρίσης(ένα απ΄τα έλαχιστα καλά της κρίσης), εκδίδουν υπουργικές αποφάσεις για το ποιοί θα παρίστανται και το πού θα στέκονται, στις πρώτες σειρές με τους υποτίθεται επισήμους κάθονται και παπάδες που χειροκροτούν καθε τόσο ενώ κατά τα άλλα υποτίθεται ότι είναι εκπρόσωποι ενός θεού της ειρήνης, της συγχώρητικότητας και της αγάπης για τους εχθρούς, σκορπούν ένα σκασμό λεφτά για το απόλυτο τίποτα ενώ κόβουν συντάξεις των τριακοσίων και τετρακοσίων ευρώ, ε μέσα σ' όλον αυτό τον παραλογισμό τη χρυσή αυγή μας κάνει εντύπωση που κάλεσαν...;; ήταν απολύτως αναμενόμενο.....
Διαβάσαμε ότι ο Τζιτζικώστας έβγαλε ανακοίνωση: "Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β' 1488/6-10-2006), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος".Επειδή τα ΦΕΚ τώρα πια ειναι μερικάμκλικ μακριά μας το βρήκα εδώ http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFGQ40gSLPFOXdtvSoClrL8xsqFXEcDVXvuFUDqazHcNeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMteLQyDCLZPzej_rEDNKtJykAChPOk0ESU994i7J_gWs6 (αν δεν ανοίγει το λινκ αναζητήστε το ΦΕΚ στη σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου στην επιλογή Αναζήτηση ΦΕΚ)Ας δούμε τι λέει το ΦΕΚ που επικαλέιται ο κ Τζιτζικώστας. Πρώτα πρώτα δεν είναι νόμος αλλά υπουργική απόφαση (με αριθμό 52749) που έχει διαφορά στην βαρύτητα μεγάλη. Και έχει θέμα "Καθορισμός σειράς προβαδίσματος των, κατά τις επίσημες εορτές και τελετές, προσκαλουμένων από τις δημόσιες αρχές, οργανισμούς και ιδρύματα" δηλαδή ουσιαστικά καθορίζει τη σειρά που κάθονται, προσφωνούνται κ.λπ. στις διάφορες εκδηλώσεις.Ας δούμε τι λέει για τις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης:Στη ΘεσσαλονίκηΥπουργός Μακεδονίας − Θράκης, Μητροπολίτης, δι−απιστευμένοι Γενικοί Πρόξενοι, Βουλευτές, ΠρόεδροςΕθνικής Σχολής Δικαστών, Νομικός Σύμβουλος τουΚράτους, Πρόεδρος και Εισαγγελέας Εφετών, Πρόε−δρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων,(και συνεχίζει μέχρι να τελειώσει με το "Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων.")Άραγε έστειλε ειδική πρόσκληση σε όλους τους προέδρους γεωργικών συνεταιρισμών, στον πρόεδρο του συλόγου φιλοτελιστών Θεσσαλονίκης (θα υπάρχει φαντάζομαι) για να συμμορφωθεί με την υπουργική απόφαση και να μην παρανομήσει;Και όπως προσέξατε δεν λέει πουθενά για όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές. Στην ουσία του θέματος τώρα. Ειμαι από τους πρώτους που έιχα πει ότι δεν πολεμάς το φασισμό με τις μεθόδους του. Δεν ειμαι υπέρ κανενός αποκλεισμού. Όμως η δημοκρατία έχει δικάιωμα να αποδοκιμάζει όσους δεν την παραδέχονται. Σαν πολιτικό πρόσωπο ο Περιφερειάρχης έπρεπε να ειχε το πολιτικό αισθητήριο να μην καλέσει προσωπικά τους οπαδούς του ναζισμού στον εορτασμό της αντίστασης στο ναζισμό.
H ΧΑ είναι νεοναζιστικό κόμμα με εθνικιστική προκάλυψη. Η παρουσία της στην εκδήλωση, ως εκ τούτου,είναι αντιφατική ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ γι' αυτή.ΑΥΤΟ θα έπρεπε να είναι το κεντρικό επιχείρημα όσων ανήκουν στο λεγόμενο συνταγματικό τόξο.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ανήκεις στο συνταγματικό τόξο , τότε ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αγνοείς τις ψήφους αυτών που για τον Α ή Β λόγο ψήφισαν τη ΧΑ. Άρα ΟΡΘΑ κλήθηκαν εκπρόσωποι της ΧΑ στην παρέλαση. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑ μετέχουν ή κάνουν εγκληματικές πράξεις τότε ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ υπάρχει το ποινικό δίκαιο. ΟΥΤΕ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣ ΤΑ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ εγώ ακόμη δεν κατάλαβα γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Σημίτης δεν πήγε ΟΥΤΕ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ στη δίκη Τσοχατζόπουλου. ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΜΕΛΕΙΑ Η/ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ; ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ... ΣΤΗ ΝΔ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ - Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΞΑΓΝΙΣΕΙ!
Κλασικοί μπούληδες του πρόσφατου παρελθόντος: Κωσταντίνος Μητσοτάκης ( ο πάνσοφος γέρων), Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο γνωστός και ως Μπουχέσας) και τώρα ο Τζιτζικώστας, όνομα και πράμα...Μοιάζει ετοιμος να βουλιάξει μέσα σε μια παχειά κρέμα εθνικιστικής βλακείας.
Επιτέλους σιχάθηκα με όλους αυτούς τους γόνους βουλευτών που μας κατσικώνονται και έχουν και άποψη. Μας χρειάζχεται ένας νόμος που να απαγορεύει σε επιγόνους πολιτικών να ασχολούνται με τη πολιτική.Βαρέθηκα τριαντάρηδες ανεπάγγελπτους που νομίζουν ότι η κοινωνία τους χρωστά και αυτοί είναι γεννημένοι για να κυβερνούν...
Υπάρχουν δύο Θεσσαλονίκες.Η μία είναι τού Χριστιανόπουλου,τού Ν.Παπάζογλου,τού Σταρόβα,τού Σαββόπουλου,των Άγαμων Θυτών,τού Πεντζίκη,τού Μπουτάρη κ.ά.Αυτήν αγαπώ.Και υπάρχει η άλλη των Ψωμιάδηδων,Άνθιμων,Τζιτζικωσταίων,Παπαγεωργοπουλαίων κ.λπ. Φαίνεται ότι η δεύτερη είναι αρκετά πλειοψηφική.Και μιλάμε για πολύ μεγάλη μαυρίλα...
Η Χ.Α εχει θεση στις παρελασεις,ετσι κι αλλιως ολο αυτο ενα ψευτοστρατιωτικο καραγκιοζιλικι ειναι,απομειναρι των πιο σκοτεινων εποχων αυτου του αμοιρου τοπου..ως εκ τουτου ταιριαζει γαντι.Τα παιδακια του νηπιαγωγειου τι φταινε να παριστανουν τα χηνακια μπροστα απο τους Τζιτζιφιογκους,αντι να κυνηγανε μπαλονια;
Αγαπητέ Άρη, ο Γιωργος Τζιτζικώστας, πατέρας του Α. Τζιτζικώστα, ήταν συμμαθητής του τεως βασιλιά. Ακόμα και φιλική να ήταν η σχέση τους, δεν νομίζω ότι μπορούμε να βάλουμε ταμπέλες πολιτικής σκοπιμότητας, στο γεγονος ότι παρευρέθηκε στη κηδεία του, γιατι πιθανόν να έγινε για προσωπικούς λόγους.Για τον Α Τζιτζικώστα, το ότι "τα κάνει όλα αυτά απλώς για να μαζέψει ψήφους των χρυσαυγιτών και των "αντισυστημικών" " ειναι όπως λες κι εσύ υποψίες αλλά είναι & βαριά κουβέντα. Μπορεί να εχεις δικιο, δεν αντιλέγω, αλλά ίσως θα επρεπε να περιμένουμε λίγο πριν μιλήσουμε, οι καιροί θα δείξουν.
με την ιδιότητα του μαϊντανού. ο Ψωμιάδης πάει παντού χωρίς να περιμένει πρόσκληση. το πρόβλημα είναι ότι τον δέχονται όπου πάει αντί να τον πετάξουν έξω με τις κλωτσιές.
εγώ άμα ήμουνα Μπουτάρης θα έσκαγα μύτη στην παρέλαση ως τραβεστί, με γόβα, κραγιόν, περούκα και όλα τα σχετικά, και θα στηνόμουν ανάμεσα από Τζιτζί, Άνθιμο και Πανίκα, να δούμε αν ξανανοίξει τον στόμα του για παρελάσεις ο μπούλης.
Ο αξιότιμος κ Τζιτζικώστας, ο οποίος κατέχει αξίωμα για το οποίο ουδέποτε εξελέγη αλλά διορίστηκε στην θέση του έκπτωτου Ψωμιάδη, κλείνει το ματάκι στους χρυσαυγίτες ψηφοφόρους. Την ώρα που το κόμμα του μεθοδεύει αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές, αυτός και πολλοί άλλοι παρηγορούν και χαϊδολογάνε τους χρυσαυγίτες, ελπίζοντας να τους επαναφέρουν στο μαντρί. Το ερώτημα που γεννάται βεβαίως είναι αν αυτή είναι η σωστή τακτική εναντίον του νεοφασισμού. Εξαρτάται από το τι ορισμό δίνει ο καθένας στον νεοφασισμό. Αν ο νεοφασισμός θεωρηθεί ταυτόσημος με την Χρυσή Αυγή, τότε θα την βγάλουμε από την μέση και το πρόβλημα λύνεται. Ο ορισμός όμως που δίνουμε κάποιοι άλλοι στο νεοφασισμό είναι κάπως διαφορετικός: Περιλαμβάνει ρατσισμό, μίσος, βία, ρόπαλα σε κεφάλια και στιλέτα στα πλευρά. Και βάσει αυτού του ορισμού ο νεοφασισμός είναι κάπως δύσκολο να καταπολεμηθεί με καμώματα γεμάτα ιδιοτέλεια και ψηφοθηρία. Θα ζει και θα βασιλεύει (μια και τόσο αρέσει αυτό το ρήμα στο τζάκι των Τζιτζικωσταίων).
την εντύπωση που ήθελε να κάνει την έκανε, στο κοινό του |πατρις - θρησκεία - οικογένεια | το σωστό θα ήταν όντος η ΝΔ να τον αποβάλλειως συμπαθούντα κτλ...Αλλά εδώ είναι μια άλλη τρομερή παθογένεια, ατιμωρήσια για τα πάντα. Μόνο ο 'Ακης να έφαγε και να είναι φυλακή....
ο Τζιτζικώστας να παραιτηθεί, ο Μπουτάρης να μην καταδεχτεί να πατήσει το πόδι του στην παρέλαση και τα ρεμάλια της ΧΑ να μην διανοηθούν να εμφανιστούν ούτε στα...πέριξ της! θα ήθελα να προσθέσω "και κανένας πολίτης να μην τιμήσει το φασιστικό παραλλήρημα της παρέλασης κεκλεισμένων των θυρών (στο μισό μήκος της για την "προστασία" των επισήμων) και με τα φράγκα του Βαρδινογιάννη", αλλά τι να κάνω που θέλω να κατέβω να δω τα άρματα! κακά τα ψέματα, το μόνο ενδιαφέρον στην παρέλαση είναι αυτά.
Εδώ ψηφίζουν νόμους, που θα σταθούν μισή ώρα σε μια φιέστα μας πείραξε;Μπορεί ο Τζιτζι να κάνει την πολιτική του και να το παίζει αθώα περιστερα, πάντως έχει ορθή επιχειρηματολογία.Αν δεν σέβεσαι τους νόμους δεν απέχεις και πολύ απο τον χρυσαυγίτη.Αν με το ετσι θέλω θες να επιβάλλεις κάτι αδιαφορώντας αν έχεις νομικά τέτοια δικαιοδοσία, δεν απέχεις και πολύ απο το χρυσαυγίτηΑν θέλεις να εξαφανίσεις το χρυσαυγίτη απο προσωπου γης επειδή δεν συμφωνείς μαζί του, δεν απέχεις και πολύ απο το χρυσαυγίτη[ΣΧΟΛΙΟ ΑΡΗ: Αν δηλαδή, συμβολικά, δεν έμπαινε στον κόπο να στείλει ειδική γραπτή πρόσκληση για την εξέδρα στους χρυσαυγίτες, δεν θα απείχε και πολύ απ' αυτούς;! Ό,τι πιο dramatic και άκυρο διάβασα σήμερα!]
Ασχετα με τις οποιες υστεροβουλες προθεσεις του Τζιτζικωστα, η επικληση της νομιμοτητας δεν μπορει να θεωρειται ποτε ενα σαθρο επιχειρημα. Ο νομος, οσο κι αν εξυπηρετει το εκαστοτε status quo, ειναι οτι καλυτερο διαθετουμε για να αποφυγουμε την ζουγκλα.
Θα ήταν ωραία να εξαφανίζαμε οτιδήποτε επικίνδυνο απλώς διώχνωντας το απο μπροστά μας . Δυστυχώς έτσι το δυναμώνουμε. Αγαπητέ Αρη δεν είναι και τόσο ευγενής ο τρόπος που σχολιάζεις ,ακόμα και αν δεν συμφωνείς αποδέξου το διαφορετικό χωρίς να πασχίζεις να βγεις απο πανω. [ΣΧΟΛΙΟ ΑΡΗ:Είναι μεγάλη κουβέντα το τι πρέπει να γίνει για τη Χρυσή Αυγή. Συγγνώμη για το σχόλιό μου - παίρνω όμως απολύτως προσωπικά τη σύγκριση που κάνατε: Επειδή υποστηρίζω ότι δεν χρειαζόταν να αποσταλεί ειδική πρόσκληση δεν απέχω και πολύ από τους Χρυσαυγίτες; Πραγματικά υπερβολικό. Όσο για την επίκληση της "νομιμότητας" από τον Τζιτζικώστα την βρίσκω ακόμα πιο άκυρη - απ' τον ίδιο άνθρωπο που πάρκαρε πάνω στους ποδηλατόδρομους παραβιάζοντας αδιάφορα τον νόμο. Υπάρχει και κάποιο μέτρο.Όσο για τον σεβασμό στο συνταγματικό δίκαιο κλπ, αρκεί κανείς να διαβάσει το ΦΕΚ που επικαλέστηκε ο Τζιτζικώστας (το έβαλα ως υστερόγραφο στο ποστ, και μετά να γελάσει δυνατά. ]
Συμφωνώ απόλυτα με τη Madame και με τον asimorfotos. Οχι να επικαλουμαστε τον νομο όπου μας συμφερει και να τον πετάμε σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. Η εγκληματική αυτή οργάνωση ψηφίστηκε ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ απο μεγάλο ποσοστό του ελληνικόυ λαού και η παρουσία της στις παρελάσεις και στο ΦΕΚ του προβαδίσματος πηγάζει απ´αυτό. Με το να ακυρώνουμε τις προβλέψεις του νόμου ακυρώνουμε το αποτέλεσμα της κάλπης. Συμφωνώ με όσα αρνητικά λέγονται για τον τζιτζικώστα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι έιχε τη νόμιμη υποχρέωση να καλέσει τους πάντες.Ας μην τους ψήφιζαν όσοι τους ψήφισαν. Εξάλλου, η τυχόν παρουσία εκπροσώπου της χρυσής αυγής στην παρέλαση θα προκαλέσει επεισόδιο, κι αυτό σεν είναι απαράιτητα κακό.Ως προς την ανοίκεια επίθεση του συντάκτη του άρθρου, λυπάμαι, κ.Δημοκίδη, αλλά, χωρίς να είμαι ειδικός της μπλογκόσφαιρας, θεωρώ ασύνηθες να επιτίθεται ο συντάκτης σ´αυτόν που τον διαβάζουν και εκφράζουν -κοσμιότατα- διαφορετική άποψη απ´αυτόν. [Απαντ. Αρη: 1) Κανενας νομος δεν ελεγε οτι πρεπει να προσκληθουν2) Αλλαξαν πολλα πραγματα -δικαστικα- απο τοτε που ψηφιστηκαν απο τον λαο 3) Οταν καποιος ανωνυμος υπονοει οτι ειμαι σχεδον τοσο κακος οσο οι Χρυσαυγιτες (ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΟΣΜΙΟΤΑΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΠΟΨΗΣ ΔΗΛΑΔΗ) να περιμενετε το λιγοτερο εντονη αντιδραση απο εμενα.]
Κ. Δημοκίδη λυπάμαι αλλα ξεφεύγετε, επιδεικνύετε άγνοια και πείσμα και πραγματικά εκτίθεστε. Ένα - ένα: 1. Ω ναι. Υπάρχει υποχρέωση πρόσκλησης, αυτή που ορίζει ο νόμος. η υπουργική αυτή απόφαση (που το φεκ την περιβάλλει με ισχύ νόμου, αν και κατώτερης τυπικής ισχύος από αυτόν) αναφέρεται στα κόμματα του κοινοβουλίου. Εφόσον ΔΕΝ υπάρχει απαγόρευση του κόμματος αυτόυ, θεωρείται κοινοβουλευτικό κόμμα σαν όλα τα άλλα και πρέπει να προσκληθεί ακόμη κι αν δεν μας αρέσει (και δυστυχώς, σε πολλούς αρέσει μετά απ'ό,τι έχει γίνει)2. Τι σημαίνει "άλλαξαν πολλά πράγματα"; Έχουν γίνει εκλογές;; Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το ναζιστικό αυτό μόρφωμα στο 5-6%. Σας θυμίζω ότι στις εκλογές είχε πάρει 6,92, δεν το λες και τραγική μείωση, και έχει παρεμβληθεί μία δολοφονία!3. Εδώ με στενοχωρήσατε περισσότερο: είναι σαφές ότι η Madame, στο πρώτο της ποστ, δεν αναφερόταν σε εσάς προσωπικά παρά το β´ ενικό πρόσωπο. Μάλιστα, στο σχόλιό σας επί του πρώτου ποστ της Madane, δεν δείχνετε να το εκλαμβάνετε έτσι, αλλα το κατευθύνετε προς τον τζιτζικώστα. Αργότερα, στην κοσμιότατη - και πάλι- αντίδραση της, τότε μόνο παρουσιάζεστε θιγμένος προσωπικά, σαν να το έλεγε για σας. Ελάτε τώρα, απλά προσπαθούσατε να δικαιολογήσετε το ατυχές της αντίδρασης σας...Το πρόβλημά σας, όπως και το δικό μου, είναι ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί συμπολίτες μας που ψήφισαν χρυσή αυγή. Χάνετε το δίκιο σας όμως με τις αντιδράσεις σας.[Απ. Άρη: Καλώς. Έπρεπε να καλέσει τη Χρυσή Αυγή, και αυτή έπρεπε να ανέβει στην εξέδρα. Στην πρώτη απάντησή μου φυσικά και θίχτηκα προσωπικά και γι' αυτό αντέδρασα έντονα. ]
Madam θα συμφωνούσα μαζί σας εάν ο Χρυσαυγήτης ήταν απλά ένα κόμμα που έχει μια συγκεκριμένη ιδεολογία αλλά παραμένει εκεί. Εδώ όμως μιλάμε για στεγνή εγκληματική οργάνωση, έχει διαφορά.
Αγαπητέ Άρη, αρχικά να υπογραμμίσω ότι συμφωνώ μέχρι και στο "και" σε ότι γράφεις. Το μόνο με το οποίο διαφωνώ είναι ότι ο Τζιτζικώστας είναι επικίνδυνος για την πόλη: δεν είναι. Επικίνδυνοι είναι εκείνοι που θα τον ψηφίσουν, οι ίδιοι οι οποίοι ψήφιζαν τόσα χρόνια τον Παπαγεωργόπουλο και τον Ψωμιάδη.