Ο σεξισμός ενάντια στις γυναίκες μέσα από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις της Google

Ο σεξισμός ενάντια στις γυναίκες μέσα από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις της Google Facebook Twitter
14

Αν και το καθεστώς των γυναικών σε όλο τον κόσμο έχει βελτιωθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, οι γυναίκες είναι ακόμη σε μεγάλο βαθμό πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τους άντρες: οι γυναίκες βγάζουν λιγότερα χρήματα, έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στην πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη και αντιμετωπίζουν περισσότερη βία από τους άντρες.


Για να τονιστεί το μέγεθος της παγκόσμιας ανισότητας μεταξύ των δύο φύλων, η UN Women– ένα τμήμα των Ηνωμένων Εθνών που εστιάζει σε θέματα γυναικών, έχει δημιουργήσει μια διαφημιστική καμπάνια που χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγονται από τη Google για τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις. Όπως φαίνεται, τα πιο δημοφιλή ερωτήματα στη Google είναι ενδεικτικά των εδραιωμένων σεξιστικών αντιλήψεων που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

 

Ο σεξισμός ενάντια στις γυναίκες μέσα από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις της Google Facebook Twitter

 

Ο σεξισμός ενάντια στις γυναίκες μέσα από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις της Google Facebook Twitter

 

Ο σεξισμός ενάντια στις γυναίκες μέσα από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις της Google Facebook Twitter

 

 

[via]

 

 

Φωτογραφία
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

7 σχόλια
ο σεξισμος αναπαραγεται μονο μεσα στα μυαλα των υποτιθεμενων θυματων οπως ενας θεατης που απο τον δρομο βλεπει μονο τον καπνο απο την καμιναδα αλλα οχι την φωτια που καιει στο τζακι.Και η φωτια που καιει στο τζακι δεν εχει να κανει με τον σεξισμο αλλα με τον χαμαιολεοντικο χαρακτηρα που παιρνουν μεσα στην κοινωνια οι ανθρωπινες αντιπαραθεσεις, αλλοτε ειναι μεταξυ θρησκειων αλλοτε μεταξυ των φυλων κτλ. Ωποτε η προσηλωση σε ενα χαρακτηριστικο (σεξισμος) ενος φαινομενου γενικοτερου (ανθρωπινες αντιπαραθεσεις) οδηγει σε υπερβολες και υπεραναλυσεις περι πατριαρχικων κοινωνιων.Εν τελει το θυμα με την υπεραναλυση δημιουργει ακομα μεγαλυτερη εικονα της θυματοποιησης μεσα στο μυαλο του και αυτοεγκλωβιζεται φυχολογικα και νοητικα.
Διαθέτεις, μήπως, και κάποια επιχειρηματολογία που να δικαιολογεί ότι το κείμενο είναι, όντως, "αχταρμάς"....ή απλά το βαπτίζεις «αχταρμά» επειδή: i. δε σ' αρέσει, ii. δεν το καταλαβαίνεις, iii. το διάβασες διαγώνια γιατί είσαι προκατειλημμένος, iv. δεν διαβάζεις κείμενα άνω των x σειρών, γιατί κουράζεσαι/βαριέσαι.(και συνδυασμός των ανωτέρω επιτρεπτός)
διαλέγω το (iv) όπου x>4 έλεγα λοιπόν (πριν πολλές μέρες και συγγνώμη γι'αυτό) ότι μπερδεύει τις γενικεύσεις με τον σεξισμό. Το λινκ που παρέθεσα σε προηγούμενη απάντηση δεν εμφανίστηκε σωστά και έτσι το επιχείρημά μου πήγε περίπατο.http://bit.ly/1amAWokαυτά :)http://bit.ly/1amBx9x
Σεξισμός δεν είναι (μόνο) ένας (π.χ Σαουδάραβας) που πλακώνει τη γυναίκα του στο ξύλο.Σεξισμός είναι, εκτός των άλλων, η εμμονή με και η προώθηση στερεοτύπων και γενικεύσεων σχετικά με τους ρόλους των φύλων.Η γενικευτική τύπου "αντεπίθεση": "όλοι οι άντρες είναι γουρούνια" είναι μπούρδα και, προφανώς, διαφωνώ κάθετα με την ουσία και τη χρήση της. Όμως η πατριαρχεία είναι συστημική, που σημαίνει πως οι τοποθετήσεις ΚΑΤΑ των γυναικών έχουν ΕΙΔΙΚΟ και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ, μέσα στην κοινωνία.Η πατριαρχία, φυσικά, δεν βλάπτει μόνο τις γυναίκες ...και κατά μία έννοια ακόμη και το "όλοι οι άντρες είναι γουρούνια" είναι προϊόν αυτής. Οπότε, αν μας ενδιαφέρει να μην γεννιόμαστε και να μας σταμπάρουν σα τα γελάδια, ευθείς εξαρχής με ταμπέλα προσδοκιών, ρόλων, αποδεκτών συμπεριφορών και ικανοτήτων βάση φύλου, μπορούμε να μην αναλωνόμαστε στην ενήλικη ζωή μας με το να εκσφενδονίζουμε στερεοτυπικές γενικεύσεις εκατέρωθεν (μάχη των φύλων, my ass), αλλά να κάνουμε κάτι με το σύστημα του καλουπώματος, γενικά.
Μην τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς :) οι γενικεύσεις, δεν είναι οπωσδήποτε σεξισμός. Αυτό ήθελα να δείξω με στο σχόλιό μου. Είναι σαν να λέμε ότι "οι άντρες δεν μπορούν να διαλέξουν κουρτίνες που να ταιριάζουν με τα χαλιά στο δωμάτιο" (Πράγμα που ισχύει στην περίπτωσή μου :) ) Α, και για να μην το ξεχάσω, ορίστε τι μου πρότεινε εμένα το google στην αναζήτησή μου: "όλοι οι άντρες είναι.."http://i179.photobucket.com/albums/w308/oddlabs/antres_zps81b0063b.png