Κρανίο 1.8 εκατ. ετών αλλάζει τη θεωρία για την ανθρώπινη εξέλιξη

Κρανίο 1.8 εκατ. ετών αλλάζει τη θεωρία για την ανθρώπινη εξέλιξη Facebook Twitter
9

Ένα ανθρώπινο κρανίο, ηλικίας 1,8 εκατομμυρίων ετών, αλλάζει τη θεωρία για την ανθρώπινη εξέλιξη. Ανακαλύφθηκε πριν από οκτώ χρόνια, στην περιοχή Ντμάνισι της νότιας Γεωργία, εκατό χιλιόμετρα από την Τυφλίδα.

 

Μετά από συγκριτικές έρευνες, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα, που τώρα βλέπει το φως της δημοσιότητας, ότι αυτό το κρανίο ξαναγράφει την ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης. "Για τους επιστήμονες αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τη θεωρία μας. Αντί να πιστεύουμε ότι υπήρχαν πέντε διαφορετικά είδη ανθρώπου, πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια, τώρα πρέπει να εκτιμήσουμε ότι υπήρχε ένα είδος, με πολλές παραλλαγές", τονίζει ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Ζυρίχης, Κριστόφ Ζολικόφερ.

Το εύρημα, που εντοπίστηκε στην συγκεκριμένη ανασκαφή, είναι το πιο πλήρες κρανίο ανθρωποειδούς, που έχει βρεθεί έως τώρα.

Πηγή: Euronews

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος οικοδεσπότης στο πρώτο garden party του Μπάκιγχαμ με 8.000 καλεσμένους

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος οικοδεσπότης στο πρώτο garden party του Μπάκιγχαμ με 8.000 καλεσμένους

Ευδιάθετος ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχθηκε στους κήπους του Μπάκιγχαμ 8.000 καλεσμένους για το πρώτο garden party της χρονιάς - Ποια μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν έδωσαν το «παρών»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το σχέδιο δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλων Ουκρανών αξιωματούχων

Διεθνή / «Μικρό πουλί»: Πώς προδόθηκε το σχέδιο δολοφονίας του επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και του Ζελένσκι

Το τηλεφώνημα της ρωσικής FSB - Οι στρατολογημένοι Ουκρανοί - Η αμοιβή των πρακτόρων εφ' όσον πετύχαιναν να δολοφονηθούν ανώτατοι Ουκρανοί αξιωματούχοι πριν το Πάσχα
NEWSROOM
Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μετά την παραδοχή για σοβαρή παρενέργεια

Διεθνή / Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό καθώς «έχει ξεπεραστεί από ανανεωμένα εμβόλια»

Η φαρμακευτική εταιρεία λέει ότι νεότερα εμβόλια οδήγησαν σε μείωση της ζήτησης για το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο δεν κατασκευάζεται πλέον ούτε παρέχεται στο κοινό.
NEWSROOM