Επεισοδιακή η κηδεία του αμετανόητου ναζιστή Πρίμπκε

Επεισοδιακή η κηδεία του αμετανόητου ναζιστή Πρίμπκε Facebook Twitter
5

Επεισοδιακή ήταν η κηδεία του ναζιστή Έριχ Πρίμπκε, ο οποίος πέθανε στα 100 του χρόνια, αμετανόητος για το παρελθόν του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πλήθη Ιταλών συγκεντρώθηκαν, φωνάζοντας συνθήματα όπως «δολοφόνε» και «δήμιε»,  σε εκκλησία του σχισματικού υπερσυντηρητικού τάγματος των λεφεβριανών στο χωριό Αλμπάνο 30 χλμ έξω από τη Ρώμη. Το τάγμα δέχτηκε να κάνει την κηδεία του αμετανόητου ναζιστή, κάτι που αρνήθηκε η Καθολική Εκκλησία.

Μάλιστα, συγκεντρωμένοι άρχισαν να χτυπούν με δύναμη το όχημα που μετέφερε το φέρετρο με τη σορό του Έριχ Πρίμπκε ενώ μια γυναίκα λιποθύμησε, λόγω έντασης.

Στο χώρο έκαναν την εμφάνιση τους και νεοναζί με την αστυνομία να λειτουργεί ως «διαχωριστικό τείχος» για να αποφευχθούν επεισόδια.  

 

Επεισοδιακή η κηδεία του αμετανόητου ναζιστή Πρίμπκε Facebook Twitter

Ο Πρίμπκε είχε καταδικαστεί για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου στην Ιστορία της Ιταλίας, την εκτέλεση 335 Ιταλών αμάχων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, λίγο έξω από την ιταλική πρωτεύουσα την άνοιξη του 1944. Του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Διεθνή / Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Ο άνδρας εργαζόταν στον τομέα ασφαλείας της αμφιλεγόμενης υπηρεσίας διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί προσπαθώντας να λάβουν φαγητό
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Διεθνή / Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Αφορμή για τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό των πόλεων αποτέλεσε η βία που χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την αστυνομία κατά φοιτητών σε μπλόκα και επίσης η προσπάθεια αστυνομικών, το βράδυ της Τετάρτης, να εισέλθουν διά της βίας στη Νομική.
LIFO NEWSROOM