ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Χωρίς «απρόοπτα» ο αγιασμός στη Βουλή

Χωρίς «απρόοπτα» ο αγιασμός στη Βουλή Facebook Twitter
4

Update: Χωρίς απρόοπτα, ολοκληρώθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στη Βουλή, με τον οποίο ξεκίνησαν οι εργασίες της Ολομέλειας του Σώματος.

Τα θεωρεία ήταν κατάμεστα και τα μέτρα ασφαλείας και ελέγχων πολύ αυστηρά.

Παρόντες ήταν όλοι οι βουλευτές της Χ.Α.,- εκτός βεβαίως από τους τρεις προφυλακισμένους-και από τα έδρανα τους υπήρξε απόλυτη ηρεμία.

Μάλιστα, η «ηρεμία» αυτή σχολιάστηκε από όσους ήταν παρόντες, ενώ ακούστηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη να λέει τη φράση: «Στην Κρήτη λέμε: "Κότες τρίλειρες και μακροπουπουλάτες!"»

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Σκύρου, Σεραφείμ, επικεφαλής μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι οι ιεράρχες δεν πήγαν στα έδρανα της Χρυσής Αυγής, αλλά ούτε και στα έδρανα της ΔΗΜΑΡ, όπου καθόταν ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης. Από την τελετή απουσίαζε η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δεν φίλησε το σταυρό, αλλά έσκυψε το κεφάλι σε ένδειξη σεβασμού.


Με αγιασμό στις 11 το πρωί ξεκινά η Σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλής, μέσα πάντως σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό, καθώς μεταξύ των βουλευτών είναι και υπόδικοι, όπως οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος.

Η δε προφυλάκιση των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού δημιουργεί φόβους και ανησυχία για την πρόκληση προβοκάτσιας ή πρόκλησης.

Για το λόγο αυτό, το προεδρείο της Βουλής βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή, ενώ έχουν δοθεί εντολές στον φρούραρχο της Βουλής για πολύ αυστηρούς ελέγχους, πριν και κατά την ώρα του αγιασμού. Σύμφωνα ακόμη με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Βουλής έχει ανακαλέσει τις άδειες όλων των αστυνομικών που υπηρετούν στη Βουλή.

4

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΣΟΚ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Πολιτική / Ανακοινώθηκαν 21 νέα πρόσωπα που συμπαρατάσσονται με το ΠΑΣΟΚ

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε την κινητοποίηση των δυνάμεων της παράταξης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και το ιδιωτικό χρέος
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Παρατείνουμε έως τις 15 Νοεμβρίου την επιδότηση των καυσίμων

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην κυριακάτική ανασκόπησή του στο πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας», στη διάθεση φθηνότερου πετρελαίου στους αγρότες, καθώς και σε παρεμβάσεις για την προστασία των εργαζομένων και του περιβάλλοντος
THE LIFO TEAM