Ο δικηγόρος του Κασιδιάρη το χαίρεται με την καρδιά του

Ο δικηγόρος του Κασιδιάρη το χαίρεται με την καρδιά του Facebook Twitter
31

Τις προάλλες διαγράφτηκε απ' τη ΝΔ - και δεν καταλαβαίνει γιατί!

 

Διαμαρτυρήθηκε έντονα, ξανά και ξανά. Μα είναι δυνατόν να τιμωρείται, επειδή απλώς ασκεί το επάγγελμά του; Δεν έχει δικαίωμα ένας δικηγόρος να έχει πελάτες ακόμα και εγκληματίες;

 

Σχεδόν με έπεισε. Αν ψωμολυσσούσε και δεν είχε κανέναν άλλον πελάτη και ο μόνος πελάτης που του ήρθε -πώς άραγε; τυχαία;- ήταν ο Κασιδιάρης, ας κάνει την καρδιά του πέτρα (αλά Ζωή Κωνσταντοπούλου), και ας υπηρετήσει τον -αυτή τη στιγμή- μεγάλο εχθρό του κόμματός του.

 

Εξάλλου το σωστό θα ήταν να διαγραφούν μαζί μ' αυτόν και ο Φαήλος και ο Λαζαρίδης απ' την ΝΔ, σκέφτηκα. 

 

Όμως από τότε που κρίθηκε μη προφυλακιστέος ο Κασιδιάρης, παγώνοντας τους δικαστικούς κύκλους της χώρας που ακόμα ξύνουν το κεφάλι τους με απορία, ο κύριος Σαράκης βγήκε ενθουσιασμένος, συνεχάρη τη δικαιοσύνη, μίλησε για απόφαση σταθμό κτλ.

 

 

 

 

Άπειρες μεγαλοστομίες, τρομερές φανφάρες και υπερβολές, επειδή κάποιοι έκριναν ότι:

 

α) Δεν συντρέχει κίνδυνος διαφυγής του Κασιδιάρη (του ανθρώπου που κρυβόταν για να μην τον πιάσουν όταν επιτέθηκε σε δυο γυναίκες)

 

β) Δεν θα κρύψει, όσο είναι έξω, στοιχεία ή δεν θα απειλήσει μάρτυρες (την ίδια μέρα που μάθαμε ότι από τραγική γκάφα του κράτους ο Κασιδιάρης ξέρει και τον κρυφό μάρτυρα.)

 

και 

 

γ) Ότι δεν θα ξανατελέσει όσο είναι έξω παρόμοια εγκλήματα. Οι ίδιοι δηλαδή που έκριναν ότι ΟΝΤΩΣ υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την εγκληματική του δράση -ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης- πιστεύουν ότι δεν θα κάνει έξω παρόμοια πράγματα. (Λες και θα πάψει με μαγικό τρόπο να είναι μέλος, λες και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεν είναι διαρκές αδίκημα!)

 

Έστω και ένα απ' τα τρία προηγούμενα στοιχεία αν έκρινε ένας της δικαιοσύνης διαφορετικά (αν χρησιμοποιούσε την κοινή λογική δηλαδή) τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Αν τον προφυλάκιζε, πχ. για να μη διαφύγει, έχοντας το προηγούμενο της αποφυγής του αυτοφώρου, ποιος θα κατηγορούσε τον ανακριτή; Αν τον προφυλάκιζε επειδή είναι ακόμα μέλος της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης ποιος θα εκπλησσόταν; Παρ' όλα αυτά, οι τωρινοί *επέλεξαν* να τον αφήσουν, μια επιλογή που λέει πολλά...

 

Οι τρεις Χ.Α.τες βουλευτές, με το που αφέθηκαν άλλωστε ελεύθεροι, ξεφτύλισαν τελείως αυτούς που τους άφησαν ελεύθερους!

 

Χτυπώντας, βρίζοντας, απειλώντας, ακόμα και κάνοντας bullying τον Φρούραρχο της ΓΑΔΑ!, δικαιολογώντας δηλαδή απόλυτα την ιδέα ότι είναι επικίνδυνοι και πως καλύτερο θα ήταν να παρέμεναν προφυλακισμένοι. 

 

Ελπίζω ο συγκεκριμένος ανακριτής και ο συγκεκριμένος εισαγγελέας που έκριναν ότι δεν πρόκειται να κάνουν άλλα αδικήματα (παρ' ό,τι παραμένουν μέλη της οργάνωσης!), ότι είχαν πρότερο έντιμο βίο, ότι δεν θα το σκάσουν και όλα αυτά, να είδαν στα κανάλια τα κατορθώματά τους. 

 

Και να άκουσαν τον κύριο Σαράκη που ενθουσιασμένος θεώρησε όλα τα παραπάνω ιστορική απόφαση! 

 

===

 

Έπεσα πάντως πάνω στον κύριο Σαράκη και στο youtube

 

Είναι παλιός γνώριμος των trash ενημερωτικών εκπομπών τύπου ΜΑΚΕΛΕΙΟ κλπ

 


 

[πάνω, απόσπασμα απ' το "ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ σε ΣΑΡΑΚΗ είσαι βλάκας και φελλός" και κάτω "ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ Vs ΝΤΙΜΗ (ΡΟΖ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ), όπου κάποιος τον χλευάζει ως πολιτικό καιροσκόπο που έβριζε το Σαμαρά και μετά πήγε στο κόμμα του"]

 


 

Και σήμερα το απόγευμα βγήκε στην TV, στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, όπου και οι δύο αθώωναν με κάθε τρόπο τον Κασιδιάρη, μη προσπαθώντας καν να κρύψουν τη χαρά τους για την εξέλιξη. 

 

Δεν με έπεισε καθόλου ότι είναι ένας πιστός Νεοδημοκράτης, που αναγκαστικά υπερασπίζεται έναν οποιονδήποτε κατηγορούμενο - αν υπερασπιζόταν τον μεγαλύτερό του ήρωα πιο ψύχραιμος και αποστασιοποιημένος θα ήταν. Άρα η κλάψα του Τράγκα και η δική του απορία "Μα γιατί με έδιωξαν απ' την ΝΔ; Δεν μπορώ να βγάζω κι εγώ το ψωμί μου ως δικηγόρος;" είναι το λιγότερο υποκριτικές. 

 

========

 

ΥΓ. Αφ'ότου έκλεισα τρομαγμένος τον Τράγκα, πήγα στην ταράτσα να ταϊσω κάτι γατάκια. Λίγο αργότερα κάποιος γνωστός μου, όχι φίλος -γνωστός, το τονίζω-, μου είπε επί λέξει:

 

"Γεια! Δεν μπορώ να μιλήσουμε τώρα, γιατί βλέπω τις ειδήσεις, τον Τράγκα."

 

Το ότι κάποιος θεωρούσε την εκπομπή προπαγάνδας του Τράγκα *Ειδήσεις* ήταν, τελικά, το πιο κωμικοτραγικό απ' όλα. 

 

 

 

31

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

18 σχόλια
Η κίνηση της ΝΔ να τον διαγράψει ήταν εντελώς βλακώδης. Η δουλειά του συνήγορου αυτή είναι. Δεν είδα τα βίντεο, μπορεί να είναι ψωνάρα, καβαλημένος, πομπώδης, αφοριστικός και δεν ξέρω τι άλλο. Ομως κατάφερε να κάνει κάτι κατά τεκμήριο δύσκολο, ήταν επιτυχία του, δικαιούται να πανηγυρίσει.
1)Ρε παιδιά γίνατε όλοι δικηγόροι; Δεν αποφασίζεται 'έτσι' αν θα προφυλακιστεί κάποιος. Δεν διατυπώνει την προσωπική του γνώμη ο Εισαγγελέας. Πρέπει να εκφράσει μια εμπεριστατωμένη με αποδείξεις τεκμηρίωση του γιατί προφυλακίζει κάποιον. Η προφυλάκιση είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας. Ούτε μένα μου άρεσε που βγήκε, αλλά τουλάχιστον να λέμε τα πράγματα όπως είναι...2)"ποιος θα εκπλησσόταν";;; Βρε! Ελληνικούρα σκέτη, χαχα
Ο Κος Σαρακης προβάλλεται συχνά πυκνά με τρόπο και λογική "συνδιαχειριστη" του blog http://crimesonair.blogspot.gr/ που εχει διαρκή ενημέρωση και φωτογραφικό υλικο απο οτι εχει κανει με αστυνομικές επιχειρήσεις.ο κυριος αυτος ειναι πολυ πιο χωμενος απο οσο νομιζουμε
Εάν προφυλάκίζονταν όλοι , θα είχαμε κατά κάποιους μία δικαιοσύνη η οποία 1) δρά καθ'υπαγόρευση της εκτελεστικής εξουσίας ή /και 2) προφυλακίζει άκριτα και μαζικά και καθ'υπέρβαση των προϋποθέσεων που προβλέπει ο νόμος για την προφυλακιση. Τώρα που δεν τους προφυλάκισε όλους έχουμε μία δικαιοσύνη η οποία στην καλύτερη εκδοχή 1) είναι ανεπαρκής και ανίκανη αφού δεν εφαρμόζει του νόμο παρ'ότι συντρέχουν οι όροι της προφυλάκισης και στην χειρότερη 2) συνδέεται ιδεολογικά ή και συστημικά ( sic) με τη ΧΑ. Νομίζω ότι κάποιοι εξ ημών είμαστε για μπατσούλες.
Εδώ που τα λέμε κανένας δικηγόρος δε θα αρνούνταν να τον υπερασπιστεί. Είναι η καλύτερη διαφήμιση. Όλοι αν είμασταν δικηγόροι θα το κάναμε κι ας λέτε ό,τι θέλετε τώρα.
Εδώ που τα λέμε εγώ που είμαι δικηγόρος ούτε που θα το διανοούμουν να τον υπερασπιστώ. Εξαρτάται τι δικηγορία θες να κάνεις. Παρά τη γενική εντύπωση υπάρχουν άπειροι δικηγόροι που δουλεύουν αξιοπρεπώς και δεν ξεφτιλίζονται έτσι για να βγάλουν τα προς το ζην. Δεν είμαστε όλοι Κούγιες και Σαράκηδες, αν και αυτοί φαίνονται καθότι "τηλεοπτικοί".
Εσύ αν θες πήγαινε με το σταυρό στο χέρι. Όπως όλοι οι γιατροί δε γίνονται μέλη των γιατρών του κόσμου και φοροδιαφεύγουν διάγοντας πολυτελέστατον βίο, τοιουτοτρόπως λειτουργούν κι οι δικηγόροι. Ποινικολόγοι είναι οι άνθρωποι, με τι υποθέσεις θα ασχοληθούν; Με κλήσεις της τροχαίας και μηνύσεις; Όλοι πια ενοχλείστε, αν είμαστε πια όλοι οι Έλληνες τόσο αξιοπρεπείς και νομοταγείς μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε;
Κατ' αρχάς απάντησα στο "κανένας δικηγόρος δε θα αρνούνταν", "όλοι θα το κάναμε" με ένα παράδειγμα - τον εαυτό μου. Όσο για τα υπόλοιπα, αυτό που είπα ήταν ότι μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου αξιοπρεπώς. Ασφαλώς και κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα υπεράσπισης και ασφαλώς αυτή είναι η δουλειά των ποινικολόγων. Μπορούν να την κάνουν όμως χωρίς να ξεφτιλίζονται (δίνοντας συγχαρητήρια στους δικαστές και πανηγυρίζοντας σ'αυτό το στάδιο λες και αθωώθηκαν αμετάκλητα!).
Δε μπορώ να καταλάβω πώς σε αυτόφωρη σύλληψη για εγκληματική οργάνωση (διαρκές έγκλημα) δε διατάσσεται προφυλάκιση. Δηλαδή ποιες συνθήκες άλλαξαν ώστε να μην τελείται πλέον το διακές έγκλημα και τους αφήνεις ελεύθερους;Τέλος πάντων σέβομαι τη δικαιοσύνη, ελπίζω να σεβαστεί κι αυτή το ρόλο της.
Αν και θεωρώ σκέτο παραλογισμό να ασχολούμαστε από τον καναπέ μας με την ουσία της υπόθεσης ,σύμφωνα με μία άποψη - που καθόλου δεν ξέρω εάν επ'αυτής βάσισε ο ανάκριτής την απόφασή του και ο εισαγγελέας την σύμφωνη γνώμη του, με την εξάρθρωση της εγκληματική οργάνωσης εκλείπει η υποδομή που επιτρέπει την επανάληψη τέλεσης εγκλημάτων στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης .
Την περίφημη ¨κάθαρση¨στο χώρο της δικαιοσύνης, την θυμάται κανείς; αυτή που κατέληξε στην καταδίκη 4!!! ατόμων. Χώρια τα αστεία, μπορεί να υπάρχει συνέχεια στην δίκη, πάντως το μήνυμά που έστειλαν οι δικαστές είναι ότι αυτοί οι τύποι μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν και ας υπάρχουν 4 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, πράγμα απίστευτο σ'ένα κράτος δικαίου. Όσο για τον δικηγόρο, να κάνει την δουλειά του αλλά ας μην προκαλεί κιόλας, το αίμα του Παυλου Φύσσα είναι ακόμα νωπό, οικογένειες κλαίνε τους νεκρούς τους, αυτό ξέχασαν οι δικαστικοί λειτουργοί η έκαναν πως το ξέχασαν. Ας ελπίσουν οι κύριοι δικαστές να μην έχουμε άλλους νεκρους, αν ξεσαλώσουν οι χρυσαυγίτες το κρίμα στο λαιμό τους.
"Απέδειξαν, ότι συνεχίζει η δικαιοσύνη να αποτελεί, την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...."Όντως, όσο το έκανε μέχρι τώρα (στις καυτές υποθέσεις), το έκανε και σήμερα. Σήμερα το έκανε και λίγο παραπάνω. καλά τα λέει ρε.
Οι περισσότερες μεγάλες δίκες στην Ελλάδα (και όχι μόνο) κερδίζονται στην τηλεόραση. Οπότε δεν ξέρω γιατί κατακρίνεις τη στάση του. Αυτός τη δουλειά του κάνει, αφού λειτουργεί η δημιουργία εντυπώσεων. Αν είναι κάποιος για κλάματα, αυτοί είναι οι δικαστικοί και το αποδεικνύουν δυστυχώς (παρά αυτό που θέλουμε να πιστεύουμε) ακόμη μια φορά.Αν κάτι προκύπτει από όλο αυτό το χαμό, είναι η βαθιά διαφθορά του συστήματος (ΕΑ, ΕΥΠ, ΣΣ) που εξηγεί πολύ απλά γιατί δεν θα υπάρξουν ποτέ επαρκή στοιχεία για την καταδίκη του μορφώματος.
Μπραβο! αυτο ακριβως ηθελα να πω κι εγω! Αυτος κυνηγαει τη δημοσιοτητα! Απο το ΜΑΚΕΛΕΙΟ στις ειδησεις των 8, μεγαλο αλμα! Το κασε του ανεβαζει ο κυριος, πιθανοτατα το ονειρο του να ειναι ο Κουγιας.Διαφωνω με τον/την Θάμυρις δεν διαπαιδαγωγουμαστε καθολου να εχουμε εμπιστοσυνη στην ελληνικη δικαιοσυνη. Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος τοσο αφελης που να πιστευει ακομη στην διαφανεια και την αποτελεσματικοτητα της Ελληνικης "Δικαιοσυνης" στην χωρα μας. Σωριαζονται οι αποδειξεις (απο που να αρχισω?) απο τα τρανταχτα σκανδαλα που εχουν μεινει δεκαετιες στα χρονοντουλαπα ατιμωρητα μεχρι το στατιστικο γεγονος οτι η Ελλαδα βρισκεται μεσα στην πρωτη δεκαδα παγκοσμιως (!) σε διαφθορα!! Αλλα και ως πολιτες αυτης της χωρας ζουμε την αδικια, ατιμωρησια και εγκληματικη καθυστερηση απονομης δικαιοσυνης, σε ολες της τις εκφανσεις - βεβαια αρκει και μονο μια βολτα εστω και απεξω απο τις φυλακες για να μας πεισει ποιους καταδικαζει αυτο το συστημα της Δικαιοσυνης στην Ελλαδα... Ποιος ξερει ισως ο Καφκα πριν γραψει τα εργα του να εκανε και λιγο στην Ελλαδα..
κ Δημοκίδη έχετε επανειλημμένως εκφράσει την απέχθειά σας προς τις θεωρίες συνωμοσίας και στα εν γένει τσουβαλιάσματα του τύπου "όλα είναι οργανωμένο σχέδιο, είναι όλοι πουλημένοι (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δικαστές κλπ). Εξακολουθείτε να έχετε την ίδια γνώμη; Εγώ πάντως είμαι μια ανάσα από το να παραδεχτώ δημοσίως ότι ναι, μας ψεκάζουν...
Πάντως πρέπει να το ομολογήσω, δε θα μάθουμε ποτέ τι πραγματικά παίζεται, παραήταν καλό για να είναι αληθινό.Έχουμε διαπαιδαγωγηθεί με το έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη το οποίο σε γενικές γραμμές είναι ανάλογο της σοβαρότητας, ειλικρίνειας και εντιμότητας του ελληνικού πολιτικού φάσματος.Διαβάζοντας το άρθρο σου θυμήθηκα την αποφυλάκιση Ψωμιάδη, χρόνια έξω ο Μάκης λόγω "προβλημάτων υγείας¨ και όταν αποφάσισαν να τον χώσουν μέσα αφού τον έψαχναν δε θυμάμαι πόσο καιρό η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε ότι ο Μάκης δεν ήταν ύποπτος φυγής και τον αποφυλάκισαν με περιοριστικούς όρους.Φυσικά όλοι είχαν πάθει πλάκα με την απόφαση και γέλαγαν μέχρι δακρύων και φυσικά ο Μάκης την έκανε για άλλη μια φορά.Έχουμε εμπιστοσύνη, όμως, στην Ελληνική δικαιοσύνη.Το άλλο ανέκδοτο λέγεται πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
" γ) Ότι δεν θα ξανατελέσει όσο είναι έξω παρόμοια εγκλήματα. Οι ίδιοι δηλαδή που έκριναν ότι ΟΝΤΩΣ υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την εγκληματική του δράση -ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης- πιστεύουν ότι δεν θα κάνει έξω παρόμοια πράγματα. (Λες και θα πάψει με μαγικό τρόπο να είναι μέλος, λες και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεν είναι διαρκές αδίκημα!)"Μα, πάνε καλά... Πώς τους άφησαν να κυκλοφορούν ελεύθερους, από τη στιγμή που εκκρεμούν τέτοιες σοβαρότατες κατηγορίες;