Θρίλερ στις ΗΠΑ μετά τη διαφωνία στον προϋπολογισμό

Θρίλερ στις ΗΠΑ μετά τη διαφωνία στον προϋπολογισμό Facebook Twitter
2

Θρίλερ σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ελλείψει συμφωνίας στο Κονγκρέσο, η μερική διακοπή της λειτουργίας της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Είχε προηγηθεί η απόρριψη από τη Γερουσία του νομοσχεδίου χρηματοδότησης -περιορισμένης χρονικής διάρκειας- της κυβέρνησης που εγκρίθηκε νωρίτερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στο οποίο υπήρχαν σημαντικές αλλαγές στο νόμο της υγειονομικής περίθαλψης του προέδρου Ομπάμα (Obamacare).  

Πλέον όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται σε άδεια άνευ αποδοχών και οι υπηρεσίες διακόπτουν τις δραστηριότητές τους, με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεοπτικό μήνυμα του ανακοίνωσε ότι το ένστολο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνει κανονικά στην υπηρεσία του. Προειδοποίησε όμως το πολιτικό προσωπικό για πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις.

Είναι η πρώτη φορά, μετά από 17 χρόνια που Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί διαφωνούν σε περικοπές στον Προυπολογισμό. Έτσι πάνω από 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι, που θεωρούνται μη απαραίτητο προσωπικό βρίσκονται στον αέρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και οι ιστοσελίδες υπουργείων και υπηρεσιών, έχουν πλέον "πέσει".



2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM