Οι Smashing Pumpkins για αρχάριους

Οι Smashing Pumpkins για αρχάριους Facebook Twitter
18

Η Iris Prismaticae επιλέγει σήμερα τα 10+1 κομμάτια που θα σύστηνε σε ακροατές που δεν πολυείχαν έρθει σε επαφή ακόμα με το συγκρότημα...

1. I Am One

2. Today

 


 

 

 

 

3. Soma

 


 

 

 

 

4. Bullet with Butterfly Wings

 


 

 

 

 

5. Thru the Eyes of Ruby

(σε μια πιο uptempo, live εκτέλεση, αν και στους πιο υπομονετικούς θα πρότεινα τη studio version)

 


 

 

 

 

6. The Aeroplane Flies High

 


 

 

 

 

7. The End is the Beginning is the End

 


 

 

 

 

8. Ava Adore

 


 

 

 

 

9. The Everlasting Gaze

 


 

 

 

 

10. Stand Inside Your Love

 


 

(Από τα πιο όμορφα clips που έχω δει, επηρεασμένο από την Art Nouveau εικονογράφηση του Aubrey Beardsley για τη Σαλώμη του Wilde, αν και προσωπικά μου θυμίζει γερμανικό εξπρεσιονισμό.)

 

 

+1. Για όποιον ενδιαφέρεται να ψάξει την πιο πρόσφατη δουλειά τους, ένα κομμάτι του 2012. Δυστυχώς βέβαια πλέον τα καλύτερα τραγούδια των δίσκων τους, μετά το Machina, θυμίζουν τα απλώς όμορφα τραγουδάκια που, στην ως τότε παραγωγή τους, λειτουργούσαν σχεδόν ως fillers δίπλα στις κομματάρες.

 

The Celestials 

 

 

 Προσθέστε ελεύθερα :)

 

 

 

 

 

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

15 σχόλια
Πολύ καλές και σωστές οι επιλογές (για κάποιον που τώρα τους γνωρίζει) με τα SOMA και THRU THE EYES πάρα πολύ εύστοχα! (όπως και οι επιλογές στα σχόλια)Θα ήθελα να προσθέσω απ'την πλευρά μου το EYE απο το soundtrack του Lost Highway και αξίζει επίσης να πούμε οτι τα b-sides απ'τα singles των πρώτων χρόνων τους κρύβουν άπειρα διαμάντια.
Ειναι μεγάλο κρίμα ενας τόσο εμπνευσμένος καλλιτέχνης με μια μοναδική φωνή (τη μια στιγμή αγγελική και την επόμενη δαιμονισμένη με μοναδική χροιά, ανεξάρτητα απο το αν σου αρέσει ή οχι, είναι μοναδική) ο Billy Corgan, να το έχει χάσει τοσο πολύ σήμερα.http://loudwire.com/tags/billy-corgan/Απο τους αγαπημένους μου ακόμα, παρολαυτά.
Για κάποιον που θα επιθυμούσε σήμερα να ξεκινήσει να ακούει τις εμπνεύσεις του Κόργκαν και των λοιπών Smashing Pumpkins, θα του πρότεινα να αρχισει απο το διπλό Mellon Collie and the Infinite Sadness, ενα απο τα επιδραστικότερα αλμπουμ των 90ς απο το οποίο δεν περισσεύει κανένα κομμάτι κατα την άποψή μου, και μετά να το ξανακούσει. Και μετά να το ξανακούσει. Μετά τα πράματα θα πάρουν το δρόμο τους!
Ναι τα Disarm και Zero είναι όντως τραγουδάρες για τέρμα στα ηχεία... Όπως επίσης τα Marquis in Spades και Cherub Rock. Την πλήρωσαν για να χωρέσω τα 5, 6 & 7 που θεωρώ έξοχα και παραγνωρισμένα... Εξάλλου όπως πολύ σωστά το θέτει ο/η feste, όντως δεν υπάρχει λίστα για τους Smashing Pumpkins...Υ.Γ. Αλλά το Tonight, Tonight απλώς δε μου αρέσει. Γούστα... :-)
μια από τις πιο υποτιμημένες μπάντες (στο σύνολο της δισκογραφίας)Και χρόνια προσωπική αγάπη.Όσο αφορά τα τραγούδια τα διαμαντάκια είναι σε όσα δεν δημοσίευσαν στην μαγική περίοδο 1992-2000.Πάντα πίστευα ότι αυτοί που γουστάραμε τρελά SP αριθμούσαμε καμιά εκατοντάδα,u put a smile on my face.προσωπικά αγαπημένα:1.starla2.silverfuck3.Bodies4.Set the ray to Jerry+++ ...Στο Oceania τους έχασα είναι η αλήθεια,αν και το zeitgeist ήταν ωραίο.Χαιρετισμούς σε όσους έχουν απομείνει να ακούνε ακόμα,και καλή διαδρομή σε όσους την ξεκινήσουν τώρα.