Μπιλ Γκέιτς: Ο συνδυασμός «Ctrl+Alt+Delete» ήταν λάθος!

Μπιλ Γκέιτς: Ο συνδυασμός «Ctrl+Alt+Delete» ήταν λάθος! Facebook Twitter
16

Όποιος έχει χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στη ζωή του συσκευή που διαθέτει λογισμικό Windows, γνωρίζει σίγουρα τον συνδυασμό πλήκτρων «control+alt+delete». Στις πρώιμους υπολογιστές, πατώντας αυτά τα πλήκτρα, ο χρήστης πραγματοποιούσε επανεκκίνηση, ενώ στις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, ενεργοποιείται η οθόνη για το login ή το σύστημα διαχείρισης των εργασιών. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ως τώρα ήταν ότι ο συνδυασμός αυτός τελικά ήταν αχρείαστος και δημιουργήθηκε από λάθος!

Ο συν-ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ την προηγούμενη εβδομάδα και ερωτήθηκε από ποιον προέκυψε η ιδέα, ένας τόσο χρήσιμος συνδυασμός πλήκτρων να απαιτεί τρία δάχτυλα των χεριών. Ο Γκέιτς απάντησε κάπως αμήχανα:

«... Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μοναδικό κουμπί που που να ενεργοποιεί τη Security Screen και τον Task Manager, αλλά ο άνθρωπος που σχεδίασε το πληκτρολόγιο της IBM δεν το έκανε έτσι. Ήταν ένα λάθος!». Το κοινό που παρακολουθούσε τη συζήτηση ξέσπασε σε γέλια.

H στρατηγική που ακολούθησε η Microsoft να συνεργάζεται με άλλες εταιρείες, παρά να κατασκευάζει μόνη της τους υπολογιστές της, όπως η Apple, έκανε τα λειτουργικά συστήματα της να γίνουν παγκόσμιο πρότυπο. Προφανώς η στρατηγική αυτή είχε και τα μειονεκτήματά της.

 

Τech & Science
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM