Στο σημερινό ‘Α, μπα’: εγώ έχω μάθει αλλιώς...

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: εγώ έχω μάθει αλλιώς... Facebook Twitter
43

__________________

1.

ΚΆΘΕ φορά που μου γίνεται κάτι καλό σε οποιοδήποτε τομέα, (πχ ενα επιτυχημένο ραντεβού ή μια πρόταση για μια καλή δουλειά) αντί να ενθουσιαστω από την επιτυχία μου και να παρω θετική ενέργεια,  ισοπεδωνω τον εαυτό μου μεσα μου. Φτανω στο σημείο να πιστεύω οτι έγινε, έγινε χωρίς να το αξιζω. Τα βάζω με τον εαυτό μου γίνομαι σκατα και καθόμαι όλο το βράδυ ξύπνιος "αυτομαστιγώνοντας" τον εαυτό μου με όλα τα στραβά και ελαττώματα που εχω. Και έτσι, παει η γκομενα, παει και η δουλειά! Τι θα κάνω ρε συ α, μπα; πως θα αρχίσω ξανά να αφήνω τον εαυτό μου να ενθουσιαστεί ;- Autocorrect

Μου έβαλες πολύ δύσκολη ερώτηση. Σκέφτηκα και σκέφτηκα και σκέφτηκα και μου ήρθε η εξής ιδέα:

Η αυθόρμητη σου αντίδραση, δηλαδή αυτή που βγαίνει από τα βάθη του μυαλού σου, είναι η έντονη αμφισβήτηση. Η επιφάνεια της πραγματικότητας οδηγεί στα τάρταρα της αυτομαστίγωσης. Γίνεται να το αντιστρέψεις; Για προσπάθησε να εκπαιδεύσεις τον υποσυνείδητό σου μέσω της αντίθετης οδού. Σου τυχαίνει μερικές φορές να δεις κάποιο όνειρο όπου είσαι ευτυχισμένος επειδή έχει γίνει κάτι απίθανο ή χωρίς να ξέρεις γιατί; Μια γλυκιά ευχαρίστηση και αίσθηση ασφάλειας, όπως όταν ήσουν μικρός και γινόσουν ευτυχισμένος επειδή σου πήραν παγωτό;

Προσπάθησε, όταν σου συμβαίνουν καλά πράγματα, να επιστρέφεις σε αυτή την κατάσταση. Συγκεντρώσου στη χαρά, έστω και για δευτερόλεπτα. Μην περιμένεις να κρατήσει πολύ και μην περιμένεις να το επιτύχεις με τη λογική, γιατί η λογική θα σε οδηγήσει και πάλι στο υπόγειο.

Ποτέ δεν ξέρουμε σε ποιο ποσοστό είμαστε τυχεροί, σε ποιο ικανοί και σε ποιο τεράστιες αποτυχίες. Το μίγμα είναι ασταθές και μεταβάλλεται ακόμη και μέσα στην ημέρα. Το να προσπαθείς να το διαχωρίσεις είναι τρέλα, άσε που δεν χρειάζεται. Όλα θα τελειώσουν κάποτε, και μέχρι τότε, ας τα ζήσουμε φουλ βυθισμένοι μέσα στην πολυπλοκότητά τους.

__________________

2.

Είμαι σε σχέση από απόσταση πολύ καιρό τώρα, και δεν βρίσκω (βρισκούμε) τον τρόπο να το λύσουμε το πρόβλημα. Εκείνος άνεργος πολύ καιρό, εγώ με δουλειά κάπου στα Βαλκάνια. Εκείνος δεν θέλει να έρθει σε μένα γιατί λέει δεν μπορεί να φύγει από την Αθήνα, εγώ δεν βρίσκω δουλειά στην Ελλάδα. Νιώθω πλέον ότι απομακρύνεται και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να το αλλάξω, όσο και αν προσπαθώ. Αναρωτιέμαι πώς βρίσκει κανείς την δύναμη να χωρίσει ενώ αγαπάει ακόμα τον άλλον;- Tsapi

Μακάρι να αρκούσε η αγάπη! Δυστυχώς, όχι μόνο δεν αρκεί, αλλά μερικές φορές δεν είναι καν απαραίτητη.

Μολαταύτα, δεν χρειάζεται να πιέσεις το πράγμα για να έρθει σε λήξη αν δεν θέλεις. Εκ των πραγμάτων η κατάσταση θα διαλυθεί από μόνη της (έτσι πιστεύω, φαντάζομαι ότι το σκέφτεσαι κι εσύ). Αυτός βάζει την Αθήνα – δηλαδή ό,τι συμβολίζει την ζωή που ξέρει -  πάνω από μια κοινή ζωή μαζί σου. Δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε, είναι η επιλογή του. Τα καλά νέα είναι ότι αυτός ο τρόπος δεν αφήνει αμφιβολίες για το τι πραγματικά ήθελε ο καθένας.

Είναι δύσκολο, αλλά ο φάρος που μας οδηγεί είναι το να μην προδώσουμε τον εαυτό μας. Όσο το κάνεις αυτό, θα βγαίνεις από τις μάχες με μικρές γρατζουνιές μόνο.

__________________

3.

Ενώ έχεις συχνά εικόνες αυτοκινήτων δεν μας έχεις πει α) τί αυτοκίνητο οδηγείς (υποθέτω ότι ζώντας στην Καλιφόρνια οδηγείς) και αν αυτή η ερώτηση είναι προσωπική και δεν θέλεις να την απαντήσεις β) τί αυτοκίνητο θα ήθελες να οδηγείς, αν τα χρήματα δεν ήταν θέμα, αλλά να είναι αυτοκίνητο παραγωγής (έστω περιορισμένης) καινούριο ή παλιότερο (ελπίζω το τελευταίο) όχι custom made ή πρωτότυπο από έκθεση.-

Δεν ζω πια στην Καλιφόρνια! Πάει το αυτοκίνητο... Θα φανεί μάλλον πολύ περίεργο, αλλά θα ήθελα να οδηγώ ένα ΒΜW Z4. Είναι παλιό, είναι αστείο, αλλά η φαντασίωσή μου θέλω να έχει και μια πιθανότητα να πραγματοποιηθεί. Σε μπλε, αν γίνεται.

__________________

4.

βασικά ούτε και εγώ δεν ξέρω τι θέλω να ρωτήσω. το θέμα μου είναι ότι δεν έχω καθόλου θετική σκέψη και πραγματικά έχω πρόβλημα με αυτό γιατί δεν μπορώ να δω τίποτα με αισιοδοξία. έχω πολλά όνειρα και στόχους και φιλοδοξίες για τη ζωή μου και παρ' όλο που έχω σοβαρά κίνητρα, δεν μπορώ να κάτσω να διαβάσω για να μπω σε ένα από τα πανεπιστήμια που θέλω. λες να φταίει το ότι δεν περνάω καλά τώρα; βασικά μια χαρά έχω περάσει αλλά αυτό συμβαίνει κατά διαστήματα. ή μάλλον φταίει το ότι δεν έχω κάνει σχέση ποτέ... ξέρω είμαι κλασσική περίπτωση, αλλά απάντα μου σε παρακαλώ. βρίσε με κιόλας αν θες για να ξυπνήσω λίγο και να σταματήσω να χάνω άσκοπα μέρες από τη ζωή μου κάθε μέρα που περνάει.- ζώ στ' αλήθεια;

Το «δεν έχω κάνει ποτέ σχέση» το πέταξες τόσο εμβόλιμα που με κάνεις να υποψιάζομαι ότι αυτό είναι το βασικό σου πρόβλημα και τα υπόλοιπα είναι το παραπέτασμα, για να μην σε χαρακτηρίσουμε. Είναι;

Αν είναι, σου λέω με μεγάλη σιγουριά, ότι δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν έχεις θετική σκέψη. Οι σχέσεις είναι μια ολοκαίνουρια πίστα της ζωής που την περιπλέκει άλλο τόσο κι άλλο τόσο – δεν χαρίζει ηρεμία, το αντίθετο θα έλεγα. Μην βιάζεσαι να πηδήξεις σ' αυτά τα άγρια νερά, θα γίνει χωρίς να το καταλάβεις και πίστεψε με, χωρίς να το προσπαθήσεις.

Το διάβασμα είναι μια διαδικασία πολύ επίπονη, πολύ μοναχική και πολύ δύσκολη. Σε λίγους ανθρώπους έρχεται φυσικά χωρίς να καταπιεστούν. Οι υπόλοιποι υποφέρουμε όταν ΠΡΕΠΕΙ να μάθουμε κάτι, χωρίς να διαλέξουμε τι και με ποιον τρόπο. Ο καθένας βρίσκει τη δική του μέθοδο για να ξεγελάσει τον εαυτό του.

Εσύ όμως, πρέπει να ιεραρχήσεις τι μπορείς να αντιμετωπίσεις και πότε. Έχεις μια ανάκατη ερώτηση. Τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει πρώτο, και ποιο είναι αυτό που είναι στο χέρι σου να κάνεις πρώτο; Τα άλλα μπορείς να τα επεξεργάζεσαι, αλλά χωρίς να σταματάς να κάνεις αυτά που μπορείς να κάνεις μόνη σου.

__________________

5.

Πώς μπορώ να ξανά αρχίσω το blogging ;- Ju

Επειδή δεν είναι κάτι που πρέπει, αν δεν το κάνεις, υπάρχει λόγος που δεν το κάνεις. Ίσως δεν χρειάζεται να το κάνεις, γιατί αν ήθελες και δεν κρατιόσουν, θα στρωνόσουν και δεν θα ρωτούσες.

__________________

6.

"Bonjour από τη Λόντρα,

έχω παρατηρήσει μερικές φορές, όταν μοιράζεσαι με το κοινό σου ό,τι σου αρέσει (π.χ. ταινίες, βιβλία, κτλ), ότι κάποιοι στα σχόλια χαίρονται πολύ που κάποια σαν εσένα (δηλαδή ένας άνθρωπος τον οποίο εκτιμούν, θαυμάζουν, ή συμπαθούν χωρίς να τον γνωρίζουν),  έχει κοινά στοιχεία/γούστα. Μόνο σε εμένα αυτό φαίνεται κάπως ανόητο (π.χ. σαν να πω εγώ ότι η Τζολί κι εγώ πίνουμε Εβιάν, άρα κάτι σωστό κάνω) ή απλά είμαι κακός άνθρωπος; "- Beaker

Έλα καλέ.

Ίδιο είναι το Εβιάν με τις ταινίες και τα βιβλία;

Αυτό είναι το αόρατο νήμα της τέχνης που δένει την ανθρωπότητα και της δίνει μια κληρονομιά, μια συγγένεια και μια συνέχεια. Αυτό συμβαίνει επειδή μέσα στην θάλασσα αγνώστων που μας περιβάλλουν βρίσκουμε «φίλους», «συγγενείς», «συνοδοιπόρους». Με έναν άγνωστο που έχει αγαπήσει το ίδιο βιβλίο μας συνδέει μια κοινή εμπειρία, σα να ήμασταν μπροστά στο ίδιο γεγονός αλλά δεν έτυχε να συστηθούμε. Ένας ήρωας ταινίας είναι σαν ένας κοινός γνωστός που μπορεί να συμπαθήσαμε και οι δύο, ή και όχι, και μπορούμε να τον σχολιάσουμε και να τον κουτσομπολέψουμε, σαν να τον ξέρουμε από παλιά. Και πάει λέγοντας.

Αυτή είναι η χαρά του «μα δεν είναι τέλειο το βιβλίο;!» Είναι ένα κλείσιμο ματιού, του στυλ «εμείς οι δύο μοιάζουμε». Και για να σου πω την αλήθεια, στις πρώτες γνωριμίες, αντί να κάνουμε small talk για το πόσα λεφτά βγάζουμε και που μένουμε, καλύτερα να λέγαμε τις αγαπημένες μας ταινίες και τα αγαπημένα μας βιβλία, θα γινόταν πολύ άμεσο ξεσκαρτάρισμα.

__________________

7.

Ποια είναι η περίφημη συνταγή για τις μπριζόλες σου; Επιτρέπετε να ρίξω μία ματιά;- food daily lover

Όπως με όλες τις συνταγές, το κυριότερο είναι η πρώτη ύλη, και τις μπριζόλες που έφαγε ο Άρης τις είχε φέρει ο πατέρας μου από το Σουφλί. Εγώ απλώς τις έβαλα στο φούρνο με λεμόνι, λάδι και ρίγανη.

__________________

8.

"Γεια σου.

Δεν έχω ερώτηση, για να είμαι ειλικρινής, αλλά μια παρατήρηση: σχετικά πρόσφατα μού διεγνώσθη κατάθλιψη και δεν φανταζόμουν πόσο άσχημα μπορεί να είναι κανείς εξ'αιτίας αυτού του προβλήματος. Ο λόγος που γράφω είναι επειδή οι λίγοι φίλοι μου στους οποίους το ανέφερα μού είπαν τα γνωστά κλισέ ""snap out of it"", ""pull yourself together"" (είμαστε και στο εξωτερικό, βλέπεις) ή ότι θέλω άντρα. Δεν έχει σημασία, για τους σκοπούς της στήλης, εννοώ, τί το προκάλεσε- ο λόγος που γράφω είναι για να πω ότι δεν είναι αυτές οι σωστές αποκρίσεις, δεν περνάει έτσι. Ουφ. Αυτό. Συνεπώς, αν έχει κανείς κάποιον με κατάθλιψη, ας μην πει τα ίδια, ας διαβάσει κάτι, δεν ξέρω τι άλλο, ας ρωτήσει, κι εγώ διαβάζω και το συζητάω με τον γιατρό ακόμη για να δω τι μπορώ να κάνω, αλλά σκέφτηκα να το γράψω αυτό μήπως και το δει κανείς. Ίσως λέω και βλακείες, δεν ξέρω.

Ελπίζω να μην ακούγομαι σαν δάσκαλος που κουνάει το δάχτυλό του επικριτικά."- Ο Cookie Monster

Ίσως τώρα που το λες εσύ που το ζεις από μέσα, κάνεις έστω και έναν στους εκατό άπιστους να προβληματιστούν, να ρωτήσουν ή να διαβάσουν. Μακάρι.

Η φράση που με τρελαίνει περισσότερο από όλες είναι «όλα στο μυαλό είναι». ΝΑΙ, ΟΠΩΣ Η ΟΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΦΗ ΚΑΙ Η ΟΣΦΡΗΣΗ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ. Το μυαλό είναι το μόνο όργανο που μας συνδέει με τον έξω κόσμο, όλα στο μυαλό είναι, ναι. Οπότε, όπως πιστεύεις αυτό που βλέπεις, το ίδιο πιστεύεις και αυτό που σκέφτεσαι και νιώθεις. Το ίδιο πραγματικό είναι. Είναι τόσο πιθανό να πείσεις το μυαλό σου να μην τρελαίνεται από την στενοχώρια όσο να το πείσεις να βλέπει τον ουρανό πράσινο.

__________________

10.

"Μεγαλειοτατη, (κακα τα ψέμματα, το Α, μπασιλειο είναι πολύ καλή ιδέα και σίγουρα θα ερχόμουν να μείνω) καταρχήν εύχομαι υγεία και ευημερία σε όλο το βασιλικό γένος! Υποβαλλω με ολο το σεβασμό και ολη την ευλάβεια μου την ερώτηση μου στο παρακάτω μέρος αυτής της ηλεκτρονικής επιστολής.

""Δεν παίζει να καταφέρω να τους κανω να πιστέψουν ότι ΔΕΝ είμαι αυτός που νομίζουν, εκτός βέβαια και αν τους μεθυσω με τζιν τονικ. Η μήπως μπορώ; Και στην τελική τώρα που το σκέφτομαι, (μήπως δεν) θα έπρεπε να με νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι για μένα;"""- Ε; δεν ακουσα καλα!

Πριν μεθύσετε, ρώτα τους γιατί πιστεύουν αυτό που πιστεύουν. Φαντάζεσαι να έχουν δίκιο;

__________________

11.

"Γεια σου α μπα,

Γίνεται να γίνει κάποιος περισσότερο ετοιμόλογος; Υπάρχει τρόπος; Τι είδους ταλέντο είναι αυτό δηλαδή, εξασκείται; Γιατί άλλοι είναι περισσότερο και άλλοι πολύ περισσότερο; Γιατί ενώ μπορώ να απαντήσω κάτι εχμ, ας το πούμε εξυπνότερο από αυτό που μου έρχεται πιο γρήγορα, το γυροφέρνω στο μυαλό μου αρκετή ώρα μετά και μου 'ρχεται κάτι καλύτερο;"- must-ίχα

Αχ, αυτό το ταλέντο, θα το αντάλλαζα με άλλα τρία-τέσσερα, αν είχα τρία-τέσσερα να δώσω.

Αχ.

Είναι σπάνιο χάρισμα η ευστροφία αυτού του είδους, και είναι συνδυασμός πολλών πολύτιμων συστατικών. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση, γνώσεις, σιγουριά, χιούμορ, ευφυία – για ένα από αυτά θα χαρίζαμε το νεφρό μας (εντάξει, όχι. Ή μήπως ναι;) Ποιος συνδυάζει όλα αυτά μαζί; Αυτοί που μπορούν, κάνουν καριέρα που βασίζεται κυρίως σ 'αυτό το χάρισμα. Τόσο σπάνιο είναι.

Οπότε, τι να σου πω. Κι εγώ θα ήθελα να είμαι ετοιμόλογη. Για την ώρα αρκούμαι παρακολουθώντας τους ετοιμόλογους, ενώ μου τρέχουν τα σάλια. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι αν δεν είναι αποτέλεσμα αίσθησης ανωτερότητας, το πράγμα πάει καλύτερα όταν είμαστε σε οικείο περιβάλλον. Είναι μια νοητική άσκηση, μια ακροβασία ευφυίας, που χρειάζεται λίγο stretching πριν, για ζέσταμα. Εκεί που το χρειάζεσαι περισσότερο (με αγενείς υπαλλήλους, κουτσομπόληδες συγγενείς), εκεί είναι που σε εγκαταλείπει περισσότερο.

__________________

12.

"Α,μπίτσα

είμαι με ένα παιδί εδώ και λίγο καιρό και τα πάμε σε γενικές γραμμές πολύ καλά. Υπάρχει όμως κάτι που με απασχολεί αρκετά. Κάθε φορά που κάνουμε σεξ, αρχίζει να βρίζει τα Θεία. Εγώ έχω μεγαλώσει σε θρησκευόμενη οικογένεια, έχω μάθει αλλιώς, και η όλη κατάσταση με έχει προβληματίσει αρκετά. Τί μπορώ να κάνω ? Δεν θέλω να τον χωρίσω γιατί έχω πολλά συναισθήματα για αυτόν, περνάμε όμορφα μαζί, έχει χιούμορ και είναι πολύ καλή ψυχή. Σκέφτομαι μήπως είμαι υπερβολική, αλλά τί να κάνω ? κάθε φορά που συμβαίνει νιώθω πολύ άβολα και δεν μπορώ να ευχαριστηθώ και την πράξη."- Μαριλένα

Πάρε του μια μάσκα, από αυτές που έχουν μπαλάκι για το στόμα. Δεν υπάρχει στα σούπερ μάρκετ, αλλά αν τη βρεις, και δε θα μπορεί να μιλήσει, και θα βάλετε αλατοπίπερο στη ζωή σας. Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

(Μαριλένα συγχώρεσε με! Μου ήταν αδύνατο να απαντήσω χωρίς να κάνω πλάκα. Αν όμως κάνεις εσύ πλάκα, να ξέρεις ότι διάβασα την ερώτηση πάνω από είκοσι φορές, και γέλασα το ίδιο κάθε φορά. Αυτό βέβαια ισχύει ακόμη και αν ρώτησες στα σοβαρά.)

Είδατε το 'Α  μπα' στη έντυπη έκδοση της Lifo;

43

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Έφυγες καλή μου Α'μπα από την Καλιφόρνια;Ελπίζω να συνεχίζεις ακόμα να γνωρίζεις την αγάπη. Και φυσικά κι αυτή η αλλαγή να είναι για το προσωπικό σου καλό, όφελος και εξέλιξη.Τώρα γιατί εγώ ένιωσα μια απροσδιόριστη δυσαρέσκεια - στα όρια της θλίψης γι' αυτό δεν το γνωρίζω. Σαν κάποιος δικός μου άνθρωπος, που εκτός απ' την απόλαυση που μου χαρίζει να τον διαβάζω, λειτουργεί και σαν γέφυρα για ένα μακρινό τόπο που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επισκεφτώ ποτέ. Εγωιστικός λόγος σίγουρα.
No 8.Επειδή έχω περάσει μια κατάθλιψη θα προσπαθήσω να σου πω (πολύ επιφυλακτικά) δυο βασικά πράγματα που βοήθησαν εμένα. 1. Αποδέξου την κατάσταση και μην την αφήσεις να σε πανικοβάλει. Δεσ' το σαν να έχεις σπάσει ένα πόδι που πρέπει να κάνεις λίγο υπομονή και να το φροντίσεις για να γίνει καλά. Θα γίνει καλά κάποια στιγμή. 2. Μίλα με το γιατρό σου όσο πιο ανοιχτά γίνεται. Το να ζητάς τη βοήθεια από έναν επαγγελματία είναι σαν να έχεις φτάσει ήδη στα μισά του δρόμου :)3. Μην περιμένεις από τον περίγυρο σου να καταλάβει. Η κλινική κατάθλιψη δεν είναι απλώς μια κακή διάθεση. Το μόνο που καταφέρνεις με το να το συζητάς με φίλους είναι να σε κάνουν να νιώθεις σαν "τρελός" ή αδύναμος. Δεν χρειάζεσαι τέτοια "ενέργεια" γύρω σου. Αδύναμοι για μένα είναι αυτοί που δεν έχουν τα κότσια να ζητήσουν βοήθεια και δουν τι πραγματικά τους συμβαίνει. 4.Έχε εμπιστοσύνη στο μυαλό σου και στο γιατρό σου. Είναι μια επίπονη διαδικασία, παίρνει χρόνο αλλά πίστεψέ με....βγαίνεις καινούργιος από εκεί. Και το καλό με τη σωστή ψυχανάλυση είναι ότι στο τέλος δεν σου δίνει λύσεις. Σου μαθαίνει να τις βρίσκεις μόνος σου. Σου δίνει μια δύναμη που ποτέ δεν ήξερες ότι είχες...... Και κυρίως είναι σημαντικό να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος σου :))
Καλησπερα!!η ερωτηση μου ειναι προς εσας:πως στελνουμε ερωτηση στην Α μπα ? Ψαχνω στη σελιδα για σχετικη παραπεμψη και δεν βρισκω !οποιος μπορει ας επισυναψει το συνδεσμο ! Ευχαριστω
#1Δες το λίγο πιο κυνικά: Δεν έχει σημασία το γιατί πραγματοποιήθηκε η επιθυμία σου, σημασία έχει ότι το ήθελες και έγινε.Τα κίνητρα με τα οποία οι άλλοι άνθρωποι μας δίνουν αυτά που ζητάμε, ακόμα και αν αντικειμενικά έχουμε "όλα τα προσόντα", πολλές φορές είναι τόσο αδιευκρίνιστα ή απροσδόκητα, που νομίζω ότι θα σαλτάραμε αν ζυγίζαμε το τι αξίζουμε και τι όχι με βάση αυτά. Αν έχουμε υπάρξει έντιμοι κατά την διεκδίκηση, νομίζω ότι αρκεί για να κοιμόμαστε ήσυχοι. Το γιατί και το πώς που σχετίζεται με αποφάσεις άλλων ανθρώπων δεν είναι δική μας ευθύνη.Αν ειλικρινά πιστεύεις ότι τα "τυπικά προσόντα" σου δεν δικαιολογούν αυτά που έχεις καταφέρει, σκέψου ότι μάλλον διαθέτεις έναν μηχανισμό που δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις αυτή τη στιγμή. Μπορεί π.χ. να μην δουλεύεις πολύ αλλά να αποδίδεις περισσότερο σε λιγότερο χρόνο. Μπορεί να έχεις λιγότερα πτυχία αλλά να είσαι πιο ευφυής. Μπορεί να είσαι απλά γοητευτικός και να σου κάθονται οι δουλειές και οι γυναίκες. Και αυτό ταλέντο είναι και μάλιστα μεγάλο. Enjoy it.
11. Γεννιέσαι ετοιμόλογος,δεν γίνεσαι.Όπως είπε και η Α μπα,είναι χάρισμα.Η το χεις η δεν το χεις.Και τι δεν θα δινα για να το είχα! Από την δική μου εμπειρία,όσο περνάνε τα χρόνια υπάρχει βελτίωση,που όμως έχει να κάνει πιο πολύ με την αναγκαία θωράκιση από οποιονδήποτε ξεπερνάει τα όρια.Στα 20 κοκκίνιζα,στα 40 απαντάω κι όποιον πάρει ο χάρος!Στα 80 θα το χω τελειοποιήσει! :)
8: Πες τα!!! Είναι τέχνη να μπορείς να το βουλώνεις όταν χρειάζεται. Έχω πάψει να λεω σε συγκεκριμένους φίλους διάφορα που με απασχολούν για να μην ακούσω πάλι το γνωστό : " έλα μωρέ, μην τρελένεσαι, όλα στο μυαλό είναι"..Μα δε στο λέω για να μου πεις αυτη την @@@..στο λέω για να το πω κάπου αρχικά και αν έχεις κάτι άλλο να πεις δεκτό...αλλιώς απλά άκου. Οπότε ούτε βλακείες λες, ουτε άδικο έχεις..πρέπει όλοι να προσέχουμε τι λέμε..κι αν δε ξέρουμε τι να πούμε ας μη μιλάμε καθόλου. Εξάλλου : ο,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό..χαχαχαχαχαχαχχαχαχαThumbs up και για το σχόλιο της Λένας. Ειδικά η τελευταία πρόταση.
Ρε παιδιά πολύ την αποπαίρνετε τη Μαριλένα και νομίζω πως ρωτούσε σοβαρά. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ γέλασα, αλλά απ' την άλλη, αν και δεν έχω κανένα θρησκευτικό αίσθημα, οι βρισιές τέτοιου είδους πάντα μου ηχούν πολύ άσχημα. Και ειδικά αν ήταν πάνω στο σεξ νομίζω πως θα ξενέρωνα, δεν έχει καθόλου να κάνει με "dirty talk", πιατεύω πως απλώς ακούγεται πολύ αισχρό να πεις π.χ. γ** την παναγία σου, άσχετα αν πιστεύεις εσύ ή ο άλλος σε παναγίες ή όχι.Προτείνω απλά να του πεις πως σε ενοχλεί, δε νομίζω πως θα είναι τόσο δύσκολο να το κόψει.
#2: Παρόλο που γενικά συμφωνώ με την απάντηση της Άμπα, η αλήθεια είναι ότι οι δύο πρώτες φράσεις της με εξέπληξαν λιγάκι . Ίσως γιατί εγώ τα τελευταία χρόνια έχω αναθεωρήσει αρκετά σ’ αυτό το θέμα. Συγκεκριμένα πιστεύω ότι για να νικήσουν 2 άνθρωποι τα εμπόδια που τους κρατάνε μακριά και να είναι μαζί, το παν είναι η αγάπη. Δεν εννοώ βέβαια ότι όταν κάποιος δεν το κάνει δεν αγάπησε τον άλλον καθόλου και ποτέ, αλλά ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΌΣΟ ΓΙΑ ΝΑ…: αλλάξει την πόλη του ή την δουλειά του, αφήσει την εργένικη του ζωή, έρθει σε αντίθεση με φίλους ή συγγενείς για να υποστηρίξει την σχέση (…μπορεί να συμπληρώσει κανείς οποιοδήποτε άλλο εμπόδιο δεν ξεπερνιέται, γιατί νομίζω ότι ταιριάζει σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Επίσης μπορεί σχεδόν πάντα να αντικαταστήσει το γνωστό που λένε όλοι «δεν ήταν το κατάλληλο timing”…).Δεν είναι η αγάπη μια κατάσταση ON/OFF, γιατί παίζει μεγάλο ρόλο το μέγεθος της και η κατάταξη της συγκεκριμένης σε σχέση με τις άλλες «αγάπες» της ζωής κάποιου.
(Είδατε το 'Α μπα' στη έντυπη έκδοση της Lifo;): Το είδαμε, το είδαμε (26-09-2013, σελ 54) ολοσέλιδο και με γκραβούρες και κουλ απαντήσεις... Άντε και σε ανώτερα.Ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος σου; Προτείνω εκπομπή στο μελλοντικό Lifo TV; :-)
#1: όπως λες κι εσύ "Φτανω στο σημείο να πιστεύω οτι έγινε, έγινε χωρίς να το αξιζω." και "πως θα αρχίσω ξανά να αφήνω τον εαυτό μου να ενθουσιαστεί ;": Ψάξε να δεις πότε άρχισες να σκέφτεσαι αρνητικά, τι συνέβη και άρχισες να θεωρείς ότι δεν αξίζει να σου συμβεί κάτι καλό :)
Ενοχικο συνδρομο, δεν εχει σημασια τι και ποιος βοηθησε να δημιουργηθει. Σημασια εχει να μην το αφησεις να σου φρεναρει τη ζωη. Δυο τροποι για να φυγει1- Σε βοηθαει καποιος ειδικος.2- Η ζωη στα φερνει απο μονη της τοσο δυσκολα, εχεις μπαφιασει τοσο πολυ να δεις ασπρη μερα, που οταν τελικα δεις τον ηλιο να λαμπει ξερεις οτι δεν χρωστας σε κανεναν τιποτε και το φχαριστιεσαι μ' ολη σου την ψυχη. Πιστευω η πρωτη λυση ειναι η πιο συμφερουσα και η λιγοτερο χρονοβορα :)
11: Οι Άγγλοι το λένε wit (και πιο συγκεκριμένα repartee - από τα Γαλλικά - η γρήγορη και κοφτερά έξυπνη απάντηση), και υπήρχαν εποχές που ήταν ένα πολύ σημαντικό προσόν για τους μορφωμένους και καλλιεργημένους της εποχής. Λέγεται ότι μέχρι και ο Oscar Wild το ζήλευε σε άλλους. Σήμερα δυστυχώς δοξάζουμε τους άξεστους και ηλίθιους. Πότε δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που διάβασα την σκηνή της λογομαχίας στην ταβέρνα του Σιρανό ντε Μπερζεράκ με τον Βαλβέρτ (στην πρώτη πράξη στο θεατρικό του Ροστάν).Ο ετοιμόλογος Συρανό, μονομαχεί με τον αγροίκο, συνθέτοντας ταυτόχρονα μια μπαλάντα. Μονομαχεί δηλαδή ταυτόχρονα σε 2 επίπεδα, τεχνικής στο σπαθί και εγκεφαλικό. Απίστευτη σκηνή. Αυτή σκέφτηκα είναι μια υπερδύναμη που θα ήθελα να είχα. ΥΓ. και μην πεταχτεί κανένας να πει "αρχή Λενφου"... :-))