Πόσο πάει το ανθρώπινο κρέας;

 

Τρώω κρέας, αλλά όχι και με τρομερή υπερηφάνεια. Είναι απ' τα πράγματα που κατανοώ ότι -στην εποχή που ζούμε, και με τα υποκατάστατα που υπάρχουν- θα μπορούσα να μην κάνω, και καμιά φορά νιώθω άσχημα ως φιλόζωος. 

 

Πριν λίγο είδα στο scouter εικόνες από μία εκδήλωση που έκαναν οι vegans της Θεσσαλονίκης.

Παρ' ό,τι οι περισσότεροι κρεατοφάγοι περνούν στην αντεπίθεση (η καλύτερη άμυνα, ακόμα και για τις καταπιεσμένες τύψεις που μπορεί να έχουμε, είναι η επίθεση) και μιλούν άσχημα για όσους δεν τρώνε ζωα, εγώ κατανοώ και σέβομαι απόλυτα τη μαχητικότητά τους. 

 

Αντιγράφω:

 

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο ΧΑΝΘ της Θεσσαλονίκης, η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους χορτοφάγους.

 

Πόσο πάει το ανθρώπινο κρέας;

 

Η συλλογικότητα Vegan Thessaloniki και η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία διοργάνωσαν εκδήλωση για το αληθινό κόστος της κρεοφαγίας στα πλαίσια του Greenwave Festival 2013, παίρνοντας θέση απέναντι στο μαρτύριο των ζώων που δε μπορούν να μιλήσουν.

 

"Είμαστε όλοι κρέας:Το αληθινό κόστος της κρεοφαγίας".

 

Το ραντεβού αφορούσε μια ανοιχτή συζήτηση πάνω στο θέμα της ηθικής επιλογής των σύγχρονών καταναλωτών που αρνούνται να βάλουν κρέας στο τραπέζι τους.

 

Προβλήθηκε η ομιλία του ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ζώων, Gary Yourofsky και μετά ακολούθησε γυμνό περφόρμανς με τίτλο "Πόσο πάει το ανθρώπινο κρέας;"

 

Πόσο πάει το ανθρώπινο κρέας;

 

Πόσο πάει το ανθρώπινο κρέας;

 

"Πρωταγωνιστές" του installation με τα γυμνά, τυλιγμένα σε συσκευασία κρεοπωλείου, ανθρώπινα κορμιά, οι γνώριμοι δράστες των γυμνών περιπάτων στην Θεσσαλονίκη, μαζί με άλλους τρεις Θεσσαλονικείς. Παράλληλα και καθ' όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο σημείο υπήρξαν ενδιαφέρουσες δράσεις και event στα πλαίσια του Geenwave Festival που ολοκληρώθηκε χθες.

 

Πόσο πάει το ανθρώπινο κρέας;

 


 

 

 

Κάθε χρόνο 49 δισεκατομμύρια ζώα θανατώνονται από τις βιομηχανίες κρέατος, γάλατος και αυγών και άλλα τόσα εκατομμύρια ζώα στο κυνήγι, τις δοκιμές φαρμάκων και καλλυντικών και άλλες δραστηριότητες του ανθρώπου.

 

>>>

 

vegan-thessaloniki.blogspot.gr

 

facebook.com/GreenWaveThess