Μεγαλοκοπέλα, άσχημη και χωρίς γκόμενο

Μεγαλοκοπέλα, άσχημη και χωρίς γκόμενο Facebook Twitter
66
Μεγαλοκοπέλα, άσχημη και χωρίς γκόμενο Facebook Twitter

Κυριακή, νωρίς το απόγευμα στην Αυλή, το «καπηλειό» στου Ψυρρή. Το στενό που κάποτε ήταν ο κοινόχρηστος χώρος των αντικριστών σπιτιών, τώρα είναι ένα φοιτητοστέκι που είναι πάντα τίγκα, ό,τι ώρα και να περάσεις. Πρέπει να έχεις μεγάλη τύχη για να βρεις τραπέζι.

Χθες σταθήκαμε τυχεροί. Έτσι νομίσαμε. Την ώρα που μπαίναμε, ένα ζευγάρι πλήρωνε για να φύγει. Έτσι, καθίσαμε δίπλα σε τρεις μεγαλοκοπέλες που δεν ξέρω αν είχαν ήδη φάει ή μπορούσαν να μιλάνε με γεμάτο το στόμα, πάντως δεν το έκλεισαν ούτε λεπτό. Η μία είχε μία βραχνή, εκνευριστική φωνή που τη χρησιμοποιούσε με όλη την ένταση και επαναλάμβανε συνέχεια και συνέχεια ότι δεν έχει γκόμενο, ότι είναι σε διάσταση με τον σύζυγό της και ότι είναι από τη Μυτιλήνη. Επίσης, διαλαλούσε ότι είναι δασκάλα. Αν έτσι είναι οι δασκάλες του σημερινού σχολείου, θα προτιμούσα το παιδί μου να μείνει στο σπίτι, δεν θα ήθελα να έχει καμία επαφή με τέτοιον εκπαιδευτικό. [ΟΚ, δεν έχω παιδί].

Αφού λογόφερε με τον απέναντι, έναν πάρα πολύ ανεκτικό και ήρεμο κύριο -που τον συνόδευαν δύο επίσης ευγενικές κυρίες, τέρατα ψυχραιμίας- επειδή της έκανε μία παρατήρηση [δεν άκουσα τι της είπε, αλλά εκείνη ούρλιαζε: «δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι δεν έχω γκόμενο»] άρχισε ένα παραλήρημα ασυναρτησιών περί ελευθερίας και δημοκρατίας -ότι δεν πιστεύει στη δημοκρατία κι ότι πρέπει να καταργηθεί. Κι όταν ο κύριος της είπε «τότε, Εύα» [Εύα την έλεγαν] «να σταματήσει εδώ η κουβέντα μας, γιατί δεν θέλω να κάνω διάλογο με φασίστες», την έπιασε αμόκ και άρχισε να φωνάζει «ναι, φασίστρια είμαι και ψηφίζω χρυσή αυγή, έχεις ’κανα πρόβλημα;» (υπενθυμίζω ότι αυτή η κοπέλα είναι δασκάλα). 

Η Εύα δεν είχε κανένα πρόβλημα να φωνάζει σαν τρελή «είμαι φασίστρια και ψηφίζω χρυσή αυγή, ρε», όση ώρα οι τρεις απέναντί της συνέχιζαν να της μιλούν κόσμια και προσπαθούσαν να την καλμάρουν, αλλά κανείς από τα γύρω τραπέζια δεν αντέδρασε, συνεχίσαμε να τρώμε το φαΐ μας και να πίνουμε μπίρες. Θα μου πεις τι να κάνεις; Να ασχοληθείς με μια τρελή που μπορεί και να είχε γίνει τύφλα και να μην ήξερε τι έλεγε; Να επέμβεις στο παραλήρημα κάποιας που τσίριζε και έλεγε επανειλημμένα «δεν έχω γκόμενο» [θα πρέπει να το ακούσαμε πάνω από είκοσι φορές σε σαράντα λεπτά] και διαλαλούσε ότι ψηφίζει χρυσή αυγή; Τι ωφελεί ο διάλογος με κάποιον ανεγκέφαλο, ηλίθιο, αγριάνθρωπο;

Είναι μάταιο να προσπαθείς να τα βάλεις με τη βλακεία. Είναι πολύ δύσκολο να τη διαχειριστείς και χρειάζεται να είσαι τέρας ψυχραιμίας για να την αντέξεις [θαύμασα πραγματικά τη μία από τις δυο κυρίες που της μιλούσε λες και απευθυνόταν σε 5χρονο παιδάκι, απίστευτα γλυκά και συγκρατημένα, ακόμα κι όταν η ακαταλόγιστη ετοιμαζόταν να τους φέρει όλο το τραπέζι στο κεφάλι].  

Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες φορές έχω συγχιστεί τόσο. Μέσα στο κεφάλι μου έφαγε πολλές μπουνιές κι άλλα τόσα χαστούκια, κι ευτυχώς που έχεις κι αυτή τη δυνατότητα να κάνεις ό,τι θέλεις μέσα στο μυαλό σου για να εκτονώνεσαι και να προλαβαίνεις το κακό. Και μη μου πεις ότι δεν έχεις «σκοτώσει» κανέναν κάγκουρα οδηγό που περνάει τα φανάρια με κόκκινο ή τον νταλικιέρη που σου κλείνει το δρόμο και δεν σε αφήνει να τον προσπεράσεις, ή δεν έχεις «χαστουκίσει» την ξινή στην υπηρεσία που βαριέται να σε εξυπηρετήσει. Δεν το κάνεις όμως στ’ αλήθεια. Συγκρατιέσαι, γιατί αν δεν συγκρατηθείς γίνεσαι ίδιος και χειρότερος με αυτά που μισείς, επειδή η βία δεν είναι λύση κλπ. κλπ. Παίρνεις βαθιές ανάσες, σκέφτεσαι λογικά και χαλαρώνεις. Και μετά, όταν γυρίσεις στο σπίτι, το ξανασκέφτεσαι και ξανασυγχίζεσαι και αισθάνεσαι βλάκας που δεν ξέρεις ούτε πώς είναι ορθό να αντιδράσεις ούτε πώς να το χειριστείς.

Μετά από ένα μαρτυρικό 40λεπτο πλήρωσαν το λογαριασμό, αντάλλαξαν και τηλέφωνα με τους απέναντι και έφυγαν. Και μας ησύχασε λίγο το κεφάλι. Βγαίνοντας από το μαγαζί μετά από ώρα, είδαμε την Εύα και τις φίλες της έξω στο δρόμο να παίρνουν τα τηλέφωνα δυο νεαρών με ξυρισμένα κεφάλια -ο ένας από αυτούς έλεγε στην ακαταλόγιστη «θα περιμένω να με πάρεις». Τα γκαρίσματά της «δεν έχω γκόμενο» είχαν πιάσει τόπο.

66

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Αυτές εδώ πάντως και νέες είναι και άσχημες δεν τις λες και γκόμενους φαντάζομαι έχουν αλλάξει μερικές ντουζίνες (παρά ταύτα προκαλούν αηδία)http://whitewomenfront.blogspot.co.uk/2012/01/2012.htmlΝομίζω πως λίγο καρικατούρα η συγκεκριμένη εικόνα. Είναι επίσης άδικο να υπονοούμε πως οι μεγάλες, άσχημε και χωρίς γκόμενο έχουν τάσεις προς ΧΑ. Συγγνώμη αλλά το βλέπω ως διάκριση σε βάρος όσων εκείνων δεν διαθέτουν το "άρειο πρότυπο" (νέα, ωραία και σε σχέση)
Οι ιδιότητες "μεγαλοκοπέλα, άσχημη και χωρίς γκόμενο" δεν σχετίζονται με την ιδιότητα της χρυσαυγίτισσας. Για ποιο λόγο αναφέρονται με μάλιστα όχι με τόσο διακριτικό και respectful (προς τα άτομα που διαθέτουν τις συγκεκριμένες ιδιότητες) τρόπο; Για ποιο λόγο ομαδοποιούνται στον τίτλο με την ιδιότητα του οπαδού του συγκεκριμένου ναζιστικού σχηματισμού; Αν κάποιος έγραφε σε τίτλο άρθρου "Αράπης, δύσοσμος και μπακούρι. Α και κλέφτης και βιαστής" πως θα εκλάμβανες; Δεν σου καταλογίζω πρόθεση αλλά λίγο προσοχή ρε αδελφέ. Τι σχέση έχει η αναφορά στις φυσικές χάρες κάποιας με τις ιδεολογικές της πεποιθήσεις;
Με τον τίτλο σας και μόνο προωθείτε αρνητικά κοινωνικά στερεότυπα σχετικά με την ηλικία, την εμφάνιση και το φύλο. Σε περίπτωση που δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας, να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν εξαιτίας των διακρίσεων αυτών. Εφόσον θέλατε να απαντήσετε στις ιδέες της, μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε επιχειρήματα- εφόσον θέλατε να στηλιτεύσετε τη συμπεριφορά της, οφείλατε να σκεφτείτε ένα πιο θετικό & δημιουργικό τρόπο να το κάνετε. Το λυπηρό στην όλη υπόθεση είναι ότι συμπεριφέρεστε με αλαζονεία και βαρβαρότητα και δεν το βλέπετε. Και το επικίνδυνο, ότι αρθρογραφείτε σε ΜΜΕ και μοιάζετε να μην αντιλαμβάνεστε τι ευθύνη συνεπάγεται αυτό. Σας εύχομαι στα επόμενα πονήματά σας να συμπεριφερθείτε με μεγαλύτερη σύνεση, κάτι που φυσικά θα περίμενα και από τον/την editor, που μοιράζεται μαζί σας την ευθύνη της δημοσίευσης ενός τέτοιου κειμένου.
Ρε φίλε! Μπήκα στο λινκ, και τι να δω στα πλαϊνά μπανεράκια? Free palestine! Και εγώ που το ασπάζομαι, τι κάνω δηλαδίς? Ταυτίζομαι κάπου με τα χρυσάβγουλα? Πόνεσε το μυαλό μου! Βοήθεια! Τι είμαι?
@Caricature Χαλάρωσε τα αυγά δεν το κάνουν επειδή όντως τους νοιάζει η ελευθερία ενός καταπιεσμένου λαού(μην ξεχνάς είναι και μουσουλμάνοι οι Παλαιστίνιοι,και δεν γουστάρουν μία τους μουσουλμάνους).Απλά ότι αντισημιτικό μπορούν να βρουν το χρησιμοποιούν όπως θέλουν.Εκεί έγκειται η διαφορά.
Πάρε διό ράδιο αρβύλες"Ο καπιταλισμός, το όπιο των λαώνhttp://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-kapitalismos-to-opio-twn-lawn?COLLCC=2387403575&#.UkGblrP0pUEΤο χρυσό κλουβί του καπιταλισμούhttp://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-chruso-kloubi-tou-kapitalismou#.UkGblrP0pUE"Σε σίγουρα λαϊκιστικά μονοπάτια πατάνε.
Πραγματικά,συγκρίνεις τον αντικαπιταλισμό με τον "αντικαπιταλισμό" της Χ.Α..Αυτά που μου λίνκαρες τα διάβασες καθόλου να δεις για τι μιλάνε;Σιωνιστές,Μ.Κ.Ο.,ρατσισμός,εθνική ομοιογένεια κ.λ.π..Δηλαδή το κεφάλαιο είναι "κακό" όταν είναι ξένο εκ του δυτικού κόσμου,όταν εκμεταλλεύεται τους Έλληνες και όχι τους ξένους.Αλλιώς όλα καλά.Στο πλευρό Μάνεση,Μπόμπολά,Αλαφούζου.Επικίνδυνα παιχνίδια παίζεις φιλαράκι.Μπερδεύεις τον σοσιαλφασισμό και τον εθνικοσοσιαλισμο με τον σοσιαλισμό,τον κομμουνισμό,την αναρχία και τον αντικαπιταλισμό.Ότι τα αυγά έχουν μελετήσει και Μαρξ δεν είναι και καινούριο νέο,για να εντάξουν κάποιες απόψεις του μέσα στην γραμμή τους και να απορροφάνε κόσμο(συγχυσμένους κυρίως) από παντού.Τέτοιες γραμμές ούτε οι Νεοδημοκράτες πλέον δεν τις ασπάζονται(πλην Γεωργιάδη,Βορίδη,Σαμαρά).Εξακολουθείς να είσαι πιστός στην θεωρία των άκρων.Δεν θα κάτσω να συζητήσω άλλο μαζί σου.Είδα και τις άλλες φορές τι έγινε εν τέλει.Μάλλιασε η γλώσσα μου,ή μάλλον τα δάχτυλα μου από το γράψιμο.
Nazism (ήτοι National Socialism) ξέρεις τι σημαίνει; Ποιος το είπε αυτό; "We are enemies of today’s capitalistic economic system for the exploitation of the economically weak, with its unfair salaries, with its unseemly evaluation of a human being according to wealth and property instead of responsibility and performance, and we are determined to destroy this system under all conditions."
Διάβαζε καλύτερα τι σου λένε άλλη φορά.Ο Μαρξ δεν ήταν σύγχρονος του Χιτλερ και του Μουσολίνι.Ξέρανε τι κάνανε,είχανε διαβάσει.Τα ίδια που λέγανε αυτοί τα ίδια λένε και τα αυγά.Το να κατηγορείς τον Μαρξ(που έκανε ανάλυση της αστικής δημοκρατίας,του συστήματος του καπιταλισμού της και των περιορισμών τους) και τους πρώτους που διατύπωσαν σοσιαλιστικές θεωρήσεις(τον σοσιαλισμό τον ίδιο!) για την ύπαρξη Χίτλερ είναι απλά ιστορικά ανακριβές και εσφαλμένη ανάλυση.Δεν γίνεται να κατηγορείς ως υπεύθυνες κάποιες θεωρίες ή αναλύσεις σε ένα βιβλίο,σε ένα κομμάτι χαρτί επειδή κάποιος τις ερμήνευσε κατά το δοκούν.Ξέρω τί είναι ο εθνικοσοσιαλισμός φιλαράκι δεν περίμενα εσένα.Η βάση και ο εχθρός που θέτει όμως είναι αυτό που τον κάνει φασιστικό και μισανθρωπιστικό.Δεν είναι μόνο το κεφάλαιο,δεν είναι μόνο οι εργοδοσίες.Είναι και οι ξένοι,οι gay,οι Εβραίοι,οι κομμουνιστές κ.λ.π..Όλοι αυτοί και καλά εξυπηρετούν το σύστημα του καπιταλισμού.Εν τέλει από τα λεγόμενα σου θα έπρεπε να καταλάβεις πως ο καπιταλισμός σαν τέτοιο σύστημα που είναι που βαράει κρίσεις κάθε λίγο και λιγάκι είναι και ο λόγος που οι νεοναζί υπάρχουν,που ποντάρουν στην τυφλη βία κατά των πάντων όταν οι κοινωνίες καταρρέουν.Σε περίπτωση διαφορετικού σταθερού συστήματος δεν θα υπήρχαν.Τα λογύδρια του Χίτλερ άσε τα από έξω.Η πρώτη του δουλειά ήταν να ξεκινήσει σφαγές σοσιαλιστών/κομμουνιστών στην Γερμανία.Και ανάμεσα σε αυτούς που τον βοήθησαν να ανελιχθεί ήταν και μεγάλο μέρος του SPD,που δεν είχε γερές βάσεις και όντας πλήρως αποδιοργανωμένο γοητεύτηκε από τον λόγο του.Ήταν απλά ένας έξυπνος λαοπλάνος.Στον αντίποδα τότε υπήρχε και μία Λούξεμπουργκ και ένας Λίμπκνεχτ,προφανώς δεν τους άκουσε και κανείς.
Μπούρδες. Το αν οι Ναζι βοήθησαν Γερμανικά καπιταλιστικά ιδρύματα ή καναν χάρες σε μεγαλοαστους κοκ δεν τους κανει σε καμία περίπτωση καπιταλιστές. Είναι χαρακτηριστική θα έλεγα η μανια των αριστερών να βαφτίσουν τους φασίστες και ναζί ως "καπιταλιστες", ίσως γιατι σας ενοχλεί τόσο πολύ που συμφωνείτε σε κάτι τόσο ιδεολογικά θεμελιώδες με τους Ναζι, την Κεντρικά Ελεγχόμενη Οικονομία.
Δεν το ήξερα ότι η πολιτική τοποθέτηση κρίνεται από τα λόγια και όχι τις πρακτικές. Τι μαθαίνει κανείς από την μαύρη προπαγάνδα του αταξινόμητου για την θεωρία των δύο άκρων. Να φανταστώ δηλαδή ότι όταν ο Πινοσέτ ανέλαβε από τον Αλιέντε τα πάντα κρατικοποιήθηκαν και όχι το αντίθετο. Η ας πούμε ότι όταν ήρθε ο Χίτλερ στα πράγματα οι βιομήχανοι έχασαν πάρα πολλά. Η όταν ήρθε ο Μεταξάς στα πράγματα η μεγαλοαστική τάξη της χώρας αποδυναμώθηκε. Λοιπόν για να τελειώνουμε διάφορες αναρχικές τάσεις προτείνουν διάφορα εναλλακτικά οικονομικά συστήματα: αχρηματική κοινωνία, δόγμα της αποανάπτυξης, αναρχοσυνδικαλιστές, απλοί χίπιδες κτλ. Άλλα μέλη της εξ. αριστεράς είναι σταλίνια, τροτσκιστές ή μαοιστές. Όλα αυτά τα ρεύματα, ρεαλιστικά ή μη, γραφικά ή όχι προτείνουν εναλλακτικό οικονομικό σύστημα από τον καπιταλισμό. Οι ναζί που είναι αντικαπιταλιστές, ποιο είναι το εναλλακτικό οικονομικό σύστημα που προτείνουν?
Ενα σχολιο σχετικο με το μπλογκ που αναφερεις: Φαινεται ξεκαθαρα απο τη δομη της ιστοσελιδας οτι η οργανωση της Χ.Α. ειναι απολυτα προσηλωμενη στα ναζιστικα-χιτλερικα προτυπα.