Δεκάδες άνθρωποι υπογράφουν κάθε λεπτό. (Εσύ;)

Δεκάδες άνθρωποι υπογράφουν κάθε λεπτό. (Εσύ;) Facebook Twitter
26
Δεκάδες άνθρωποι υπογράφουν κάθε λεπτό. (Εσύ;) Facebook Twitter

 

Το ψήφισμα γράφει:

Why this is important

Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση. Την περασμένη Τέταρτη, ο μουσικός και συμπολίτης μας Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από νεοναζί, μέλος της Χρυσής Αυγής. Για χρόνια τώρα, χρυσαυγίτες διαπράττουν απερίγραπτα εγκλήματα κατά αλλοδαπών, τσιγγάνων, ομοφυλόφιλων, πολιτικών ή πολιτών που απλά διαφωνούν με τις φασιστικές τους απόψεις. Αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε.

Αυτή τη στιγμή, όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν καταδικάσει αυτό το έγκλημα, αλλά για να σταματήσουμε το μίσος χρειαζόμαστε πράξεις, όχι λόγια. Για πρώτη φορά, ο Σαμαράς δείχνει την πρόθεση να ανοίξει έρευνες για τη διαλεύκανση των εγκλημάτων στα οποία εικάζεται ότι συμμετείχαν μέλη της Χρυσής Αυγής και να φέρει νομοθετικές αλλαγές για να καταστήσει αυτή τη φασιστική οργάνωση υπόλογη ή ακόμα και εκτός νόμου. Αν αρκετοί από εμάς πιέσουμε τον Σαμαρά τώρα, έχουμε μία πραγματική ευκαιρία να φέρουμε τα μέτρα σε ισχύ.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Η δολοφονία του αθώου συμπολίτη μας δεν ήταν απλά μια επίθεση. Είναι μια ξεκάθαρη απειλή για τη δημοκρατία μας. Πρέπει να ενώσουμε λοιπόν τις φωνές μας τώρα ενάντια στο φασισμό, και να χαράξουμε το όριο της ανοχής μας ακριβώς εδώ.

Ας κάνουμε αυτό το ψήφισμα το πιο δημοφιλές στην ιστορία της χώρας. Τόσο δημοφιλές ώστε να είναι αδύνατον για οποιονδήποτε πολιτικό να το αγνοήσει. Όταν φτάσουμε τις 50.000 υπογραφές θα τις παραδώσουμε στην κυβέρνηση. Υπόγραψε τώρα και διάδωσε το στους πάντες!

======

Πάλι, είναι μια ιντερνετική κίνηση που κανείς δεν ξέρει τι αποτέλεσμα θα έχει. 

Θα χλευαστεί ως ακτιβισμός του καναπέ (κι ας μην είναι απαραίτητα η μόνη πράξη ακτιβισμού που κάνουν οι συμμετέχοντες) από ανθρώπους που προφανώς δεν έζησαν τις εποχές που τα μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας έγραφαν χειρόγραφες επιστολές σε κυβερνήσεις απαιτώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα - και μετά τις ταχυδρομούσαν με γραμματόσημο!

Δεν ξέρουμε τι αποτέλεσμα θα έχει - και δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό. 

Όμως είναι ένας άλλος τρόπος ισχυρής καταγραφής της φωνής μας. 

*Σ' αυτό το λινκ υπογράφει όποιος θέλει το ψήφισμα. *

 

 

 

 

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

9 σχόλια
Η απαγόρευση της Χ.Α θα αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο προς το σύστημα που την εξέθρεψε.Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο Ίντερνετ ένα κείμενο υπογραφών το οποίο ζητά από τον πρωθυπουργό να «σταματήσει» τη Χρυσή Αυγή.Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για πρωτοβουλία καλών προσθέσεων και εκφράζει ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Ελληνικής Κοινωνίας.Αλλά… Είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να ανοίξουμε αυτή την πόρτα;Ζούμε σε μια χώρα όπου το πρωθυπουργικό γραφείο, στελεχωμένο από τα πλέον ακροδεξιά και φιλο-φασιστικά στοιχεία που έχουν εμφανιστεί από την εποχή της πτώσης της δικτατορίας, συγκρίνει τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής με ένα μετριοπαθές κόμμα της Αριστεράς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με το ΚΚΕ.Υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία ότι αυτός ο μηχανισμός θα επιχειρήσει στη συνέχεια να απαγορεύσει κόμματα της Αριστεράς στην πιο διεστραμμένη εφαρμογή της «θεωρίας των δυο άκρων» που έστησαν τόσο μεθοδικά τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης;Το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές για να οδηγηθεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα των στελεχών της Χ.Α στη φυλακή. Γιατί δεν το έκαναν μέχρι τώρα;Μήπως γιατί η Χρυσή Αυγή υποστήριζε την φοροασυλία των εφοπλιστών, το σκανδαλώδες ξεπούλημα της Αγροτικής, το δικτατορικό κλείσιμο της ΕΡΤ, τις τραμπούκικες κινήσεις της εργοδοσίας της Χαλυβουργικής, τα έργα και τις ημέρες της Eldorado και του Μπόμπολα στην Χαλκιδική, τη διαπόμπευση οροθετικών από το Λοβέρδο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χρυσοχοϊδη, το βασανισμό αντιφασιστών από τον Δένδια, το άδειασμα των υπό κατάληψη σπιτιών του Καμίνη, την παραμονή στο ευρώ με κάθε κόστος κ.άΑν θέλετε να την κλείσετε ως εγκληματική οργάνωση μπορείτε να το κάνετε αύριο. Αν θέλετε να την κλείσετε για τις ιδέες της σκεφτείτε μήπως μαζί θα πρέπει να κλείσετε και τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΜΑΡ που στήριξαν την ίδια πολιτική.Τον φασισμό θα τον τσακίσουν οι πολίτες, σε ιδεολογικό επίπεδο και στους χώρους εργασίας. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείσετε την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να σταματήσει να τον στηρίζει.Άρης Χατζηστεφάνου
"Μήπως γιατί η Χρυσή Αυγή υποστήριζε ... τις τραμπούκικες κινήσεις της εργοδοσίας της Χαλυβουργικής "Δεν εξισώνει ο μέγας μπουρδοκράτης μόνο κόμματα του συνταγματικού τόξου με τους ναζιστές προσφέροντας στους τελευταίους την νομιμοποίηση που επιθυμούν, δεν μπερδεύει τα νόμιμα με τα παράνομα, ταυτόχρονα γράφει και ανακρίβειες:"Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των Χαλυβουργών" http://youtu.be/5b8TBnbNoUo
Αταξινόμητε,υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι.Αυτοί που θα ψάξουν να βρουν κάτι αρνητικό σε ένα κατά τα άλλα σωστό κείμενο και αυτοί που θα καταλάβουν τι θέλει να πει χωρίς να εξισώνουν τα υπόλοιπα κόμματα με την Χ.Α.(αν και η ΝΔ είναι φασιστοπυρήνας πλέον-ευτυχώς που υπάρχουν οι Καραμανλικοί για να κρατάνε ακόμα λίγο τα μπόσικα).Όσον αφορά το τελευταίο και για το αν οι χρυσαύγουλοι ήταν υπέρ των χαλυβουργών ή όχι(όπως είναι και αλληλέγγυοι σε οποιονδήποτε άλλο εργατικό αγώνα-χαχαχαχαχα),καλύτερα άσε τα βίντεο που ανέβασαν στο youtube για τις εντυπώσεις(γιατί ούτως ή άλλως σε λανθασμένες εντυπώσεις βασίστηκαν και έφτασαν εδώ που έφτασαν-να σου θυμίσω τις γιαγιάδες που τις πήγαιναν μέχρι την τράπεζα να πάρουν την σύνταξη κ.λ.π.;) και πιάσε τα γεγονότα ως έχουν: http://aristeroblog.gr/node/492
Όχι ότι έχει σημασία η συγκεκριμένη λεπτομέρεια αλλά η ΧΑ όταν ξεκίνησε η απεργία έβγαλε ανακοίνωση υποστήριξης στον Μάνεση και κραξίματος στους εργαζόμενους και το ΚΚΕ. ‘’XΡΥΣΗ’’ εφεδρεία ενάντια στον αγώνα της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=450149&cid=122Μετά από καιρό πήγε στη χαλυβουργία δήθεν να συμπαρασταθεί στους αγωνιζόμενους εργάτες
@DreamTroll Η πρωτότυπη ανακοίνωση της ΧΑ υπάρχει; Και αν υπάρχει και αυτή ήταν η επίσημη θέση της οργάνωσης των ναζιστών ποιος ο λόγος για τον οποίον οι εργαζόμενοι τους δέχθηκαν έπειτα με ανοιχτές τις αγκάλες;
Αταξινόμητε,σοβαρά δεν ξέρω τι προσπαθείς να επιτύχεις ζητώντας να δεις την πρωτότυπη ανακοίνωση.Σοβαρά μόνο πόλωση ξέρεις να δημιουργείς και να στρέφεις τα βλέμματα αλλού.Όπως και να έχει http://www.thisisvolos.gr/news/categories/politics/item/2996-greek-steel-company-the-new-pirelli.html .Από κει και πέρα για την απάντηση στην δεύτερη ερώτηση σου πάλι,αν διάβαζες το λινκ που σου έδωσα την πρώτη φορά θα είχες πάρει ήδη την απάντησή σου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε ψήφισμα απ'το Internet. Είναι ένας άγουρος τρόπος για προώθηση της συλλογικής σκέψης.Με τη διαδικτυακή δυνατότητα επιλογής της πληροφόρησης και τη δυνατότητα άμεσου σχολιασμού της, σε λίγα χρόνια θα απαλλαγούμε από την κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση της τηλεόρασης και του έντυπου τύπου.Τέτοια ψηφίσματα δεν θα'ναι μόνο μοχλοί πίεσης στις πολιτικές αλλά και μέθοδος οργάνωσης της πολυφωνίας.
Με πορδές δε σπάνε αυγά και ειδικά τα.. χρυσάυγουλα! Θα μαζευτούν και 200.000 ονόματα ας πούμε.. Και; Αν είναι τόσο εύκολο να πιέσουμε με ανάλογο τρόπο κ για άλλα ζητήματα, όπως φτώχεια, ανεργία κλπ.. ή περιμένουμε να λήξει η τετραετία εκεί για να εκφραστούμε;;Είναι προφανές πως τέτοιες μορφές "διαμαρτυρίας" είναι χαμένες από χέρι. Δεν το παίζω ούτε προφήτης, ούτε ξερόλας κάποια πράγματα οφείλουμε να ξέρουμε πως λειτουργούν όμως.Το πρόβλημα δεν είνει η Χ.Α από μόνη της. Είναι ο φασισμός!
Θεσμικά, αν η δικαιοσύνη και η αστυνομία (δηλαδή η κυβέρνηση του Σαμαρά) δεν κάλυπταν τη δράση της Χρυσής Αυγής, τα μισά της στελέχη θα ήταν στη φυλακή.Επομένως δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική απευθύνονται προς το Σαμαρά αυτές οι υπογραφές. Ούτε με ποιά λογική ζητάνε νομοθετική πρωτοβουλία, υπάρχουν νόμοι για όλα τα εγκλήματα της χρυσής αυγής. Η κυβέρνηση χρειάζεται τους νεοναζί για να μπορεί να παρουσιάζει τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές της ως λιγότερο ακραίες από αυτά που λέει και κάνει η χρυσή αυγή.
@Εκπαιδευτική ΚάμπιαΣου αρέσει,δεν σου αρέσει οι πορείες και οι διαδηλώσεις έχουν καταφέρει πολλά.Η νοοτροπία σου δεν καταφέρνει τίποτα,αλλά ευτυχώς άτομα με την νοοτροπία σου θα είναι μια ζωή μακριά από το οποιοδήποτε κίνημα.Οπότε δεν φοβόμαστε ότι αυτού του είδους ο τρόπος σκέψης θα αποτρέψει πιθανές επιτυχίες.Το μόνο που κάνει είναι να λασπολογεί και να προτρέπει σε μια παθητική στάση τον κόσμο που είναι αναποφάσιστος.
<<Όταν φτάσουμε τις 50.000 υπογραφές θα τις παραδώσουμε στην κυβέρνηση.>> Αυτά είναι!Ο Βαγγέλης ο Σαμαράς δεν θα ξέρει από που φυγει με τέτοιο καυτό χαρτί στα χέρια του!Μπορεί να πέσει και η Κυβέρνησις!!!
Πολυ αστειο κειμενο. Προφανως το εχουν γραψει ανθρωποι που τα υτοχρονα εξυμνουν ολες τις τρομοκρατικες επιθεσεις και δολοφονιες απο 17Ν και λοιπους "δημοκρατες". Θα φανει κοινοτυπο αλλα θα πω οτι αντιστοιχο κειμενο δεν κυκλοφορησε απο τους ιδιους "ευαισθητους" οταν εκτελεστηκε στην Παρο ενας ανθρωπος απο ακροαριστερη συμμορια. Μαλλον εκεινος ο ατυχος δεν δηλωσε "αντιφασιστας"
Μα αυτά που λες δεν ισχύουν. Στην Πάρο δεν έγινε κανένα πολιτικό έγκλημα. Προφανώς άνθρωποι που κατά την αυθαίρετη γνώμη σου εξυμνούσαν τη 17Ν κλπ. δεν θα έστελναν επιστολή στον Σαμαρά... δηλαδή βάλτο να δουλέψει. Επίσης, ευτυχώς η 17Ν αντιμετωπιζόταν πάντα ως τρομοκρατική οργάνωση. Τώρα έχεις την τρομοκρατική οργάνωση μέσα στη βουλή και εσύ κάθεσαι και σχολιάζεις ανοησίες.
Double Helix... Παρ' το αλλιώς. Σχολίασα ένα συγκεκριμένο σχόλιο, ξαναδιάβασε το σχόλιο μου αν θες και κάνε τους συνειρμούς. Όλα τα εγκλήματα μπορούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο με πολλούς τρόπους. Εδώ λέμε κάτι συγκεκριμένο. Μιλάμε για τον πολιτικό αντίκτυπο μίας πολιτικής δολοφονίας. Με το να σχολιάζουμε ότι να' ναι, όπου να 'ναι δεν γίνεται δουλειά, βρήκαμε παπά να θάψουμε 5 - 6...
Έχετε άδικο. Το κείμενο δεν ειναι αστείο και σίγουρα δεν παίρνει θέση υπέρ της ακροαριστερής βίας. Μια τέτοια πρωτοβουλία ακόμη και αν δεν έχει αποτέλεσμα τουλάχιστον βοηθάει στο να αφυπνιστούν έστω και κάποιοι λίγοι! Ένα "θετικό" (αν μου επιτρέπετε ο όρος) αυτού του εγκλήματος είναι ότι επιτελούς άρχισε να φαίνεται στον πολύ κόσμο το ότι η Χ.Α δεν είναι μια "αντισυστημικη" παράταξη που βοηθάει τις γριούλες του άγιου Παντελεήμονα αλλά μια σκληρή ναζιστική εγκληματική συμμορία. Όλες οι αποκαλύψεις για την δράση της, τις τελευταίες μέρες, δεν αποτελεί έκπληξη για όσους την ξέραμε χρόνια τώρα (όσο ήταν ένα μικρο περιθωριακό κόμμα μπράβων). Όμως πολλοί από τους τωρινούς ψηφοφόρους της μάλλον δεν έχουν ιδέα για το τι ψηφίσαν και ελπίζω τώρα να μετανοιώνουν φρικτά.(φυσικά ουδέποτε διοργανώθηκε κάτι παρόμοιο για τα θύματα των ακροαριστερών τρομοκρατικών οργανώσεων. Μαλλον υπηρχε και υπάρχει, αν όχι υποστήριξή, τουλάχιστον ανοχή του τύπου "καλά του κάνανε..")
"Το κείμενο (...) σίγουρα δεν παίρνει θέση υπέρ της ακροαριστερής βίας."Peterp, όπως βλέπεις, το ηλίου φαεινότερον είναι αστροφυσική (pun intended) για τους ανθρώπους που αναζητούν δικαιολογίες για να ξαναψηφίσουν τους νεοναζί. Όσο δεν ξεσηκωνόταν ο κόσμος, μπορούσαν να καθησυχάζουν τη συνείδησή τους. Τώρα που η ψήφος στη συμμορία πάει εξόφθαλμα πακέτο με το αίμα (αυτό που θα το ξεχώριζαν ως ελληνικό κιόλας - sic και sick), ζόρισε το πράμα και, αντί να (ξανα;)γίνουμε άνθρωποι και να αποφασίσουμε ότι δεν θα τους ξαναψηφίσουμε, προσπαθούμε να βγάλουμε κακούς και όλους τους άλλους για να ξεπλύνουμε τη δική μας μελλοντική αιματοβαμμένη ψήφο. Η άρρητη πεποίθηση ότι αν βγουν και οι άλλοι κακοί, εμείς είμαστε κομπλέ, κερασάκι στην τούρτα.Δεν λειτουργεί η λογική. Υπάρχει μόνο μίσος και προσπάθεια νομιμοποίησης της επιθυμίας για σφαγή του Αλλου. Αν συνεχίσεις να το παλεύεις λογικά, καλή δύναμη, ειλικρινά.
Αυτή δεν είναι λογική όταν πάει να γίνει κάτι σωστό. Με την ίδια λογική και δίκη ενός πολιτικού για οικονομικό αδίκημα να πάει να γίνει, θα πρέπει να πεταχτεί κάποιος άλλος να πει "μα για τους υπόλοιπους δεν έγινε δίκη". Αυτός ο παραλογισμός χαρακτηρίζει άτομα που δεν έχουν καμία διάθεση να διορθωθεί ΚΑΜΙΑ κατάσταση και λυπάμαι που όλη αυτή η μπαρουφολογία αναπαράγεται όχι μόνο από γερασμένα μυαλά, αλλά και από νέα.!