ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Το Πρώτο Θέμα κυκλοφορεί με φωτογραφία του Φύσσα τη στιγμή του θανάτου του

Facebook Twitter
43

Με την ολοσέλιδη φωτογραφία του δολοφονηθέντος από Χρυσαυγίτες Παύλου Φύσσα στην αγκαλιά της φίλης του την στιγμή που καταλήγει, κυκλοφορεί σε λίγες ώρες η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Το πρωτοσέλιδο έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, προκαλώντας κύμα αγανάκτησης για την ανατριχιαστική επιλογή της εφημερίδας που αρνείται να φερθεί με αξιοπρέπεια σε έναν άνθρωπο, ακόμα και τη στιγμή του θανάτου του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα δημοσιεύει παρόμοια φωτογραφία, κατορθώνοντας -δυστυχώς-  ρεκόρ πωλήσεων.

Φυσικά ΔΕΝ πρόκειται να δημοσιεύσουμε το πρωτοσέλιδο. 

43

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Αυτό που με σοκάρει περισσότερο είναι ότι την στιγμή που κάποιος πεθαίνει, κάποιος άλλος τον βγάζει φωτογραφία και μάλιστα όχι με σκοπό να αποτυπώσει ένα γεγονός, αλλά με σκοπό να την πουλήσει αργότερα.
Αυτό είναι το ποιο αρρωστημένο.. Πεθαίνει ένα παιδί, τον δολοφονούν μπροστά στα μάτια σου. Και τα τελευταία του λεπτά, που όλοι πλέον βλέπουν ότι το παιδί καταλήγει, που είναι η κοπέλα και οι φίλοι του απαρηγόρητοι, πατάει κλικ μια φωτογραφία....
Αυτό είναι ακόμα χειρότερο από τη φωτογραφία του νεκρού Μ.Ασλάνη. Εδώ ένας άνθρωπος πέθαινε χτυπημένος από μαχαίρι. Ποιό ήταν αυτό το τέρας που είχε την ψυχραιμία να τον φωτογραφίσει;Έχουμε αποκτηνωθεί τελείως πια;
Ο άθλιος κομιστής, αυτός που πρώτος έσπευσε να περάσει την ΧΑ από το πλυντήριο που είναι η εφημερίδα του, έχει τόσο απύθμενο θράσος ώστε να μας τρίβει στην μούρη αυτό το πρωτοσέλιδο. Την φωτογραφία ενός ανθρώπου που ξεψυχάει,κάτω από τα κουπόνια με τις προσφορές και τίτλο "δεν ξεχνώ τον φασισμό", προφανώς απόλυτα πεπεισμένος πια ότι απευθύνεται σε λαό ηλιθίων.Όντως Κύριε Θέμο μου δεν ξεχνάμε τον φασισμό αλλά δεν ξεχνάμε επίσης και αυτούς που τον προστάτευσαν και τον φέρανε ως εδώ."Εσείς τους κάνατε εξουσία, εσείς φταίτε που φάγανε το παιδί μου" είπε η μάνα του Φύσσα σε δημοσιογράφους.Και το αίμα του Παύλου δεν είναι μόνο στο πρωτοσέλιδο αλλά και στα χέρια του Αναστασιάδη.
Τη φωτογραφία θα τη δούμε οι περισσότεροι θέλουμε δε θέλουμε, εγώ την είδα όταν εμφανίστηκε ξαφνικά σε status update στο facebook.H αλήθεια είναι ότι μόλις την είδα ανατρίχιασα και μετά οργίστηκα. Η φωτογραφία είναι συγκλονιστική, ήταν περίεργο το συναίσθημα της απόλυτης θλίψης και της αηδίας που ένοιωσα βλέποντας το τίτλο του Πρώτου Θέματος στη φωτογραφία.Ο υπεύθυνος της εφημερίδας είναι ίσως ο μεγαλύτερος αριβίστας και αδίστακτος νεοέλληνας. Είναι επίσης και ένας από τους ηθικούς αυτουργούς για το φόνο του Παύλου. Τώρα πουλάει τη στιγμή του θανάτου του Παύλου που και ο ίδιος βοήθησε να συμβεί για να βγάλει (περισσότερα) χρήματα.Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν η φωτογραφία προέρχεται από χρυσαυγίτη που τη τράβηξε για τρόπαιο, από εκείνους τους 40 που κυνήγησαν τον Παύλο και τη παρέα του και που τόσες μέρες μετά και με τόσους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια του φόνου, δεν κατάφεραν να συλλάβουν ούτε έναν από τους άμεσα συνεργούς στη δολοφονία.
Να μην ξεχνάμε ότι το Πρώτο Θέμα είναι η φυλλάδα που διαφήμιζε όσο καμία άλλη τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής πριν καν μπούνε στη Βουλή, εδραιώνοντας τους φασίστες ως πολιτική δύναμη.Να μην ξεχνάμε ότι το πρώτο θέμα έστηνε ψεύτικα ρεπορτάζ με χρυσαυγίτες δήθεν να βοηθάνε γιαγιάδες.Να μην ξεχνάμε ότι ο Θέμος ξέβγαζε εβδομαδιαία την lifestyle χρυσή αυγή στην τηλεόραση.Να μην ξεχνάμε ότι αυτή η άθλια ποιοτικά και ηθικά εφημερίδα είναι πρώτη σε κυκλοφορία...Μην την αγοράσει ξανά κανείς.
Το Πρώτο Θέμα θέλει να πουλήσει.Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ο κόσμος που το αγοράζει.Ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε από ένα ναζιστικό γουρούνι.Αν δείτε το πτώμα του θα μπορέσετε να εμπεδώσετε κάτι που είναι δυσνόητο στην παραπάνω πρόταση;
Astanapane, κανένας λόγος για όχι και λύσσα απέναντι σε μια ψύχραιμη τοποθέτηση, αλλά από πού κι ως πού είναι έμπνευση των ναζί η συλλογική ευθύνη; Επίσης, νομικά δεν μπορεί να σταθεί γιατί σε όλα τα εγκλήματα θα φτάναμε στην αρχή του κόσμου για να βρούμε τον ένοχο, αλλά ηθικά προφανώς και υπάρχει συλλογική ευθύνη των ψηφοφόρων του "κόμματος". Το ότι δεν βγαίνουν να σφάξουν οι ίδιοι δεν λέει τίποτα πέραν του ότι συμφέρει να εξουσιοδοτείς άλλους να σφάξουν για λογαριασμό σου - και η δουλειά που θέλεις γίνεται, και δεν λερώνεις ορατά τα χέρια σου.