ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Update: Επεισόδια και σε άλλες πόλεις

Update: Επεισόδια και σε άλλες πόλεις Facebook Twitter
12

Kαι σε άλλες πόλεις εξαπλώνονται τα επεισόδια, σε συγκεντρώσεις που γίνονται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες. Συνεχίζεται ο πετροπόλεμος και τα επεισόδια στο Κερατσίνι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τμήμα της πορείας των διαδηλωτών κατευθύνεται προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Σύμφωνα με τον Σκάι, πολίτες αντιδρούν στα επεισόδια πετώντας πέτρες στους διαδηλωτές που συμμετέχουν στα επεισόδια. Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται και σε Ξάνθ  και Θεσσαλονίκη, όπου διαδηλωτές σπάνε καταστήματα και πέφτουν μολότοφ. Επεισόδια σημειώνονται και στην Πάτρα.


Επεισόδια αυτή την ώρα στην Αμφιάλη, στη Γρηγορίου Λαμπράκη ανάμεσα σε αστυνομικούς και νεαρούς διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές πετάνε πέτρες στους αστυνομικούς και έχουν βάλει φωτιά σε κάδους ενώ η αστυνομία έχει κάνει χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης. Επιθέσεις έγιναν με πέτρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής αλλά και σε δημοσιογράφους.

Στο συλλαλητήριο μετέχουν χιλιάδες κόσμου που φωνάζουν συνθήματα κατά ρου ρατσισμού και του ναζισμού. Το φορτισμένο κλίμα λόγω της οργής από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτυπώνουν τα δύο συνθήματα που επικρατούν:«Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά» και «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει».

Στη συγκέντρωση έδωσε το παρόν και ο γ.γ. του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας, ο οποίος αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή έκανε λόγο για "εγκληματική, μαφιόζικη, ναζιστική οργάνωση δολοφόνων".



12

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ